#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙂
Czytam wpisy o szpitalach i skracających się szyjkach i kurcze współczuję Wam że musicie się martwić 😥 Napewno wszystko będzie dobrze, ale tak myślę że te wszystkie doświadczenia pokazują nam jak niewiele nam zostało do końca 🙈🙃
Ja zmagam się ze skurczami mięśniowymi na brzuchu 😱 okropny ból 🙄 lekarka kazała rozmasowywać ale nie zbyt mocno aby nie "pobudzać" macicy, a wogole żeby to było takie łatwe masować brzuch kiedy dotyk podczas skurczu powoduje że boli jeszcze gorzej 😐
Co do siary to zauważyłam już ponad miesiąc temu że się pojawiła, aczkolwiek są to maleńkie ilości 🙂
Doszedł mi dziś fotelik, jest piękny, zakochałam się 😍😍😍
kropka_aga, Julixxx, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość
-
Anek, Milka i jak się czujecie? Co mówią lekarze?Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Nickki wrote:Anek, Milka i jak się czujecie? Co mówią lekarze?
Mi minął kolejny dzień w szpitalu KTG ok szyjka bardziej się nie skraca jutro mam wizytę z badaniami zobaczymy co powie lekarz
Teraz martwi mnie bo na KTG jest mnóstwo ruchów a ja mojej Hani prawie w ogóle nie czuję.
A dzis 27 tydzień i 4 dzień
Na pocieszenie zamówiliśmy dzis meble do pokoju Hani do odbioru będą w połowie grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 19:45
-
Asiu możesz mi wpisać 3 prenatalne na 2.12

Dzisiaj miałam wizytę, dzieciaki 1305 g i 1265 g. Szyjka 3.5 cm, skraca się ale nadal zamknięta. Skurcze też mi się zmniejszyły, może dlatego że biorę teraz 6 tabletek magnezu czyli max dawkę
assialbnn lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧔🏼♂️30
9 cykl starań, 1 cykl stymulowany - udało się 🍀
Maj 2025 - Clostilbegyt + Estrofem
11.06 ⏸️
12.06 beta 882 mln/ml
prog 59.80 ng/ml
16.06 beta 4073 mln/ml
20.06 beta 17047 mln/ml
26.06 mamy dwa 💕
10.07 1.89 cm & 2.07 cm szczęścia 💕
18.07 Krwiak 🩸2.89 cm szczęścia 🩷🩷
8.08 prenatalne - zdrowe Misie dwa 🥹 6.4 cm i 6.7 cm 🩵🩷
21.08 8.86 cm i 8.97 cm - mamy parkę 🩷🩵
15.09 synek 233 g, córeczka 226 g 🩷🩵
24.09 połówkowe - wszystko ok 🍀 synek 318 g, córeczka 287 g 🩷🩵
3.11 synek 788g, córeczka 798 g 🩷🩵
24.11 synek 1305 g, córeczka 1265g

-
Asiu te skurcze miesniowe na burzchu jak się obajawiaja ?? Ostatnio codziennie rano przy obracaniu i wstawaniu z łóżka mam kilku sekundowy skurcz który puszcza szybko tak dosłownie pod żebrami. Czy to byłoby to samo ?? Nie jest bolesne ale czuję dyskomfort .. I napina sie brzuch ale puszcza.
Siary u siebie nie zaobserwowałam jeszcze.
Z nowości zamówiłam kocyk z wełny merino całoroczny i otulacz do fotelika. Była albo dalej jest promocja na colorstories i zamówiłam termofor z pestekami wiśni. Trochę z dupy wszystko ale powoli ruszam z wyprawka😄
W środę zaczynamy szkole rodzenia 😊
A z boleści to mnie bolą rano biodra jak się budzę... I zaczynają dokuczać plecy.
-
Anek86 wrote:Mi minął kolejny dzień w szpitalu KTG ok szyjka bardziej się nie skraca jutro mam wizytę z badaniami zobaczymy co powie lekarz
Teraz martwi mnie bo na KTG jest mnóstwo ruchów a ja mojej Hani prawie w ogóle nie czuję.
A dzis 27 tydzień i 4 dzień
Na pocieszenie zamówiliśmy dzis meble do pokoju Hani do odbioru będą w połowie grudnia
Najważniejsze, że szyjka bardziej się nie skraca i jesteś pod stałą obserwacją❤️Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷

-
Ja w nocy mam problem z ułożeniem się, staram się spać na lewym boku ale wybudzam się ze strasznym bólem nogi i biodra. Przewracam się na drugi bok i po jakimś czasie też wybudza mnie ból prawego biodra i nogi. 🙈 I oczywiście co 2h wędrówka do toalety na siku 😆 A jak u Was mijają noce?
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Starania od 2022 roku.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
23dpt serduszko 🩷

-
Hejka Dziewczyny,
Ja miałam dziś USG III trymestru, akurat równo w 30+0
U maluszka wszystko w porządku, ale jest raczej małym chłopcem - waga 1400g, średnio w 30 percentylu. Ja oczywiście od razu spytałam czy nie jest za mały ale lekarz spojrzał na mnie i męża i spytał w jakim my jesteśmy percentylu bo wydaje mu się że też jakoś tak 😂
Wiadomo, że myślę czy ma być taka kruszynka i czy wszystko dobrze ale ufam lekarzowi że wie co mówi
assialbnn, MroziaMM lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
MroziaMM wrote:Oj u mnie noce tez sa takie, że łażę co 2 h /3 h siku i przewracam się z jednego boku na drugi bok i właśnie bola mnie biodra.. 😅
Ooo skąd ja to znam… tak mnie bolą biodra w nocy, masakra. Też przewracam się z boku na bokOna 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Te skurcze u mnie odczuwalne są w raczej na środku brzucha, okolice pępka. Odczuwam je tak jak te które łapią nas np w łydkę 😱 podczas tego skurczu każda próba zmiany pozycji jest straszna, jak stoję to muszę pozostać w bezruchu aż minie i tak samo jak złapie mnie w nocy 😐 podobno te skurcze mięśniowe w 3 trymestrze są czymś normalnym, na brzuchu dlatego że mieście są osłabione bo się rozciągają. Być może to co opisujesz też jest tym spowodowane tylko inaczej to odczuwasz .MroziaMM wrote:Asiu te skurcze miesniowe na burzchu jak się obajawiaja ?? Ostatnio codziennie rano przy obracaniu i wstawaniu z łóżka mam kilku sekundowy skurcz który puszcza szybko tak dosłownie pod żebrami. Czy to byłoby to samo ?? Nie jest bolesne ale czuję dyskomfort .. I napina sie brzuch ale puszcza.
Siary u siebie nie zaobserwowałam jeszcze.
Z nowości zamówiłam kocyk z wełny merino całoroczny i otulacz do fotelika. Była albo dalej jest promocja na colorstories i zamówiłam termofor z pestekami wiśni. Trochę z dupy wszystko ale powoli ruszam z wyprawka😄
W środę zaczynamy szkole rodzenia 😊
A z boleści to mnie bolą rano biodra jak się budzę... I zaczynają dokuczać plecy.
Dziewczyny a co do bólu nogi i biodra to łącze się w bólu 🙄 pamiętam to też z pierwszej ciąży 😐 słabe krążenie bo większe obciążenie i efekt mamy jaki mamy 🙈 lekarka mówiła że jeśli mnie to mocno męczy to żebym spróbowała zacząć przyjmować acard 75 raz dziennie żeby poprawić krążenie, że może pomoże 🤔 ale jeszcze nie próbowałam. -
1400g to mieści się w normie 🙂 waga akurat na ten czas ciąży 😊 moja córka w 30tc z groszem miała wagę 1260g a urodziła się ponad 3600 🙃 Zresztą myślę że to szacowanie wagi dziecka podczas życia płodowego to trochę wróżenie z fusów 🙈Bergamotka94 wrote:Hejka Dziewczyny,
Ja miałam dziś USG III trymestru, akurat równo w 30+0
U maluszka wszystko w porządku, ale jest raczej małym chłopcem - waga 1400g, średnio w 30 percentylu. Ja oczywiście od razu spytałam czy nie jest za mały ale lekarz spojrzał na mnie i męża i spytał w jakim my jesteśmy percentylu bo wydaje mu się że też jakoś tak 😂
Wiadomo, że myślę czy ma być taka kruszynka i czy wszystko dobrze ale ufam lekarzowi że wie co mówi
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-