#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
No myślę że warto dopytać i przedyskutować czy na pewno jest taka konieczność w tym przypadku czy to tylko procedura 🙂Irashka wrote:Wiesz co lekarz powiedział mi, że zawsze przy cukrzycy ciążowej robi się indukcję między 39 a 40 tygodniem ciąży. Jak będę 3.09 na wizycie u swojego prowadzącego to zapytam jakie on ma o tym zdanie.
-
Minia000 wrote:Pracujesz w szeroko rozumianych finansach? Bo ja z tej branży jestem i rzeczywiście nieba by przychylone żeby jak najdłużej pracować. Nam sie udało znaleźć kogoś na zastępstwo i od września przyjdzie. Trochę wdroze i bede mogła iść na zwolnienie pod koniec września. Też już będzie połowa 6 miesiąca
Askont.
Jestem kierownikiem zakładu produkcyjnego. U nas to wynika trochę ze specyfiki organizacji. Właściciele i siedziba główna jest w Holandii, ale cała produkcja jest w Polsce. 3 lokalizacje, 2 podwykonawcow, 70 pracowników a do zarządzania są w sumie 3 osoby, czyli mła, moja zastępczyni i koleżanka prowadząca administrację. Jestem więc główną głową a do tego prokurentem i jedyną osobą upoważnioną do podpisywania papierów wszelakich. Jak szłam na poprzedni macierzyński byłam "tylko" kierownikiem produkcji, także między moja zastępczynią, panią od administracji i panem dyrektorem jakoś porozdzielali moje obowiązki, ale tym razem mam oprócz swoich poprzednich też obowiązki pana dyrektora, którego już z nami nie ma, więc byłoby ciężej. Także jest lekka panika 😁 -
Gratulacje dzisiejszych wizyt dziewczyny 🥰🥰Ja właśnie jadę na swoją. Mnie mdłości nie opuszczają 🤢Myślałam, że jak minie 1 trymestr to będzie lepiej a jednak dalej mnie trzyma 😆Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Hejka
Wracam z aktualizacja jestem załamana
przyszły wyniki badań prenatalnych na USG wszytko ok prócz
NT 2.2 kość nosowa hypoplastyczna
I najgorsze już po skorygowaniu
Trisomia 21 1:35
Trisomia 18 1:304
Trosomia 13 1:2521
Czy któraś mając 39 lat miała podobne wyniki
-
Spokojnie ❤️Anek86 wrote:Hejka
Zrób dodatkowe płatne badania. Nic jeszcze nie jest przesadzone🫂❤️ znajoma też była ostatnio w takiej sytuacji i po zrobieniu nifty okazało się że wszystko jest dobrze I dzidziuś jest zdrowy 🙂
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ❤️❤️❤️🤞🤞
Bergamotka94, dinozaurowa lubią tę wiadomość
-
🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵
⬆️
Pozwolę sobie zostawić tą informację 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 19:54
Irashka, Bezowata, MroziaMM, Julixxx, Nickki, mmonika_, Lenka88, Melka96, Giosiek, Emfanka, Mamatrzechaniołków, Bergamotka94, dinozaurowa, Zosia667, Ola8999, Cyprysek lubią tę wiadomość
-
Witamy kolejnego chłopaka! 😀assialbnn wrote:🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵
⬆️
Pozwolę sobie zostawić tą informację 🙃👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 140g chłopaka 🥝
29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
29.10.2025 890g
27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

-
Czy jes tu jaka mama która ma 39 lat lub wiecejAnek86 wrote:Hejka
A jeszcze dziś od rana mam dziwne objawy cokolwiek zjem to mnie wymiotuję
i boli mnie cały dzień żołądek
Dobrze że w środę lekarz
i zobaczę się z dzidzia
-
A masz skierowanie na amniopunkcję z powodu tych wyników?Anek86 wrote:Hejka
-
Anek współczuję i mam nadzieję że jednak będzie dobrze. Jestem w Holandii i na prenatalnych nawet nie sprawdzała kości nosowej. Jak o to zapytałam to usłyszałam że robi się to dopiero w 20 tc. Na życzenie sprawdzała bo mam skonczone 38 lat i ciąża to dla mnie również trochę stresu.
Problemy żołądkowe masz pewnie od nerwów i zmartwień. Dawaj znać jak sprawy się toczą. Przytulam😓 -
Ja mam ponad 40 lat, ale ja miałam ivf i zbadane zarodki.Anek86 wrote:Czy jes tu jaka mama która ma 39 lat lub wiecej
A jeszcze dziś od rana mam dziwne objawy cokolwiek zjem to mnie wymiotuję
i boli mnie cały dzień żołądek
Dobrze że w środę lekarz
i zobaczę się z dzidzia
Trzymam kciuki, żeby okazało się, że Maleństwo jest zdrowe 🍀🍀 -
To tez dziwnie bo przecież w tym badaniu chodzi o to ze u chorych dzieci trochę później się wykształca ta kość nosowa a w 20tyg może już być u wszystkich więc to niczego nie wykrywa na tym etapie 🙈Joanne wrote:Anek współczuję i mam nadzieję że jednak będzie dobrze. Jestem w Holandii i na prenatalnych nawet nie sprawdzała kości nosowej. Jak o to zapytałam to usłyszałam że robi się to dopiero w 20 tc. Na życzenie sprawdzała bo mam skonczone 38 lat i ciąża to dla mnie również trochę stresu.
Problemy żołądkowe masz pewnie od nerwów i zmartwień. Dawaj znać jak sprawy się toczą. Przytulam😓 -
Joanne wrote:Anek współczuję i mam nadzieję że jednak będzie dobrze. Jestem w Holandii i na prenatalnych nawet nie sprawdzała kości nosowej. Jak o to zapytałam to usłyszałam że robi się to dopiero w 20 tc. Na życzenie sprawdzała bo mam skonczone 38 lat i ciąża to dla mnie również trochę stresu.
Problemy żołądkowe masz pewnie od nerwów i zmartwień. Dawaj znać jak sprawy się toczą. Przytulam😓
U mnie też właśnie nie sprawdzali wczoraj i się zastanawiałam czy w ogóle tego nie robią czy zapomniała 🥴 na szczęście widziałam tą kość na usg, więc jestem spokojniejsza, mierzyła jedynie przezierność karkową, która była prawidłowa.
W ogóle jak sobie tłumaczyłam tą kartkę z informacjami na temat USG 13 i 20 tc, to zrozumiałam to tak, że oni prowadzą badania czy faktycznie te usg mają sens by je wykonywać 😵💫
No tak przecież dla nich nic nie ma sensu i niczego nie trzeba badać 🤦🏻♀️ co za naród.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕

-
Nickki wrote:Gratulacje dzisiejszych wizyt dziewczyny 🥰🥰Ja właśnie jadę na swoją. Mnie mdłości nie opuszczają 🤢Myślałam, że jak minie 1 trymestr to będzie lepiej a jednak dalej mnie trzyma 😆
U mnie poranne mdłości płynnie przeszły w wieczorne mdłości 🥺 -
Cześć dziewczyny 🙂
Łapie pierwszy zasięg na działce 😂
Powoli szykuje się do powrotu bo jutro badania.
Wg ostatniego USG będzie równo 13t.
Nie wiem czy dr zleci jeszcze inne badania, ale postanowiłam że będę polegała na tym co powie, bez rozkminy wcześniej.
Asiu Gratuluję chłopca.
My się właśnie spieramy co będzie, ja chciałabym dziewczynkę więc obstawiam że na przekór będzie chłopiec. A chłop jak to chłop chciałby chłopca, więc twierdzi że pewnie będzie dziewczynka.
-
assialbnn wrote:Spokojnie ❤️
Zrób dodatkowe płatne badania. Nic jeszcze nie jest przesadzone🫂❤️ znajoma też była ostatnio w takiej sytuacji i po zrobieniu nifty okazało się że wszystko jest dobrze I dzidziuś jest zdrowy 🙂
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ❤️❤️❤️🤞🤞
Jak czytam takie wiadomości to utwierdzam się że chyba nie chce robić tego typu badań. To zbędny stres jest, bo na dwoje babka wróżyła skoro to tylko statystyka.
Ale jeszcze dopytam bo jestem zielona w temacie, dostaje takie wyniki i co potem? -
Jak chcesz mieć 100% pewności to amniopunkcja. Lekarz powinien od razu Cię na nią skierować. Ponieważ jest to badanie inwazyjne (ryzyko powikłań 1 %, ale jest) możesz zdecydować, że jej nie zrobisz, ale wtedy pewność co do zdrowia dziecka uzyskasz dopiero po porodzie. Także wszystko zależy czy na pewno chcesz/musisz/potrzebujesz wiedzieć, czy ta wiedza wpłynie na Twoje dalsze decyzje odnośnie ciąży.Zosia667 wrote:Jak czytam takie wiadomości to utwierdzam się że chyba nie chce robić tego typu badań. To zbędny stres jest, bo na dwoje babka wróżyła skoro to tylko statystyka.
Ale jeszcze dopytam bo jestem zielona w temacie, dostaje takie wyniki i co potem?