#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzyzia wrote:Dziewczyny a u mnie dzisiaj szok, niedowierzanie, miliony pytań bez odpowiedzi.
Będę miała kolejną córkę
Edit: glizda schowana za łożyskiem
https://zapodaj.net/plik-GjVqIXpTNi
Team dziewuszki nam się powiększa 😉😁Dzyzia lubi tę wiadomość
-
Dzyzia wrote:Dziewczyny a u mnie dzisiaj szok, niedowierzanie, miliony pytań bez odpowiedzi.
Będę miała kolejną córkę
Dzyzia lubi tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
Joanne wrote:Dyzia a byliście nastawieni na chłopaka czy z czego wynika taki szok?
-
Będę miała kolejną córkę
Dzyzia lubi tę wiadomość
-
grzanewino wrote:Cześć dziewczyny 😁
Jak byłam tu parę lat temu, to trochę inaczej to wyglądało.... No albo ja nie potrafię znaleźć 🧐
8 lat temu było forum bestbelly czy jakoś tak i co tydzień pojawiały się na koncie aktualności o bieżącym tygodniu ciąży, hak się rozwija dziecko, jakiej jest wielkości w porównaniu do owocu.... A teraz nie widzę nic takiego 🥺
Ahh nie powiedziałam nic o sobie 😄
Otóż w grudniu skończę 40 lat, mam 7-letnią córcię Dorotkę, która właśnie poszła do pierwszej klasy ☺️
A dokładnie w dzień ojca czyli 23 czerwca zobaczyłam dwie kreski na teście i nie ukrywam że było to dla nas OGROMNE zaskoczenie 😄
Od razu pojechałam potwierdzić do ginekologa, który potwierdził że tak owszem jest zarodek i można dokładnie określić, że do zapłodnienia doszło 1 czerwca, a więc idealnie w dzień dziecka 😁
Termin porodu mam na 17 lutego 2026
Najbliższa wizyta 26 września, a USG połówkowe 7 października
Jeszcze raz witam serdecznie, Agnieszka ☺️
Taka opcja jest chyba teraz dostępne tylko w opcji premium. Ja do monitorowania przebiegu ciąży używam aplikacji preglife. Forum bestbelly już nie ma zostało dodane jako kolejny dział forum OvuFriend, aby wszystko było w jednym miejscu w aplikacji, bo wcześniej belly było tylko przez przeglądarkę internetową.grzanewino lubi tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 CRL 6,9 cm prenatalne i NIPT prawidłowe
-
Dziewczyny, melduję sie po wizycie. Z Maluszkiem wszystko w porządku. Na przywitanie machał do nas raczka
Lekarzowi w końcu udalo sie podejrzeć i na dzień dzisiejszy wedlug niego dziewczynka
ale do potwierdzenia na polowkowych. Cieszymy sie, choć nasza radość jest przytłumiona lękiem. Czekalismy ze strachem na wizyte, a w międzyczasie moj mąż miał pierwszy raz wstrzas anafilaktyczny po uzadleniu osy. Lekarz pogratulował mu, że przeżyl ale tez poinformował, że kolejny raz może skończyć sie tragicznie. Nawet nie wiem co czuje ale chce sie podzielić jedna myślą. Cieszymy sie z każdej chwili która mamy bo nigdy nie wiemy czy będzie kolejna...
assialbnn, MroziaMM, Nickki, Giosiek, Bergamotka94, Joanne, Bezowata, Cyprysek , Mamatrzechaniołków, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Zosia667 wrote:Tak, pamiętam te czasy i nasz konkurs na owulaki
Tego cybexa zmałpowałam po Tobie 😉
Wczoraj byłam w galerii i była dziewczyna która miała ten wozek, zapytałam ją o opinię i powiedziała że jest bardzo zadowolona i poleca 😊 -
Lenka88 wrote:Dziewczyny, melduję sie po wizycie. Z Maluszkiem wszystko w porządku. Na przywitanie machał do nas raczka
Lekarzowi w końcu udalo sie podejrzeć i na dzień dzisiejszy wedlug niego dziewczynka
ale do potwierdzenia na polowkowych. Cieszymy sie, choć nasza radość jest przytłumiona lękiem. Czekalismy ze strachem na wizyte, a w międzyczasie moj mąż miał pierwszy raz wstrzas anafilaktyczny po uzadleniu osy. Lekarz pogratulował mu, że przeżyl ale tez poinformował, że kolejny raz może skończyć sie tragicznie. Nawet nie wiem co czuje ale chce sie podzielić jedna myślą. Cieszymy sie z każdej chwili która mamy bo nigdy nie wiemy czy będzie kolejna...
Wiesz co do doceniania tego co mamy to myślę że ludzie są wstanie cieszyć się z tego co mają i celebrowac życie dopiero jak staną w obliczu jakiegoś nieszczęścia 🤷♀️
Cieszę się że z Twoim mężem wszystko dobrze 😊😉Lenka88 lubi tę wiadomość
-
grzanewino wrote:Cześć dziewczyny 😁
Jak byłam tu parę lat temu, to trochę inaczej to wyglądało.... No albo ja nie potrafię znaleźć 🧐
8 lat temu było forum bestbelly czy jakoś tak i co tydzień pojawiały się na koncie aktualności o bieżącym tygodniu ciąży, hak się rozwija dziecko, jakiej jest wielkości w porównaniu do owocu.... A teraz nie widzę nic takiego 🥺
Ahh nie powiedziałam nic o sobie 😄
Otóż w grudniu skończę 40 lat, mam 7-letnią córcię Dorotkę, która właśnie poszła do pierwszej klasy ☺️
A dokładnie w dzień ojca czyli 23 czerwca zobaczyłam dwie kreski na teście i nie ukrywam że było to dla nas OGROMNE zaskoczenie 😄
Od razu pojechałam potwierdzić do ginekologa, który potwierdził że tak owszem jest zarodek i można dokładnie określić, że do zapłodnienia doszło 1 czerwca, a więc idealnie w dzień dziecka 😁
Termin porodu mam na 17 lutego 2026
Najbliższa wizyta 26 września, a USG połówkowe 7 października
Jeszcze raz witam serdecznie, Agnieszka ☺️
Ja używam aplikacji "Ciąża +" autorstwa Philipsa 😊 w aplikacji rozmiar dzidziusia można porównać do zwierzątka, owocu lub słodyczy 😁 jest wizualizacja jak na danym etapie wygada nasze dziecko i w danym tygodniu podane najważniejsze informacje 😊grzanewino lubi tę wiadomość
-
Jakby mnie ktoś zapytał, czy mnie w ciąży bolą piersi, to odpowiedziałbym, że ani trochę. A później mój syn się przytula, kładzie mi głowę na piersiach a ja widzę gwiazdy i słyszę chóry anielskie 😆
grzanewino, Lenka88, Julixxx lubią tę wiadomość
-
Lenka współczuję stresu i gratuluję córki. Ja staram się cieszyć każdą chwilą i doceniać to co mam. Zawsze mówię że zdrowie najważniejsze bo resztę idzie ogarnąć jak jest się zdrowym.
To teraz nadrabiamy różnicę tymi dziewczynami😁Lenka88 lubi tę wiadomość
-
Dzyzia wrote:Jakby mnie ktoś zapytał, czy mnie w ciąży bolą piersi, to odpowiedziałbym, że ani trochę. A później mój syn się przytula, kładzie mi głowę na piersiach a ja widzę gwiazdy i słyszę chóry anielskie 😆
A ostatnio w nocy mialam taki glupi sen, że mnie ktoś tak za sutka ścisnął jak to bolało... aż się obudziłam 🤣 -
grzanewino wrote:Asia Ty jesteś z Lublina czy to tylko taka zbieżność liter w nicku?
grzanewino lubi tę wiadomość
-
Lenka88 wrote:Dziewczyny, melduję sie po wizycie. Z Maluszkiem wszystko w porządku. Na przywitanie machał do nas raczka
To prawda trzeba doceniać to co sie ma i cieszyć się z tego. Ale wydaje mi się, ze w codziennej gonitwnie często o tym niestety zapominamy -
Od wczoraj borykam się z dziwnymi bólami.. zaczęło się od bólu w prawym w łokciu, promieniującego do barku i klatki piersiowej. Po jakimś czasie ból przechodzi i czuję kłucie nad jednym pośladkiem. Czy któraś z Was się z tym spotkała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 07:19
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷
-
Hej dziewczyny meldujemy się po wizycie co prawda wizyta rano ale odwiedziłam rodziców i tak zeszło
W szpitalu nastraszyli nas poronieniem a tu okazało się że z łożyskiem wszystko ok tylko jest nisko krwiaka nie ma. Malutki całe 188g i 160 uderzeń na minutę ❤️. Kolejny raz pokazał że chłopak 🤣 dzisiaj był ruchliwy i zdjęcia słabej jakości 😁
MroziaMM, Joanne, assialbnn, Cyprysek , Bezowata, Nickki, Ola8999, mmonika_, Niki2803, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- wizyta
3.10 -połówkowe
Luteina 2×2❌
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08
Heparyna 1×1