Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z ciuchami na wyjście dla mam? Pakujecie od razu do szpitala czy przygotowujecie w domu i ktoś Wam przywiezie?

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Ja też mam już zamrożone dwie zupki 🤭 i planuje jeszcze trochę nagotować, może zrobię jakieś krokiety i bigos, który uwielbiam. Czytałam, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej więc zakładam, że mogę jeść wszystko.

Ola899, kombinezon futerkowy z H&M czeka już w moim paczkomacie. Wzięłam dwa rozmiary i wybiorę, ale z komentarzy w necie wynika, że 56 będzie ogromny. Zobaczymy.

Ja dziś miałam ciężką noc. To dziecko jest takie aktywne, że utrudnia mi spanie, nocą po prostu nie daje chwili wytchnienia, potrafi wiercić się przez dwie godziny bez przerw. Czy to normalne, też tak macie? Już przez chwilę wpadłam w panikę, że może powinnam pojechać na pogotowie. Kiedy on śpi?!

Ja mam tak ostatnio jak piszesz, że wieczorami i w nocy, normalnie takie wiercenie że aż nie wiem jak leżeć.
    Śpi jak biegasz i coś załatwiasz, jak usiądę to zaczynaja się tańce.
    A najgorzej to jest po jedzeniu, wydaje mi się że wybuchnę zaraz

P.s co zamroże to za chwilę mam na to ochotę i zjadam 🙈 ale zostało mi piergów że świat i zrobiłam kluski z mięsem. Schowałam głęboko 😂

Starania od 10/2024

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

age.png
  • Izabela35 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jestem po wizycie 34+1 mała waży 2,5 kg wszystko w porządku minus mojego samopoczucie wszystko mnie boli ani leżeć ani siedzieć w dodatku bardzo się szybko męczę czy Wy też macie takie bóle podżebrowe ?Zaczynam też pakować torbę ale sama nie wiem co do niej spakować. Może któraś z was jest bardziej zorganizowana żeby napisać taka przykładową listę rzeczy 🙂

Zosia667, Ola8999, Mamatrzechaniołków lubią tę wiadomość

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecicie skąd kupić prześcieradełka?
    Potrzebuje do wózka i dostawki

Ja mogę Wam polecić moje odkrycie majtkowe tj. majtki z ryniasza lub też FB lajwy te sprawy
    IMG-20260105-140858.jpg
    Wyżej foto, ogólnie wszystkie oznaczone tym bobaskiem są mega miękkie i cienkie i bardzo wygodne.

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

age.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela35 wrote:
    Hej dziewczyny ja jestem po wizycie 34+1 mała waży 2,5 kg wszystko w porządku minus mojego samopoczucie wszystko mnie boli ani leżeć ani siedzieć w dodatku bardzo się szybko męczę czy Wy też macie takie bóle podżebrowe ?Zaczynam też pakować torbę ale sama nie wiem co do niej spakować. Może któraś z was jest bardziej zorganizowana żeby napisać taka przykładową listę rzeczy 🙂

Poza tymi oczywistymi które zazwyczaj są na liście wyprawkowej, koleżanka poleciła mi zabrać przedłużacz oraz taką małą lampkę nocną.

U mnie w sumie czekają do spakowania:
    *podkłady (tego mam najwięcej i nie wiem finalnie ile brać i które się sprawdzą),
    *gacie z siatki
    *butelka i pianka do mycia i ręczniki
    *koszule i szlafrok się suszą
    *staniki do karmienia i wkładki
    *kosmetyczka z mydłem, szamponem i odżywką oraz taka mini kosmetyczka beauty tj. szczotka, krem, korektor i mój kochany annabelle minerals żeby jakoś się lepiej czuć i nie wyglądać jak lump

Dla bobo:
    *ubranka, pieluchy tetrowe oraz rożek dopiero co uprałam
    *kocyk wezmę w razie coś gdyby jednak było chłodno
    *jakiś tam smoczek w razie w i butelkę
    *paczka mała pieluch i mokrych chusteczek i krem do zadka

Naszykuje też na wyjście fotelik, otulacz gdzieś na wierzchu i jakieś ubranie dla siebie - poradzicie co bo z tym pampersem na dupie i w gaciach z siatki to nie wiem co szykować

P.s. przekąski bo nieraz mam takiego głoda, a jestem wybredna jeśli chodzi o jedzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 18:01

mmonika_ lubi tę wiadomość

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

age.png
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiadam zbiorczo :D

@Cyprysek - szczerze mówiąc to myślałam nad wyjściem w tym, w czym przyjdę XD ale jak to nie przejdzie to przygotuję zestaw na wyjście dla siebie i dla Bobasa i mąż dowiezie :)

@Izabela35 - Ja miewam takie bóle podżebrowe, boli mnie wtedy trochę tak jak kolka? Ostatnio mam ich mniej ale za to mega często mam zgagę albo kwaśny posmak w ustach albo refluks :v

Co do spakowania rzeczy do torby to ja sugerowałam się dwiema listami:
    Jedna z Instytutu Matki i Dziecka - https://epozytywnaopinia.pl/wp-content/uploads/2021/03/Lista_rzeczy_do_porodu_do_szpitala.pdf

I druga z Zaufaj Położnej - https://zaufajpoloznej.pl/jak-spakowac-torbe-do-szpitala/?gad_source=1&gad_campaignid=22460459173&gclid=CjwKCAiA3-3KBhBiEiwA2x7FdDq31U9SAt7LKOCZQ2SOKzF23b_rKPguCN45baT79bAG4YkQQ0afOxoCFjMQAvD_BwE

Ile koszul zabieracie ze sobą do szpitala? Ja mam na razie spakowane trzy: jedna na poród i dwie na pobyt w szpitalu.

Zosia667 lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
    preg.png
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela35 wrote:

Wiekszosc szpitali udostepnia liste co ze soba zabrac. Polecam pakwoac sie wedlug niej, bo wyposazenie szpitali bardzo sie rozni. Ja biore dwa pod uwgae, przy czym w jednyn jest doslownie wszystko. Wystarczy pamietac o dokumentach, koszuli klapkach i pomadce do ist 🤣

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na coreczke 🥰

38+4 tc - nasz cud na świecie❤️
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek, współczuję teściów, my też mieszkamy w jednym domu na osobnych piętrach i nie wyobrażam sobie takich tekstów. Ciekawe jak będzie jak się urodzi dziecko, narazie od 10 lat żyjemy sobie osobno jak sąsiedzi i nie narzekam.

Obiadów od nikogo się raczej nie spodziewam, moja mama to ledwo siebie ogarnia a teraz jeszcze tata po udarze nie wiadomo jak to będzie, do tesciow tez na obiadki nie chodzimy więc wątpię żeby coś podrzucali.
    Mąż pracuje póki co w domu na swojej działalności więc albo będziemy coś razem szybkiego ogarniać albo zamówimy ten abonament obiadowy na początek, tak bym wolała.

Cyprysek, ja nie pakuje ciuchów bo już raczej nie mam miejsca 🤣, mąż przywiezie ubrania dla mnie i małego na wyjście, coś tam wcześniej przygotuje.

Izabela, ja sugerowalam się lista z konkretnego szpitala plus lista z wątku udane ivf 2025 która ktoś tu wrzucał. Ubranek dla dziecka nie biorę bo szpital wszystko zapewnia. Tylko pampersy i chusteczki.

Bergamotka ja mam jedna koszule w torbie porodowej plus dwie w walizce. W sumie teraz myślę jak mam mieć indukcję to czy nie powinnam mieć wszystkiego więcej ale ciężko przewidzieć jak pójdzie.
    W tej liście od zaufaj położnej dziwią mnie majtki i podpaski na salę porodowa, to chyba dopiero po porodzie się przydaje ?

Zosia prześcieradła kupowałam na jukki ale szczerze jakieś szruczne mi się wydaja 🤔

Byłam dziś w poradni diabetologicznej trochę cukry udało mi się okiełznać i potem na usg i znowu mnie lekarz zachęcał do porodu u nich w 3st. Nie widzi mi się to bo mam tam daleko a mój wybrany szpital 2st ma naprawdę dobra opiekę. Mam wybrac ostatecznie za 3 tyg. chyba spróbuję zadzwonić do tego 2st i porozmawiać z kimś. Mały ma już prawie 2200 a szyjka doktorowi najpierw wyszła 4cm a jak powiedziałam że przeciez były 2cm to zmierzył jeszcze raz dokładniej na 2,2 także ten.. ważne że się nie skraca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 18:54

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek86 wrote:
    Dziewczyny ale wam zazdroszczę tych mam itd ;)

Wczoraj byłam na wizycie w 33+6 mała waży 2 kg szyjka dalej się skraca ma 17 mm i lekarka przedłużyła luteinę jeszcze na 2 tygodnie. Następna wizyta 21.01 natomiast dostałam juz skierowanie do szpitala na umówienie się na cesarkę jadę w środę :)

Wracając do pomocy po porodzie ja mieszkam z teściami tylko mamy osobne mieszkanie. Wczoraj powiedziałam przy teściach że mój mąż będzie uczył się gotować bo ja teraz mam zakaz stania w kuchni A po porodzie że będę mieć Cesarka to już w ogóle nie będę mogła stać w kuchni. Na to moja teściowa zaczęła się śmiać a ile trwa połóg tam tylko osiem tygodni a ja mówię mamo ale ja będę w ogóle po cesarce na to ona że ona rodziła 2 razy i nikt jej nie pomagał :/ Normalnie aż zrobiło mi się przykro Na to odpalił mój teść że przecież Bogdan będzie pracował to on jak wróci z pracy ma mieć ugotowane itd bo przecież ja będę w domu to będę mieć czas.Normalnie prawie się popłakałam.

Jak słyszę taką gadkę to mi się normalnie nóż w kieszeni otwiera 😡 a co to ja będę pić drinki pod palmami cały dniami czy zajmować się dzieckiem, karmić i dochodzić do siebie ? Brak słów normalnie na takich ludzi 🤦🏻‍♀️

U mnie też jeszcze zostało trochę zapasów świątecznych, krokiety, pierogi ruskie i bigos, na razie tego nie jemy bo ja nie mogę, a i tak gotuję obiady codziennie puki mam siłę, więc niech tamto leży na czarna godzinie.

Do mnie przyjeżdża mama na 2 tyg, sama od razu powiedziała, że przyjedzie mi pomóc i będzie gotować nam jedzonko, więc super z jej strony, że sama się zaoferowała, nie od razu po porodzie ale jakoś tydzień czy dwa później będzie u nas, a w tym czasie mój K. będzie mógł pojechać do PL załatwić trochę spraw urzędowych.

Izabela35 Miałam takie bóle przez 2 miesiące praktycznie codziennie, coś tam ćwiczyłam z yt żeby rozciągać te mięśnie żeber i zrobić więcej miejsca, trochę pomagało, ale niewiele. Ostatecznie wybrałam się do fizjoterapeuty, coś mi tam na plecach rozmasowała i od tamtej pory jak ręką odjął, raz na jakiś czas się zdarzy jak mała gdzieś za wysoko nogi wciśnie, ale jest na prawdę poprawa.
    Mi za to doskwiera ból krzyża i pośladka, ledwo chodzę i z tym fizjo niestety nie może sobie poradzić 😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 18:51

Ola8999 lubi tę wiadomość

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    39+2 20.02.2026 CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam ta listę z wątku ivf, moze jeszcze coś wam się rzuci w oczy 🙃 ja dopisałabym jeszcze okulary i zapasowe soczewki z płynem jeśli ktoś używa (ja prawie zapomniałam, soczewka wyleci okularów nie ma i koniec 🤣) i glukometr i insulinę przy cukrzycy. Ubranek tak jak pisałam u mnie nie trzeba ale oczywiście można swoje, tak samo kosmetyki. Ja spakowałam tylko kremik do buzi na wyjście. Dodałam jeszcze po 2szt femaltiker i kompresów mam na sutki, wkładki chłodzące lansinoh i piankę chłodząca. I jeszcze butelkę do podmywania taki bidet. Nie mam pojęcia czy to się przyda ale nie zajmuje dużo miejsca. A te oslonki rozumiem jako wkładki laktacyjne, też wzięłam tylko parę sztuk. No i chce dopakować butelkę i smoczek.
    Quote:
    SZPITAL

Dokumenty
    - Dowód osobisty
    - Grupa krwi- wynik,krewkarta
    - Wyniki : WR,HIV,HCV,HBS,GBS,Toxo IgG, IgM
    ( Wyniki badań wpisane do karty ciąży nie są wystarczające )
    - karta ciąży z pozostałymi wynikami krwi i USG z całego przebiegu ciąży

Na porodówkę
    - Koszula / podkoszulek do porodu
    - Woda niegazowana w butelce z ustnikiem
    * Ew. butelka z filtrem do wody
    - Pomadka do ust nawilżająca ( jeśli lubisz)
    * Mgiełka odświeżająca w sprayu - do rozważenia
    - Skarpetki dla siebie
    - Klapki zmywalne (są praktyczne na salę porodową i pod prysznic)
    - Kapcie na później, po porodzie
    - Gumka do włosów ( spinka może być niewygodna)
    - Telefon, ładowarka do tel, słuchawki, ew. mały głośnik - można przygotować sobie ulubione kawałki
    - Przekąski: saszetki - musy, banan,
    (Niestety nie każdy szpital zezwala na jedzenie podczas porodu 😔)

Dla Taty
    - Wygodny strój i obuwie

Po porodzie dla Mamy
    - 3-4 koszule, wygodne, umożliwiające karmienie
    - Szlafrok
    - 2-4 pary majtki siateczkowe poporodowe ( są wygodniejsze niż fizelinowe)
    * Podpaski- jeśli szpital nie zapewnia
    * Podkłady-jeśli szpital nie zapewnia
    - 2 biustonosze do karmienia, miękkie,bez fiżbin
    - Osłonki na sutki ( 6-10szt )
    - 1 duży ręcznik
    - 2 małe ręczniki
    - Miękki papier toaletowy
    - Tantum rosa saszetki- kilka
    - Kosmetyki (dezodorant, żel pod prysznic,szampon, płyn do higieny -znany, używany już wcześniej, nie nowy produkt, pasta do zębów, szczoteczka, szczotka lub grzebień do włosów,ew. suszarka
    - Długopis, książka/gazeta
    - Kubek, sztućce, herbata
    - Drobne pieniądze do tv
    - Stałe leki
    - przedłużacz, ładowarka
    * Do rozważenia - poduszka do karmienia, koło do siedzenia

Dla Noworodka
    Ubranka wyprane i wyprasowane ( nawet jeśli są nowe)
    - 4 pajacyki - nie zapinane na plecach (lub 4 kaftaniki i 4 pary śpiochów)
    - 4-5 par body ( krótki i długi rękaw)
    - 2 pary skarpetek nieuciskających
    - 2-3 czapeczki, najlepiej nie wiązane pod szyją
    - Ręcznik
    - Kocyk
    - Otulacz lub rożek,
    - 2-3 Pieluchy tetrowe,
    - 1 pielucha flanelowa
    - 1 paczka pampersów
    - 2 paczki chusteczek
    - Maść natłuszczająca na pośladki

W domu przygotować ubranko do wyjścia dla siebie i dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 19:29

Bezowata lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
  • mmonika_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie gadanie „najbliższych osób” potrafi dobić. Uwielbiam ogólnie mądrości życiowe tych bardziej doświadczonych 😂 Jeszcze bardziej uwielbiam, jak mi mówią, jakie to macierzyństwo jest strasznie ciężkie i że życie się kończy i w ogóle masakra. Działa to na mnie jak płachta na byka. Raz czy dwa też sprowadziłam swoją mamę na ziemię, bo zaczęła mówić, że za szybko wszystko zamawiam. O tyle dobrego, że ona współpracuje i na co dzień się dogadujemy. Za to teściowa jak minę strzeli, to nie muszę Wam mówić 😂

O dziwo dzisiaj mam więcej energii! Chociaż nocka była zarwana. Aleeee! Wózek w domu 🩵 Fotelik ogarnięty. Jutro ostatnie paczki. W weekend składamy łóżeczko i pakuję torby 😎

A propo wózka i fotelika, to podpowiem, bo może nie wszyscy wiedzą, ale po zakupie należy je zarejestrować. Zyskuje się przedłużone gwarancje i inne benefity 😄

Ola8999, Zosia667 lubią tę wiadomość

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

🩵 09.02.2026 Jesteś z nami 🩵

#rodzęw2026 🎈

event.png
  • Bezowata Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z kolei przeprowadziliśmy się do teściów i bardzo się obawiam połogu - z jednej strony są bardzo pomocni, jak będzie potrzeba, to pomogą z małym, sprzątaniem, przygotowaniem posiłków itp., ale z drugiej trochę się boję ich nadgorliwości, narzucania swojego zdania i wtrącania się we wszystko🙃 miałam w ogóle marzenie, że przez 2-3 tygodnie po porodzie będziemy sobie sami z mężem i dzieciątkiem we troje, będziemy sobie w spokoju wszystkiego się uczyć, a potem dopiero zaprosimy kogokolwiek do domu, ale trochę nas zmusiła sytuacja do przeprowadzki (budujemy dom niedaleko teściów i zaczęliśmy etap wykańczania i niestety dojazdy na budowę od nas już były zbyt męczące dla mnie, a co dopiero by było z małym dzieckiem.. a od nich mamy dosłownie rzut beretem i możemy wszystkiego na bieżąco pilnować)
    Ja też jestem dość powściągliwa jeśli chodzi o okazywanie emocji i trochę też się boję, że przy nich będzie mi ciężko się przełamać z tym w stronę dziecka 🥺 Mam nadzieję, że szybko nam się uda wykończyć dom i uciec do siebie.
    Posiłki jakieś dla siebie pewnie przygotuję do zamrożenia, bo oni wszyscy są mocno mięsni, a ja jestem wege i raz, że nie chcę, żeby się musieli przejmować, co mi przygotować, a dwa, że ich repertuar jest dość ubogi, jeśli chodzi o zdrowe jedzenie xd

age.png
  • Mamatrzechaniołków Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    A co z ciuchami na wyjście dla mam? Pakujecie od razu do szpitala czy przygotowujecie w domu i ktoś Wam przywiezie?
    Przygotuje sobie w domu i mąż mi weźmie w dniu wyjścia ze szpitala. Ze względu na planowana cesarkę spakuje sobie legginsy ciążowe i jakiś sweter. Nie chce uciskać rany.

• Joanne Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam na usg. Tydzień 34+0, waga 2427g co daje 66 precentyl (ostatnio byla na 55), będzie duża stopa-aktualnie 7,2 cm😅😍 Od dzisiaj równo 5 tygodni do cesarki.

Nickki, Zosia667 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nickki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przygotowałam rzeczy na wyjście, dla mnie i dla małej i mąż dowiezie do szpitala.

A czy Wy kupujecie już teraz w razie w jakieś leki na kolki itd , probiotyki dla maluszków?

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubrania dla siebie i małego naszykuje w domu żeby mi przywiózł w dzień wypisu 🙂
    Mam ta małą walizkę kabinowa wiec juz teraz ledwo sie w nią mieszczę 🤦‍♀️ dokupiłam kuferek na walizkę i w niego spakowałam rzeczy dla malucha 🙂
    Przerażają mnie te majtki siateczkowe już z podpaską ale spakowałam bo komfortowo będzie sie w nich spało 🙂
    Ja w moja walizkę spakowałam najpotrzebniejsze rzeczy, niektóre listy mają takie durne pozycje ze zastanawiam sie po co to.
    Dla małego spakowałam, 3 komplety ubranek, skarpetki, czapeczkę, rożek, pampersy, chusteczki, krem do pupy, butelka i smoczek.
    Dla siebie 3 koszule, szlafrok, majtki, skarpetki, 2 biustonosze do karmienia, ciapy, klapki pod prysznic, 2 ręczniki, butelkę do podmywania, kosmetyczka z rzeczami typu szampon, żel, płyn do higieny intymnej itp itd, 3 podkłady, 6 dużych podpasek poporodowych, 3 szt majtek z siateczki te z podpaskami, zwykle podpaski długie, wkładki laktacyjne, lanoline do brodawek. Na razie to tyle . Później wiadomo dopakuje słuchawki, ładowarkę, przekąski i inne rzeczy do spakowania na ostatnią chwilę 😊

Podpowiedzcie mi czy prześcieradła do gondoli są standardowe czy muszę kierować sie konkretnym rozmiarem? 🤔
    No i czy kupujecie do dostawki lepszy materacyk czy uzywac ten który jest dołączony do łóżeczka?

Ps. W którejś liście jest informacja o wynikach badań, że te wpisane w kartę ciazy sie nie liczą. A no właśnie i może u mnie sie tego nie czepia ale ja nie drukowałam nigdy wyników badań tylko lekarka spisywała sobie ode mnie z tel 🙄 oczywiście grupę krwi mam.

Ola8999 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickki wrote:
    Ja też przygotowałam rzeczy na wyjście, dla mnie i dla małej i mąż dowiezie do szpitala.

A czy Wy kupujecie już teraz w razie w jakieś leki na kolki itd , probiotyki dla maluszków?
    Moja mama jest obecnie w Niemczech i ma mi kupić kropeki na kolki Sabsimplex. Jak urodziłam córkę to były najlepsze dostępne krople na kolki.
    Awaryjnie niech leżą 😊

Nickki lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • Nickki Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja ubrania dla siebie i małego naszykuje w domu żeby mi przywiózł w dzień wypisu 🙂
    Mam ta małą walizkę kabinowa wiec juz teraz ledwo sie w nią mieszczę 🤦‍♀️ dokupiłam kuferek na walizkę i w niego spakowałam rzeczy dla malucha 🙂
    Przerażają mnie te majtki siateczkowe już z podpaską ale spakowałam bo komfortowo będzie sie w nich spało 🙂
    Ja w moja walizkę spakowałam najpotrzebniejsze rzeczy, niektóre listy mają takie durne pozycje ze zastanawiam sie po co to.
    Dla małego spakowałam, 3 komplety ubranek, skarpetki, czapeczkę, rożek, pampersy, chusteczki, krem do pupy, butelka i smoczek.
    Dla siebie 3 koszule, szlafrok, majtki, skarpetki, 2 biustonosze do karmienia, ciapy, klapki pod prysznic, 2 ręczniki, butelkę do podmywania, kosmetyczka z rzeczami typu szampon, żel, płyn do higieny intymnej itp itd, 3 podkłady, 6 dużych podpasek poporodowych, 3 szt majtek z siateczki te z podpaskami, zwykle podpaski długie, wkładki laktacyjne, lanoline do brodawek. Na razie to tyle . Później wiadomo dopakuje słuchawki, ładowarkę, przekąski i inne rzeczy do spakowania na ostatnią chwilę 😊

Podpowiedzcie mi czy prześcieradła do gondoli są standardowe czy muszę kierować sie konkretnym rozmiarem? 🤔
    No i czy kupujecie do dostawki lepszy materacyk czy uzywac ten który jest dołączony do łóżeczka?

Ps. W którejś liście jest informacja o wynikach badań, że te wpisane w kartę ciazy sie nie liczą. A no właśnie i może u mnie sie tego nie czepia ale ja nie drukowałam nigdy wyników badań tylko lekarka spisywała sobie ode mnie z tel 🙄 oczywiście grupę krwi mam.
    Ja mam dostawkę kinderkraft neste up 2 i też się właśnie zastanawiam czy dokupić inny materacyk.

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

age.png
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy od lekarza (tak, wizyta o 21, szok). Dzis 36+3, ostania (!!!) wizyta za dwa tygodnie, szyjka nadal długa ale wg lekarza robi się już miękka więc może być wcześniej niż w 40 tyg! Bobas poszedł w masę w ostatnim czasie, szacowana waga ok 2,7 kg i utrzymuje sie w ok 30 percentylu ❤️

assialbnn, Ola8999, mmonika_, Bezowata, Zosia667, Nickki lubią tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
    preg.png
  • mmonika_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prześcieradło do wózka z Colorstories, fajny materiał, bo chociaż nie prześwituje jak te z Yoonco. Colorstories ma chyba uniwersalny rozmiar (większy niż rozmiar naszego materaca z gondoli), jutro wyciągnę gondolę to sprawdzę jak to będzie wyglądało 😄 A z Yoonco kupiłam na wymiar. Też sprawdzę 😄
    Tak sobie zaplanowałam, że ciuchy dla mnie na wyjście i dla Małego po prostu mi dowiozą. I też myślałam o leginsach i dłuższy sweter. Co dla Synka na wyjście to dalej zagadka 😂

assialbnn lubi tę wiadomość

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

🩵 09.02.2026 Jesteś z nami 🩵

#rodzęw2026 🎈

event.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ