#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
dinozaurowa wrote:Dzisiaj bobas pierwszy raz nie zachowywał się w brzuchu jak małpka, ale za to złapałyśmy go drzemiącego w pięknej pozycji do góry nogami 🙈 po konsultacji z tym moim dziwnie niskim cukrem lepiej tak niż w drugą stronę, grunt że nie ma cukrzycy. Gorzej że będę musiała to wypić drugi raz w standardowym terminie 🤢 tym razem zamiast książki przyniosę sobie poduszkę.
Irashka, Bezowata piąteczka, też wśród znajomych jestem pierwszą w ciąży. Czuję się dość egzotycznie 😆 no i też nie ma z kim pogadać, bo albo to kogoś jeszcze nie interesuje albo na tyle dziwi że zamiast rozmawiać to tłumaczysz pojęcia
Powiem Ci, że ja nie wiem czy chce jutro małpkę czy spokojnego bobasa. Chcę odwróconego w prawidłową stronę, żeby nam się pokazał kim jest 🤭 jak wiem, że prenatalne są ok i jest zdrowy to mogę od niego wymagać pokazania się 😂dinozaurowa lubi tę wiadomość
-
Irashka wrote:O! To super, że ten cukier jest w normie. Tak czułam, że z nim wszystko jest ok. Gorzej by było pewnie gdybyś miała różnice między na czczo a po godzinie -20 to wtedy można się martwić i zastanawiać.
Powiem Ci, że ja nie wiem czy chce jutro małpkę czy spokojnego bobasa. Chcę odwróconego w prawidłową stronę, żeby nam się pokazał kim jest 🤭 jak wiem, że prenatalne są ok i jest zdrowy to mogę od niego wymagać pokazania się 😂
Trzymam kciuki. Tak się cieszę że już wiem że mój to chłopiec. Umarłabym z ciekawości do tej pory 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 17:48
👩🏽 + 🧔🏻 + 💙
6.06 ⏸️
11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
2.07 ❤️ 150/1min
30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka -
Dziewczyny wszystko dobrze! Co prawda płci nie znamy, ale przezierność i inne rzeczy na usg wyszły dobrze. Czekam na wyniki pappy, mają byc za tydzień.
MroziaMM, Bezowata, mmonika_, Irashka, Nickki, Dzyzia, Giosiek, Cyprysek , assialbnn, Julixxx, Ola8999, Bergamotka94 lubią tę wiadomość
-
Bergamotka94 wrote:Ja też mam skłonności do bardziej śmietnikowego jedzenia typu pizze, zapiekanki, ogólnie węgle proste i tłuszcz a przed ciążą miałam świetne nawyki żywieniowe. Teraz uznałam że pora zadbać o siebie i Bobaska i wróciłam do liczenia kcal i większej kontroli nad tym co jem, ale nie jest łatwo bo ciągle ciągnie mnie do wytrawnych i raczej średnio zdrowych rzeczy 😵💫 słodycze mogą nie istnieć, tak samo cola którą uwielbiałam ale wszystko co wytrawne? Wciągnęłabym jak odkurzacz 😂
Bezowata, Bergamotka94 lubią tę wiadomość
-
Mnie to bardzo ciągnie w kierunku słonego - najchętniej bym jadła tylko chipsy, prażynki i maczka 🙃 Przed ciążą jadłam raczej zdrowo, dużo warzyw, wszystkiego ładnie pilnowałam, a teraz na widok sałatek zbiera mi się na wymioty 🤮 O i jeszcze serki kanapkowe (takie trójkąciki) wchodzą jak złoto, chociaż z 20 lat ich nie jadłam, a nagle przypomniałam sobie o ich istnieniu 😅
-
Mamatrzechaniołków wrote:Dziewczyny wszystko dobrze! Co prawda płci nie znamy, ale przezierność i inne rzeczy na usg wyszły dobrze. Czekam na wyniki pappy, mają byc za tydzień.
Cyprysek lubi tę wiadomość
-
Irashka wrote:To teraz odetchniesz 😀 a płci nie znacie, bo zapomnieliście tak jak Cyprysek 😂 czy tak się ułożyło?
-
Mamatrzechaniołków wrote:Dziewczyny wszystko dobrze! Co prawda płci nie znamy, ale przezierność i inne rzeczy na usg wyszły dobrze. Czekam na wyniki pappy, mają byc za tydzień.
Mamatrzechaniołków lubi tę wiadomość
-
Mamatrzechaniołków wrote:Niestety byłam sama, bo mój mąż jest po operacji kolana i nie wychodzi nigdzie na razie. Ale z tych emocji że bobas wygląda na zdrowego już nie pytałam o plec 🙈 a lekarz też nic sam nie sugerował. Jutro mam planowa wizytę u prowadzącego to zapytam. Zmartwiła mnie tylko jedna rzecz, bo mam napisane że łożysko jest na tylnej ścianie nisko. Jutro muszę dopytać o co chodzi dokładnie i czy mam się czym martwićAmh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
U mnie też jest nisko. Prenatalne robił mi lekarz prowadzący powiedział, że tym się na razie nie martwimy, bo zazwyczaj w późniejszych etapach się podnosi. Na połówkowych będziemy sprawdzać, więc spokojnie dziewczyny. Mnie też to martwiło, ale poczytałam sobie o tym i to nic strasznego na ten moment.
Mamatrzechaniołków, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Bezowata wrote:Mnie to bardzo ciągnie w kierunku słonego - najchętniej bym jadła tylko chipsy, prażynki i maczka 🙃 Przed ciążą jadłam raczej zdrowo, dużo warzyw, wszystkiego ładnie pilnowałam, a teraz na widok sałatek zbiera mi się na wymioty 🤮 O i jeszcze serki kanapkowe (takie trójkąciki) wchodzą jak złoto, chociaż z 20 lat ich nie jadłam, a nagle przypomniałam sobie o ich istnieniu 😅
-
Zosia667 wrote:Zapomniałam napisać, że dr kazała odstawić już Duphaston.
Wiem że niektóre z Was były w tej sytuacji, staram się nie panikować ale czy sprawdzałyście proga po odstawieniu?
Ja nie sprawdzałam proga. Miałam duża obstawe; duphaston, cyclogest, progesteron besins - schodziłam stopniowo do końca 1 trymestru.
Pytałam Pani Doktor czy mam zbadać proga - powiedziała że nie ma potrzeby bo już na pewno łożysko samo.go wytwarza.Ola8999 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
Chwilo trwaj!
-
Ciotki trzymajcie kciuki o 11! Niech ten maluch nam się pokaże 🤞🏻
assialbnn, Ola8999, MroziaMM, Bezowata, Mamatrzechaniołków, Nickki, Papillon, dinozaurowa, Lenka88, Giosiek, Bergamotka94, Cyprysek lubią tę wiadomość
-
Hejka..melduje się po wizycie. Dziś 15 tyg. Wszystko u nas w porządku. Dzieciąteczko bardzo aktywne nie bardzo miało czas na jakieś podglądanie. Nie mam pięknego zdjęcia buźki bo odwracało główkę. Za to pogróżki nam palcem
wpier myślałysmy z lekarką że to środkowy palec. Było sporo śmiechu. I już drugi raz usłyszałam że czekam na dziewczynkę
♥️💓
Mamatrzechaniołków, Nickki, Giosiek, Papillon, Lenka88, MroziaMM, Bezowata, Bergamotka94, Kesja, Irashka, Cyprysek , mmonika_, Ola8999, assialbnn lubią tę wiadomość
-
@Sylvia super, że wizyta się udała. Gratuluję dziewczynki 🩷 Jak ruchliwe jest to więcej śmiechu na badaniach. 😀
Jesteśmy już po i u nas standardowo na wizycie. Plecami odwrócone i dajcie mi święty spokój, nawet nie można było zmierzyć dokładnie bo takie skulone to dziecię było. Ale po wytrzaśnięciu i rozruszaniu w końcu pokazało nam jajca 😂 Mam chłopaka na pokładzie ☺️Giosiek, mmonika_, Bezowata, dinozaurowa, Papillon, Ola8999, Mamatrzechaniołków, Nickki, Cyprysek lubią tę wiadomość
-
Cześć Dzwiewczyny!🙋🏻♀️ Udzielałam się jeszcze w pierwszym lutowym wątku co był na początku założony, a w tym pomimo że czytam na bieżąco, to ze względu na moją historię poronień, wolalam się odezwać gdy już będzie bezpiecznie.
Melduję że wczoraj zakończyłam pierwszy trymestr z dobrymi wynikami prenatalnych i dzisiaj dostałam wyniki testu nipt i też wszystko dobrze!🥹🤧❤️
Chciałbym również podziękować tej osobie, która napisała że już czuje ruchy dziecka💐To bylo ok 12 tygodnia i pomyślałam "ta, jasne"😅 ale wyczuliło mnie to na tym punkcie i od tygodnia jestem w stanie wyczuć ruchy Bejbika!😃 Najczęściej gdy leżę i mam dłoń na podbrzuszu, ale jestem też w stanie rozpoznać większe ruchy dziecka bez dotykania brzucha.
Gdy zaczęłyście pisać o swoim wieku to pomyślałam że bedzie niezręcznie, że będę najstarsza. Fajnie że na wątku są kobiety w podobnym wieku. Serio, jakoś tak podnosi mnie to na duchu, bo pomimo że nie czuję się na swoje 38 lat, to wiek to jednak nie tylko liczby.
📅Proszę o wpisanie terminu porodu na 19 luty🫠Giosiek, mmonika_, Bezowata, dinozaurowa, Ola8999, Mamatrzechaniołków, Nickki lubią tę wiadomość
-
Irashka wrote:@Sylvia super, że wizyta się udała. Gratuluję dziewczynki 🩷 Jak ruchliwe jest to więcej śmiechu na badaniach. 😀
Jesteśmy już po i u nas standardowo na wizycie. Plecami odwrócone i dajcie mi święty spokój, nawet nie można było zmierzyć dokładnie bo takie skulone to dziecię było. Ale po wytrzaśnięciu i rozruszaniu w końcu pokazało nam jajca 😂 Mam chłopaka na pokładzie ☺️
Te dzieci to są takie uparciuchy, które nie chcą być podglądane 😅
Nie wiem czy Cię pociesze, ale z tego co czytam na forum, to one jednak chętniej pokazują jajka niż twarze 😂Irashka lubi tę wiadomość
-
Joanne wrote:Cześć Dzwiewczyny!🙋🏻♀️ Udzielałam się jeszcze w pierwszym lutowym wątku co był na początku założony, a w tym pomimo że czytam na bieżąco, to ze względu na moją historię poronień, wolalam się odezwać gdy już będzie bezpiecznie.
Melduję że wczoraj zakończyłam pierwszy trymestr z dobrymi wynikami prenatalnych i dzisiaj dostałam wyniki testu nipt i też wszystko dobrze!🥹🤧❤️
Chciałbym również podziękować tej osobie, która napisała że już czuje ruchy dziecka💐To bylo ok 12 tygodnia i pomyślałam "ta, jasne"😅 ale wyczuliło mnie to na tym punkcie i od tygodnia jestem w stanie wyczuć ruchy Bejbika!😃 Najczęściej gdy leżę i mam dłoń na podbrzuszu, ale jestem też w stanie rozpoznać większe ruchy dziecka bez dotykania brzucha.
Gdy zaczęłyście pisać o swoim wieku to pomyślałam że bedzie niezręcznie, że będę najstarsza. Fajnie że na wątku są kobiety w podobnym wieku. Serio, jakoś tak podnosi mnie to na duchu, bo pomimo że nie czuję się na swoje 38 lat, to wiek to jednak nie tylko liczby.
📅Proszę o wpisanie terminu porodu na 19 luty🫠
Nie musisz przejmować się, że jesteś najstarsza na forum 😊 Podejrzewam, że jednak ja jestem 😉
Osobiście mi to wcale nie przeszkadza. Na forum z moją córeczką też byłam. W ogóle, to była tam dziewczyna, która teoretycznie mogłaby być moją córką 😅 A drugiej mama była ode mnie rok czy dwa starsza 😬