#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę że teraz u większości z nas nastał ten czas kiedy wydaje nam się że te dzieci wogole nie śpią 🤣 Mój ma czkawkę chyba 10 razy dziennie, mówię mu żeby nie pił tak zachlannie ale nie słucha matki 🤣 gimnastyka poranna, popołudniowa, wieczorna i nocna musi być aby porządnie się porozciągał 🙈 chłop mówi że coś czuję że będziemy mieli przeje*** 🤣🤣Milka85 wrote:Czytam o Waszych wyprawach i zaczynam się stresować, że jeszcze nic nie mam. Zamówiliśmy jedynie wczoraj łóżeczko. Zupełnie nie mam na to siły i ochoty. Moja Alicja nie śpi CAŁE noce i większość dnia. Dziś tak mi dawała do wiwatu po ranie operacyjnej, że w końcu zaczęłam chodzić z kuchni do pokoju żeby ją ukołysać. No i po godzinie chodzenia zasnęła ok 6 rano. W głowie mi się nie mieści, że na 2,5 miesiąca przed porodem usypiam dziecko nocami 🙈 Ogólnie jest baaaardzo aktywna i wyczynia cuda w brzuchu. Aż się napatrzeć nie mogę w jakie kształty się zmienia. Jutro mam zdjęcie szwów i wkręciłam sobie, że brzuch teraz mocno rośnie i rana może się rozejść 🤦
U Ciebie sytuacja wygląda nieco inaczej po operacji, i faktycznie teraz nadszedł czas kiedy ich wzrost jest najszybszy ale napewno nie zdarzy się nic z Twoich czarnych scenariuszy 😊❤️ -
Milka a dziecko wcześniej też bylo takie ruchliwe? Jesli nie to może stres na nią tak wpływa. Ja porównując swoją wcześniejszą ciążę a tą to dwie inne sytuacje. W pierwszej miałam duzo stresów i dziecko bylo mega ruchliwe juz od 16 tygodnia do tego stopnia że sprawiało mi to ból i dyskomfort. W tej ciąży czuję ruchy ale normalnie bez wygibasów, podskoków, piruetów etc🙈 ale byl wieczór że moja matka mocno mnie zdenerwowała i do godziny 3 w nocy z tych nerwów spać nie moglam a dziecko pierwszy raz tak się zachowywało że poczułam się jak w ciąży z pierwszą córką. Po tej sytuacji z całym przekonaniem mogę stwierdzić że dziecko czuje to co czuje matka. Jak matka spokojna to dziecko też. Z pewnoscią dochodzi również kwestia temperamentu dziecka. Może w pierwszej ciąży się to pokryło bo córka ma niewyczerpalne zasoby energii. Mam nadzieję że drugie bejbi będzie spokojniejsze i nie będzie jej szkoda czasu na spanie🙈
-
Dziewczyny przyszły mi rzeczy z Shein, które zamówiłam dla dzidziusia 😊 miałam mieszane uczucia jeśli chodzi o zakupy dla dziecka na shein ale stwierdziłam że zaryzykuje . Powiem Wam że jestem miło zaskoczona, zamówiłam dwa kocyki, są mięciutkie i nie mają żadnego zapachu (bałam się że będą śmierdzieć "plastikiem") wrzuciłam też do koszyka pojemnik na smoczek silikonowy i dwie zawieszki, jedna silikonową druga pluszowa i tutaj też jestem mile zaskoczona, ładne i bez jakiekolwiek przykrego zapachu 😊 Ostatnia rzeczą jest ręcznik ale ciężko mi powiedzieć czy będzie spełniał swoją funkcję bo póki co w dotyku przypomina bardziej polarkowy koc niż ręcznik ale zobaczymy po praniu 🙃
Joanne, Nickki, Ola8999, MroziaMM lubią tę wiadomość
-
Ja już po 3 prenatalnych, mała ciągle pokazywała języczek, ssała palec, otwierała buzię 😄Była bardzo aktywna 😊Pani dr dokładnie pomierzyła wszystkie kończyny, organy, sprawdziła przepływy. Wszystko wygląda bardzo dobrze ❤️ Jest w dalszym ciągu ułożona główką do dołu. Łożysko u mnie nadal nisko, zobaczymy co mój dr prowadzący powie na kolejnej wizycie, czy coś się podniosło.
https://zapodaj.net/plik-AKRw1kI7Qq
https://zapodaj.net/plik-Gy671dWiub
jo_ana, Bezowata, Giosiek, Bergamotka94, assialbnn, zorilla94, Joanne, Ola8999, mmonika_, Cyprysek , MroziaMM, Zosia667 lubią tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
A ja Wam zazdroszczę dziewczyny tych ruchów i tego że musicie „kołysać” dzidziusia bo mój chłopczyk ewidentnie mniej rusza się od 2 dni i bardzo się martwię, jadę zaraz do lekarza to skontrolować. Ogólnie byłam tydzień temu na badaniach i wszystko było super, do poniedziałku był bardzo aktywny a teraz mam wrażenie że ewidentnie zwolnił…
-
Może poprostu ustawił się pupą do świata i stąd czujesz jego ruchy mniej ? 🙃 Podobno tak jest że jeśli dzidziuś ma kończyny w stronę naszego kręgosłupa to mniej je odczuwamy 😊 Napewno wszystko jest dobrze, ale rozumiem też Twój niepokój ❤️ Daj znać po wizycie co słychać u malucha 😉Bergamotka94 wrote:A ja Wam zazdroszczę dziewczyny tych ruchów i tego że musicie „kołysać” dzidziusia bo mój chłopczyk ewidentnie mniej rusza się od 2 dni i bardzo się martwię, jadę zaraz do lekarza to skontrolować. Ogólnie byłam tydzień temu na badaniach i wszystko było super, do poniedziałku był bardzo aktywny a teraz mam wrażenie że ewidentnie zwolnił…
-
Super fotki 😍 fajnie mieć taką pamietke w postaci zdjęcia z życia płodowego ❤️Nickki wrote:Ja już po 3 prenatalnych, mała ciągle pokazywała języczek, ssała palec, otwierała buzię 😄Była bardzo aktywna 😊Pani dr dokładnie pomierzyła wszystkie kończyny, organy, sprawdziła przepływy. Wszystko wygląda bardzo dobrze ❤️ Jest w dalszym ciągu ułożona główką do dołu. Łożysko u mnie nadal nisko, zobaczymy co mój dr prowadzący powie na kolejnej wizycie, czy coś się podniosło.
https://zapodaj.net/plik-AKRw1kI7Qq
https://zapodaj.net/plik-Gy671dWiub
Nickki lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Może poprostu ustawił się pupą do świata i stąd czujesz jego ruchy mniej ? 🙃 Podobno tak jest że jeśli dzidziuś ma kończyny w stronę naszego kręgosłupa to mniej je odczuwamy 😊 Napewno wszystko jest dobrze, ale rozumiem też Twój niepokój ❤️ Daj znać po wizycie co słychać u malucha 😉
Bobas jest właśnie tak ułożony już od dawna - nóżki do kręgosłupa, a od strony mojego brzucha pupa 🙈 -
To utylo mu się ostatnio napewno i zrobił się bardziej leniwy 😜Bergamotka94 wrote:Bobas jest właśnie tak ułożony już od dawna - nóżki do kręgosłupa, a od strony mojego brzucha pupa 🙈
-
Dziewczyny, czy Wasze brzuchy Was bolą? Zastanawiam się na ile to normalne, mnie kilka dni pod rząd ciągle coś kłuje, ciągnie a potem na 2-3 dni spokój i znów powtórka. Nie ma znaczenia co robię w ciągu dnia, po prostu czuję co chwilę a to kłucie z boku, a to ciągnięcie na wysokości pępka (zwłaszcza przy głębszym oddechu). Też tak macie? Zaczynam się martwić. Dobrze, że jutro wizyta u lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2025, 15:44
🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06.2025 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18-19.08.2025 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙
17.02.2026 witamy na świecie 🥳 38+6, 3,5 kg, 58cm 👶

-
Ja często odczuwałam jakieś kłucie, ciągniecie na wysokości pępka, obok pępka, pod żebrami, więc w różnych konfiguracjach i częstotliwościach 🙈Na jakiś czas przechodzi, później wraca w tym samym miejscu albo całkiem innym.Runnerka wrote:Dziewczyny, czy Wasze brzuchy Was bolą? Zastanawiam się na ile to normalne, mnie kilka dni pod rząd ciągle coś kłuje, ciągnie a potem na 2-3 dni spokój i znów powtórka. Nie ma znaczenia co robię w ciągu dnia, po prostu czuję co chwilę a to kłucie z boku, a to ciągnięcie na wysokości pępka (zwłaszcza przy głębszym oddechu). Też tak macie? Zaczynam się martwić. Dobrze, że jutro wizyta u lekarza.
Runnerka lubi tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
assialbnn wrote:To utylo mu się ostatnio napewno i zrobił się bardziej leniwy 😜
Taaak, u bobaska wszystko dobrze, jedyne co to lekarz poprosił abym jutro podjechała jeszcze na KTG.
Co do brzucha - to czasami jak jakoś krzywo wstanę boli mnie pod brzuchem -
Tak, zawsze była taka aktywna i mało spała. Szczególnie nocki mamy obie zarwane. Zazwyczaj nie śpimy od ok 2 do 6 rano 🙈 Także przyzwyczajam się do myśli, że będziemy mieć ananaska. Teraz mi to bardziej przeszkadza ze względu na ranę, bo ból niemożliwy jak przy niej wywija 🙈 No ale niech fika, a ja jakoś to przetrwam. Po tym wszystkim co się wydarzyło najważniejsze, że ma się dobrze.Joanne wrote:Milka a dziecko wcześniej też bylo takie ruchliwe? Jesli nie to może stres na nią tak wpływa. Ja porównując swoją wcześniejszą ciążę a tą to dwie inne sytuacje. W pierwszej miałam duzo stresów i dziecko bylo mega ruchliwe juz od 16 tygodnia do tego stopnia że sprawiało mi to ból i dyskomfort. W tej ciąży czuję ruchy ale normalnie bez wygibasów, podskoków, piruetów etc🙈 ale byl wieczór że moja matka mocno mnie zdenerwowała i do godziny 3 w nocy z tych nerwów spać nie moglam a dziecko pierwszy raz tak się zachowywało że poczułam się jak w ciąży z pierwszą córką. Po tej sytuacji z całym przekonaniem mogę stwierdzić że dziecko czuje to co czuje matka. Jak matka spokojna to dziecko też. Z pewnoscią dochodzi również kwestia temperamentu dziecka. Może w pierwszej ciąży się to pokryło bo córka ma niewyczerpalne zasoby energii. Mam nadzieję że drugie bejbi będzie spokojniejsze i nie będzie jej szkoda czasu na spanie🙈
Joanne lubi tę wiadomość

01.2018 rozpoczęcie starań
I procedura IVF Salve Medica Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
🍍 transfer 05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
II procedura IVF Invicta Gdynia
brak transferu
III procedura Bocian Łódź
hiperstymulacja
🍍 transfer 12.2024, blastka 4AA - nieudany 😢
🍍 transfer 06.2025, blastka 4AB - CIĄŻA 🩷
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx-brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10, komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS-brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endo, problemy ze wzrostem endo. -
Też mam od czasu do czasu takie uczucie kłucia albo ciągnięcia na około pępka. Chyba rośniemy? Zapytam lekarza i fizjo. Jak dłużej pochodzę, a ewidentnie po południu, to brzuszek ciągnie i ciężej złapać oddech. Muszę skontrolować też mięśnie brzucha, bo mam wrażenie, że coraz bardziej widać rozejście tych mięśni.
Ostatnio też doświadczyłam skurczu przepony. Okropne uczucie 😭 Na własne życzenie, bo wycieczek mi się zachciało i niestety długo siedziałam w jednej pozycji 🫣 Przeszywał mnie kłujący ból, ciężko było mi wziąć głęboki oddech. Na szczęście po godzinie przeszło..
Mojemu Synkowi chyba też już coraz ciaśniej, bo kopniaczka to już to nie są, raczej próba wyjścia przez brzuch 😂 co się rozciąga i wygina Chłopczyk.. -
Ja ostatnio też miałam właśnie coś takiego, taki kłujący ból nad pępkiem, nie mogłam ani znaleźć pozycji ani wziąć głębszego oddechu... Dopiero po kilku godzinach mi odpuściło, nawet nie wiem co to było może też jakis skurcz... Takie wrażenie jakby brzuch był tak nadmuchany że zaraz pęknie w tym miejscu.Córeczka 08.2019 🩷
Synek 10.2022 💙
Synek 02.2026 🩵 -
Ja jakiś czas temu konsultowałam z fizjo uro ten ból pępka, bo też myślałam że to przez to, że po prostu brzuszek rośnie. No a wyszło, że w jednym miejscu mi się trochę rozchodzą za mocno te mięśnie proste i mam jeszcze przyjść nauczyć się jakichś ćwiczeń, żeby temu zapobiegać 😢
-
Ja z kolei mam już chyba skurcze przepowiadające (u mnie 28+3) i ciągnięcie brzucha ale na dole

Dzisiaj idę na wizytę to zobaczę co tam z szyjką, ale generalnie to ciągnięcie i skurcze przechodzą jak odpoczywam więc ostatnio wiecej odpoczywam niż cokolwiek robię. A tu jeszcze ponad 2 miesiace. -
Mamatrzechaniołków wrote:Ja z kolei mam już chyba skurcze przepowiadające (u mnie 28+3) i ciągnięcie brzucha ale na dole

Dzisiaj idę na wizytę to zobaczę co tam z szyjką, ale generalnie to ciągnięcie i skurcze przechodzą jak odpoczywam więc ostatnio wiecej odpoczywam niż cokolwiek robię. A tu jeszcze ponad 2 miesiace.
Ja dziś szłam do szpitala na badanie KTG i szłam dość szybko bo tak jestem przyzwyczajona i trochę rozbolał mnie brzuch na dole, także to chyba to samo. Bobaski muszą jeszcze chwilę wytrzymać 🥹 -
Dziewczyny czy w szpitalach w których będziecie rodzic jest na 100% dostęp do zzo ? Ja się wczoraj dowiedziałam na szkole rodzenia że w moim wybranym szpitalu nie ma już anestezjologa i nie ma znieczulenia 😱 nie wiem teraz co robić, może do lutego ogarną nowego. Za tydzień idę tam na dni otwarte, wczoraj już szukalam i w dwoch innych szpitalach są tego samego dnia a w innych nie ma informacji. Wybieracie się w ogóle na dni otwarte szpitali ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2025, 13:29
Zosia667 lubi tę wiadomość
-
U mnie w Lublinie jest 4 szpitale do wyboru 🙂 ale tylko dwa oferują zzo. Raczej planuje rodzic, w którym to oferują ale bardziej że względu na to na że tam pracuje moja lekarka. Córkę też rodziłam w tym szpitalu ale nie korzystałam z tego znieczulenia 🙂 ostatnio coraz częściej myślę nad porodem w wodzie, o ile będzie to możliwe bo wiem że na porodówce jest tylko jedna wanna. Będę rozmawiać o tym z moim lekarzem na najbliższej wizycie 🙂Ola8999 wrote:Dziewczyny czy w szpitalach w których będziecie rodzic jest na 100% dostęp do zzo ? Ja się wczoraj dowiedziałam na szkole rodzenia że w moim wybranym szpitalu nie ma już anestezjologa i nie ma znieczulenia 😱 nie wiem teraz co robić, może do lutego ogarną nowego. Za tydzień idę tam na dni otwarte, wczoraj już szukalam i w dwoch innych szpitalach są tego samego dnia a w innych nie ma informacji. Wybieracie się w ogóle na dni otwarte szpitali ?
Ola8999 lubi tę wiadomość