#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć 💕 ja ostatnio tez brak czasu bo bardzo dużo się dzieje na budowie... o wyprawce cos myślę ale na razie nic nie kupuje.. jestem teraz na fali wyprawki ale dla kuchni 🤣
Witam nowe koleżanki serdecznie 😘
Ja to natomiast z największych problemów ciążowych to moje humorki.. a tak uważam, że znoszę ja dobrze. Zdaję sobie sprawę, że moje problemy przy waszych to nic dlatego podziwiam Was wszystkie dziewczyny po różnych przejściach- jestescie dzielne 💛💛Zosia667, Poziomka91 lubią tę wiadomość
-
My po wizycie mały 532gram. Niestety mamy coś w prawej nerce 🥺 niby pani doktor uspokaja że 90% płodów i zasklepia się to mówi żeby być spokojnym bo równie dobrze mały może potrzebował siku 🫣 będziemy obserwować na chwilę obecną mówiła żeby się tym nie martwić. Reszta wszystko w normie. Zdjęcia nie dodaje bo mój panicz jak to ostatnio bywa nie życzy sobie zdjęć 🫣 ale jest cudowny ❤️
Następna wizyta 9.11📅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 16:16
MroziaMM, Zosia667, Nickki, Giosiek, Irashka, Joanne, Bezowata, Poziomka91, Papillon lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 wizyta
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1 -
MroziaMM wrote:Cześć 💕 ja ostatnio tez brak czasu bo bardzo dużo się dzieje na budowie... o wyprawce cos myślę ale na razie nic nie kupuje.. jestem teraz na fali wyprawki ale dla kuchni 🤣
Witam nowe koleżanki serdecznie 😘
Ja to natomiast z największych problemów ciążowych to moje humorki.. a tak uważam, że znoszę ja dobrze. Zdaję sobie sprawę, że moje problemy przy waszych to nic dlatego podziwiam Was wszystkie dziewczyny po różnych przejściach- jestescie dzielne 💛💛
Aż sprawdziłam na pierwszej stronie kolor serduszka przy Tobie, bo legenda głosi, że z dziewczynkami w brzuchach jesteśmy bardziej humorzaste 😂 ale u Ciebie niebiesko, tak jak i u mnie zresztą ☺️
Ja z córką swego czasu byłam po prostu meeeega nerwowa , wystarczył mi mini zapalnik a ja jak bomba wybuchałam 😂🤦 a teraz z synem jestem jakaś aż dziwnie spokojna 😄 za to fizycznie ciężej znoszę tę ciążę.... ale to chyba z racji wieku 😉
Ja zaczynam myśleć jak się pomieścimy z Juniorem w mieszkaniu, które kupiłam zaraz po rozwodzie jak uważałam, że do końca świata będziemy z córką same 😄 więc metraż jest dosyć ograniczony, a tu nagle TAKA zmiana 😄MroziaMM lubi tę wiadomość
-
Milka85 wrote:Witam drogie Mamy. Towarzyszę Wam od 2 m-cy ale ze względu na problemy z ciążą (nieprawidłowe przyrosty bety, krwiaki, odklejanie łożyska) nie miałam odwagi dołączyć. Nadal nie czuje się pewnie ale myślę, że czas zacząć wierzyć, że może być dobrze. W stopce moja historia starań w pigułce. Starania były wieloletnim dramatem i odcisnęły duże piętno na naszym życiu, co bardzo utrudnia przeżywanie obecnej ciąży. W ogromnym stresie czekamy na księżniczkę, która mimo transferu jest dla nas wielkim zaskoczeniem. Wielu lekarzy spisało już nas na straty. Jedna z klinik nawet odmówiła podjęcia się procedury ivf. Chciałabym towarzyszyć Wam w dalszych tygodniach ciąży i podpatrywać Wasze plany wyprawkowe. Dla mnie to jeszcze temat przerażający, bo boje się zrobić jakikolwiek krok do przodu. Kupiłam kilka ubranek żeby zobaczyć jak będę się z tym czuła i chyba jeszcze zaczekam z dalszymi zakupami 🤷
W kupie siła 🙃
Fajnie jest mieć wirtualnych towarzyszy ❤️
Gratuluje Wam córeczki i wierzę że wszystko będzie dobrze 🩷🩷🩷MroziaMM, Milka85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dobrze że jesteście w miarę opanowane i nie lecicie z postami jak na wątkach miesięcznych, bo nie byłabym w stanie nadrobić 😅🙈
Jakaś jestem ostatnio nieobecna, i tutaj i wogole 🙄 Nie umiem zebrać się w kupę z tym wszystkim... zaczynam się stresować 🥺 nie potrafię się zorganizować jeśli chodzi o zrobienie listy zakupów dla synka... kupuje na oślep jakieś ubranko jakaś głupotę.. W ciągu dnia tak sobie wegetuje, odwożę córkę do szkoły, gotuje sprzątam, poleże 😊 Chyba dopadła mnie jakaś zła jesienna aura 😵💫 -
Asia ja dziś podobnie, czasem po prostu są chyba takie gorsze dni 🙈♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
TP 23/27.02.2026
-
assialbnn wrote:Dziewczyny dobrze że jesteście w miarę opanowane i nie lecicie z postami jak na wątkach miesięcznych, bo nie byłabym w stanie nadrobić 😅🙈
Jakaś jestem ostatnio nieobecna, i tutaj i wogole 🙄 Nie umiem zebrać się w kupę z tym wszystkim... zaczynam się stresować 🥺 nie potrafię się zorganizować jeśli chodzi o zrobienie listy zakupów dla synka... kupuje na oślep jakieś ubranko jakaś głupotę.. W ciągu dnia tak sobie wegetuje, odwożę córkę do szkoły, gotuje sprzątam, poleże 😊 Chyba dopadła mnie jakaś zła jesienna aura 😵💫
To miło czytać że nie jestem sama, tydzień zamawiałam domofon, to były dosłownie dwa kliknięcia (model już wybrałam dawno) a i tak jakoś się nie złożyło.
Błogie lenistwo i trzeba sobie pozwolić i na to.
Na prawdę nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taki luz, chyba po maturze. Potem studia, praca, praca i studia, potem praca i człowiek w tym kołowrotku nie miał się kiedy zatrzymać.assialbnn lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj tragiczna noc, ostatnio się tak cieszyłam, że tylko raz się budzę na siku i zaczęłam bardziej przesypiać noce, to dzisiaj miałam pobudkę trzy razy, a potem bezsenność od 3 🫣 Oby do tego L4 wytrzymać, bo nie wiem, jak ja będę funkcjonować 😴
-
To ja miałam w sobotę taki leniwy dzień. Zawiozłam córkę do babci. Były u niej też inne wnuczki, także miały frajdę bawiąc się razem. Chciałam wykorzystać to, że byłam sama w domu (mąż był w pracy) i zaplanowałam, że sprzątnę dom, zrobię pranie, obiad itd. A skończyło się na tym, że wróciłam od teściowej, zjadłam i walnęłam się na kanapie.
Tak zastał mnie parę godzin później mąż 😅
Każda z nas potrzebuje chwili wytchnienia. A już zwłaszcza w ciąży 😊grzanewino lubi tę wiadomość
-
Ja też zdecydowanie ciężej fizycznie znoszę tą ciążę dodatkowo nie pomaga to, ze teraz waga bardzo idzie mi w górę 🙈♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Doskonale Was rozumiem 😍
Nocka dzisiaj zarwana, głowa ćmi, nic mi się nie chce. Odwlekam w czasie remont, w sumie nie wiem od czego zacząć 😂
Jutro wizyta u lekarza, wyszły mi jakieś bakterie w moczu. Ale objawów zapalenia itp. nie mam. Dodatkowo spada mi hemoglobina.. Wszyscy mi mówią, że jestem blada 🫣 Jakoś ostatnio psychicznie gorzej się czuję 😞 -
Zazdroszczę trochę możliwości poleniuchowania. Co prawda jestem na L4 i żyję wolniej ale mam na głowie uczelnie i pisanie pracy magisterskiej. Przez to, że leżałam pierwszą połowę ciąży mam ogromne tyły i panikę w związku z tym. Swoją drogą termin porodu mam idealnie w środku sesji egzaminacyjnej, a tydzień po niej ma być obrona 🙈
01.2018 rozpoczęcie starań
I procedura IVF Salve Medica Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
🍍 transfer 05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
II procedura IVF Invicta Gdynia
brak transferu
III procedura Bocian Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2024, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2025, blastka 4AB - CIĄŻA 🩷
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx-brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10, komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS-brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endo, problemy ze wzrostem endo. -
Hejka!
U mnie OGTT poszło sprawnie, wyniki dostanie moja ginekolozkaostatnio mam nawet więcej energii do sprzątania i gotowania (i pieczenia np. chleba) , ale czasem noce też są zarwane i odliczam tygodnie do końca pracy ( jeszcze 6) czasem też czuje, że mózg mi się kurczy, więc podziwiam wysiłki magisterskie itp:)
-
mmonika_ wrote:Doskonale Was rozumiem 😍
Nocka dzisiaj zarwana, głowa ćmi, nic mi się nie chce. Odwlekam w czasie remont, w sumie nie wiem od czego zacząć 😂
Jutro wizyta u lekarza, wyszły mi jakieś bakterie w moczu. Ale objawów zapalenia itp. nie mam. Dodatkowo spada mi hemoglobina.. Wszyscy mi mówią, że jestem blada 🫣 Jakoś ostatnio psychicznie gorzej się czuję 😞 -
Ja już po połówkowych. Wszystko w idealnym porządku 😊
Córeczka waży już trochę ponad 0,5 kg ☺️
https://zapodaj.net/plik-0pTog41U0h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 16:25
assialbnn, Nickki, Cyprysek , grzanewino, Irashka, Zosia667, Ola8999, Bezowata, mmonika_, Milka85, MroziaMM, Papillon, Natalia13245, Julixxx lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy też czujecie swoje tętno w brzuchu?
No nieraz masakra jak tykającą bomba 😄
Cyprysek dzidzia rośnie więc i waga będzie szła w górę, ja zaczynałam 57,5 a obecnej jestem już w okolicy 61. Nie widzę tego po sobie póki co, tylko brzuszek się powiększa.
Jeśli chodzi o pogodę, to tylko piesek jest mnie w stanie przekonać do wyjścia, ale wiem że muszę się troszkę ruszyć z domu, z kimś się umówić coś bo niedługo wrosnę w kanapę. -
Och widzę, że to nie tylko u mnie spadek formy.
Giosiek piękne zdjęcie córeczki ♥️
Powiem Wam dziewczyny, że od kiedy czuję codziennie ruchy małego jakaś taka spokojniejsza jestem, nie odliczam do wizyty. Ostatnia mieliśmy 3 tygodnie temu a najbliższa szykuje się dopiero w przyszłą środę.
Zeszły tydzień w ogóle jakiś miałam bez formy, bo katar i ból gardła się do mnie przy pałętał.
W tym tygodniu robimy sobie prawdopodobnie ostatni mały wypad we dwójkę. A w przyszłym tygodniu mam do zaliczenia pobranie krwi, wizytę u ginekologa i diabetologa + szkoła rodzenia. Nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam tak naładowany tydzień.
Z wyprawkowych rzeczy mamy chyba te najcięższe i najdroższe decyzje ogarnięte 😂 Wózek i fotelik do odbioru w grudniu. Komoda, łóżeczko, materac do łóżeczka i przewijak kupione. Z drobnica startuje w przyszłym miesiącu 😀Giosiek, MroziaMM lubią tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 140g chłopaka 🥝
29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
29.10.2025 wizyta
27.11.2025 prenatalne (III trymestr)
-
Giosiek jaka piękna duza dziewczynka 🤗
Ja dziś już lepsze samopoczucie ale słońce świeciło cały dzień.
Milka, co studiujesz jeśli można wiedzieć ? Ja mam ochotę na jakąś szkole za rok na macierzyńskim ale czy przy dziecku ogarnę 😶
Mmonika, mi też spadła hemoglobina do 11 i dostałam receptę na żelazo ale zaczęłam pić zakwas z buraka i się dźwigla na 11,5. Za tydzień będę robić badania i jak spadnie poniżej 11 to mam już brać to żelazo.
Zosia u mnie waga podobnie tylko +10kg i przed i po 💩 z 67 na 71 teraz.
Ja jutro mam wizytę na NFZ ale traktuje je tylko tak jako dodatkowe USG a w środę widzę się z położną i dowiem się kiedy rusza szkoła rodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 18:36
Giosiek lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
18.08 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
TP 23/27.02.2026
-
A i udało mi się dodzwonić na echo serca w końcu ale termin mam dopiero ma 25+0, miała któraś zlecone to badanie? U mnie zlecono przez cukrzycę ciążowa.
Zosia ja detektorem nieraz łapie swoje tętno i się zastanawiamy czy to moje czy małego ale dłonią też nieraz coś wyczuwam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 18:43
♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
7.05 IUI ❌
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
TP 23/27.02.2026
-
Hemoglobina spadła mi z 14,9 na 12 🫣 Staram się pić właśnie sok z buraka, witaminę C i ogólnie dużo wody. Może przez to też słabiej się czuję. Zobaczymy co jutro wyjdzie na wizycie. Ale żeby nie marudzić, to na pocieszenie nie mam cukrzycy ciążowej 🙏🏻
Waga na chwilę obecną +4,5 kg, brzuszek ewidentnie rośnie 😄 Synek szaleje, już jesteśmy w stanie określić mniej więcej pory dnia, w których dokazuje. Ale zdarzają się dni, chociażby jak dzisiaj, że jest spokojny.
Odnośnie wyprawki to mam w sumie ubranka i jakieś pojedyncze pierdy. Ostatnio czytałam butelkach i smoczkach. Mam wytypowane wózki, musimy tylko jechać „pojeździć” 😄 Dylemat co do m.in. kokonu, rożka, otulacza do fotelika dalej trwa 😂Ola8999 lubi tę wiadomość