#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej zza krzaczka
Bergamotka waga młodego jest ok
u mnie w 29 tc było 1300g a po miesiącu 2200g! A szacowana waga do porodu to 3000-3500g więc sredniaczek 
Powodzenia, juz końcówka 😅 jak tylko u nas styczniowek się zacznie to możecie się szykować 😅
assialbnn, MroziaMM lubią tę wiadomość
-
O kurka 😱 mocno Cie przytulam 🫂Milka85 wrote:Dziewczyny przeżyłam horror. Miałam operację wyrostka robaczkowego. Dostałam silnych skurczy, takich już w skali porodowych. Było duże ryzyko urodzenia bardzo skrajnego wcześniaka 😞 Jak wezwali neonatologa to wpadłam w panikę i jeszcze się nasiliły. Na szczęście malutka została po własciwej stronie brzucha. Dostaję dużo leków na zatrzymanie skurczy i antybiotyk, bo wyrostek był już tak mocno zapalny, że wywołał leukocytozę. Nie wiem co dalej z szyjką, bo przy tak silnych skurczach mogła jeszcze się skrócić. Nie robią na razie USG żeby rana operacyjną się zagoiła, a będzie o to trudniej, bo mała siedzi do niej przytulona i boksuje. Skupiają się na tym żeby uspokoić te nieszczęsne skurcze. Uwierzcie mi, że byłam w piekle ☹️ Teraz walka o przetrwanie każdego kolejnego tygodnia.
Trzymam kciuki aby wszystko ucichło i abyście spokojnie mogły dotrwać do końca ❤️ Spróbuj się nie denerwować i znaleźć sposób aby się zrelaksować ❤️❤️❤️ -
Może to skurcz mięśniowy? 🤔 powrzechne w 3 trymestrze i dość bolesne, tak jak piszesz aż zgina w pół 😱Irashka wrote:Cześć dziewczyny, Milka trzymaj się tam. Postaraj się uspokoić i myśl pozytywnie. Napewno jesteście w dobrych rękach. Kruszyna niech będzie cierpliwa jeszcze nie jej kolej na wychodzenie.
Pozostałym dziewczynom gratuluję udanych wizyt. Super, że maruchy rozwijają się prawidłowo. Niech tak pozostanie do końca ☺️
U nas wizyta u prowadzącego przypada na jutro a prenatalne w czwartek.
Wczoraj pod wieczór trzy raz pod rząd złapał mnie dziwny skurcz po lewej stronie podbrzusza. Trochę mnie zgiął, ale starałam się nie panikować, bo może to mały po prostu mocniej się odezwał. Ma też co raz częściej wrażenie, że w okolicach żołądka coś mi mrowi. Tłumaczę to sobie uciskaniem żołądka przez małego, ale nie wiem 🤷🏻♀️ Przechodzenie ciąży po raz pierwszy to jedna wielka zagadka. -
Hej Aga ❤️kropka_aga wrote:Hej zza krzaczka
Bergamotka waga młodego jest ok
u mnie w 29 tc było 1300g a po miesiącu 2200g! A szacowana waga do porodu to 3000-3500g więc sredniaczek 
Powodzenia, juz końcówka 😅 jak tylko u nas styczniowek się zacznie to możecie się szykować 😅
Jak się czujecie ? 😊
Jeśli chodzi o wagę to te ostatnie 10 tyg sa dość intensywne jeśli chodzi o rozwój naszych dzidziusiow 😊 potrafią zaskoczyć 😁 koniec końców po narodzinach waga i tak okazuje się niespodzianka ❤️
kropka_aga lubi tę wiadomość
-
Milka trzymam kciuki bardzo mocno!
Ja mam od tygodnia duże problemy ze snem, budzę się o 2 i nie mogę zasnąć do 5…
I bólem bioder i nogi mam dokładnie tak jak pisałyście - w zależności na jakim boku leżę ten boli 🫣
No ale niech boli i mogę nie spać byle by donosić tę ciążę
Starania od 2019.
👩⚕️Ona: PCOS
👨⚕️On: morfologia 0%
2020-2024: suplementy, zmiana stylu życia, duphaston, Glucophage , cykle stymulowane: Clostilbegyt, Letrozol i… nic.
04.2025: decyzja o IVF.
On: morfologia 3%! (obniżenie masy ciała o 30kg)
05.2025 - stymulacja (umiarkowana hiper 🥴) i punkcja, pobrano 22 komórki, 11 dojrzałych, zapłodnionych 10, ❄️6
12.06 - FET 4AA 🍀
7dpt ⏸️ 9dpt 401 11dpt 1051 15dpt 4339
2.07 (20dpt) CRL 0,17cm i ❤️🥹
4.08 CRL 3,9cm ❤️ 165
11+4 prenatalne I & SANCO -✅ryzyka niskie - dziewczynka 🩷
19+2 prenatalne II ✅ ❤️148 330g

-
Milka bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić 😔 Trzymaj się tam ! 🫶Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Milka85 wrote:Dziewczyny przeżyłam horror. Miałam operację wyrostka robaczkowego. Dostałam silnych skurczy, takich już w skali porodowych. Było duże ryzyko urodzenia bardzo skrajnego wcześniaka 😞 Jak wezwali neonatologa to wpadłam w panikę i jeszcze się nasiliły. Na szczęście malutka została po własciwej stronie brzucha. Dostaję dużo leków na zatrzymanie skurczy i antybiotyk, bo wyrostek był już tak mocno zapalny, że wywołał leukocytozę. Nie wiem co dalej z szyjką, bo przy tak silnych skurczach mogła jeszcze się skrócić. Nie robią na razie USG żeby rana operacyjną się zagoiła, a będzie o to trudniej, bo mała siedzi do niej przytulona i boksuje. Skupiają się na tym żeby uspokoić te nieszczęsne skurcze. Uwierzcie mi, że byłam w piekle ☹️ Teraz walka o przetrwanie każdego kolejnego tygodnia.
Trzymajcie się tam, mam nadzieję, że najgorsze już za Wami i sytuacja niedługo się ustabilizuje 🤞🏻Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕

-
U mnie sen to rollercoaster. Też miałam tak, że budziłam się o 5, godzinkę posiedziałam na telefonie i zasypiałam. Ostatnio sen mam lepszy, budzę się dwa razy w nocy. Kurde, może nie powinnam tego pisać, bo zaraz pewnie zapeszę 😂Poziomka91 wrote:Milka trzymam kciuki bardzo mocno!
Ja mam od tygodnia duże problemy ze snem, budzę się o 2 i nie mogę zasnąć do 5…
I bólem bioder i nogi mam dokładnie tak jak pisałyście - w zależności na jakim boku leżę ten boli 🫣
No ale niech boli i mogę nie spać byle by donosić tę ciążę
Co do bólu to polecam wizytę u fizjoterapeuty. Dostałam zestaw ćwiczeń, dodatkowo pokazała mi chociażby jak powinna wyglądać prawidłowa postawa. Na razie nie narzekam na ból 🤞
-
A ja się pochwale otulaczem, trochę słabe zdjęcia ale jest superaśny 😍 wydaje się spory ale mam nadzieję że do fotelika się zmieści i tak będzie na pewno rozpinany. Ale do gondoli tez super opcja 😊

udostępnianie pliku pdf przez link -
Czujemy się... ciezko 🤣 niczym 🦭🦭 niby tylko 7kg na plusie, ale mocno czuć 😅 ciężkie noce, ból bioder, drętwienie rąk, powróciła senność jak w 1 trymestrze, tylko chyba spowodowana niedosypianiem w nocy (malutka roznica 🤣) 😅 Bajka na tej końcówce 😅 młody niekiedy wierzga jak koń 😅assialbnn wrote:Hej Aga ❤️
Jak się czujecie ? 😊
Jeśli chodzi o wagę to te ostatnie 10 tyg sa dość intensywne jeśli chodzi o rozwój naszych dzidziusiow 😊 potrafią zaskoczyć 😁 koniec końców po narodzinach waga i tak okazuje się niespodzianka ❤️
A jak u Was? Dużej różnicy tygodni nie ma więc pewnie wlatują powoli podobne dolegliwości 😅 -
Mamy ten sam, tylko kolorystyka inna. I też jak przyszedł to się zastanawiam czy nie jest za wielki do fotelika 🫣 Najwyżej posłuży w gondoli 😄MroziaMM wrote:A ja się pochwale otulaczem, trochę słabe zdjęcia ale jest superaśny 😍 wydaje się spory ale mam nadzieję że do fotelika się zmieści i tak będzie na pewno rozpinany. Ale do gondoli tez super opcja 😊

udostępnianie pliku pdf przez link
Od jutra promocje na Colorstories 😍 tak tylko piszę.. 🤭 -