X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek nie prowadzę ciąży w Polsce i tutaj na dopiero na połówkowych mowią jaka płeć. Wczoraj zobaczyłam i wymogłam potwierdzenie na ultrasonografistce ale nie potwierdziła mi na 100%. Umówiłam się na dodatkowe płatne usg w 16 tygodniu i wtedy będę wiedziała czy dobrze wypatrzyłam 😊

Nie o to chodzi że ulżyło mi że nie jestem najstarsza, ale że jest nas trochę w podobnym wieku😊

age.png

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Giosiek nie prowadzę ciąży w Polsce i tutaj na dopiero na połówkowych mowią jaka płeć. Wczoraj zobaczyłam i wymogłam potwierdzenie na ultrasonografistce ale nie potwierdziła mi na 100%. Umówiłam się na dodatkowe płatne usg w 16 tygodniu i wtedy będę wiedziała czy dobrze wypatrzyłam 😊

Nie o to chodzi że ulżyło mi że nie jestem najstarsza, ale że jest nas trochę w podobnym wieku😊
    Też nie prowadzę ciąży w Polsce 😉 Zdradzisz gdzie mieszkasz? Ja w DE i tutaj płeć zdradzają dopiero po 14 tc. Nawet jeśli robi się Nipt i lekarz pozna ją już w 11-12 tc.
    Mimo to, na prenatalnych z córką lekarz powiedział, że podejrzewa dziewczynkę, ale nie jest pewny. Nawet go nie pytałam.
    Ciekawa jestem, czy na poniedziałkowych prenatalnych też coś powie 😊
    Mnie ciekawość nie zżera, bo już wiem, że noszę pod sercem kolejną dziewczynkę 😉

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze 🥰 ale płci mi nie chciała powiedzieć bo na tym etapie jest i jedno i drugie do siebie podobne i nie chce strzelać. Powiedziała, że może dziewczynka ale kazała nie traktować na poważnie tej informacji bo nie bardzo dziecko chciało pokazać. Wiec dalej jestem w niepewności na następnej wizycie niby mamy się dowiedzieć 😁

Irashka, mmonika_, Bezowata, Giosiek, Cyprysek , Nickki, Ola8999, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość

• Mamatrzechaniołków Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u swojego ginekologa na wizycie. Powiedział zeby się nie przyzwyczajać jeszcze, bo plec mozna dobrze określić w okolicach 18 tygodnia ale że na 70% widzi chłopca.

Irashka, Giosiek lubią tę wiadomość

• Bezowata Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 🤗 Jakie plany u Was na długi weekend? Wyjeżdżacie gdzieś?
    My mieliśmy z mężem jechać do teściów na wieś, ale ze względu na moje średnie samopoczucie siedzimy w czterech ścianach i próbujemy się ratować klimatyzacją 🥲 Plus oni jeszcze nie wiedzą o ciąży, czekamy póki co na prenatalne (te już w poniedziałek), żeby powiedzieć im i moim rodzicom 🤭🤭 Więc wolałabym ich nie zaskakiwać nagłymi wymiotami…😂

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    Cześć wszystkim 🤗 Jakie plany u Was na długi weekend? Wyjeżdżacie gdzieś?
    My mieliśmy z mężem jechać do teściów na wieś, ale ze względu na moje średnie samopoczucie siedzimy w czterech ścianach i próbujemy się ratować klimatyzacją 🥲 Plus oni jeszcze nie wiedzą o ciąży, czekamy póki co na prenatalne (te już w poniedziałek), żeby powiedzieć im i moim rodzicom 🤭🤭 Więc wolałabym ich nie zaskakiwać nagłymi wymiotami…😂
    Witaj!! ☺️
    Szykuje nam się mocna ekipa na prenatalne w poniedziałek 😊
    Nie wiem, czy to ja rozpoczynam ten dzień pełen wrażeń, ale mam badanie na 8:30 😊

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • Bezowata Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero o 13, także zdążę się trochę postresować rano 🙈

preg.png
‹‹ 116 117 118 119 120
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ