Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie po lekach ciut lepsze aczkolwiek dalej głównie płynne jedzenie w tym białko. Od wczoraj mamy gości zaległe urodziny jakoś daje radę od jutra nie wychodzę z łóżka 😅

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • bambari Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) pisałam wczoraj post, ale chyba nie dodałam (życie z 1,5 roczniakiem 😅).
    Też miałam myśli, że grudzień jest słaby i może pominąć ten cykl, ale uznaliśmy, że nie będziemy "wybrzydzać", bo nigdy nie wiadomo ile przyjdzie czekać na maleństwo.
    Z plusów takiego terminu jest rozszerzenie diety jak wszystko jest świeże :)

Nie mogę się już doczekać wizyty u ginekologa, w pierwszej ciąży chodziłam z mężem, teraz będzie musiał zostać że starszakiem, trochę szkoda. Chciałam znaleźć termin jak młody w żłobku, ale ten lekarz ma jak na złość popołudniu wizyty

• Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wykrakałam z tym że nie mam nudności dzisiaj tak mi niedobrze od rana próbuje delikatnie jeść zaczęłam od jogurtu chwilę było ok potem znowu mi niedobrze teraz zjadłam coś kalorycznego i tylko mi się odbija niby chce wymiotować a nie mogę a wczoraj wieczorem zwróciłam kurczakiem 🤦🏽‍♀️ Nic mi nie wchodzi po czym czuję się ok i tak mi się chce spać że masakra 😓 Miłej niedzieli dla was dziewczyny! Mam nadzieję że czujecie się lepiej 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Chyba wykrakałam z tym że nie mam nudności dzisiaj tak mi niedobrze od rana próbuje delikatnie jeść zaczęłam od jogurtu chwilę było ok potem znowu mi niedobrze teraz zjadłam coś kalorycznego i tylko mi się odbija niby chce wymiotować a nie mogę a wczoraj wieczorem zwróciłam kurczakiem 🤦🏽‍♀️ Nic mi nie wchodzi po czym czuję się ok i tak mi się chce spać że masakra 😓 Miłej niedzieli dla was dziewczyny! Mam nadzieję że czujecie się lepiej 😅
    Współczuję ja chodzę i co chwile jem musze sie zaopatrzyć w mandarynki bo widzę ze tak jak z synem moge je jesc caly czas ale dzisiaj zjadłam ostatnia 😞 a mi naprawdę przynoszą ulge

Mama Antosia lubi tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Rybka94 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na mdłości wodę kokosową. Kupiłam sobie dziś i po tej wodzie mi jakby przeszło 😳 a kocham wodę kokosową i nie sądziłam że może dodatkowo zdziałać takie cuda. Oczywiście najlepiej schłodzona :)

Mama Antosia lubi tę wiadomość

2023- Synek 💙
    12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
    7.01.2025- beta 8,6 🤞
    10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
    13.01.2025 - 382,4
    16.01.2025-1994,1
    21.01.25 - ciąża pozamaciczna prawostronna 💔
    Oba jajowody usunięte.

02.2025- kwalifikacja do IVF
    Torbiel krwotoczna - odroczenie stymulacji 😥
    11.03.2025 - wizyta w klinice
    14.04.25- punkcja (7 dojrzałych -3 blastki)
    19.04.25- transfer ♥️🍀
    Nieudany 😔
    20.05.25- transfer 2 🍀🤞
    😔
    17.06.25- transfer 3 , ostatni zarodek 🍀🤞
    💔💔😭
    01.09.25- zmiana kliniki/stymulacja
    12.09.25 - punkcja (16 pobranych- 14 komórek )
    17.09.25 - 6❄️

Wysłany: 26 kwietnia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka94 wrote:
    Polecam na mdłości wodę kokosową. Kupiłam sobie dziś i po tej wodzie mi jakby przeszło 😳 a kocham wodę kokosową i nie sądziłam że może dodatkowo zdziałać takie cuda. Oczywiście najlepiej schłodzona :)

Też o tym słyszałam szczególnie w kontekście zgagi koleżance bardzo pomagała w ciąży czesto pije wodę kokosową ze względu na właściwości może i teraz zacznę pić

Rybka94 lubi tę wiadomość

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dzisiaj od rana takie porywy wiatru, co chwila patrzę czy nam tunelu nie zwiało, okropny dzień, mam nadzieję, że już niedługo piekna wiosna się zrobi..

Objawów dalej brak, mam stresa przed usg 🥲

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ogóle wiosna w tym roku od samego początku jest jakaś wietrzna 🫣

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle coś jem, ciągle głodna jestem 🙈

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍

event.png

preg.png
  • Ritaaa Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Brygada!
    I ja się witam z dobrymi wieściami, byłam dziś na USG, usłyszałam bicie serduszka, popłakałam się 🥹🥰 Niestety są też krwiaki, jedne się wchłonęły ale pojawiły się nowe - jeszcze większe, mam nakaz leżenia, damy sobie z nimi radę 🙏😇

Jestem chodzącym głodomorem, non stop bym coś jadła, mam lekkie mdłości, czasami pobolewa mnie brzuch, dzielnie łykam wszystkie żelki 😝 , biorę zastrzyki i w przyszłym tygodniu mam się pojawić w Łodzi żeby przyjąć ostatnią dawkę limfocytów od męża ☀️

Słoneczko🌼, Hera098, Izia, Rosalinda, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

5.04 : ⏸️
    8.04 : beta 170, prog 56
    10.04 : beta 360, prog 44
    13.04 : beta 1250, prog 49
    20.04 : beta 10 329, prog 47

14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31cm Maluszka

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia
  • wera1211 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jedno... Bo domyślam się, że jest tu grupa dziewczyn, która przyjmuje zastrzyki przeciwzakrzepowe. Powiem Wam, że przed braniem ich myślałam sobie, spoko, co to dla mnie, grunt, żeby się udało zajść w ciążę i zobaczymy. Ale teraz jak już prawie od miesiąca dzień w dzień się kłuje i mam coraz więcej siniaków, to już chce mi się płakać na samą myśl o zastrzyku 🙈 macie jakieś patenty? Sposoby? Żeby aż tak nie bolało albo nie robiły się takie siniaki i krwiaki? Mam wrażenie, że ciągle trafiam w naczynka 🙈 jezvze mam mniejszą powierzchnię kłucia, bo cały dół brzuszka mam w rozstępach po pierwszej ciąży ☹️
    I nie zrozumcie mnie źle, ja wiem, że to dla dobra maluszka i będę dalej się kłuć, ale myślę czy jest jakiś sposób, żeby po prostu trochę sobie ulżyć

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Ritaaa Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi zastrzyki, to ja robię je meeega powoli, "ściskam/łapie "fałdkę" na brzuchu, i potem trzymam jeszcze miejsce wkłucia. - ale nie mam jakiejś magicznej rady 🙈

5.04 : ⏸️
    8.04 : beta 170, prog 56
    10.04 : beta 360, prog 44
    13.04 : beta 1250, prog 49
    20.04 : beta 10 329, prog 47

14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31cm Maluszka

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia

Wysłany: 26 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jedno... Bo domyślam się, że jest tu grupa dziewczyn, która przyjmuje zastrzyki przeciwzakrzepowe. Powiem Wam, że przed braniem ich myślałam sobie, spoko, co to dla mnie, grunt, żeby się udało zajść w ciążę i zobaczymy. Ale teraz jak już prawie od miesiąca dzień w dzień się kłuje i mam coraz więcej siniaków, to już chce mi się płakać na samą myśl o zastrzyku 🙈 macie jakieś patenty? Sposoby? Żeby aż tak nie bolało albo nie robiły się takie siniaki i krwiaki? Mam wrażenie, że ciągle trafiam w naczynka 🙈 jezvze mam mniejszą powierzchnię kłucia, bo cały dół brzuszka mam w rozstępach po pierwszej ciąży ☹️
    I nie zrozumcie mnie źle, ja wiem, że to dla dobra maluszka i będę dalej się kłuć, ale myślę czy jest jakiś sposób, żeby po prostu trochę sobie ulżyć

U mnie pomaga schłodzenie miejsca wkłucia np wkłady z lodem osobiście podaje dość szybko ale to zależy u niektórych pomaga wolne podawanie potem chwilę uciskam gazikiem na siniaki maść z arniki niestety nie zawsze pomaga ale jest lepiej 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 21:51

Ritaaa lubi tę wiadomość

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela może załóż nowy wątek jednak trochę osób przestało pisać chyba od początku ? Wszystko było by spójne.
    Mi mdłości dokuczają mocno już .. nigdy nie lubiłam mięty ale spróbowałam i ulga jest , posmak w buzi mam cały czas okropny , spróbuję tej wody kokosowej bo uwielbiam ją z matcha więc może pomoże , zgłoszę się też po leki do lekarza, mam jeszcze problem taki że teraz jak mi nie dobrze a biorę tyle leków (progi) to mi mega ciężko je łykać czy ssać .. 🫣 nie chcę narzekać ale byle do 2 trymestru 🙏🏻🤞🏻😁

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Angela może załóż nowy wątek jednak trochę osób przestało pisać chyba od początku ? Wszystko było by spójne.
    Mi mdłości dokuczają mocno już .. nigdy nie lubiłam mięty ale spróbowałam i ulga jest , posmak w buzi mam cały czas okropny , spróbuję tej wody kokosowej bo uwielbiam ją z matcha więc może pomoże , zgłoszę się też po leki do lekarza, mam jeszcze problem taki że teraz jak mi nie dobrze a biorę tyle leków (progi) to mi mega ciężko je łykać czy ssać .. 🫣 nie chcę narzekać ale byle do 2 trymestru 🙏🏻🤞🏻😁
    Ja moge założyć to nie problem jak chcecie. Szkoda tylko tych pierwszych wpisów bo pamiętam jak fajnie bylo wracać później pod koniec ciąży do tych pierwszych wyników tych usg tego mi najbardziej szkoda. Ale jak będziecie chcialy to zaloze spoko

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ritaaa wrote:
    Hejo Brygada!
    I ja się witam z dobrymi wieściami, byłam dziś na USG, usłyszałam bicie serduszka, popłakałam się 🥹🥰 Niestety są też krwiaki, jedne się wchłonęły ale pojawiły się nowe - jeszcze większe, mam nakaz leżenia, damy sobie z nimi radę 🙏😇

Jestem chodzącym głodomorem, non stop bym coś jadła, mam lekkie mdłości, czasami pobolewa mnie brzuch, dzielnie łykam wszystkie żelki 😝 , biorę zastrzyki i w przyszłym tygodniu mam się pojawić w Łodzi żeby przyjąć ostatnią dawkę limfocytów od męża ☀️
    Super gratuluję bardzo sie ciesze ❤️ krwiaczki no to taka zmora w ciąży ale tak jak piszesz dacie sobie z nimi rade

Ritaaa lubi tę wiadomość

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i ja z synem w ciąży brałam kropelki jak sobie przypomnę to napisze mi pani w aptece dawala na miłości i zawsze brałam przed spaniem bo u nas noce byly najgorsze

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było, ale nadrobiłam wszystkie Wasze wpisy dziewczyny i widzę, że jedna z Was (Słoneczko) ma tę samą datę wyznaczoną:)

U mnie intensywnie, zaliczyłam w pracy ostatnie dwie zmiany kwietniowe i z racji, że były to dniówki nie nocki - ledwo wytrzymywałam bez lecących oczu. Ale 12h bez fona i netu ciężkooo. Po pierwszej dniówce usłyszałam od kierowniczki zmiany, że jak jeszcze raz tak będę zasypiać na zmianie to mi naganę wpiszę. Niestety u nas jest system "wpisywania uwag" za wszystko, a będąc pod kamerą ciężko coś ukryć. Ale no nie przyznam się jeszcze z tą ciążą, żeby mieć taryfę ulgową. Na szczęście do końca kwietnia spokój, więc mam teraz czas na sesje foto dla odmiany plus przymierzam się, by wynająć lokal pod studio. Wiem, że ciężko będzie zacząć jak ciąża, ale szkoda było mi znalezionej przestrzeni, po prostu muszę ją mieć i w najgorszym razie ruszę z tematem z początkiem 2027.

Tymczasem okruszek w brzuchu zaliczył wycieczkę do stolicy i warsztaty, szkoliliśmy się z filmu:) Wymarzłam tam strasznie, bo domek w lasku nie wpuszczał światła do wewnątrz, ale pocieszające było, że dawałam radę normalnie jeść , bo z tym jest kłopot ostatnio. Wcześniej zamawiałam dietę pudełkową hashimoto (bez glutenu i laktozy) 1500kcal a teraz już zmniejszyłam na 1200 i nadal mi zostają pudełka. Obdarowuję nimi męża, nie wiem jak to możliwe, że nie umiem zjeść sałatki warzywnej czy z jakimś kurczakiem/indykiem. Odrzucają mnie nawet ogórki i pomidory. Tylko owoce (zwłaszcza cytrusy) i kiszonki są pożądane. I coś na ciepło, mięcho, gulasz, zupa. Mdłości od czasu do czasu, nadal bez wymiotów to plus! Wczoraj fotografowałam akurat na chrzcie (już drugi chrzest z moim okruszkiem) i na szczęście rosół i devolay z kapustą wszedł jak złoto 😅

ps. Angela jeśli miałby powstać nowy wątek grudniowy też jestem za:)

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jesli ma być nowy wątek to im szybciej już teraz tym lepiej, mniej zostanie tutaj 😊 jakby co ja jestem za 🙂

Ja się trochę nie odzywałam, ale podłamałam się po badaniach na środową wizytę - znowu mi coś w moczu wyszło, w pierwszej ciąży było podobnie i dużo stresu mnie to kosztowało 🫣 teraz drugie badanie moczu od początku i drugie, w którym coś nie gra, wcześniej te fosforany to w sumie nic takiego, ale teraz erytrocyty 🫠

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • botanika Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:

Słyszałam że imbir działa świetnie. Czy to w formie herbatki czy tabletek. Trzeba tylko zweryfikować ilość bo nie testowałam :)

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
‹‹ 29 30 31 32 33
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ