X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka85 wrote:
    Czytam o Waszych wyprawach i zaczynam się stresować, że jeszcze nic nie mam. Zamówiliśmy jedynie wczoraj łóżeczko. Zupełnie nie mam na to siły i ochoty. Moja Alicja nie śpi CAŁE noce i większość dnia. Dziś tak mi dawała do wiwatu po ranie operacyjnej, że w końcu zaczęłam chodzić z kuchni do pokoju żeby ją ukołysać. No i po godzinie chodzenia zasnęła ok 6 rano. W głowie mi się nie mieści, że na 2,5 miesiąca przed porodem usypiam dziecko nocami 🙈 Ogólnie jest baaaardzo aktywna i wyczynia cuda w brzuchu. Aż się napatrzeć nie mogę w jakie kształty się zmienia. Jutro mam zdjęcie szwów i wkręciłam sobie, że brzuch teraz mocno rośnie i rana może się rozejść 🤦
    Myślę że teraz u większości z nas nastał ten czas kiedy wydaje nam się że te dzieci wogole nie śpią 🤣 Mój ma czkawkę chyba 10 razy dziennie, mówię mu żeby nie pił tak zachlannie ale nie słucha matki 🤣 gimnastyka poranna, popołudniowa, wieczorna i nocna musi być aby porządnie się porozciągał 🙈 chłop mówi że coś czuję że będziemy mieli przeje*** 🤣🤣
    U Ciebie sytuacja wygląda nieco inaczej po operacji, i faktycznie teraz nadszedł czas kiedy ich wzrost jest najszybszy ale napewno nie zdarzy się nic z Twoich czarnych scenariuszy 😊❤️

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka a dziecko wcześniej też bylo takie ruchliwe? Jesli nie to może stres na nią tak wpływa. Ja porównując swoją wcześniejszą ciążę a tą to dwie inne sytuacje. W pierwszej miałam duzo stresów i dziecko bylo mega ruchliwe juz od 16 tygodnia do tego stopnia że sprawiało mi to ból i dyskomfort. W tej ciąży czuję ruchy ale normalnie bez wygibasów, podskoków, piruetów etc🙈 ale byl wieczór że moja matka mocno mnie zdenerwowała i do godziny 3 w nocy z tych nerwów spać nie moglam a dziecko pierwszy raz tak się zachowywało że poczułam się jak w ciąży z pierwszą córką. Po tej sytuacji z całym przekonaniem mogę stwierdzić że dziecko czuje to co czuje matka. Jak matka spokojna to dziecko też. Z pewnoscią dochodzi również kwestia temperamentu dziecka. Może w pierwszej ciąży się to pokryło bo córka ma niewyczerpalne zasoby energii. Mam nadzieję że drugie bejbi będzie spokojniejsze i nie będzie jej szkoda czasu na spanie🙈

age.png

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi rzeczy z Shein, które zamówiłam dla dzidziusia 😊 miałam mieszane uczucia jeśli chodzi o zakupy dla dziecka na shein ale stwierdziłam że zaryzykuje . Powiem Wam że jestem miło zaskoczona, zamówiłam dwa kocyki, są mięciutkie i nie mają żadnego zapachu (bałam się że będą śmierdzieć "plastikiem") wrzuciłam też do koszyka pojemnik na smoczek silikonowy i dwie zawieszki, jedna silikonową druga pluszowa i tutaj też jestem mile zaskoczona, ładne i bez jakiekolwiek przykrego zapachu 😊 Ostatnia rzeczą jest ręcznik ale ciężko mi powiedzieć czy będzie spełniał swoją funkcję bo póki co w dotyku przypomina bardziej polarkowy koc niż ręcznik ale zobaczymy po praniu 🙃

20251204-113730.jpg

Joanne lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
‹‹ 211 212 213 214 215
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ