X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek86 wrote:
    Hejka :)

Dziś 29 tydzień i 2 dzień
    Ja dziś z ciekawości stanęłam na wadze i od zajścia w ciążę przytyłam 4 kg a mam 150 cm wzrostu trochę się martwię czy to nie za mało ale ja w ogóle w ciąży nie mam dużego łaknienia jem tak 3-4 posiłków dziennie i do tego zmuszam się do wypicia tych 2 litrów płynów głównie sok Kubuś z malinami i herbata roibos

A jak wychodziłam w zeszły czwartek ze szpitala to był 28+0 to moja Hania ważyła 1300
    Hej 🙃 dopóki dzidziuś rośnie nie masz czym się martwić 😊 fakt jestem grubsza osoba ale od początku ciąży przytyłam tylko 2 kg 😁
    Ps. Moja córka w 27+5 według usg ważyła 1310g 🙃 urodziła się 3600 😉

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek u mnie pierwsze dziecko więc nie miałam nic, łóżeczko, materac, wózek, fotelik, wanienka, pieluszki tetrowe, ubranka, kocyki, otulacz, rożek, prześcieradła, koszule do karmienia, wyprawka apteczna podkłady podpaski no zbiera się tego.

Ja nie miałam mierzonej miednicy 😱

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
    7.05 IUI ❌
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
    3.11 23+4 620g 🌶️
    TP 23/27.02.2026

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Giosiek u mnie pierwsze dziecko więc nie miałam nic, łóżeczko, materac, wózek, fotelik, wanienka, pieluszki tetrowe, ubranka, kocyki, otulacz, rożek, prześcieradła, koszule do karmienia, wyprawka apteczna podkłady podpaski no zbiera się tego.

Ja nie miałam mierzonej miednicy 😱
    Co do mierzenia miednicy to pamiętam że w ciąży z córką miałam mierzoną pod koniec ciąży 🙂
    Teraz jest czas kiedy ona zaczyna się najbardziej "rozchylac" z tego co się oriatuje 🙃 niedługo będziemy chodzić jak kaczki 😂

Ola8999 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży 10 kg zaraz wskoczy. 😁 Ale szczerze mówiąc nie widac tego az tak bardzo po mnie 😊albo mi się wydaję 🤣 a byłam szczupła jak zaczynałam ciążę - 52kg. A z jedzeniem u mnie roznie jest czasami mało zjem ale pozniej za to za dużo się napcham... ale teraz zaczelam jesc wartościowe posiłki bo wpadłam w zajadanie się chipsami i słodyczami swojego czasu.. ale jestem z siebie dumna bo jakos do MacDonalda mnie mocno nie ciagnie..

• MroziaMM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedzacie styczniowy wątek? Juz jedna dziewczyna urodziła bliźniaki przez cesarskie cięcie 😊

assialbnn lubi tę wiadomość

‹‹ 213 214 215 216 217
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ