Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my mamy przedszkole 25km od domu wiec no nie wiem teraz go wożę bo jadę prosto do pracy a tak to nie wiem u nas jest przedszkole 5km od domu ale tam gdzie teraz chodzi jest w miejscowości gdzie oboje z mężem pracujemy dlatego daliśmy go tam i chyba musiałabym go przenieść ale czy będzie mi sie chciało w zimie ciągać rano z 2 maluchów to nie wiem. Ja to jeszcze nie wiem jak to ogarnę bo w sierpniu otworzyłam swój pierwszy salon i idzie świetnie no i teraz mi sie wszystko posypało szkoda mi zamknac bo tyle kasy co w to wsadziłam i przedewszystkim pracy, szkolen nie wiem jak to ogarnac tymbardziej ze grudzień to miesiąc gdzie co roku mam taki zapiernicz ze tydzień przed świętami to nieraz sie śmieje do męża ze mi sie do domu nie opłaca wracać

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Doriibzh Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Angela! Który to tydzień?

Ja czekam w czwartek za tydz zobaczyć malucha, ale dziś Wam powiem że siły to na minusie miałam, prawie cały dzień drzemalam. Jest to niesamowite bo normalnie potrafię cisnąć remont cały dzień i nawet w 1/5 nie jestem tak zmęczona jak teraz. Prace zwolniły, narzeczonemu nie mam jak pomagać i mnie to trochę frustruje. W sobotę szykuje się grill z rodzinka i planuje cały dzień siły zbierać żeby być w stanie (nikt nie wie, planujemy powiedzieć miesiac).

A u Was dziś jak samopoczucie?

Angela1108 lubi tę wiadomość

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
    30/04 3,2cm
    21/05 USG 1trym
    04/12 🙊👶🙏

preg.png
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Ja juz po 6w4d termin 13.12.2026 idealnie z terminem om serduszko bije mam nawet zdjęcia 🥰 nastepna wizytą za 3 tyg z wynikami bo dal cała listę do zrobienia
    Super wieści 🥰❤️

Angela1108 lubi tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie ❤️ serduszko bije ❤️ wg OM -15 grudnia a wg USG ciąża starsza o 3 dni 🥰 czyli termin wyliczyło na 12-13 grudnia ale lekarz wziął 12 grudnia , ale może się zgadzać bo moje miesiączki były co 26-27 dni 🙂 a czasem i 25🙂 piękny mały cud ❤️ jestem szczęśliwa choć trochę jestem też i przerażona 😁🫣 dolegliwości nie ustępują 😞 jestem chudsza niż przed ciążą 😅

Angela1108, Rosalinda lubią tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriibzh wrote:
    Gratulacje Angela! Który to tydzień?

Ja czekam w czwartek za tydz zobaczyć malucha, ale dziś Wam powiem że siły to na minusie miałam, prawie cały dzień drzemalam. Jest to niesamowite bo normalnie potrafię cisnąć remont cały dzień i nawet w 1/5 nie jestem tak zmęczona jak teraz. Prace zwolniły, narzeczonemu nie mam jak pomagać i mnie to trochę frustruje. W sobotę szykuje się grill z rodzinka i planuje cały dzień siły zbierać żeby być w stanie (nikt nie wie, planujemy powiedzieć miesiac).

A u Was dziś jak samopoczucie?
    6w 4d kolejna wizyta dopiero za 3 tyg jak porobię wyniki i musze krzywa zrobic i mogą byc schody 😂

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Ja też już po wizycie ❤️ serduszko bije ❤️ wg OM -15 grudnia a wg USG ciąża starsza o 3 dni 🥰 czyli termin wyliczyło na 12-13 grudnia ale lekarz wziął 12 grudnia , ale może się zgadzać bo moje miesiączki były co 26-27 dni 🙂 a czasem i 25🙂 piękny mały cud ❤️ jestem szczęśliwa choć trochę jestem też i przerażona 😁🫣 dolegliwości nie ustępują 😞 jestem chudsza niż przed ciążą 😅
    Super gratuluję ❤️❤️❤️ czyli mamy podobny termin ❤️

boys' mum lubi tę wiadomość

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej któraś pisała o bólach na dole pleców to ja to mam szczególnie podczas leżenia 🫣
    Teraz chodzimy na pierwsze wizyty w nie długo poznamy płeć naszych bobasów 🥳🥳🫣🫣

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:

Same dobre wiadomości 😍 super, gratulacje.
    U mnie tez różne emocje. Jak ogarnie się trójkę 🙈
    Co do przerwy starszaków, na pewno nie będę robić im długiej od przedszkola

boys' mum lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Hej któraś pisała o bólach na dole pleców to ja to mam szczególnie podczas leżenia 🫣
    Teraz chodzimy na pierwsze wizyty w nie długo poznamy płeć naszych bobasów 🥳🥳🫣🫣

To prawda, czas szybko leci i lada moment poznamy płeć, jak maluszki się ładnie pokażą 😁😆

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Nataleńka Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro, mam nadzieję że zobaczę serduszko, ale w moim wypadku może być za wcześnie bo wg wyliczeń dziś jest 6+0

Rosalinda, Ritaaa lubią tę wiadomość

01.2024 - 👶🏼

10.04.2026 - ⏸️
    BETA 13.04 - 132 | 15.04 - 397 | 20.04 - 3 536
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataleńka wrote:
    Ja mam wizytę jutro, mam nadzieję że zobaczę serduszko, ale w moim wypadku może być za wcześnie bo wg wyliczeń dziś jest 6+0
    Ja w drugiej ciąży byłam w 6+1 i było już widać serduszko 🙂 także u Ciebie też może już być widać 🙂 trzymam kciuki aby tak właśnie było ❤️

Nataleńka lubi tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Super wieści! 🤩

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataleńka wrote:
    Kciuki za wizyte! 😁

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Super, że wszystko dobrze 🧡😊

Ja jutro lecę od rana do labo z całą listą badań, żeby mieć wszystko na środową wizytę 😊 w sumie w sobotę najwygodniej, a już będzie z głowy 🙃

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba dopadły hormony ciążowe - wczoraj wieczorem płakałam, że jak dzidziuś urodzi się faktycznie na koniec grudnia to będzie najmłodszy w klasie i że może mieć ciężko, bo będzie o rok młodszy od tych ze stycznia 😝 A przecież to nie jest tak, że w klasie będzie 23 osoby ze stycznia i lutego i 1 mój grudniowy 😂 Będą i z października, listopada 🙂 Mój starszak jest z października a jest bardzo bystry (zwłaszcza z matmy), komunikatywny, teraz od września idzie do pierwszej klasy i myślę, że sobie poradzi i z nauką i z nawiązywaniem znajomości 🙂 Więc to chyba po prostu hormony 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 07:18

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • botanika Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    A mnie chyba dopadły hormony ciążowe - wczoraj wieczorem płakałam, że jak dzidziuś urodzi się faktycznie na koniec grudnia to będzie najmłodszy w klasie i że może mieć ciężko, bo będzie o rok młodszy od tych ze stycznia 😝 A przecież to nie jest tak, że w klasie będzie 23 osoby ze stycznia i lutego i 1 mój grudniowy 😂 Będą i z października, listopada 🙂 Mój starszak jest z października a jest bardzo bystry (zwłaszcza z matmy), komunikatywny, teraz od września idzie do pierwszej klasy i myślę, że sobie poradzi i z nauką i z nawiązywaniem znajomości 🙂 Więc to chyba po prostu hormony 😂

Całkowicie rozumiem! Jak tylko zobaczyłam u siebie planowaną datę 27 grudnia to pomyślałam, a może trzeba było ten cykl ominąć, a tak słabo urodziny obok Bożego Narodzenia. No i sobie wyobrażam że może uda się do stycznia dociągnąć 🤦‍♀️

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Iskierka2006 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff przeczytałam w końcu wszytko od początku 😊
    Fajnie, że jesteśmy takie rozgadane.
    Przyszły wczoraj wyniki
    Beta po 48 h 166 czyli przyrost praktycznie o 100%
    Progesteron 72,9 to chyba bardzo dużo i właśnie nie wiem co z tym zrobić. Chociaż chatgpt mówi że w ciąży nie ma czegoś takiego jak za dużo progesteronu. Poluje na jakąś teleporadę.

Pierwsza wizyta w klinice 6 maja, wtedy będę 5t6d, więc nie wiem.czy już będzie serduszko więc zapobiegawczo umówiłam się jeszcze do enelmedu na 12 maja 😉

Wczoraj też próbowałam się umówić juz do lekarza prowadzącego i wybrałam poradnie na mfz w ktorej pracują same lekarki że szpitala w którym chciałabym rodzic. Niestety ale termin byl tylko do jednej z nich, która jest jeszcze na rezydenturze i nie wiem czy u niej zostać czy umówić się do innej prywatnie...

Mdłości ani jakiegoś zmęczenia póki co nie mam, za to budze się codziennie o 3 w nocy i oczy jak 5 zł bo przeżywam to wszystko 🥰 mam nadzieję że niedługo mi przejdzie bo się wykończę 😉 mąż mówi że to dlatego, że mamy się przyzwyczajać bo przecież jego też budzę 😅
    Tak to trochę kręci mi się w głowie, mam mommy brain 😂, momentami delikatnie pobolewa mnie brzuch i wieczny katar...

👩32 🧔‍♂️37 🐕

21.04 Beta 83,7 ✨️
    23.04 Beta 166 ✨️

🤞🤞🤞

preg.png
  • Iskierka2006 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o Nifty Pro, ale po przeczytaniu waszej dyskusji jeszcze wgłębie się w temat.

My na razie nikomu nie mówimy, czekamy do serduszka, żeby powiedzieć rodzicom, a potem chyba do wyników NIPT żeby powiedzieć reszcie.
    Chociaż kolega był u Nas dzień po tym jak przyszła pierwsza beta i w łazience leżał test ciążowy 😅 potem się mnie pyta czy mam Covid, to przypaliłam głupa, że tak chociaz wiadomo że on wie juz co i jak. Ale jakoś nie chce na razie o tym mówić nikomu, chyba się boję, że zapeszę. Wcześniej mówiłam że po tylu miesiącach jak w końcu się uda to juz musi być dobrze i tego się będę trzymać ❤️

Nataleńka, Ritaaa lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️37 🐕

21.04 Beta 83,7 ✨️
    23.04 Beta 166 ✨️

🤞🤞🤞

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    Całkowicie rozumiem! Jak tylko zobaczyłam u siebie planowaną datę 27 grudnia to pomyślałam, a może trzeba było ten cykl ominąć, a tak słabo urodziny obok Bożego Narodzenia. No i sobie wyobrażam że może uda się do stycznia dociągnąć 🤦‍♀️
    Ja mam z miesiączki 29 grudnia, ale chłopców urodziłam 3 i 4 dni przed terminem, także nie wiem czy trzecie pójdzie w ślady braci czy zechce się trochę spóźnić 🙈

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Iskierka2006 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:

Jak też jakoś nie byłam nigdy fanką rodzenia dzieci w grudniu czy w ogóle zimą. Zawsze chciałam wiosną albo latem urodzić. Chociaż moj mąż z 9.12 i sobie chwali a moja mama 28.12
    Ale nie będę narzekać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 08:34

👩32 🧔‍♂️37 🐕

21.04 Beta 83,7 ✨️
    23.04 Beta 166 ✨️

🤞🤞🤞

preg.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ