#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli muszę dokupić chociaż jeden kocyk i ewentualnie rozejrzeć się za śpiworkiem 🤔 Dobrze, że BF w pełni 😂
Odnośnie paznokci to robię sobie sama. Już maksymalnie skróciłam, nie wiem w sumie dlaczego, samo jakoś tak wyszło 😂 To jak powinny wyglądać paznokcie to chyba zależy od szpitala, w którym zamierzamy rodzić. Niestety mój lekarz już nie pracuje na oddziale, więc muszę się dowiedzieć jak oni podchodzą do tego. Chyba, że położna coś jeszcze mi powie 🤔
assialbnn lubi tę wiadomość
-
Piąteczka, 30 tygodni za nami 😁❤️mmonika_ wrote:Czyli muszę dokupić chociaż jeden kocyk i ewentualnie rozejrzeć się za śpiworkiem 🤔 Dobrze, że BF w pełni 😂
Odnośnie paznokci to robię sobie sama. Już maksymalnie skróciłam, nie wiem w sumie dlaczego, samo jakoś tak wyszło 😂 To jak powinny wyglądać paznokcie to chyba zależy od szpitala, w którym zamierzamy rodzić. Niestety mój lekarz już nie pracuje na oddziale, więc muszę się dowiedzieć jak oni podchodzą do tego. Chyba, że położna coś jeszcze mi powie 🤔
Ja zapisałam się jeszcze na paznokcie przed świętami, na styczeń zapisze się aby je skrócić i nałożyć na płytkę tylko tyle aby się nie połamały, bo wiadomo że plytka jest zniszczona i słaba bo takich zabiegach 🙃 albo ściągnę na jakiś czas całkowicie na potrzeby pobytu w szpitalu i pomaszeruje na paznokcie po powrocie że szpitala 🙂 może tak będzie najprościej 🤔
mmonika_, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
U mnie na stronie szpitala jest napisane, że można mieć pomalowane paznokcie - pytanie, czy przez to rozumieją też hybrydę, czy tylko zwykły lakier 🤔 ja jakoś w styczniu planuje zdjąć hybrydy na jakiś czas, bo boję się, że potem jak się pojawi bobas to ciężko będzie się wyrwać z domu i będę chodzić z 6 tygodniowym odrostem xD
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Musisz się wyrwać z domu chociażby na paznokcie 😜 u mnie taki jest plan aby zrobić coś DLA SIEBIE co sprawi mi przyjemność 🙂 przy okazji dać się wykazać tacie sam na sam z wymarzonym synem 😂Bezowata wrote:U mnie na stronie szpitala jest napisane, że można mieć pomalowane paznokcie - pytanie, czy przez to rozumieją też hybrydę, czy tylko zwykły lakier 🤔 ja jakoś w styczniu planuje zdjąć hybrydy na jakiś czas, bo boję się, że potem jak się pojawi bobas to ciężko będzie się wyrwać z domu i będę chodzić z 6 tygodniowym odrostem xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:56
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Ktoś wyżej pisał o czapeczce i czymś pod szyję więc podrzucę link bo akurat mi fejs podrzucił 😜
https://maylily.pl/czapeczki-merino-dla-niemowlat/5948-czapeczka-niemowlaka-merino-taupe.html?fbclid=IwVERDUAOU6fRleHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR5u9H12KTuBlDfLBq_RKY4EYRdc6otIZQfW8HGHtnORgAX5oTyR9mitdv7q8A_aem_P32jhni3OvucmEcAJHCMew
W ofercie mają też chusteczki pod szyję z wełny 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:25
-
assialbnn wrote:Musisz się wyrwać z domu chociażby na paznokcie 😜 u mnie taki jest plan aby zrobić coś DLA SIEBIE co sprawi mi przyjemność 🙂 przy okazji dać się wykazać tacie sam na sam z wymarzonym synem 😂
Taki mam też plan, ale rzeczywistość zweryfikuje 🙈
assialbnn lubi tę wiadomość
-
Piąteczka 🩵assialbnn wrote:Musisz się wyrwać z domu chociażby na paznokcie 😜 u mnie taki jest plan aby zrobić coś DLA SIEBIE co sprawi mi przyjemność 🙂 przy okazji dać się wykazać tacie sam na sam z wymarzonym synem 😂
O tym samym mówi mi moja przyjaciółka 😂 Że powinnam się już zapisać na paznokcie do kogoś, bo to będzie czas dla mnie 😄 I też postanowiłam, że jak będę już mogła to idę na zabieg na buźkę. Popękały mi w ciąży naczynka bardziej, marzy mi się jakieś odświeżenie cery 😍 -
Oh piekna cere sprezentował mi syn 🙂 wyglądam świeżo i ładnie nawet bez makijażu 😁 co oczywiście zmieni się po porodzie wraz z wahaniem hormonów 🤣🤣mmonika_ wrote:Piąteczka 🩵
O tym samym mówi mi moja przyjaciółka 😂 Że powinnam się już zapisać na paznokcie do kogoś, bo to będzie czas dla mnie 😄 I też postanowiłam, że jak będę już mogła to idę na zabieg na buźkę. Popękały mi w ciąży naczynka bardziej, marzy mi się jakieś odświeżenie cery 😍 -
Dziewczyny… ja mam pytanie do Was 🙈 Jaki kombinezon zimowy i jaki rozmiar na początek - nie mam zielonego pojęcia czy 56 czy kombinezon brać 62… patrzę na te rozmiarówkę i wariuje - raz jest info że rozmiar 56 do az do 3 miesięcy a rozmiar 62 do 6 miesięcy… przecież ten bobas może utonąć w 62 a w czymś musimy je wynieść ze szpitala 🙈😂
Dajcie znać co i jak wybieracie jeśli chodzi o kombinezon ❤️Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo
4cs 📌🍀
26.05 (12 dpo) - ⏸️.
17.06 - bije serduszko ❤️
28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
My wybraliśmy rozmiar 62, bo w sumie nie wiesz jaki bobas się urodzi. Jak urodzi się duży i nie zmieści sie w 56 to już pozamiatane + liczyłam też, że warstwy będzie miał i nie che robić z niego ściśniętego bałwanka 😂
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 1,46 cm ♥️
09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀
14.08.2025 piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 140g chłopaka 🥝
29.09.2025 badania prenatalne (połówkowe) 487g zdrowego chłopaka
29.10.2025 890g
27.11.2025 prenatalne (III trymestr)

-
Moim zdaniem rozmiar 56 bedzie trafnym wyborem 😊 ja wybrałam kombinezon średniej grubości nie typowo zimowy ze względu na to ze będę używałam otulacza.Bergamotka94 wrote:Dziewczyny… ja mam pytanie do Was 🙈 Jaki kombinezon zimowy i jaki rozmiar na początek - nie mam zielonego pojęcia czy 56 czy kombinezon brać 62… patrzę na te rozmiarówkę i wariuje - raz jest info że rozmiar 56 do az do 3 miesięcy a rozmiar 62 do 6 miesięcy… przecież ten bobas może utonąć w 62 a w czymś musimy je wynieść ze szpitala 🙈😂
Dajcie znać co i jak wybieracie jeśli chodzi o kombinezon ❤️ -
I wogole jestem zdania że te zimy w Polsce w ostatnich latach sa takie jakby ich nie było 🤣 nie zdrowe jest przegrzewanie takich malutkich dzieci. W lutym może być już dawno po zimie 🙂 z córką miałam taki kombinezon worek i polecam taki bo jest dużo wygodniejszy dla dziecka, nie ogranicza ruchów i dziecko nie jest ściśnięte na sztywno.
Bergamotka94 lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam kombinezon z wełny merino, ale rozmiar 56. Na stronie pisało, że kombinezon wypada na większy. A jak będzie to wyjdzie w przysłowiowym praniu 😂 Dużo jest porównań na internecie jeżeli chodzi o rozmiarówkę i markę.
Ogólnie to stwierdzam, że idzie zgłupieć od ilości informacji i dostępnych produktów 😂 A ja przed podjęciem decyzji to pięć razy muszę się zastanowić, także dla mnie to utrudnienie w cholerę 😭 -