#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli muszę dokupić chociaż jeden kocyk i ewentualnie rozejrzeć się za śpiworkiem 🤔 Dobrze, że BF w pełni 😂
Odnośnie paznokci to robię sobie sama. Już maksymalnie skróciłam, nie wiem w sumie dlaczego, samo jakoś tak wyszło 😂 To jak powinny wyglądać paznokcie to chyba zależy od szpitala, w którym zamierzamy rodzić. Niestety mój lekarz już nie pracuje na oddziale, więc muszę się dowiedzieć jak oni podchodzą do tego. Chyba, że położna coś jeszcze mi powie 🤔
assialbnn lubi tę wiadomość
-
Piąteczka, 30 tygodni za nami 😁❤️mmonika_ wrote:Czyli muszę dokupić chociaż jeden kocyk i ewentualnie rozejrzeć się za śpiworkiem 🤔 Dobrze, że BF w pełni 😂
Odnośnie paznokci to robię sobie sama. Już maksymalnie skróciłam, nie wiem w sumie dlaczego, samo jakoś tak wyszło 😂 To jak powinny wyglądać paznokcie to chyba zależy od szpitala, w którym zamierzamy rodzić. Niestety mój lekarz już nie pracuje na oddziale, więc muszę się dowiedzieć jak oni podchodzą do tego. Chyba, że położna coś jeszcze mi powie 🤔
Ja zapisałam się jeszcze na paznokcie przed świętami, na styczeń zapisze się aby je skrócić i nałożyć na płytkę tylko tyle aby się nie połamały, bo wiadomo że plytka jest zniszczona i słaba bo takich zabiegach 🙃 albo ściągnę na jakiś czas całkowicie na potrzeby pobytu w szpitalu i pomaszeruje na paznokcie po powrocie że szpitala 🙂 może tak będzie najprościej 🤔
mmonika_, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
U mnie na stronie szpitala jest napisane, że można mieć pomalowane paznokcie - pytanie, czy przez to rozumieją też hybrydę, czy tylko zwykły lakier 🤔 ja jakoś w styczniu planuje zdjąć hybrydy na jakiś czas, bo boję się, że potem jak się pojawi bobas to ciężko będzie się wyrwać z domu i będę chodzić z 6 tygodniowym odrostem xD
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Musisz się wyrwać z domu chociażby na paznokcie 😜 u mnie taki jest plan aby zrobić coś DLA SIEBIE co sprawi mi przyjemność 🙂 przy okazji dać się wykazać tacie sam na sam z wymarzonym synem 😂Bezowata wrote:U mnie na stronie szpitala jest napisane, że można mieć pomalowane paznokcie - pytanie, czy przez to rozumieją też hybrydę, czy tylko zwykły lakier 🤔 ja jakoś w styczniu planuje zdjąć hybrydy na jakiś czas, bo boję się, że potem jak się pojawi bobas to ciężko będzie się wyrwać z domu i będę chodzić z 6 tygodniowym odrostem xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2025, 08:56
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Ktoś wyżej pisał o czapeczce i czymś pod szyję więc podrzucę link bo akurat mi fejs podrzucił 😜
https://maylily.pl/czapeczki-merino-dla-niemowlat/5948-czapeczka-niemowlaka-merino-taupe.html?fbclid=IwVERDUAOU6fRleHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR5u9H12KTuBlDfLBq_RKY4EYRdc6otIZQfW8HGHtnORgAX5oTyR9mitdv7q8A_aem_P32jhni3OvucmEcAJHCMew
W ofercie mają też chusteczki pod szyję z wełny 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2025, 09:25
Zosia667 lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Musisz się wyrwać z domu chociażby na paznokcie 😜 u mnie taki jest plan aby zrobić coś DLA SIEBIE co sprawi mi przyjemność 🙂 przy okazji dać się wykazać tacie sam na sam z wymarzonym synem 😂
Taki mam też plan, ale rzeczywistość zweryfikuje 🙈
-
Piąteczka 🩵assialbnn wrote:Musisz się wyrwać z domu chociażby na paznokcie 😜 u mnie taki jest plan aby zrobić coś DLA SIEBIE co sprawi mi przyjemność 🙂 przy okazji dać się wykazać tacie sam na sam z wymarzonym synem 😂
O tym samym mówi mi moja przyjaciółka 😂 Że powinnam się już zapisać na paznokcie do kogoś, bo to będzie czas dla mnie 😄 I też postanowiłam, że jak będę już mogła to idę na zabieg na buźkę. Popękały mi w ciąży naczynka bardziej, marzy mi się jakieś odświeżenie cery 😍 -
Oh piekna cere sprezentował mi syn 🙂 wyglądam świeżo i ładnie nawet bez makijażu 😁 co oczywiście zmieni się po porodzie wraz z wahaniem hormonów 🤣🤣mmonika_ wrote:Piąteczka 🩵
O tym samym mówi mi moja przyjaciółka 😂 Że powinnam się już zapisać na paznokcie do kogoś, bo to będzie czas dla mnie 😄 I też postanowiłam, że jak będę już mogła to idę na zabieg na buźkę. Popękały mi w ciąży naczynka bardziej, marzy mi się jakieś odświeżenie cery 😍
-
Dziewczyny… ja mam pytanie do Was 🙈 Jaki kombinezon zimowy i jaki rozmiar na początek - nie mam zielonego pojęcia czy 56 czy kombinezon brać 62… patrzę na te rozmiarówkę i wariuje - raz jest info że rozmiar 56 do az do 3 miesięcy a rozmiar 62 do 6 miesięcy… przecież ten bobas może utonąć w 62 a w czymś musimy je wynieść ze szpitala 🙈😂
Dajcie znać co i jak wybieracie jeśli chodzi o kombinezon ❤️ -
My wybraliśmy rozmiar 62, bo w sumie nie wiesz jaki bobas się urodzi. Jak urodzi się duży i nie zmieści sie w 56 to już pozamiatane + liczyłam też, że warstwy będzie miał i nie che robić z niego ściśniętego bałwanka 😂
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 - USG (7) 1,46 cm ♥️
09.07.2025 - USG (10) 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 - USG I trymestr (12+6) 6,5 cm ♥️
14.08.2025 - USG (15+1) piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 - USG (18) 140g 🍀
29.09.2025 - USG II trymestr (21+5) 487g 🍀
29.10.2025 - USG (26) 890g 🍀
27.11.2025 - USG III trymestr (30+1) 1680g 🍀
17.12.2025 - USG (33) 2200g 🍀
07.01.2026 - USG (36) 2900g 🍀
12.01.2026 - USG (36+5) 3100g 🍀
21.01.2026 - USG (38) 3280g 🍀

-
Moim zdaniem rozmiar 56 bedzie trafnym wyborem 😊 ja wybrałam kombinezon średniej grubości nie typowo zimowy ze względu na to ze będę używałam otulacza.Bergamotka94 wrote:Dziewczyny… ja mam pytanie do Was 🙈 Jaki kombinezon zimowy i jaki rozmiar na początek - nie mam zielonego pojęcia czy 56 czy kombinezon brać 62… patrzę na te rozmiarówkę i wariuje - raz jest info że rozmiar 56 do az do 3 miesięcy a rozmiar 62 do 6 miesięcy… przecież ten bobas może utonąć w 62 a w czymś musimy je wynieść ze szpitala 🙈😂
Dajcie znać co i jak wybieracie jeśli chodzi o kombinezon ❤️ -
I wogole jestem zdania że te zimy w Polsce w ostatnich latach sa takie jakby ich nie było 🤣 nie zdrowe jest przegrzewanie takich malutkich dzieci. W lutym może być już dawno po zimie 🙂 z córką miałam taki kombinezon worek i polecam taki bo jest dużo wygodniejszy dla dziecka, nie ogranicza ruchów i dziecko nie jest ściśnięte na sztywno.
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam kombinezon z wełny merino, ale rozmiar 56. Na stronie pisało, że kombinezon wypada na większy. A jak będzie to wyjdzie w przysłowiowym praniu 😂 Dużo jest porównań na internecie jeżeli chodzi o rozmiarówkę i markę.
Ogólnie to stwierdzam, że idzie zgłupieć od ilości informacji i dostępnych produktów 😂 A ja przed podjęciem decyzji to pięć razy muszę się zastanowić, także dla mnie to utrudnienie w cholerę 😭 -
Hejka
Ja dziś wyszłam ze szpitala na razie mam reżim łóżkowy czyli głównie leżeć i odpoczywać zero dźwigania latania itd
Za tydzień w środę kontrola a 10.12.2025 badania prenatalne
Dziś równo 28.tydzien i 0 dzień
assialbnn, Nickki, Bezowata, zorilla94, Giosiek, Zosia667 lubią tę wiadomość
-
Cześć, wjazdżam jak świnia w pomidory.
Nie udzielam się ostatnio ale podczytuje.
Bardzo współczuję Wam tych różnych sytuacji, trzymajcie się ❤️
Mnie troszkę zaczyna przerastać temat wyprawki, za dużo jest tego towaru.
Póki co zamówiliśmy wózek (muuvo five) i fotelik (cybex cloud t). Oczywiście już rozmkiny czy to dobry wybór, czy dobrą cenę dostaliśmy itp.
Prośba o pomoc jeśli jesteście w temacie.
Jaki będzie lepszy materac i ochraniacz do materaca do dostawki (najlepiej żeby nie szeleścił)?
https://manufakturamateracy.pl/materac-fizjomax-do-dostawki-chicco-next2me-magic-dream-essential-82x50-piankowy
Czy
https://fizjomaterace.pl/produkt/lullo19-materac-do-dostawki/
Czy macie może listę tych wszystkich podkładów jakich potrzeba? Nie ogarniam tego w ogóle, jakieś podkłady na łóżko, na przewijak, podpaski, majtki z siatki?
Czy ktoś już może zamawiała i podpowie jakie, ile i skąd zamówić najlepiej?
Szukam też niedużego łóżeczka do salonu- mobilnego na kółkach, jednocześnie jakiegoś wyższego żeby piesek nie zajrzał. Dostawką niestety nie wyjadę bo nie mieści mi się na zakręcie.Starania od 10/2024
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
Zosia uwielbiam jak wjeżdżasz jak świnia w pomidory 😅Zosia667 wrote:Cześć, wjazdżam jak świnia w pomidory.
Póki co zamówiliśmy wózek (muuvo five) i fotelik (cybex cloud t). Oczywiście już rozmkiny czy to dobry wybór, czy dobrą cenę dostaliśmy itp.
Jaki będzie lepszy materac i ochraniacz do materaca do dostawki (najlepiej żeby nie szeleścił)?
https://manufakturamateracy.pl/materac-fizjomax-do-dostawki-chicco-next2me-magic-dream-essential-82x50-piankowy
Czy
Czy macie może listę tych wszystkich podkładów jakich potrzeba? Nie ogarniam tego w ogóle, jakieś podkłady na łóżko, na przewijak, podpaski, majtki z siatki?
Szukam też niedużego łóżeczka do salonu- mobilnego na kółkach, jednocześnie jakiegoś wyższego żeby piesek nie zajrzał. Dostawką niestety nie wyjadę bo nie mieści mi się na zakręcie.
Z materacem nie pomogę 🤷♀️
Z wyprawka nie pomogę bo robie ją dość haotycznie i od dupy strony 🙈 leć kategoriami to zorientujesz się czy czegoś nie zapomniałaś 🙂
Jeśli chodzi o podkłady to mogą się przydać a nie muszą, majtki z siatki przy porodzie z córką miałam i wogole nie używałam, zresztą większość osób które znam ich nie użyło-kiepsko trzymają podpaskę. Używałam zwykłych majtek i zwykłych podpasek, aczkolwiek ją osobiście jakoś mocno nie krwawiłam po porodzie 😊 ewentualnie może warto zaopatrzec się w jakieś większe podpaski poporodowe na noc 🤔
-
Zosia667 wrote:Cześć, wjazdżam jak świnia w pomidory.
Czy
Szukam też niedużego łóżeczka do salonu- mobilnego na kółkach, jednocześnie jakiegoś wyższego żeby piesek nie zajrzał. Dostawką niestety nie wyjadę bo nie mieści mi się na zakręcie.
U mnie też muuvo five, na jaki kolor się zdecydowaliście? My wybraliśmy mokkę i niby ma być na styk do odbioru, ale w razie co jakbyśmy jednak potrzebowali wcześniej wózka, to możemy zmienić kolor i rozważamy jeszcze ten jasny, chociaż trochę się boję o utrzymanie go w czystości 🫣 Fotelik mamy ten sam.
Co do wyprawki ja korzystam z listy na stronie dobre liski: https://www.dobreliski.pl/wyprawka?_gl=1*q8gf00*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAraXJBhBJEiwAjz7MZUFoEar0YRBToQgrY2OBtFcjouxT_SOiXyB5v4AvK0x3AFVsYQqLURoC8kMQAvD_BwE
Oczywiście nie kupuje wszystkiego, co jest na liście, ale traktuję jako taką podpowiedź. Takie zakupy higieniczne sobie dodaje do koszyka na gemini, tam jest też podział na kategorie i łatwiej mi się zorientować, co potrzeba. Z polecajek to mam zapisane majtki z siatki horizon, podpaski bella mamma, podkłady mam dodane do koszyka chyba z canpol 60x60 (jeszcze są 90x60, ale nie wiem, czy to nie za duże).
Z materacami nie pomogę, bo to jeszcze przede mną 🤔 -
assialbnn wrote:Oh piekna cere sprezentował mi syn 🙂 wyglądam świeżo i ładnie nawet bez makijażu 😁 co oczywiście zmieni się po porodzie wraz z wahaniem hormonów 🤣🤣
Ale jak to się zmieni? 🙄
To to nie jest już tak na stałe 😂
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
Bergamotka94 wrote:Dziewczyny… ja mam pytanie do Was 🙈 Jaki kombinezon zimowy i jaki rozmiar na początek - nie mam zielonego pojęcia czy 56 czy kombinezon brać 62… patrzę na te rozmiarówkę i wariuje - raz jest info że rozmiar 56 do az do 3 miesięcy a rozmiar 62 do 6 miesięcy… przecież ten bobas może utonąć w 62 a w czymś musimy je wynieść ze szpitala 🙈😂
Dajcie znać co i jak wybieracie jeśli chodzi o kombinezon ❤️
Kupiłam 62, jest welurowy więc zawsze będzie można wywinać rękawki czy nogawki.
Lepiej w tę stronę niż jakby był za mały.
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
Bezowata wrote:U mnie też muuvo five, na jaki kolor się zdecydowaliście? My wybraliśmy mokkę i niby ma być na styk do odbioru, ale w razie co jakbyśmy jednak potrzebowali wcześniej wózka, to możemy zmienić kolor i rozważamy jeszcze ten jasny, chociaż trochę się boję o utrzymanie go w czystości 🫣 Fotelik mamy ten sam.
Co do wyprawki ja korzystam z listy na stronie dobre liski: https://www.dobreliski.pl/wyprawka?_gl=1*q8gf00*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAraXJBhBJEiwAjz7MZUFoEar0YRBToQgrY2OBtFcjouxT_SOiXyB5v4AvK0x3AFVsYQqLURoC8kMQAvD_BwE
Oczywiście nie kupuje wszystkiego, co jest na liście, ale traktuję jako taką podpowiedź. Takie zakupy higieniczne sobie dodaje do koszyka na gemini, tam jest też podział na kategorie i łatwiej mi się zorientować, co potrzeba. Z polecajek to mam zapisane majtki z siatki horizon, podpaski bella mamma, podkłady mam dodane do koszyka chyba z canpol 60x60 (jeszcze są 90x60, ale nie wiem, czy to nie za duże).
Z materacami nie pomogę, bo to jeszcze przede mną 🤔
O dziękuję za podpowiedź.
Czy możesz zdradzić jaka cena za wózek i fotelik?
Cały czas sobie wyrzucam że zamówiliśmy a nie sprawdziliśmy ceny w innym sklepie tak dla porównania.
My wybraliśmy czarny, mokka była dostępna tylko w wersji one, ale tam gondola jakaś taka bujająca się dlatego jednak nie wybraliśmy five. Ten jasny oglądaliśmy na sklepie, myślę że czysty byłby tylko pierwszego dnia. Fajny też był ten taki "zielony".
Dzięki za listę, zaraz rzucę okiem 😉Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g