#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę że teraz u większości z nas nastał ten czas kiedy wydaje nam się że te dzieci wogole nie śpią 🤣 Mój ma czkawkę chyba 10 razy dziennie, mówię mu żeby nie pił tak zachlannie ale nie słucha matki 🤣 gimnastyka poranna, popołudniowa, wieczorna i nocna musi być aby porządnie się porozciągał 🙈 chłop mówi że coś czuję że będziemy mieli przeje*** 🤣🤣Milka85 wrote:Czytam o Waszych wyprawach i zaczynam się stresować, że jeszcze nic nie mam. Zamówiliśmy jedynie wczoraj łóżeczko. Zupełnie nie mam na to siły i ochoty. Moja Alicja nie śpi CAŁE noce i większość dnia. Dziś tak mi dawała do wiwatu po ranie operacyjnej, że w końcu zaczęłam chodzić z kuchni do pokoju żeby ją ukołysać. No i po godzinie chodzenia zasnęła ok 6 rano. W głowie mi się nie mieści, że na 2,5 miesiąca przed porodem usypiam dziecko nocami 🙈 Ogólnie jest baaaardzo aktywna i wyczynia cuda w brzuchu. Aż się napatrzeć nie mogę w jakie kształty się zmienia. Jutro mam zdjęcie szwów i wkręciłam sobie, że brzuch teraz mocno rośnie i rana może się rozejść 🤦
U Ciebie sytuacja wygląda nieco inaczej po operacji, i faktycznie teraz nadszedł czas kiedy ich wzrost jest najszybszy ale napewno nie zdarzy się nic z Twoich czarnych scenariuszy 😊❤️ -
Milka a dziecko wcześniej też bylo takie ruchliwe? Jesli nie to może stres na nią tak wpływa. Ja porównując swoją wcześniejszą ciążę a tą to dwie inne sytuacje. W pierwszej miałam duzo stresów i dziecko bylo mega ruchliwe juz od 16 tygodnia do tego stopnia że sprawiało mi to ból i dyskomfort. W tej ciąży czuję ruchy ale normalnie bez wygibasów, podskoków, piruetów etc🙈 ale byl wieczór że moja matka mocno mnie zdenerwowała i do godziny 3 w nocy z tych nerwów spać nie moglam a dziecko pierwszy raz tak się zachowywało że poczułam się jak w ciąży z pierwszą córką. Po tej sytuacji z całym przekonaniem mogę stwierdzić że dziecko czuje to co czuje matka. Jak matka spokojna to dziecko też. Z pewnoscią dochodzi również kwestia temperamentu dziecka. Może w pierwszej ciąży się to pokryło bo córka ma niewyczerpalne zasoby energii. Mam nadzieję że drugie bejbi będzie spokojniejsze i nie będzie jej szkoda czasu na spanie🙈
-
Dziewczyny przyszły mi rzeczy z Shein, które zamówiłam dla dzidziusia 😊 miałam mieszane uczucia jeśli chodzi o zakupy dla dziecka na shein ale stwierdziłam że zaryzykuje . Powiem Wam że jestem miło zaskoczona, zamówiłam dwa kocyki, są mięciutkie i nie mają żadnego zapachu (bałam się że będą śmierdzieć "plastikiem") wrzuciłam też do koszyka pojemnik na smoczek silikonowy i dwie zawieszki, jedna silikonową druga pluszowa i tutaj też jestem mile zaskoczona, ładne i bez jakiekolwiek przykrego zapachu 😊 Ostatnia rzeczą jest ręcznik ale ciężko mi powiedzieć czy będzie spełniał swoją funkcję bo póki co w dotyku przypomina bardziej polarkowy koc niż ręcznik ale zobaczymy po praniu 🙃
Joanne lubi tę wiadomość
-