#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosek z tego co pamietam to chodziło chyba o cenę bo jak patrzę teraz po zdjeciach to te dla zwierzaków i "normalne" wygladają tak samo.
Ja kupiłam sobie większą kurtkę ale zrobilam błąd bo jest taka przed kolano i ciezko dziadostwo zasnąć tak więc tej długości nie polecam.
Ja przy moim 155 mam już bardzo duży brzuszek i czuję że od wewnątrz jest wypchany na maxa. Intensywniej tez czuję ruchy dziecka. Wcześniej tak normalnie a teraz przez brak miejsca nie zawsze są one przyjemne. Na usg bylam w 28+0 i Mała ważyła 1260 g. Kolejne usg mam 17 grudnia ale nawet nie wiem czy to badania prenatalne czy nie bo oni nic nie mówili a ja zapomnialam dopytać🙈 -
A mnie wybudza chrapanie ale męża 🤣Ola8999 wrote:Ja do ciuchlandow chyba nie mam cierpliwości.. ale może zajrzę. Póki co jedzie do mnie kolejna kurtka 🙄🤣
Też mi się ciężej oddycha i a w nocy wybudza mnie własne chrapanie 🙄
Ja to lubię sobie polatać po ciuchach.. nie ukrywam 😆 -
No to kupiłam przewijak i nakładkę na łóżeczko 😍 Niestety nasza komoda przeznaczona dla Juniora jest szeroka, ale niezbyt głęboka, więc przewijak by się nie zmieścił. Sypialnia (a raczej mój zamysł sypialniany, bo łóżko leży jeszcze w paczkach) też jest dość wąska, także trzeba kombinować. Niestety wolnostojący przewijak nam się nie zmieści. Aaaa i moje dziecko nie ma jeszcze łóżeczka 😂 ale już wybrałam! Po prostu nie chcę żyć na kartonach 🤬 I zamówię wanienkę na stelażu 😄
Co do kurtek zimowych, to mam dwie i płaszczyk. Na razie się mieszczę, mam troszkę luzu. Ale brzuszek rośnie z dnia na dzień 😳
Synek upodobał sobie moje żebra po prawej stronie. Ruchy są dość intensywne, czasami aż bolesne.. Zauważyłam, że ma swój rytm dnia. W nocy spokojny, nad ranem się kręci delikatnie. Zaczyna szaleć po południu, aż czasami ciężko oddech złapać. I wieczorem spokojny. Oby ten rytm dobowy został, biorę to na klatę 😂 -
Co do podkładów to nam położna na szkole rodzenia również mówiła o tych podkładach dla piesków, można je kupić za grosze w pepco. Są podobno identyczne jak te dla maluszków tylko różnią się ceną 😀
A co do ruchów to moja mała śpi całą noc i jak zadzwoni budzik, który mam nastawiony na 6:30, żeby przyjąć wszystkie leki to też od razu się budzi razem ze mną i dokazuje 😆
Joanne lubi tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Aż sprawdziłam sobie ceny, bo nie mogłam zrozumieć o jakiej oszczędności mowa 🤔Nickki wrote:Co do podkładów to nam położna na szkole rodzenia również mówiła o tych podkładach dla piesków, można je kupić za grosze w pepco. Są podobno identyczne jak te dla maluszków tylko różnią się ceną 😀
A co do ruchów to moja mała śpi całą noc i jak zadzwoni budzik, który mam nastawiony na 6:30, żeby przyjąć wszystkie leki to też od razu się budzi razem ze mną i dokazuje 😆
Ja w Rossmanie za 10 szt płacę jakieś 1,5 € (czyli 6 zł) i nie wydawało mi się to na tyle dużo, żeby kombinować z podkładami dla psa.
Ale widzę, że w Polsce te same podkłady kosztują 10 zł, więc może faktycznie wychodzi to wtedy taniej. -