Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Uff przeczytałam w końcu wszytko od początku 😊
    Fajnie, że jesteśmy takie rozgadane.
    Przyszły wczoraj wyniki
    Beta po 48 h 166 czyli przyrost praktycznie o 100%
    Progesteron 72,9 to chyba bardzo dużo i właśnie nie wiem co z tym zrobić. Chociaż chatgpt mówi że w ciąży nie ma czegoś takiego jak za dużo progesteronu. Poluje na jakąś teleporadę.

Pierwsza wizyta w klinice 6 maja, wtedy będę 5t6d, więc nie wiem.czy już będzie serduszko więc zapobiegawczo umówiłam się jeszcze do enelmedu na 12 maja 😉

Wczoraj też próbowałam się umówić juz do lekarza prowadzącego i wybrałam poradnie na mfz w ktorej pracują same lekarki że szpitala w którym chciałabym rodzic. Niestety ale termin byl tylko do jednej z nich, która jest jeszcze na rezydenturze i nie wiem czy u niej zostać czy umówić się do innej prywatnie...

Mdłości ani jakiegoś zmęczenia póki co nie mam, za to budze się codziennie o 3 w nocy i oczy jak 5 zł bo przeżywam to wszystko 🥰 mam nadzieję że niedługo mi przejdzie bo się wykończę 😉 mąż mówi że to dlatego, że mamy się przyzwyczajać bo przecież jego też budzę 😅
    Tak to trochę kręci mi się w głowie, mam mommy brain 😂, momentami delikatnie pobolewa mnie brzuch i wieczny katar...
    Ciekawe z tym progesteronem. Daj znać co powie lekarz 🙂
    Mi też zdarzają się pobudki w nocy, a potem w dzień chce mi się spać 😅

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Też myślałam o Nifty Pro, ale po przeczytaniu waszej dyskusji jeszcze wgłębie się w temat.

My na razie nikomu nie mówimy, czekamy do serduszka, żeby powiedzieć rodzicom, a potem chyba do wyników NIPT żeby powiedzieć reszcie.
    Chociaż kolega był u Nas dzień po tym jak przyszła pierwsza beta i w łazience leżał test ciążowy 😅 potem się mnie pyta czy mam Covid, to przypaliłam głupa, że tak chociaz wiadomo że on wie juz co i jak. Ale jakoś nie chce na razie o tym mówić nikomu, chyba się boję, że zapeszę. Wcześniej mówiłam że po tylu miesiącach jak w końcu się uda to juz musi być dobrze i tego się będę trzymać ❤️
    Ale wtopa z tym testem 😂 Oby nikomu nie rozgadał! 😛

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Jak też jakoś nie byłam nigdy fanką rodzenia dzieci w grudniu czy w ogóle zimą. Zawsze chciałam wiosną albo latem urodzić. Chociaż moj mąż z 9.12 i sobie chwali a moja mama 28.12
    Ale nie będę narzekać 😅
    U mnie jest październik, luty i teraz grudzień, więc same zimne miesiące 🙈

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • wera1211 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam synka z 2.12. i jak wszystko dobrze pójdzie to będzie drugie grudniowe dzieciątko 😁 nie będę narzekać, grunt, że się udało i żeby było zdrowe, serio. Ale mam nadzieję, że nie będą chociaż mieli urodzin bardzo obok siebie, bo nie chciałabym im robić razem, mam wrażenie, że wtedy byliby pokrzywdzeni 🙈 ech... Dzisiaj mam wizytę o 13, trzymajcie kciuki!

Rosalinda, Angela1108, Iskierka2006, Nataleńka lubią tę wiadomość

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    Całkowicie rozumiem! Jak tylko zobaczyłam u siebie planowaną datę 27 grudnia to pomyślałam, a może trzeba było ten cykl ominąć, a tak słabo urodziny obok Bożego Narodzenia. No i sobie wyobrażam że może uda się do stycznia dociągnąć 🤦‍♀️

Moje Starszaki marzą o urodzinach w Boże Narodzenie! 😁 Ale mam juz corkę z grudnia i nigdy nie była w placówce najmniejsza i najbardziej z tyłu. Wręcz przeciwnie.😆

Ogólnie nie lubię rodzić w zimie bo jest zimno, uważam że w maju to bajka ale dziecko wybrało samo, co się będę wtrącać. :D

@Iskierka, może bliźniacza? 😆 albo to taka Twoja cecha. Ja mam zawsze malo proga, w tej ciąży 23/27 to rekord. No tak mam po prostu.

Kciuki @wera1211!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 08:57

Rosalinda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę z końca maja i faktycznie wtedy jest inaczej jakos tak słoneczko swieci wszystko kwitnie rośnie ciepło ale tu za to będziemy miec prezenty na święta albo nowy rok. Syna urodziłam w styczniu i bylo zimno a szykowanie swiat to była katastrofa bo ja zawsze święta robię u siebie odkąd nie ma rodziców i bylo bardzo ciężko tym bardziej ze ja byłam ogromna

Iskierka2006 lubi tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Iskierka2006 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Moje Starszaki marzą o urodzinach w Boże Narodzenie! 😁 Ale mam juz corkę z grudnia i nigdy nie była w placówce najmniejsza i najbardziej z tyłu. Wręcz przeciwnie.😆

Ogólnie nie lubię rodzić w zimie bo jest zimno, uważam że w maju to bajka ale dziecko wybrało samo, co się będę wtrącać. :D

@Iskierka, może bliźniacza? 😆 albo to taka Twoja cecha. Ja mam zawsze malo proga, w tej ciąży 23/27 to rekord. No tak mam po prostu.

Bliźniaczą też bym przyjęła. Wiadomo że trudniej ale za jednym zamachem 😅

Ja też jestem obstawiona tym progesteronem doustnym, może dlatego taki wysoki, nie wiem. Na razie nie ma wolnych terminów... ja miałam problem z niedomogą lutealną dlatego taka obstawą teraz.

Tak maj byłby fajny, ale z drugiej strony jak urodzimy w grudniu to do maja juz będziemy obcykane ze wszystkim i będzie można w miarę możliwości korzystać z wiosny a potem lata. Zawsze są jakieś plusy 😊 najważniejsze jak już wera1211 pisała że się udało i żeby było zdrowe.

W ogóle powiem Wam że nie wiedziałam że będę aż tak się cieszyć❤️. Wiadomo że chciałam ale od kiedy wiem jestem po prostu tak bezgranicznie szczęśliwa aż się boję że za bardzo. Ale sam fakt że w końcu nam się udało jest po prostu Wow dla mnie 🔥

Wera1211 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 09:17

Rosalinda, Fermina, wera1211 lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️37 🐕

21.04 Beta 83,7 ✨️
    23.04 Beta 166 ✨️

🤞🤞🤞

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio poznałam dziewczynę która ma synów z tego samego roku jeden z początku lutego drugi z grudnia jeden juz skończył 5 lat drugi dopiero skończy ale będą razem do klasy chodzić ubiera ich jak bliźniaków mówiła ze no nie bylo to planowane bo ten drugi to była niespodzianka i wielki szok dla niej 😂

Rosalinda, Iskierka2006 lubią tę wiadomość

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Bliźniaczą też bym przyjęła. Wiadomo że trudniej ale za jednym zamachem 😅

Ja też jestem obstawiona tym progesteronem doustnym, może dlatego taki wysoki, nie wiem. Na razie nie ma wolnych terminów... ja miałam problem z niedomogą lutealną dlatego taka obstawą teraz.

Tak maj byłby fajny, ale z drugiej strony jak urodzimy w grudniu to do maja juz będziemy obcykane ze wszystkim i będzie można w miarę możliwości korzystać z wiosny a potem lata. Zawsze są jakieś plusy 😊 najważniejsze jak już wera1211 pisała że się udało i żeby było zdrowe.

W ogóle powiem Wam że nie wiedziałam że będę aż tak się cieszyć❤️. Wiadomo że chciałam ale od kiedy wiem jestem po prostu tak bezgranicznie szczęśliwa aż się boję że za bardzo. Ale sam fakt że w końcu nam się udało jest po prostu Wow dla mnie 🔥

Wera1211 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!
    Mój mąż przy pierwszym liczył na bliźniaki, ale no niestety 😂
    Ciąża choć czasem daje w kość to jednak jest pięknym stanem ❤️ Ja też się bardzo cieszę, będę to wszystko przeżywać po raz trzeci ❤️

Iskierka2006 lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda 🧡 jest radość, ale jeszcze nie wiem czy tak w 100% to do mnie dotarło 🫣🤔

Iskierka2006, Rosalinda lubią tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie taki apetyt? No ja zjem a za chwilę jestem znowu głodna 🙈 Nie pamiętam, żebym w poprzednich ciążach tak miała 🙈 Jak tak dalej pójdzie to za dużo przytyję w tej ciąży, a i tak startuję z plusem 😝

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie taki apetyt? No ja zjem a za chwilę jestem znowu głodna 🙈 Nie pamiętam, żebym w poprzednich ciążach tak miała 🙈 Jak tak dalej pójdzie to za dużo przytyję w tej ciąży, a i tak startuję z plusem 😝
    Taak, jestem często głodna, a jak nie zjem to 🤢 ale też wiele rzeczy mi nie smakuje i to te co lubiłam wczesniej 🫣

Zjadłam w pracy bułkę i na starcie stwierdziłam, że się nie najadłam, więc oszukujac się kawą czekam jeszcze z godzinkę na dojedzenie reszty, bo inaczej nie dotrwam do końca pracy 🤪 a nie chce dojadać słodyczami przed jutrzejszą glukozą 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 12:49

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Taaak ja chodzę i co chwilę cos z synem bylo to samo i przytyłam 30kg fakt moment zgubiłam i teraz jest to samo tylko ze ja nie mam woreczka zolciowego i u mnie biegunki to norma wiec jem ale tez jestem w toalecie kilka razy dziennie bo mnie tak brzuch boli tak mam od operacji juz prawie trzy lata bo maly mial trzy miesiące jak mi usuwali . A z córka przytyłam 9kg i ciaza była mega łagodna tzn mialam krwotoki cała ciążę ale co chodzi o dolegliwość bylo duzo lżej mialam duzo mniejszy brzuch myślę ze o połowę mniejszy niż z synem i z młodym mandarynki u mnie szły kilogramami ja kochałam i Kapusta kiszona a teraz mam tak ze jem wszystko jak leci jak taki śmietnik 😂

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Taak, jestem często głodna, a jak nie zjem to 🤢 ale też wiele rzeczy mi nie smakuje i to te co lubiłam wczesniej 🫣

Zjadłam w pracy bułkę i na starcie stwierdziłam, że się nie najadłam, więc oszukujac się kawą czekam jeszcze z godzinkę na dojedzenie reszty, bo inaczej nie dotrwam do końca pracy 🤪 a nie chce dojadać słodyczami przed jutrzejszą glukozą 🤪
    A właśnie w ktorym tygodniu robicie krzywą bo mam cała listę tych wyników ale wizyte dopiero za 3 tygodnie i tak myślę kiedy zrobic

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    A właśnie w ktorym tygodniu robicie krzywą bo mam cała listę tych wyników ale wizyte dopiero za 3 tygodnie i tak myślę kiedy zrobic
    Ja krzywą robiłam w dwudziestym-którymś tygodniu w obydwu ciążach

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    u mnie tylko glukoza do zrobienia, krzywa pewnie jakoś 20+ tc jak poprzednio 😊 ja w sumie robiłam na przełomie lutego- marca, więc mi się nie spieszy do powtórki 🤪

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na liście tak :
    TSH
    Glukoza
    HIV
    HCV
    Toxoplasma
    HBs antygen
    Morfologia
    VDRL w PMR

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jakoś więcej:
    Morfologia
    Mocz
    Tsh
    Ft4
    Glukoza
    Grupa krwi
    Alloprzeciwciała
    CMV Igm
    CMV Igg
    Toxo Igm
    Toxo Igg
    Różyczka Igm
    Różyczka Igg
    HIV
    HCV
    HBS Ag
    Anty HBC
    VDRL

😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Ja startuje z wyższej wagi niż z synami,a w obu przytyłam po 25kg, fakt,że nie było tych kg widać, nie wiem jakim cudem, potem spadło,ale trtaz będzie ciekawie, bo mam z 7kg więcej niż z nimi😐
    A z apetytem na razie umiarkowanie, na razie jakos w ogóle tych objawów nie odczuwam.
    Zapisalam się na przyszłą środę do gin, zobaczymy co powie na ten przyrost i co będzie widać na usg. Nie powiem,mam stresa.
    A poza tym,tez jakoś nie dociera do mnie,co się dzieje

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    U mnie jest październik, luty i teraz grudzień, więc same zimne miesiące 🙈

My chcieliśmy trzecie z lata, no cóż nie wyszło 🙈 tak to styczeń i końcówka marca, to ten marzec idealnie, zaraz sie cieplo zrobiło i przyjemne spacerki. A styczeń🙈 pizgało tak przeraźliwie,ze nie dało się wyjść brrr czyli powtórka z rozrywki 😅

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ