Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawe z tym progesteronem. Daj znać co powie lekarz 🙂Iskierka2006 wrote:Uff przeczytałam w końcu wszytko od początku 😊
Fajnie, że jesteśmy takie rozgadane.
Przyszły wczoraj wyniki
Beta po 48 h 166 czyli przyrost praktycznie o 100%
Progesteron 72,9 to chyba bardzo dużo i właśnie nie wiem co z tym zrobić. Chociaż chatgpt mówi że w ciąży nie ma czegoś takiego jak za dużo progesteronu. Poluje na jakąś teleporadę.
Pierwsza wizyta w klinice 6 maja, wtedy będę 5t6d, więc nie wiem.czy już będzie serduszko więc zapobiegawczo umówiłam się jeszcze do enelmedu na 12 maja 😉
Wczoraj też próbowałam się umówić juz do lekarza prowadzącego i wybrałam poradnie na mfz w ktorej pracują same lekarki że szpitala w którym chciałabym rodzic. Niestety ale termin byl tylko do jednej z nich, która jest jeszcze na rezydenturze i nie wiem czy u niej zostać czy umówić się do innej prywatnie...
Mdłości ani jakiegoś zmęczenia póki co nie mam, za to budze się codziennie o 3 w nocy i oczy jak 5 zł bo przeżywam to wszystko 🥰 mam nadzieję że niedługo mi przejdzie bo się wykończę 😉 mąż mówi że to dlatego, że mamy się przyzwyczajać bo przecież jego też budzę 😅
Tak to trochę kręci mi się w głowie, mam mommy brain 😂, momentami delikatnie pobolewa mnie brzuch i wieczny katar...
Mi też zdarzają się pobudki w nocy, a potem w dzień chce mi się spać 😅Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Czekamy na trzecie dziecko 🥰
Termin porodu na grudzień 🎄
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Ale wtopa z tym testem 😂 Oby nikomu nie rozgadał! 😛Iskierka2006 wrote:Też myślałam o Nifty Pro, ale po przeczytaniu waszej dyskusji jeszcze wgłębie się w temat.
My na razie nikomu nie mówimy, czekamy do serduszka, żeby powiedzieć rodzicom, a potem chyba do wyników NIPT żeby powiedzieć reszcie.
Chociaż kolega był u Nas dzień po tym jak przyszła pierwsza beta i w łazience leżał test ciążowy 😅 potem się mnie pyta czy mam Covid, to przypaliłam głupa, że tak chociaz wiadomo że on wie juz co i jak. Ale jakoś nie chce na razie o tym mówić nikomu, chyba się boję, że zapeszę. Wcześniej mówiłam że po tylu miesiącach jak w końcu się uda to juz musi być dobrze i tego się będę trzymać ❤️Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
U mnie jest październik, luty i teraz grudzień, więc same zimne miesiące 🙈Iskierka2006 wrote:Jak też jakoś nie byłam nigdy fanką rodzenia dzieci w grudniu czy w ogóle zimą. Zawsze chciałam wiosną albo latem urodzić. Chociaż moj mąż z 9.12 i sobie chwali a moja mama 28.12
Ale nie będę narzekać 😅Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Ja już mam synka z 2.12. i jak wszystko dobrze pójdzie to będzie drugie grudniowe dzieciątko 😁 nie będę narzekać, grunt, że się udało i żeby było zdrowe, serio. Ale mam nadzieję, że nie będą chociaż mieli urodzin bardzo obok siebie, bo nie chciałabym im robić razem, mam wrażenie, że wtedy byliby pokrzywdzeni 🙈 ech... Dzisiaj mam wizytę o 13, trzymajcie kciuki!
Rosalinda, Angela1108, Iskierka2006, Nataleńka lubią tę wiadomość
-
botanika wrote:Całkowicie rozumiem! Jak tylko zobaczyłam u siebie planowaną datę 27 grudnia to pomyślałam, a może trzeba było ten cykl ominąć, a tak słabo urodziny obok Bożego Narodzenia. No i sobie wyobrażam że może uda się do stycznia dociągnąć 🤦♀️
Moje Starszaki marzą o urodzinach w Boże Narodzenie! 😁 Ale mam juz corkę z grudnia i nigdy nie była w placówce najmniejsza i najbardziej z tyłu. Wręcz przeciwnie.😆
Ogólnie nie lubię rodzić w zimie bo jest zimno, uważam że w maju to bajka ale dziecko wybrało samo, co się będę wtrącać.
@Iskierka, może bliźniacza? 😆 albo to taka Twoja cecha. Ja mam zawsze malo proga, w tej ciąży 23/27 to rekord. No tak mam po prostu.
Kciuki @wera1211!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:57
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Ja mam córkę z końca maja i faktycznie wtedy jest inaczej jakos tak słoneczko swieci wszystko kwitnie rośnie ciepło ale tu za to będziemy miec prezenty na święta albo nowy rok. Syna urodziłam w styczniu i bylo zimno a szykowanie swiat to była katastrofa bo ja zawsze święta robię u siebie odkąd nie ma rodziców i bylo bardzo ciężko tym bardziej ze ja byłam ogromna
Iskierka2006 lubi tę wiadomość

01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
10.04.2026 ⏸️
https://zapodaj.net/plik-EmbDlKes9S
https://zapodaj.net/plik-TxvpBA9WNu -
Fermina wrote:Moje Starszaki marzą o urodzinach w Boże Narodzenie! 😁 Ale mam juz corkę z grudnia i nigdy nie była w placówce najmniejsza i najbardziej z tyłu. Wręcz przeciwnie.😆
Ogólnie nie lubię rodzić w zimie bo jest zimno, uważam że w maju to bajka ale dziecko wybrało samo, co się będę wtrącać.
@Iskierka, może bliźniacza? 😆 albo to taka Twoja cecha. Ja mam zawsze malo proga, w tej ciąży 23/27 to rekord. No tak mam po prostu.
Bliźniaczą też bym przyjęła. Wiadomo że trudniej ale za jednym zamachem 😅
Ja też jestem obstawiona tym progesteronem doustnym, może dlatego taki wysoki, nie wiem. Na razie nie ma wolnych terminów... ja miałam problem z niedomogą lutealną dlatego taka obstawą teraz.
Tak maj byłby fajny, ale z drugiej strony jak urodzimy w grudniu to do maja juz będziemy obcykane ze wszystkim i będzie można w miarę możliwości korzystać z wiosny a potem lata. Zawsze są jakieś plusy 😊 najważniejsze jak już wera1211 pisała że się udało i żeby było zdrowe.
W ogóle powiem Wam że nie wiedziałam że będę aż tak się cieszyć❤️. Wiadomo że chciałam ale od kiedy wiem jestem po prostu tak bezgranicznie szczęśliwa aż się boję że za bardzo. Ale sam fakt że w końcu nam się udało jest po prostu Wow dla mnie 🔥
Wera1211 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:17
Rosalinda, Fermina, wera1211 lubią tę wiadomość
-
A ostatnio poznałam dziewczynę która ma synów z tego samego roku jeden z początku lutego drugi z grudnia jeden juz skończył 5 lat drugi dopiero skończy ale będą razem do klasy chodzić ubiera ich jak bliźniaków mówiła ze no nie bylo to planowane bo ten drugi to była niespodzianka i wielki szok dla niej 😂
Rosalinda, Iskierka2006 lubią tę wiadomość

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
10.04.2026 ⏸️
Mój mąż przy pierwszym liczył na bliźniaki, ale no niestety 😂Iskierka2006 wrote:Bliźniaczą też bym przyjęła. Wiadomo że trudniej ale za jednym zamachem 😅
Ja też jestem obstawiona tym progesteronem doustnym, może dlatego taki wysoki, nie wiem. Na razie nie ma wolnych terminów... ja miałam problem z niedomogą lutealną dlatego taka obstawą teraz.
Tak maj byłby fajny, ale z drugiej strony jak urodzimy w grudniu to do maja juz będziemy obcykane ze wszystkim i będzie można w miarę możliwości korzystać z wiosny a potem lata. Zawsze są jakieś plusy 😊 najważniejsze jak już wera1211 pisała że się udało i żeby było zdrowe.
W ogóle powiem Wam że nie wiedziałam że będę aż tak się cieszyć❤️. Wiadomo że chciałam ale od kiedy wiem jestem po prostu tak bezgranicznie szczęśliwa aż się boję że za bardzo. Ale sam fakt że w końcu nam się udało jest po prostu Wow dla mnie 🔥
Wera1211 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!
Ciąża choć czasem daje w kość to jednak jest pięknym stanem ❤️ Ja też się bardzo cieszę, będę to wszystko przeżywać po raz trzeci ❤️
Iskierka2006 lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Dziewczyny, czy Wy też macie taki apetyt? No ja zjem a za chwilę jestem znowu głodna 🙈 Nie pamiętam, żebym w poprzednich ciążach tak miała 🙈 Jak tak dalej pójdzie to za dużo przytyję w tej ciąży, a i tak startuję z plusem 😝Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Taak, jestem często głodna, a jak nie zjem to 🤢 ale też wiele rzeczy mi nie smakuje i to te co lubiłam wczesniej 🫣Rosalinda wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie taki apetyt? No ja zjem a za chwilę jestem znowu głodna 🙈 Nie pamiętam, żebym w poprzednich ciążach tak miała 🙈 Jak tak dalej pójdzie to za dużo przytyję w tej ciąży, a i tak startuję z plusem 😝
Zjadłam w pracy bułkę i na starcie stwierdziłam, że się nie najadłam, więc oszukujac się kawą czekam jeszcze z godzinkę na dojedzenie reszty, bo inaczej nie dotrwam do końca pracy 🤪 a nie chce dojadać słodyczami przed jutrzejszą glukozą 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:49
-
Taaak ja chodzę i co chwilę cos z synem bylo to samo i przytyłam 30kg fakt moment zgubiłam i teraz jest to samo tylko ze ja nie mam woreczka zolciowego i u mnie biegunki to norma wiec jem ale tez jestem w toalecie kilka razy dziennie bo mnie tak brzuch boli tak mam od operacji juz prawie trzy lata bo maly mial trzy miesiące jak mi usuwali . A z córka przytyłam 9kg i ciaza była mega łagodna tzn mialam krwotoki cała ciążę ale co chodzi o dolegliwość bylo duzo lżej mialam duzo mniejszy brzuch myślę ze o połowę mniejszy niż z synem i z młodym mandarynki u mnie szły kilogramami ja kochałam i Kapusta kiszona a teraz mam tak ze jem wszystko jak leci jak taki śmietnik 😂Rosalinda wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie taki apetyt? No ja zjem a za chwilę jestem znowu głodna 🙈 Nie pamiętam, żebym w poprzednich ciążach tak miała 🙈 Jak tak dalej pójdzie to za dużo przytyję w tej ciąży, a i tak startuję z plusem 😝

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
10.04.2026 ⏸️
A właśnie w ktorym tygodniu robicie krzywą bo mam cała listę tych wyników ale wizyte dopiero za 3 tygodnie i tak myślę kiedy zrobicAkacjowa_ wrote:Taak, jestem często głodna, a jak nie zjem to 🤢 ale też wiele rzeczy mi nie smakuje i to te co lubiłam wczesniej 🫣
Zjadłam w pracy bułkę i na starcie stwierdziłam, że się nie najadłam, więc oszukujac się kawą czekam jeszcze z godzinkę na dojedzenie reszty, bo inaczej nie dotrwam do końca pracy 🤪 a nie chce dojadać słodyczami przed jutrzejszą glukozą 🤪
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
10.04.2026 ⏸️
Ja krzywą robiłam w dwudziestym-którymś tygodniu w obydwu ciążachAngela1108 wrote:A właśnie w ktorym tygodniu robicie krzywą bo mam cała listę tych wyników ale wizyte dopiero za 3 tygodnie i tak myślę kiedy zrobicMama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
u mnie tylko glukoza do zrobienia, krzywa pewnie jakoś 20+ tc jak poprzednio 😊 ja w sumie robiłam na przełomie lutego- marca, więc mi się nie spieszy do powtórki 🤪Angela1108 wrote:A właśnie w ktorym tygodniu robicie krzywą bo mam cała listę tych wyników ale wizyte dopiero za 3 tygodnie i tak myślę kiedy zrobic
-
Ja mam na liście tak :
TSH
Glukoza
HIV
HCV
Toxoplasma
HBs antygen
Morfologia
VDRL w PMR
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
10.04.2026 ⏸️
To u mnie jakoś więcej:
Morfologia
Mocz
Tsh
Ft4
Glukoza
Grupa krwi
Alloprzeciwciała
CMV Igm
CMV Igg
Toxo Igm
Toxo Igg
Różyczka Igm
Różyczka Igg
HIV
HCV
HBS Ag
Anty HBC
VDRL
😊 -
Rosalinda wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie taki apetyt? No ja zjem a za chwilę jestem znowu głodna 🙈 Nie pamiętam, żebym w poprzednich ciążach tak miała 🙈 Jak tak dalej pójdzie to za dużo przytyję w tej ciąży, a i tak startuję z plusem 😝
Ja startuje z wyższej wagi niż z synami,a w obu przytyłam po 25kg, fakt,że nie było tych kg widać, nie wiem jakim cudem, potem spadło,ale trtaz będzie ciekawie, bo mam z 7kg więcej niż z nimi😐
A z apetytem na razie umiarkowanie, na razie jakos w ogóle tych objawów nie odczuwam.
Zapisalam się na przyszłą środę do gin, zobaczymy co powie na ten przyrost i co będzie widać na usg. Nie powiem,mam stresa.
A poza tym,tez jakoś nie dociera do mnie,co się dzieje -
Rosalinda wrote:U mnie jest październik, luty i teraz grudzień, więc same zimne miesiące 🙈
My chcieliśmy trzecie z lata, no cóż nie wyszło 🙈 tak to styczeń i końcówka marca, to ten marzec idealnie, zaraz sie cieplo zrobiło i przyjemne spacerki. A styczeń🙈 pizgało tak przeraźliwie,ze nie dało się wyjść brrr czyli powtórka z rozrywki 😅