Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Uff przeczytałam w końcu wszytko od początku 😊
    Fajnie, że jesteśmy takie rozgadane.
    Przyszły wczoraj wyniki
    Beta po 48 h 166 czyli przyrost praktycznie o 100%
    Progesteron 72,9 to chyba bardzo dużo i właśnie nie wiem co z tym zrobić. Chociaż chatgpt mówi że w ciąży nie ma czegoś takiego jak za dużo progesteronu. Poluje na jakąś teleporadę.

Pierwsza wizyta w klinice 6 maja, wtedy będę 5t6d, więc nie wiem.czy już będzie serduszko więc zapobiegawczo umówiłam się jeszcze do enelmedu na 12 maja 😉

Wczoraj też próbowałam się umówić juz do lekarza prowadzącego i wybrałam poradnie na mfz w ktorej pracują same lekarki że szpitala w którym chciałabym rodzic. Niestety ale termin byl tylko do jednej z nich, która jest jeszcze na rezydenturze i nie wiem czy u niej zostać czy umówić się do innej prywatnie...

Mdłości ani jakiegoś zmęczenia póki co nie mam, za to budze się codziennie o 3 w nocy i oczy jak 5 zł bo przeżywam to wszystko 🥰 mam nadzieję że niedługo mi przejdzie bo się wykończę 😉 mąż mówi że to dlatego, że mamy się przyzwyczajać bo przecież jego też budzę 😅
    Tak to trochę kręci mi się w głowie, mam mommy brain 😂, momentami delikatnie pobolewa mnie brzuch i wieczny katar...
    Ciekawe z tym progesteronem. Daj znać co powie lekarz 🙂
    Mi też zdarzają się pobudki w nocy, a potem w dzień chce mi się spać 😅

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Czekamy na trzecie dziecko 🥰
    Termin porodu na grudzień 🎄

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Też myślałam o Nifty Pro, ale po przeczytaniu waszej dyskusji jeszcze wgłębie się w temat.

My na razie nikomu nie mówimy, czekamy do serduszka, żeby powiedzieć rodzicom, a potem chyba do wyników NIPT żeby powiedzieć reszcie.
    Chociaż kolega był u Nas dzień po tym jak przyszła pierwsza beta i w łazience leżał test ciążowy 😅 potem się mnie pyta czy mam Covid, to przypaliłam głupa, że tak chociaz wiadomo że on wie juz co i jak. Ale jakoś nie chce na razie o tym mówić nikomu, chyba się boję, że zapeszę. Wcześniej mówiłam że po tylu miesiącach jak w końcu się uda to juz musi być dobrze i tego się będę trzymać ❤️
    Ale wtopa z tym testem 😂 Oby nikomu nie rozgadał! 😛

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Nasz mały Aniołek 👼
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Jak też jakoś nie byłam nigdy fanką rodzenia dzieci w grudniu czy w ogóle zimą. Zawsze chciałam wiosną albo latem urodzić. Chociaż moj mąż z 9.12 i sobie chwali a moja mama 28.12
    Ale nie będę narzekać 😅
    U mnie jest październik, luty i teraz grudzień, więc same zimne miesiące 🙈

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Nasz mały Aniołek 👼
  • wera1211 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam synka z 2.12. i jak wszystko dobrze pójdzie to będzie drugie grudniowe dzieciątko 😁 nie będę narzekać, grunt, że się udało i żeby było zdrowe, serio. Ale mam nadzieję, że nie będą chociaż mieli urodzin bardzo obok siebie, bo nie chciałabym im robić razem, mam wrażenie, że wtedy byliby pokrzywdzeni 🙈 ech... Dzisiaj mam wizytę o 13, trzymajcie kciuki!

Rosalinda, Angela1108, Iskierka2006, Nataleńka lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    Całkowicie rozumiem! Jak tylko zobaczyłam u siebie planowaną datę 27 grudnia to pomyślałam, a może trzeba było ten cykl ominąć, a tak słabo urodziny obok Bożego Narodzenia. No i sobie wyobrażam że może uda się do stycznia dociągnąć 🤦‍♀️

Moje Starszaki marzą o urodzinach w Boże Narodzenie! 😁 Ale mam juz corkę z grudnia i nigdy nie była w placówce najmniejsza i najbardziej z tyłu. Wręcz przeciwnie.😆

Ogólnie nie lubię rodzić w zimie bo jest zimno, uważam że w maju to bajka ale dziecko wybrało samo, co się będę wtrącać. :D

@Iskierka, może bliźniacza? 😆 albo to taka Twoja cecha. Ja mam zawsze malo proga, w tej ciąży 23/27 to rekord. No tak mam po prostu.

Kciuki @wera1211!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:57

Rosalinda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę z końca maja i faktycznie wtedy jest inaczej jakos tak słoneczko swieci wszystko kwitnie rośnie ciepło ale tu za to będziemy miec prezenty na święta albo nowy rok. Syna urodziłam w styczniu i bylo zimno a szykowanie swiat to była katastrofa bo ja zawsze święta robię u siebie odkąd nie ma rodziców i bylo bardzo ciężko tym bardziej ze ja byłam ogromna

Iskierka2006 lubi tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️

a8e674b49b0d2.pnghttps://zapodaj.net/plik-EmbDlKes9S
    f6ebda0820e1b.pnghttps://zapodaj.net/plik-TxvpBA9WNu
  • Iskierka2006 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Moje Starszaki marzą o urodzinach w Boże Narodzenie! 😁 Ale mam juz corkę z grudnia i nigdy nie była w placówce najmniejsza i najbardziej z tyłu. Wręcz przeciwnie.😆

Ogólnie nie lubię rodzić w zimie bo jest zimno, uważam że w maju to bajka ale dziecko wybrało samo, co się będę wtrącać. :D

@Iskierka, może bliźniacza? 😆 albo to taka Twoja cecha. Ja mam zawsze malo proga, w tej ciąży 23/27 to rekord. No tak mam po prostu.

Bliźniaczą też bym przyjęła. Wiadomo że trudniej ale za jednym zamachem 😅

Ja też jestem obstawiona tym progesteronem doustnym, może dlatego taki wysoki, nie wiem. Na razie nie ma wolnych terminów... ja miałam problem z niedomogą lutealną dlatego taka obstawą teraz.

Tak maj byłby fajny, ale z drugiej strony jak urodzimy w grudniu to do maja juz będziemy obcykane ze wszystkim i będzie można w miarę możliwości korzystać z wiosny a potem lata. Zawsze są jakieś plusy 😊 najważniejsze jak już wera1211 pisała że się udało i żeby było zdrowe.

W ogóle powiem Wam że nie wiedziałam że będę aż tak się cieszyć❤️. Wiadomo że chciałam ale od kiedy wiem jestem po prostu tak bezgranicznie szczęśliwa aż się boję że za bardzo. Ale sam fakt że w końcu nam się udało jest po prostu Wow dla mnie 🔥

Wera1211 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:17

Rosalinda, Fermina, wera1211 lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️37 🐕

21.04 Beta 83,7 ✨️
    23.04 Beta 166 ✨️

🤞🤞🤞

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio poznałam dziewczynę która ma synów z tego samego roku jeden z początku lutego drugi z grudnia jeden juz skończył 5 lat drugi dopiero skończy ale będą razem do klasy chodzić ubiera ich jak bliźniaków mówiła ze no nie bylo to planowane bo ten drugi to była niespodzianka i wielki szok dla niej 😂

Rosalinda, Iskierka2006 lubią tę wiadomość

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️

• Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Bliźniaczą też bym przyjęła. Wiadomo że trudniej ale za jednym zamachem 😅

Ja też jestem obstawiona tym progesteronem doustnym, może dlatego taki wysoki, nie wiem. Na razie nie ma wolnych terminów... ja miałam problem z niedomogą lutealną dlatego taka obstawą teraz.

Tak maj byłby fajny, ale z drugiej strony jak urodzimy w grudniu to do maja juz będziemy obcykane ze wszystkim i będzie można w miarę możliwości korzystać z wiosny a potem lata. Zawsze są jakieś plusy 😊 najważniejsze jak już wera1211 pisała że się udało i żeby było zdrowe.

W ogóle powiem Wam że nie wiedziałam że będę aż tak się cieszyć❤️. Wiadomo że chciałam ale od kiedy wiem jestem po prostu tak bezgranicznie szczęśliwa aż się boję że za bardzo. Ale sam fakt że w końcu nam się udało jest po prostu Wow dla mnie 🔥

Wera1211 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!
    Mój mąż przy pierwszym liczył na bliźniaki, ale no niestety 😂
    Ciąża choć czasem daje w kość to jednak jest pięknym stanem ❤️ Ja też się bardzo cieszę, będę to wszystko przeżywać po raz trzeci ❤️

Iskierka2006 lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Nasz mały Aniołek 👼
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda 🧡 jest radość, ale jeszcze nie wiem czy tak w 100% to do mnie dotarło 🫣🤔

Iskierka2006, Rosalinda lubią tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie taki apetyt? No ja zjem a za chwilę jestem znowu głodna 🙈 Nie pamiętam, żebym w poprzednich ciążach tak miała 🙈 Jak tak dalej pójdzie to za dużo przytyję w tej ciąży, a i tak startuję z plusem 😝

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Nasz mały Aniołek 👼
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie taki apetyt? No ja zjem a za chwilę jestem znowu głodna 🙈 Nie pamiętam, żebym w poprzednich ciążach tak miała 🙈 Jak tak dalej pójdzie to za dużo przytyję w tej ciąży, a i tak startuję z plusem 😝
    Taak, jestem często głodna, a jak nie zjem to 🤢 ale też wiele rzeczy mi nie smakuje i to te co lubiłam wczesniej 🫣

Zjadłam w pracy bułkę i na starcie stwierdziłam, że się nie najadłam, więc oszukujac się kawą czekam jeszcze z godzinkę na dojedzenie reszty, bo inaczej nie dotrwam do końca pracy 🤪 a nie chce dojadać słodyczami przed jutrzejszą glukozą 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:49

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Taaak ja chodzę i co chwilę cos z synem bylo to samo i przytyłam 30kg fakt moment zgubiłam i teraz jest to samo tylko ze ja nie mam woreczka zolciowego i u mnie biegunki to norma wiec jem ale tez jestem w toalecie kilka razy dziennie bo mnie tak brzuch boli tak mam od operacji juz prawie trzy lata bo maly mial trzy miesiące jak mi usuwali . A z córka przytyłam 9kg i ciaza była mega łagodna tzn mialam krwotoki cała ciążę ale co chodzi o dolegliwość bylo duzo lżej mialam duzo mniejszy brzuch myślę ze o połowę mniejszy niż z synem i z młodym mandarynki u mnie szły kilogramami ja kochałam i Kapusta kiszona a teraz mam tak ze jem wszystko jak leci jak taki śmietnik 😂

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Taak, jestem często głodna, a jak nie zjem to 🤢 ale też wiele rzeczy mi nie smakuje i to te co lubiłam wczesniej 🫣

Zjadłam w pracy bułkę i na starcie stwierdziłam, że się nie najadłam, więc oszukujac się kawą czekam jeszcze z godzinkę na dojedzenie reszty, bo inaczej nie dotrwam do końca pracy 🤪 a nie chce dojadać słodyczami przed jutrzejszą glukozą 🤪
    A właśnie w ktorym tygodniu robicie krzywą bo mam cała listę tych wyników ale wizyte dopiero za 3 tygodnie i tak myślę kiedy zrobic

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️

• Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    A właśnie w ktorym tygodniu robicie krzywą bo mam cała listę tych wyników ale wizyte dopiero za 3 tygodnie i tak myślę kiedy zrobic
    Ja krzywą robiłam w dwudziestym-którymś tygodniu w obydwu ciążach

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Nasz mały Aniołek 👼
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    u mnie tylko glukoza do zrobienia, krzywa pewnie jakoś 20+ tc jak poprzednio 😊 ja w sumie robiłam na przełomie lutego- marca, więc mi się nie spieszy do powtórki 🤪

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na liście tak :
    TSH
    Glukoza
    HIV
    HCV
    Toxoplasma
    HBs antygen
    Morfologia
    VDRL w PMR

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jakoś więcej:
    Morfologia
    Mocz
    Tsh
    Ft4
    Glukoza
    Grupa krwi
    Alloprzeciwciała
    CMV Igm
    CMV Igg
    Toxo Igm
    Toxo Igg
    Różyczka Igm
    Różyczka Igg
    HIV
    HCV
    HBS Ag
    Anty HBC
    VDRL

😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Lunaaa12 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Ja startuje z wyższej wagi niż z synami,a w obu przytyłam po 25kg, fakt,że nie było tych kg widać, nie wiem jakim cudem, potem spadło,ale trtaz będzie ciekawie, bo mam z 7kg więcej niż z nimi😐
    A z apetytem na razie umiarkowanie, na razie jakos w ogóle tych objawów nie odczuwam.
    Zapisalam się na przyszłą środę do gin, zobaczymy co powie na ten przyrost i co będzie widać na usg. Nie powiem,mam stresa.
    A poza tym,tez jakoś nie dociera do mnie,co się dzieje

• Lunaaa12 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    U mnie jest październik, luty i teraz grudzień, więc same zimne miesiące 🙈

My chcieliśmy trzecie z lata, no cóż nie wyszło 🙈 tak to styczeń i końcówka marca, to ten marzec idealnie, zaraz sie cieplo zrobiło i przyjemne spacerki. A styczeń🙈 pizgało tak przeraźliwie,ze nie dało się wyjść brrr czyli powtórka z rozrywki 😅

‹‹ 24 25 26 27 28
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ