#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia667 wrote:Często laktoferyna ma już Wit c, ale dobrze brać dodatkowo, pomaga też przy zaparciach a niektóre z Was o tym pisały.
Mi położna powiedziała że najlepszy czas na szkołę to jakoś 32 tydzień - czyli po nowym roku jakoś zaraz będziemy łapać termin, w grudniu i tak byłoby ciężko ale wszytsko też zależy jakie terminy zaproponuje szpital
P.S cycki potwierdzam ale twarz? Kurcze a może to takie gadanie głupie, bo ludzie mają przekonanie że jak w ciąży to musisz przytyć i szukają na siłę. Jak ty to widzisz? -
grzanewino wrote:Ja śpiworka nie kupuję w ogóle, bo nie przydał mi się wcale z córką i teraz też nie sądzę żeby było inaczej.
I tak samo jak u siostry Zosi, moja córka spała w rożku po wyjściu ze szpitala .
Otulacz do fotelika, kombinezon lekki i grubszy kupiłam na vinted od jednej dziewczyny w super stanie i świetnej cenie. Naprawdę polecam poszukać ☺️
Właśnie tak sobie myślę że w lutym/marcu nie powinno być jakiś tam mrozów więc wg amumu wystarczy kombinezon i ten właśnie otulacz.
Dobrze że sprawdzi się i w foteliku i w gondoli - nie chce się zagracać tymi wszystkimi akcesoriami, tylko niezbędne minimum.
Ale kto wie jaka będzie pogoda, ale uznałam że lepiej kombinezon i otulacz niż gruby kombinezon. Zawsze można z czegoś zrezygnować lub dodatkowo dać kocyk.
A śpiworek to może dopiero na kolejną zimę, ale też nie wiem czy bobas będzie chciał jeździć w wózku, czy np wtedy lepiej sprawdzi się ciepły kombinezon - kto wie jakie będzie dzidzi, np. mi wiecznie zimno a chłop lata koszulka z krótkim rękawem.
U nas też w grę wchodzi wyjście z psem i też nie wiem jak to nam wyjdzie w praniu, ale raczej nie dam rady pies plus wózek więc jak już będzie dzidzia to zobaczymy jak to ogarnąć i ewentualnie na bieżąco kupimy np. ciepły kombinezon do chusty lub taka specjaną kurtkę jeśli pogoda będzie kiepska.
Co do vinted to wolę kupić tam rzeczy droższe a dobrej marki, co do których nie mam pewności że się sprawdzą a wydają mi się teraz potrzebne.
Poza tym wolę się skupić teraz na tych rzeczach niematerialnych, czyli jaki wybrać szpital, jaką położną itd. Jeden ma wybrany ale wolę mieć też jakaś alternatywę. Starasznie mnie to stresuje, bo chłop wrażliwy a chciałabym się czuć zaopiekowana jak należy (mając na uwadze, że on może nie dać rady towarzyszyć bo już na USG miał odlot). Też mam pewne swoje zastrzeżenia co do różnych zabiegów jakim jest poddawana dzidzi po wszystkim, i chciałabym aby ten szpital to uszanował, a z tego co sobie czytałam opinie to różnie to bywa. -
Czyli Zosiu planujesz nie szczepić swojego dziecka ? Dobrze zrozumiałam końcówkę twojej wypowiedzi ? Bo ja też mam wątpliwości i raczej z mężem jestesmy zdecydowani, ze nasze dziecko nie przyjmie żadnych szczepionek świeżo po narodzinach i prawdopodnie w późniejszym okresie tez.
-
MroziaMM wrote:Czyli Zosiu planujesz nie szczepić swojego dziecka ? Dobrze zrozumiałam końcówkę twojej wypowiedzi ? Bo ja też mam wątpliwości i raczej z mężem jestesmy zdecydowani, ze nasze dziecko nie przyjmie żadnych szczepionek świeżo po narodzinach i prawdopodnie w późniejszym okresie tez.
Dobrze zrozumiałaś. Byłam na drzwiach otwartych i z takich jak to nazywają procedur profilaktycznych jest w pakiecie: szczepienie , witamina k oraz zakroplenie oczu.
Zakroplenia oczu nie chce w ogóle a co do reszty to chciałabym z tym zdecydowanie zaczekać, nie chce w pierszych dniach życia dziecka tego robić - to na pewno. Wiem różne są opinie, ale jak człowiek widzi w rodzinie dzieci chore dzięki takim zabiegom to podegaja one u nas niestety wątpliwości.
Także bardzo mi zależy na tym żeby to zrobić świadomie a nie profilaktycznie kiedy jak będę dogorywać po porodzie i ktoś zdecyduje za mnie. -
Mnie ostatnio siostra uświadomiła, że te kombinezony z wełny merino to się tylko na suchą zimę nadają 🙄 ja zamówiłam już na Vinted otulacz do fotelika i ogólnie mam po starszej córce kombinezon cottonmoose, mam zamiar kupić tylko taki dresikowy kombinezon właśnie pod to.
Mojego męża też nie będzie przy porodzie, dopiero na kangurowaniu.
Ja drugi raz rodzę w yym samym miejscu i ogólnie zgadzam sie na wszystko. Pamiętam jak o 3 w nocy podpisywałam zgodę na zabieg Credego i podanie witaminy K 😂😂 a co do szczepień to ja szczepie zgodnie z kalendarzem, dodatkowo córka dostała szczepionkę p/meningokokom i p/ospiejedyne co to nie szczepię jej na grypę i covid.
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Cyprysek wrote:Mnie ostatnio siostra uświadomiła, że te kombinezony z wełny merino to się tylko na suchą zimę nadają 🙄 ja zamówiłam już na Vinted otulacz do fotelika i ogólnie mam po starszej córce kombinezon cottonmoose, mam zamiar kupić tylko taki dresikowy kombinezon właśnie pod to.
Mojego męża też nie będzie przy porodzie, dopiero na kangurowaniu.
Ja drugi raz rodzę w yym samym miejscu i ogólnie zgadzam sie na wszystko. Pamiętam jak o 3 w nocy podpisywałam zgodę na zabieg Credego i podanie witaminy K 😂😂 a co do szczepień to ja szczepie zgodnie z kalendarzem, dodatkowo córka dostała szczepionkę p/meningokokom i p/ospiejedyne co to nie szczepię jej na grypę i covid.
Joanne lubi tę wiadomość
-
Zosia667 wrote:Dobrze zrozumiałaś. Byłam na drzwiach otwartych i z takich jak to nazywają procedur profilaktycznych jest w pakiecie: szczepienie , witamina k oraz zakroplenie oczu.
Zakroplenia oczu nie chce w ogóle a co do reszty to chciałabym z tym zdecydowanie zaczekać, nie chce w pierszych dniach życia dziecka tego robić - to na pewno. Wiem różne są opinie, ale jak człowiek widzi w rodzinie dzieci chore dzięki takim zabiegom to podegaja one u nas niestety wątpliwości.
Także bardzo mi zależy na tym żeby to zrobić świadomie a nie profilaktycznie kiedy jak będę dogorywać po porodzie i ktoś zdecyduje za mnie. -