#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobre wieści 🥰🥰🥰🥰 niech malutka rośnie i dla Ciebie duzo zdrówka życzę !Milka85 wrote:Miło, że pytasz. Mała ma 1600 gram, co oznacza że zaczęła troszkę rosnąć. Natomiast skurcze się nasiliły więc znów jestem pod kroplówką z magnezem. Jak zwykle bardzo źle się przy niej czuję więc dla mnie jest to taki czas byle przetrwać. No ale trudno, najważniejsze żeby dać małej jeszcze trochę czasu w brzuchu.
-
Begamotka, mi też zdarzają się takie okresowe bóle brzucha, w sumie już od dawna, ale lekarze nie widzieli w tym nic złego. Tak mogą wyglądać te skurcze braxtona więc może to akurat tylko o to chodzi. Ale też się tym trochę martwię, na szczęście w piątek wizyta.Bergamotka94 wrote:Do mnie chyba zaczęło docierać, że poród już tuż tuż. Od poniedziałku pobolewało mnie w pachwinie prawej, dziś znowu trochę pochodziłam od rana i postałam w mieszkaniu coś sprzątając i lekko pobolewa mnie podbrzusze jakby na okres? Także nie wiem co o tym myśleć… Jutro wizyta u lekarza to zobaczymy co powie. Wolałabym, żeby Bobas jeszcze posiedział ze dwa - trzy tygodnie w brzuszku…
Poziomka91 lubi tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
Odnośnie pobolewania podbrzusza jak na okres to podobno nic strasznego. Mam tak od kilku dni. Dzisiaj była u mnie położna. Na pytanie czy to normalne to powiedziała, że na tym etapie ciąży to naturalny objaw przygotowania organizmu do porodu. Jeżeli taki dyskomfort jest chwilowy, nie nasila się i nie towarzyszą inne objawy to luz. W innym przypadku do konsultacji 😁
Dzisiaj też pogadaliśmy o porodzie 🫣 Omówiłyśmy plan porodu. I o laktacji porozmawiałyśmy, o opiece nad noworodkiem itp. Choć szalona i dużo gada ta moja położna to wiem, że w razie w nam pomoże. Sprawdziła też tętno, ruchy Małego i położenie macicy. Mówiła, że Synuś jeszcze wysoko. Dostałam opierdziel, że mało wody piję. Mąż mnie sprzedał.. 😂
I chyba z racji tego, że się nie wyspałam to dzień taki do dupy. Ale chyba dzisiaj zamówiłam ostatnią paczkę wyprawkową 🩵 Torby nie spakowałam dalej 😂 -
Milka współczuję przezyc ale ważne że cały czas do przodu 💪 a ze studiami udało się jakoś ogarnąć?Milka85 wrote:Miło, że pytasz. Mała ma 1600 gram, co oznacza że zaczęła troszkę rosnąć. Natomiast skurcze się nasiliły więc znów jestem pod kroplówką z magnezem. Jak zwykle bardzo źle się przy niej czuję więc dla mnie jest to taki czas byle przetrwać. No ale trudno, najważniejsze żeby dać małej jeszcze trochę czasu w brzuchu.
Mrozia mam podobnie niby chce już koniec ale wtedy myślę że to dopiero będzie armagedon 😱
Byłam u fizjo urogin, rozluźniła mi lędźwia, pokazała jak robić masaż krocza na modelu, niby jest bezpieczny dla szyjki i pokazała ćwiczenia które też jej nie obciążają. Doktor gpt ma oczywiście inne zdanie i odradza większość ćwiczeń 🤔 umówiłyśmy się za 4 tyg ciekawe czy dotrwam.♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
7.05 IUI ❌
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
29.12 rośniemy 1964g 😍
TP 27.02.2026

-
Słuchajcie jeśli chodzi o ten ból przypominający ten podczas miesiączki to są to skurcze 🙃 jak byłam z córką w ciąży nikt kto doświadczył porodu nie potrafił mi wyjaśnić jaki ból towarzyszy kobiecie podczas porodu, jak odczuwa sie skurcze i jak już przyszedł ten dzień okazało sie ze skurcze to nic innego jak ból menstruacyjny 😁 tylko oczywiście level hard 🤣 skurcze braxtona to bardziej twardnienie brzucha i uczucie napięcia.mmonika_ wrote:Odnośnie pobolewania podbrzusza jak na okres to podobno nic strasznego. Mam tak od kilku dni. Dzisiaj była u mnie położna. Na pytanie czy to normalne to powiedziała, że na tym etapie ciąży to naturalny objaw przygotowania organizmu do porodu. Jeżeli taki dyskomfort jest chwilowy, nie nasila się i nie towarzyszą inne objawy to luz. W innym przypadku do konsultacji 😁
Dzisiaj też pogadaliśmy o porodzie 🫣 Omówiłyśmy plan porodu. I o laktacji porozmawiałyśmy, o opiece nad noworodkiem itp. Choć szalona i dużo gada ta moja położna to wiem, że w razie w nam pomoże. Sprawdziła też tętno, ruchy Małego i położenie macicy. Mówiła, że Synuś jeszcze wysoko. Dostałam opierdziel, że mało wody piję. Mąż mnie sprzedał.. 😂
I chyba z racji tego, że się nie wyspałam to dzień taki do dupy. Ale chyba dzisiaj zamówiłam ostatnią paczkę wyprawkową 🩵 Torby nie spakowałam dalej 😂 -
Też się nakręcałam trochę po badaniu w pt, gdzie wyszło, że mała ma ok.2,7kg już (termin mam chwilkę przed Tobą)😱. Ale jakoś nie wzruszyło to mojej doktor, uważa że wszystko w normie. Ciekawe jest to, że nie będę już miała wizyt u niej, a dopiero kontrolę w szpitalu za 2,5 tyg - tu nie robi się kontrolnych KTG tak często. Poczulam się przez chwilę jak na samotnej wyspie…bo tyle czekania teraz🙈, ale może trzeba zaufać procesowi, jak to mówi położna. Szyjki też nie miałam mierzonej, bo na tym etapie „każda długość jest ok”😛MroziaMM wrote:A ja to być może sama się bardziej nakręcam z ta waga.. Bo drugi lekarz stwierdza, że jest większy.. nie tylko co moja mnie straszy bo ona sama mi mówiła aby się nie przejmować, nawet tym, że jeszcze bobas nie jest odwrócony prawidłowo.. ale ja jak zwykle. I znowu mnie dopada jakis czarny humor ciążowy, mąż mnie wku****, nie chce mi się nic szykować do wyprawki, slabo jem.. spania tez przy mało.. czasami się nie mogę doczekać aż urodzę bo czuje, że wtedy wszystko ze mnie zejdzie ale przecież zacznie się znowu nowe.. połóg... wiem, ze sobie poradzę ale jakoś mi ciężko psychicznie 😐
A tak ogólnie, smutno mi trochę, że przez infekcję nie zdążę już się zaszczepić na rsv.
Z przygotowań i gniazdowania, to 2 szuflady w komodzie niemal gotowe☺️, 15 obiadów czeka w zamrażarce, a torba na poród zrobiona w 99%. Teraz walizka na potem..
Przydałoby się tylko trochę więcej ćwiczyć, tym bardziej, że spacerów też robię mniej przez wzmożone parcie na pęcherz. Dluuugo mnie to nie dotyczyło, ale nie ma zmiłuj 😬
Joanne lubi tę wiadomość
-
Assialbnn, w takim razie bóle przypominające okres to co to za skurcze, porodowe?🫣 nie strasz, jakiś czas temu wyczytałam, że niektóre kobiety tak właśnie czują skurcze braxtona i tego się staram trzymać.
Dziewczyny, a czy wasze bobasy mają często czkawkę? Bo mój ma nawet 4-5 razy dziennie i chociaż czytam, że to dobry objaw, to i tak się martwię 🤔 a jeśli macie to w którym miejscu czujecie? Mój ma główkę u góry a czkawkę czuję w dole brzucha po boku, czyli przy jego brzuszku, a nie twarzy. Z info z neta wynika, że właśnie przy położeniu główkowym powinnam czuć czkawkę na dole, a ja czuję odwrotnie.🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
Lenka88 wrote:Dziewczyny, niestety ze względu na zalecenie leżenia juz od kilku tygodni wszystkie zakupy robię przez neta.
Proszę poradźcie jakąś czapeczke na wyjście ze szpitala.
Agbo - z welny merino. Polska firma, polecajka max.
Lenka88 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

-
Tak ból skurczy porodowych to nic innego jak ból który towarzyszy nam podczas miesiączki tylkooooo w h*uj mocniejszy jest ten ból 😂 ale da sie przeżyć 😆bo kto o zdrowych zmysłach decydował by sie na kolejne dzieci jeśli ledwo uchodziłoby sie z życiem podczas porodu 😂 tak śmiechem żartem 😁😅Runnerka wrote:Assialbnn, w takim razie bóle przypominające okres to co to za skurcze, porodowe?🫣 nie strasz, jakiś czas temu wyczytałam, że niektóre kobiety tak właśnie czują skurcze braxtona i tego się staram trzymać.
Dziewczyny, a czy wasze bobasy mają często czkawkę? Bo mój ma nawet 4-5 razy dziennie i chociaż czytam, że to dobry objaw, to i tak się martwię 🤔 a jeśli macie to w którym miejscu czujecie? Mój ma główkę u góry a czkawkę czuję w dole brzucha po boku, czyli przy jego brzuszku, a nie twarzy. Z info z neta wynika, że właśnie przy położeniu główkowym powinnam czuć czkawkę na dole, a ja czuję odwrotnie.
Bergamotka94, mmonika_ lubią tę wiadomość
-
No trzymajcie mnie bo wybuchnę i ciśnienie skoczy mi ponad skalę 🙄 czy chłopy muszą być takimi flejami czy tylko mi sie taki trafił? 🤬 prosisz aby rozłożył łóżeczko na chwilę bo chcesz zmierzyć sobie jaka komode zamówić (pomysł z ostatniej chwili😅) I nie można delikatnie, nie można sprawdzić jak coś sie sklada tylko trzeba na chama bo przecież musi aby wejść jedno w drugie, no i ku*rwa weszło tak ze sie połamało. Bo trzeba szybko i na siłę 🙄 nie odzywam sie ja, nie odzywa sie on bo tak jest bezpieczniej. Muszę sobie jutro wyciągnąć to łóżeczko na spokojnie zrobić fotkę i napisać do producenta czy jest szansa na dokupienie tego elementu ( miejsce z klikiem w stelażu łóżeczka w które wklikuje sie nozke) jeśli nie da sie dokupić tej części to niech cymbał myśli jak to naprawić żeby łóżeczko nie zagrażało dzidziusiowi ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 21:09
mmonika_ lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, malutka na szczęście dalej główką w dół. Gotowa do wyjścia 😄 Waży 2,5kg. Miałam też dzisiaj pobrany wymaz na GBSa a jutro mam szczepienie na RSV.
Czy któraś z Was robi zastrzyki z neoparin? Do kiedy macie zalecenie żeby je robić?
Ola8999 lubi tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Ja robie sobie zastrzyki z Clexanu raz dziennie. Mam je robić aż do porodu. Pytałam czy nie powinnam ich odstawić przed porodem gdyby potrzebny był jakiś zabieg lub cc bo wkoncu rozrzedzają krew ale lekarz w szpitalu powiedział ze taka dawka jaka przyjmuje nie ma żadnego wpływu na ewentualne zabiegi i operacje .Nickki wrote:Ja już po wizycie, malutka na szczęście dalej główką w dół. Gotowa do wyjścia 😄 Waży 2,5kg. Miałam też dzisiaj pobrany wymaz na GBSa a jutro mam szczepienie na RSV.
Czy któraś z Was robi zastrzyki z neoparin? Do kiedy macie zalecenie żeby je robić?
Nickki lubi tę wiadomość
-
Wracając do wózków. Napisałam do swojego sklepu Bobowozki jaka ostateczna cene mogą mi zaproponować na wozek Espiro Code (cena w sklepie 3190zl), odpisali że najniższa jaka mogą zaproponować to 3030zl. Z ciekawości napisałam e-mail z takim samym zapytaniem do sklepu Vexpi (u nich na stronie też cena wynosi 3190zl) I Pani odesłała mi e-mail z kodem rabatowym i pytaniem czy taki rabat mnie satysfakcjonuje.... po wpisaniu w koszyku okazało się ze mogę u nich kupić wozek w cenę 2700 zł i do tego za 1zl adaptery do fotelika 🙂
Ola8999, Joanne lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja jestem z marcówek podczytuje też Was tez biore heparyne w poprzedniej ciąży miałam cc w znieczuleniu ogólnym lekarz anestezjolog nie zgodził się na inne bo pojadlam rano i miałam wlasnie heparyne operacja byla o 15.50 myśle , że te dwie kwestie zawazyly nad tym jeszcze musze się dopytać teraz bo mam miec planowane cc jak to z heparyną. Mój lekarz prowadzący natomiast powiedział, że po porodzie jeszcze 7 dni mam brać heparyne a Acard odstawić w 34 tc
-
Nickki wrote:Ja już po wizycie, malutka na szczęście dalej główką w dół. Gotowa do wyjścia 😄 Waży 2,5kg. Miałam też dzisiaj pobrany wymaz na GBSa a jutro mam szczepienie na RSV.
Ja robię codziennie. Z tego co wiem mam cesarkę 2.02 i i 2 mam nie brać zastrzyku ale jak wyjdzie zobaczymy w praniu
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
14.12 1600gram słoneczka ❤️
27.12 wizyta
2.02 planowane CC
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1❌od 14.12 3×2 -
Dziewczyny, cześć! Melduje się lutowa mama 2025.
Jesteście już na ostatniej prostej i przyszłam Wam po prostu życzyć powodzenia! 🤞
Niech porody będą sprawne i bez komplikacji, a dzieciaki i Wy, to najważniejsze - zdrowe! Piękny, ale i wymagający czas przed Wami. Ściskam Was gorąco i życzę dużo sił!
Lenka88, mmonika_, Mamatrzechaniołków, Julixxx, Ola8999, assialbnn, Joanne, MroziaMM, MroziaMM lubią tę wiadomość
marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
luty 2024 - 18 tc H. 💔
luty 2025 - tęczowy H. 🩵
cudnie nam, chcemy więcej 🥹
19.09 - 10 dpo - ⏸️
beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
31.10 - 3,13 cm 🍒
SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️

-
Dobrze, że piszesz o tym, bo zamierzamy składać łóżeczko w weekend. Tylko u nas różnica jest taka, że to ja mam imadełko w łapkach 😂 Ale będę też instruowała męża, bo chyba bym go zabiła 😂assialbnn wrote:No trzymajcie mnie bo wybuchnę i ciśnienie skoczy mi ponad skalę 🙄 czy chłopy muszą być takimi flejami czy tylko mi sie taki trafił? 🤬 prosisz aby rozłożył łóżeczko na chwilę bo chcesz zmierzyć sobie jaka komode zamówić (pomysł z ostatniej chwili😅) I nie można delikatnie, nie można sprawdzić jak coś sie sklada tylko trzeba na chama bo przecież musi aby wejść jedno w drugie, no i ku*rwa weszło tak ze sie połamało. Bo trzeba szybko i na siłę 🙄 nie odzywam sie ja, nie odzywa sie on bo tak jest bezpieczniej. Muszę sobie jutro wyciągnąć to łóżeczko na spokojnie zrobić fotkę i napisać do producenta czy jest szansa na dokupienie tego elementu ( miejsce z klikiem w stelażu łóżeczka w które wklikuje sie nozke) jeśli nie da sie dokupić tej części to niech cymbał myśli jak to naprawić żeby łóżeczko nie zagrażało dzidziusiowi ....
-
Też mnie Asia zestresowała 😂 Czytałam, że na tym etapie ciąży te bóle przypominające menstruacyjne mogą się pojawić jako dodatek do odczuwanych wcześniej skurczy Braxtona Hicksa, bo macica już intensywniej się przygotowuje. Tym bardziej, że to chwilowe i ustępują po zmianie pozycji itp. Położna w sumie powiedziała to samo. Ale już do końca weekendu ogarnę wszystko, tak w razie coś 😂😂Runnerka wrote:Assialbnn, w takim razie bóle przypominające okres to co to za skurcze, porodowe?🫣 nie strasz, jakiś czas temu wyczytałam, że niektóre kobiety tak właśnie czują skurcze braxtona i tego się staram trzymać.
Dziewczyny, a czy wasze bobasy mają często czkawkę? Bo mój ma nawet 4-5 razy dziennie i chociaż czytam, że to dobry objaw, to i tak się martwię 🤔 a jeśli macie to w którym miejscu czujecie? Mój ma główkę u góry a czkawkę czuję w dole brzucha po boku, czyli przy jego brzuszku, a nie twarzy. Z info z neta wynika, że właśnie przy położeniu główkowym powinnam czuć czkawkę na dole, a ja czuję odwrotnie.
Synu mój właśnie zakończył czkawkę, chyba trzecia dzisiaj. I jak czka to czuję po środku brzucha mniej więcej, a ułożony jest główką w dół 🤔
Poziomka91, assialbnn lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Mój nie da się namówić na kolejną wizytę w sklepie więc jeśli będę miała potrzebę to będę musiała udac się sama 🤣 na pytanie co myśli i który jemu bardziej się podoba odpowiada "po co pytasz skoro pewnie już wybrałaś" 🤣🤣🤣🤣
Jeszcze może mam tydzień czy dwa na zastanowienie ...
Mi mówi zawsze: weź taki żeby Tobie było wygodnie, zrób tak żeby było wygodnie - nosz tylko skąd ja mam wiedzieć jaki czy jak to jest wygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 23:11
Starania od 10/2024
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g