X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosek z tego co pamietam to chodziło chyba o cenę bo jak patrzę teraz po zdjeciach to te dla zwierzaków i "normalne" wygladają tak samo.

Ja kupiłam sobie większą kurtkę ale zrobilam błąd bo jest taka przed kolano i ciezko dziadostwo zasnąć tak więc tej długości nie polecam.

Ja przy moim 155 mam już bardzo duży brzuszek i czuję że od wewnątrz jest wypchany na maxa. Intensywniej tez czuję ruchy dziecka. Wcześniej tak normalnie a teraz przez brak miejsca nie zawsze są one przyjemne. Na usg bylam w 28+0 i Mała ważyła 1260 g. Kolejne usg mam 17 grudnia ale nawet nie wiem czy to badania prenatalne czy nie bo oni nic nie mówili a ja zapomnialam dopytać🙈

age.png

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co chodzi o wanienkę ze stelażem to podobnie jak przewijak. Nie wyobrażam sobie kąpać dzieciaka stawiając wanienkę na podłodze. Wcześniej mieliśmy ze stelażem i służyła nam naprawdę dlugo i teraz też kupię.

Ola8999 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ja do ciuchlandow chyba nie mam cierpliwości.. ale może zajrzę. Póki co jedzie do mnie kolejna kurtka 🙄🤣
    Też mi się ciężej oddycha i a w nocy wybudza mnie własne chrapanie 🙄
    A mnie wybudza chrapanie ale męża 🤣
    Ja to lubię sobie polatać po ciuchach.. nie ukrywam 😆

• mmonika_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kupiłam przewijak i nakładkę na łóżeczko 😍 Niestety nasza komoda przeznaczona dla Juniora jest szeroka, ale niezbyt głęboka, więc przewijak by się nie zmieścił. Sypialnia (a raczej mój zamysł sypialniany, bo łóżko leży jeszcze w paczkach) też jest dość wąska, także trzeba kombinować. Niestety wolnostojący przewijak nam się nie zmieści. Aaaa i moje dziecko nie ma jeszcze łóżeczka 😂 ale już wybrałam! Po prostu nie chcę żyć na kartonach 🤬 I zamówię wanienkę na stelażu 😄

Co do kurtek zimowych, to mam dwie i płaszczyk. Na razie się mieszczę, mam troszkę luzu. Ale brzuszek rośnie z dnia na dzień 😳

Synek upodobał sobie moje żebra po prawej stronie. Ruchy są dość intensywne, czasami aż bolesne.. Zauważyłam, że ma swój rytm dnia. W nocy spokojny, nad ranem się kręci delikatnie. Zaczyna szaleć po południu, aż czasami ciężko oddech złapać. I wieczorem spokojny. Oby ten rytm dobowy został, biorę to na klatę 😂

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

#rodzęw2026 🎈

preg.png
  • Nickki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów to nam położna na szkole rodzenia również mówiła o tych podkładach dla piesków, można je kupić za grosze w pepco. Są podobno identyczne jak te dla maluszków tylko różnią się ceną 😀

A co do ruchów to moja mała śpi całą noc i jak zadzwoni budzik, który mam nastawiony na 6:30, żeby przyjąć wszystkie leki to też od razu się budzi razem ze mną i dokazuje 😆

Joanne lubi tę wiadomość

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickki wrote:
    Co do podkładów to nam położna na szkole rodzenia również mówiła o tych podkładach dla piesków, można je kupić za grosze w pepco. Są podobno identyczne jak te dla maluszków tylko różnią się ceną 😀

A co do ruchów to moja mała śpi całą noc i jak zadzwoni budzik, który mam nastawiony na 6:30, żeby przyjąć wszystkie leki to też od razu się budzi razem ze mną i dokazuje 😆
    Aż sprawdziłam sobie ceny, bo nie mogłam zrozumieć o jakiej oszczędności mowa 🤔
    Ja w Rossmanie za 10 szt płacę jakieś 1,5 € (czyli 6 zł) i nie wydawało mi się to na tyle dużo, żeby kombinować z podkładami dla psa.
    Ale widzę, że w Polsce te same podkłady kosztują 10 zł, więc może faktycznie wychodzi to wtedy taniej.

age.png

preg.png
‹‹ 210 211 212 213 214
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ