X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Irashka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dinozaurowa wrote:
    Dzisiaj bobas pierwszy raz nie zachowywał się w brzuchu jak małpka, ale za to złapałyśmy go drzemiącego w pięknej pozycji do góry nogami 🙈 po konsultacji z tym moim dziwnie niskim cukrem lepiej tak niż w drugą stronę, grunt że nie ma cukrzycy. Gorzej że będę musiała to wypić drugi raz w standardowym terminie 🤢 tym razem zamiast książki przyniosę sobie poduszkę.

Irashka, Bezowata piąteczka, też wśród znajomych jestem pierwszą w ciąży. Czuję się dość egzotycznie 😆 no i też nie ma z kim pogadać, bo albo to kogoś jeszcze nie interesuje albo na tyle dziwi że zamiast rozmawiać to tłumaczysz pojęcia
    O! To super, że ten cukier jest w normie. Tak czułam, że z nim wszystko jest ok. Gorzej by było pewnie gdybyś miała różnice między na czczo a po godzinie -20 to wtedy można się martwić i zastanawiać.

Powiem Ci, że ja nie wiem czy chce jutro małpkę czy spokojnego bobasa. Chcę odwróconego w prawidłową stronę, żeby nam się pokazał kim jest 🤭 jak wiem, że prenatalne są ok i jest zdrowy to mogę od niego wymagać pokazania się 😂

dinozaurowa lubi tę wiadomość

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️
    09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
    15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
    29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀

preg.png
  • dinozaurowa Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irashka wrote:
    O! To super, że ten cukier jest w normie. Tak czułam, że z nim wszystko jest ok. Gorzej by było pewnie gdybyś miała różnice między na czczo a po godzinie -20 to wtedy można się martwić i zastanawiać.

Powiem Ci, że ja nie wiem czy chce jutro małpkę czy spokojnego bobasa. Chcę odwróconego w prawidłową stronę, żeby nam się pokazał kim jest 🤭 jak wiem, że prenatalne są ok i jest zdrowy to mogę od niego wymagać pokazania się 😂

Trzymam kciuki. Tak się cieszę że już wiem że mój to chłopiec. Umarłabym z ciekawości do tej pory 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 17:48

👩🏽 + 🧔🏻 + 💙

6.06 ⏸️
    11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
    2.07 ❤️ 150/1min
    30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
  • Mamatrzechaniołków Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko dobrze! Co prawda płci nie znamy, ale przezierność i inne rzeczy na usg wyszły dobrze. Czekam na wyniki pappy, mają byc za tydzień.

MroziaMM, Bezowata, mmonika_, Irashka, Nickki, Dzyzia, Giosiek, Cyprysek , assialbnn, Julixxx, Ola8999, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

• MroziaMM Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Ja też mam skłonności do bardziej śmietnikowego jedzenia typu pizze, zapiekanki, ogólnie węgle proste i tłuszcz a przed ciążą miałam świetne nawyki żywieniowe. Teraz uznałam że pora zadbać o siebie i Bobaska i wróciłam do liczenia kcal i większej kontroli nad tym co jem, ale nie jest łatwo bo ciągle ciągnie mnie do wytrawnych i raczej średnio zdrowych rzeczy 😵‍💫 słodycze mogą nie istnieć, tak samo cola którą uwielbiałam ale wszystko co wytrawne? Wciągnęłabym jak odkurzacz 😂
    Nooo właśnie zapiekanki też bardzo mi smakują 🤣🤣🤣

Bezowata, Bergamotka94 lubią tę wiadomość

• Anek86 Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrzechaniołków wrote:
    Dziewczyny wszystko dobrze! Co prawda płci nie znamy, ale przezierność i inne rzeczy na usg wyszły dobrze. Czekam na wyniki pappy, mają byc za tydzień.

Ja też mam mieć za tydzień papa i opis USG :) siedzę jak na szpilkach :)

• Bezowata Nowa

Wysłany: 13 sierpnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to bardzo ciągnie w kierunku słonego - najchętniej bym jadła tylko chipsy, prażynki i maczka 🙃 Przed ciążą jadłam raczej zdrowo, dużo warzyw, wszystkiego ładnie pilnowałam, a teraz na widok sałatek zbiera mi się na wymioty 🤮 O i jeszcze serki kanapkowe (takie trójkąciki) wchodzą jak złoto, chociaż z 20 lat ich nie jadłam, a nagle przypomniałam sobie o ich istnieniu 😅

preg.png

Wysłany: 13 sierpnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek86 wrote:
    Ja też mam mieć za tydzień papa i opis USG :) siedzę jak na szpilkach :)
    Ja opis USG dostałam a jakoś pappą się tak nie martwię jak usg jest prawidłowe.

• Irashka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz odetchniesz 😀 a płci nie znacie, bo zapomnieliście tak jak Cyprysek 😂 czy tak się ułożyło?

Cyprysek lubi tę wiadomość

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️

preg.png

Wysłany: 13 sierpnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irashka wrote:
    To teraz odetchniesz 😀 a płci nie znacie, bo zapomnieliście tak jak Cyprysek 😂 czy tak się ułożyło?
    Niestety byłam sama, bo mój mąż jest po operacji kolana i nie wychodzi nigdzie na razie. Ale z tych emocji że bobas wygląda na zdrowego już nie pytałam o plec 🙈 a lekarz też nic sam nie sugerował. Jutro mam planowa wizytę u prowadzącego to zapytam. Zmartwiła mnie tylko jedna rzecz, bo mam napisane że łożysko jest na tylnej ścianie nisko. Jutro muszę dopytać o co chodzi dokładnie i czy mam się czym martwić

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość na zakończenie dnia ❤️❤️❤️

Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • Nickki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety byłam sama, bo mój mąż jest po operacji kolana i nie wychodzi nigdzie na razie. Ale z tych emocji że bobas wygląda na zdrowego już nie pytałam o plec 🙈 a lekarz też nic sam nie sugerował. Jutro mam planowa wizytę u prowadzącego to zapytam. Zmartwiła mnie tylko jedna rzecz, bo mam napisane że łożysko jest na tylnej ścianie nisko. Jutro muszę dopytać o co chodzi dokładnie i czy mam się czym martwić
    Ja też mam tak położone łożysko i tak samo muszę o to dopytać swojego lekarza. Podobno, że na tym etapie to nic niepokojącego i jest jeszcze czas żeby się podniosło.

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

preg.png
  • Irashka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest nisko. Prenatalne robił mi lekarz prowadzący powiedział, że tym się na razie nie martwimy, bo zazwyczaj w późniejszych etapach się podnosi. Na połówkowych będziemy sprawdzać, więc spokojnie dziewczyny. Mnie też to martwiło, ale poczytałam sobie o tym i to nic strasznego na ten moment.

Mamatrzechaniołków, Ola8999 lubią tę wiadomość

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    Mnie to bardzo ciągnie w kierunku słonego - najchętniej bym jadła tylko chipsy, prażynki i maczka 🙃 Przed ciążą jadłam raczej zdrowo, dużo warzyw, wszystkiego ładnie pilnowałam, a teraz na widok sałatek zbiera mi się na wymioty 🤮 O i jeszcze serki kanapkowe (takie trójkąciki) wchodzą jak złoto, chociaż z 20 lat ich nie jadłam, a nagle przypomniałam sobie o ich istnieniu 😅
    Oooo swojego czasu tez katowałam te serki i almette 😁😁

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Zapomniałam napisać, że dr kazała odstawić już Duphaston.
    Wiem że niektóre z Was były w tej sytuacji, staram się nie panikować ale czy sprawdzałyście proga po odstawieniu?

Ja nie sprawdzałam proga. Miałam duża obstawe; duphaston, cyclogest, progesteron besins - schodziłam stopniowo do końca 1 trymestru.
    Pytałam Pani Doktor czy mam zbadać proga - powiedziała że nie ma potrzeby bo już na pewno łożysko samo.go wytwarza.

Ola8999 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
    30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️

Chwilo trwaj!

preg.png
  • Irashka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciotki trzymajcie kciuki o 11! Niech ten maluch nam się pokaże 🤞🏻

assialbnn, Ola8999, MroziaMM, Bezowata, Mamatrzechaniołków, Nickki, Papillon, dinozaurowa, Lenka88, Giosiek, Bergamotka94, Cyprysek lubią tę wiadomość

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️

preg.png
  • Sylvia28 Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka..melduje się po wizycie. Dziś 15 tyg. Wszystko u nas w porządku. Dzieciąteczko bardzo aktywne nie bardzo miało czas na jakieś podglądanie. Nie mam pięknego zdjęcia buźki bo odwracało główkę. Za to pogróżki nam palcem :P wpier myślałysmy z lekarką że to środkowy palec. Było sporo śmiechu. I już drugi raz usłyszałam że czekam na dziewczynkę ;) ♥️💓

Mamatrzechaniołków, Nickki, Giosiek, Papillon, Lenka88, MroziaMM, Bezowata, Bergamotka94, Kesja, Irashka, Cyprysek , mmonika_, Ola8999, assialbnn lubią tę wiadomość

• Irashka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sylvia super, że wizyta się udała. Gratuluję dziewczynki 🩷 Jak ruchliwe jest to więcej śmiechu na badaniach. 😀

Jesteśmy już po i u nas standardowo na wizycie. Plecami odwrócone i dajcie mi święty spokój, nawet nie można było zmierzyć dokładnie bo takie skulone to dziecię było. Ale po wytrzaśnięciu i rozruszaniu w końcu pokazało nam jajca 😂 Mam chłopaka na pokładzie ☺️

Giosiek, mmonika_, Bezowata, dinozaurowa, Papillon, Ola8999, Mamatrzechaniołków, Nickki, Cyprysek lubią tę wiadomość

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dzwiewczyny!🙋🏻‍♀️ Udzielałam się jeszcze w pierwszym lutowym wątku co był na początku założony, a w tym pomimo że czytam na bieżąco, to ze względu na moją historię poronień, wolalam się odezwać gdy już będzie bezpiecznie.

Melduję że wczoraj zakończyłam pierwszy trymestr z dobrymi wynikami prenatalnych i dzisiaj dostałam wyniki testu nipt i też wszystko dobrze!🥹🤧❤️

Chciałbym również podziękować tej osobie, która napisała że już czuje ruchy dziecka💐To bylo ok 12 tygodnia i pomyślałam "ta, jasne"😅 ale wyczuliło mnie to na tym punkcie i od tygodnia jestem w stanie wyczuć ruchy Bejbika!😃 Najczęściej gdy leżę i mam dłoń na podbrzuszu, ale jestem też w stanie rozpoznać większe ruchy dziecka bez dotykania brzucha.

Gdy zaczęłyście pisać o swoim wieku to pomyślałam że bedzie niezręcznie, że będę najstarsza. Fajnie że na wątku są kobiety w podobnym wieku. Serio, jakoś tak podnosi mnie to na duchu, bo pomimo że nie czuję się na swoje 38 lat, to wiek to jednak nie tylko liczby.

📅Proszę o wpisanie terminu porodu na 19 luty🫠

Giosiek, mmonika_, Bezowata, dinozaurowa, Ola8999, Mamatrzechaniołków, Nickki lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irashka wrote:
    @Sylvia super, że wizyta się udała. Gratuluję dziewczynki 🩷 Jak ruchliwe jest to więcej śmiechu na badaniach. 😀

Jesteśmy już po i u nas standardowo na wizycie. Plecami odwrócone i dajcie mi święty spokój, nawet nie można było zmierzyć dokładnie bo takie skulone to dziecię było. Ale po wytrzaśnięciu i rozruszaniu w końcu pokazało nam jajca 😂 Mam chłopaka na pokładzie ☺️
    Super, że na badaniu wszystko w porządku 😊
    Te dzieci to są takie uparciuchy, które nie chcą być podglądane 😅
    Nie wiem czy Cię pociesze, ale z tego co czytam na forum, to one jednak chętniej pokazują jajka niż twarze 😂

Irashka lubi tę wiadomość

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Cześć Dzwiewczyny!🙋🏻‍♀️ Udzielałam się jeszcze w pierwszym lutowym wątku co był na początku założony, a w tym pomimo że czytam na bieżąco, to ze względu na moją historię poronień, wolalam się odezwać gdy już będzie bezpiecznie.

Melduję że wczoraj zakończyłam pierwszy trymestr z dobrymi wynikami prenatalnych i dzisiaj dostałam wyniki testu nipt i też wszystko dobrze!🥹🤧❤️

Chciałbym również podziękować tej osobie, która napisała że już czuje ruchy dziecka💐To bylo ok 12 tygodnia i pomyślałam "ta, jasne"😅 ale wyczuliło mnie to na tym punkcie i od tygodnia jestem w stanie wyczuć ruchy Bejbika!😃 Najczęściej gdy leżę i mam dłoń na podbrzuszu, ale jestem też w stanie rozpoznać większe ruchy dziecka bez dotykania brzucha.

Gdy zaczęłyście pisać o swoim wieku to pomyślałam że bedzie niezręcznie, że będę najstarsza. Fajnie że na wątku są kobiety w podobnym wieku. Serio, jakoś tak podnosi mnie to na duchu, bo pomimo że nie czuję się na swoje 38 lat, to wiek to jednak nie tylko liczby.

📅Proszę o wpisanie terminu porodu na 19 luty🫠
    Gratuluję pozytywnych wiadomości na prenatalnych i Nipt. Zdradzisz nam jakiej płci jest Twoja dzidzia? 👦? 👧?

Nie musisz przejmować się, że jesteś najstarsza na forum 😊 Podejrzewam, że jednak ja jestem 😉
    Osobiście mi to wcale nie przeszkadza. Na forum z moją córeczką też byłam. W ogóle, to była tam dziewczyna, która teoretycznie mogłaby być moją córką 😅 A drugiej mama była ode mnie rok czy dwa starsza 😬

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
‹‹ 116 117 118 119 120
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ