#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja spakowałam się w walizkę na oddział, z jednej strony mam swoje rzeczy a z drugiej rzeczy dla małej +osobna torba sportowa do porodu. Tak też zaleciła nam położna na szkole rodzenia i w szpitalu w którym będe rodzić jest rozpisane co zabrać ze sobą do porodu a co na oddział więc tym się kierowałam. Dodatkowo mąż zabiera małą torbę z rzeczami dla siebie (na przebranie) bo też szpital tego wymaga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 14:53
Ola8999, Bergamotka94 lubią tę wiadomość
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Na Jaczewskiego 😊 córkę tez tam rodziłam. Rozmawiałam z moją lekarka i powiedziała że teraz jest duzo młodej załogi co przekłada sie na "jakos" opieki bo jeszcze sie nie wypaliły i chętnie sluza pomocą xD Zresztą na patologie jak pójdę na badanie lub usg to naprawdę te mlode lekarki sa SUPER . Na izbie przyjęć trafiam średnio ale moja mowi ze tam poprostu nikt nie chce dyżurować stąd ich podejście do życia i pacjenta 🙄😅 ale śmiała sie ze tamtędy muszę tylko przejść 🤣🙈grzanewino wrote:Asia, a w którym szpitalu będziesz rodzić?
Ja córkę rodziłam na Jaczewskiego i teraz też miałam taki plan, ale moja lekarka od stycznia zmieniła szpital i sama nie wiem ..... Czy iść za nią czy szukać na końcówkę ciąży kogoś z tego szpitala....
Tydzień temu na kontroli powiedziała, że do 20 lutego powinnam spokojnie jeszcze pochodzić w dwupaku, więc jeszcze się nie pakuję 😉
Moja lekarka niby pracuje na Jaczewskiego ale nie na oddzielach ginekologiczno położniczych takze tez nie bedsie obecna w pobliżu.
grzanewino lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Na Jaczewskiego 😊 córkę tez tam rodziłam. Rozmawiałam z moją lekarka i powiedziała że teraz jest duzo młodej załogi co przekłada sie na "jakos" opieki bo jeszcze sie nie wypaliły i chętnie sluza pomocą xD Zresztą na patologie jak pójdę na badanie lub usg to naprawdę te mlode lekarki sa SUPER . Na izbie przyjęć trafiam średnio ale moja mowi ze tam poprostu nikt nie chce dyżurować stąd ich podejście do życia i pacjenta 🙄😅 ale śmiała sie ze tamtędy muszę tylko przejść 🤣🙈
Moja lekarka niby pracuje na Jaczewskiego ale nie na oddzielach ginekologiczno położniczych takze tez nie bedsie obecna w pobliżu.
No to czyli zostaję na Jaczewskiego 🙂
Trzymam kciuki i czekam na relacje 🙂
Ja bardzo dobrze wspominam poprzedni pobyt , pomoc przy nauce karmienia piersią i w ogóle wszystko na plus 🙂
assialbnn lubi tę wiadomość
Dorotka 17/04/2018 💗
Radzio 17/02/2026 💙 -
Jesteśmy już po wizycie w poradni. Nie wiele brakowało a już zostawiliby nas na indukcji przez cukry. Finalnie mam podnieść dawkę nocnej insuliny z 4 do 8 jednostek. Wynik GBS mamy ujemny, więc jeden problem mniej. Szyjka dalej zamknięta, na KTG zero skurczy jedynie młody miał cały czas tętno ponad normę. AFI wynosiło 7, więc też już w dolnej granicy. W piątek mam wpaść na KTG a później wejść między pacjentami i pokazać wyniki KTG i cukrów czy są lepsze po podniesieniu dawki. Jak nie to będziemy myśleć, a ja będą ok to kolejna wizyta w środę.
Ola8999 lubi tę wiadomość
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 - USG (7) 1,46 cm ♥️
09.07.2025 - USG (10) 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 - USG I trymestr (12+6) 6,5 cm ♥️
14.08.2025 - USG (15+1) piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 - USG (18) 140g 🍀
29.09.2025 - USG II trymestr (21+5) 487g 🍀
29.10.2025 - USG (26) 890g 🍀
27.11.2025 - USG III trymestr (30+1) 1680g 🍀
17.12.2025 - USG (33) 2200g 🍀
07.01.2026 - USG (36) 2900g 🍀
12.01.2026 - USG (36+5) 3100g 🍀
21.01.2026 - USG (38) 3280g 🍀

-
Ja tak 50/50 🤣 ogólnie sam porod spoko ale bardzo irytowało mnie i męczyło ciągle leżenie pod ktg na porodowce 🙄 bosze wszystko mnie bolało i drętwiało od leżenia 😱 juz miałam dosyć . Pewnie dlatego ze rodziłam na wieczór i była tylko standardowa obsada, starych położnych. Może gdyby to było w dzień to jacyś studenci byliby obecni i chcieli służyć pomocą a tak to byłam zdana sama na siebie 🙄 Jak byłam w sobotę na izbie i taka mloda lekarka bardzo sympatyczna robiła mi usg to pytałam jej jak to teraz wygląda, powiedziała ze zależy na kogo sie trafi, ale ze trzeba głośno mówić o swoich potrzebach i zmianach na które liczymy podczas porodu bo ogólnie to ktg to standard w tym szpitalu. Ale jeśli jest możliwość skorzystać z czegoś co pomoże to trzeba o tym powiedzieć i wtedy nie odmówią.grzanewino wrote:No to czyli zostaję na Jaczewskiego 🙂
Trzymam kciuki i czekam na relacje 🙂
Ja bardzo dobrze wspominam poprzedni pobyt , pomoc przy nauce karmienia piersią i w ogóle wszystko na plus 🙂
grzanewino lubi tę wiadomość
-
Czyli wychodzi na to ze zaczniemy szybciej sie rozpakowywać niż nam sie wydawało 🤣🙈Irashka wrote:Jesteśmy już po wizycie w poradni. Nie wiele brakowało a już zostawiliby nas na indukcji przez cukry. Finalnie mam podnieść dawkę nocnej insuliny z 4 do 8 jednostek. Wynik GBS mamy ujemny, więc jeden problem mniej. Szyjka dalej zamknięta, na KTG zero skurczy jedynie młody miał cały czas tętno ponad normę. AFI wynosiło 7, więc też już w dolnej granicy. W piątek mam wpaść na KTG a później wejść między pacjentami i pokazać wyniki KTG i cukrów czy są lepsze po podniesieniu dawki. Jak nie to będziemy myśleć, a ja będą ok to kolejna wizyta w środę.
Ale skoro tak trzeba to nie ma wyjścia 🙂
Zaraz wchodzimy w 39tc wiec można bezpiecznie rodzic 🙂 chociaż jak pomyślę ze mam wydać syna na ten mroz to aż mi go szkoda 🤣 będziemy kisnac w domu aż pogoda pozwoli wyjść 🙄
Ja np zauważyłam ze moj chłopczyk na wyższe tętno kiedy akurat sie rusza, czy to delikatnie czy intensywnie 🤔 może ma juz teraz na to wpływ to ze jest mało miejsca i musi włożyć trochę wysylku w te ruchy, nie wiem .. -
Asia z tym tętnem całkiem możliwe, chociaż ja ma jeszcze porównanie z poprzedniego tygodnia jak leżałam w szpitalu i 3 razy dziennie mi mierzyli. Wtedy tętno było w normie i czasami tylko wychodziło po za skalę. Teraz już na start było powyżej 160. Lekarka później powiedziała, że może już coś się dziać. Nie wiem 🤷🏻♀️ mogłoby 😀 nie obraziłabym się, gdyby sam wyszedł nawet tej nocy 😂 Z tym, że to ciąża donoszona to widać wielką różnicę w podejściu personelu. Ja słyszeli, że już jest skończony 38 tydzień „Aaa to można rodzić” Wić niech się rodzi 😂
👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 - USG (7) 1,46 cm ♥️
09.07.2025 - USG (10) 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 - USG I trymestr (12+6) 6,5 cm ♥️
14.08.2025 - USG (15+1) piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 - USG (18) 140g 🍀
29.09.2025 - USG II trymestr (21+5) 487g 🍀
29.10.2025 - USG (26) 890g 🍀
27.11.2025 - USG III trymestr (30+1) 1680g 🍀
17.12.2025 - USG (33) 2200g 🍀
07.01.2026 - USG (36) 2900g 🍀
12.01.2026 - USG (36+5) 3100g 🍀
21.01.2026 - USG (38) 3280g 🍀

-
Hejka ja dziś 35+6 byłam dziś na ostatniej wizycie bo moja Pani doktor idzie na urlop 26.01.2026 jadę do szpitala Rydygiera na ustalenie terminu cc GBS negatywne mała waży 2500 czyli w ciagu 2 tygodni 500 g na plusie wszystko w porządku na wizycie została mi odstawiona luteina

Czy któraś rodziła bądź będzie rodzic na Rydygiera w Krakowie ?
Bezowata, Bergamotka94, Ola8999, Nickki, Irashka, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Ja jak pomyślę że Bobas powinien wyjść w przyszłym tygodniu i byłoby idealnie gdyby się z własnej woli wykluł w przyszłym to jestem w SZOKU! Przecież dopiero co produkowałyśmy te nasze Dzidziuchy 😂
Ola8999, Bezowata, RenATa, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Jestem dzis wykończona 🙄 właśnie wstałam z drzemki 😱 ciekawe co bede robić w nocy... do kompletu mam taką zgage ze ledwo oddycham 😐😵💫
-
assialbnn wrote:Jestem dzis wykończona 🙄 właśnie wstałam z drzemki 😱 ciekawe co bede robić w nocy... do kompletu mam taką zgage ze ledwo oddycham 😐😵💫
O witam w klubie - ja dziś mam koszmarną zgagę 😵💫 Zaraz będę piła mleko 🙈🙈🙈 -
Musze dziewczyny bo sie udusze!!! Aaaaa udalo sie, dzis oficjalnie można uznać ze po 8 latach nierównej walki, wielu przegranych starciach, pierwszy raz donosiłam ciążę. Mamy 37tc+0. Cala ciaze liczyłam kazdy pojedynczy dzien... I chyba pierwszy raz czuje prawdziwa niepochamowana radość z tego ze jestem w ciazy....
Gabigabi, Runnerka, Bezowata, RenATa, mmonika_, Irashka, Giosiek, grzanewino, Ola8999, MroziaMM, Bergamotka94, nick nieaktualny, Rożaa, Minia000, Melka96, Zosia667, Joanne, Cyprysek , Nickki, Cukruś, Julixxx, Mamatrzechaniołków, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Lenka cieszę się razem z Tobą 😍
Lenka88 lubi tę wiadomość
-
Lenka, ogromne gratulacje! Super wiadomość na początek dnia ❤️
Tak od siebie szczerze dodam, że bardzo podziwiam dziewczyny które tyle lat walczą o bobaska za wasze siły i upór. Ja naiwnie ułożyłam to sobie w głowie tak jak oczywiście chwaliła się część moich znajomych, że zachodzi się od razu i już staranie się (tylko) 5 miesięcy było dla mnie ogromnym stresem, a to jest dosłownie nic w porównaniu z walką 8 lat o dziecko.
Róża - ja też miałam wczoraj mdłości wieczorem ale wyparłam to chyba całkowicie z głowy takim „nie no kurde niemożliwe” 😂 W ogóle źle się wczoraj czułam - miałam zgagę, refluks i jeszcze bolał mnie brzuch po bokach na dole jakby się tam coś rozciągało i jeszcze mam hemoroida pięknego 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:13
Lenka88, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Lenka gratulacje !!! 🥰
Dziewczyny mnie też dowala zgaga...
Byłam wczoraj w szkole rodzenia, zwiedzaliśmy około 2 h porodowke i inne zakamarki typu patologa ciąży, kącik laktacyjny itp. Bardzo przydatne przeżycie po którym moja torba zrobi się lżejsza o połowę jesli chodzi o tą porodowa. 🤣 ta po porodowa to już zależy bo w tym szpitalu daja np tez ubranka a jak się wychodzi zakłada się swoje. Nie jestem trochę do tego przekonana i raczej będę brała swoje.
Ale dowiedziałam się, że nie ma potrzeby brac mi na salę porodowa, podkładów, ubran dla dziecka, pampersa bo przez 2 h jest kontakt skóra do skóry a pozniej wyjezdzamy juz stamtąd i dopiero dziecko ubieramy na sali po porodzie. Prysznica tez na porodowej nie będę brała bo nie na każdej sali maja a druga kwestia tak jak wytłumaczyła nam kobietka, że mamy dwie godziny na kontakt z dzieckiem w tej sali i szkoda czasu. Koszule porodowe również daja wyglądają jak worki.. takie wielkie, że się w nich moge utopić ale też można sobie z tego skorzystać. Planuje rodzic w wannie to tutaj poroponuje aby wziąć sobie coś co będzie wygodne jaki t-shirt , ręczniki wiekszy. A w sumie podczas skurczy jak jest prysznic na sali i ktoś chce potrzebę skorzystać to w sumie moze warto jednak klapki zapakować pod prysznic. Biore swoje jakies pieluszki tetrowe, wiem już, że bardzo gorąco jest na sali porodowej więc nie biorę grubszych rzeczy jakis.
Duzo mi się wyjaśniło. 😊 teraz czas znowu zajrzeć do tych toreb i walizek co się ledwie zasuwały 🤣
Lenka88, Bergamotka94, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Równo 2 tygodnie temu mialam usg i Bejbisia ważyła 2427g i byla na 66 precentylu, dzisiaj waży 3254 g i jest na 89 precentylu🙈 Czekam na wizytę u doktora. Zobaczymy co powie i czy nie zrobią mi cesarki wcześniej. Jestem przerażona🙈
Bergamotka94, Bezowata, Nickki, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Lenka, cieszymy się z razem z Tobą ❤️ Dzidziuś też pewnie zadowolony, bo Mama spokojniejsza 😍
Zgagi jako takiej nie mam, ale czuję ten kwas xd Zależy co zjem i jak się ułożę. Ale przechodzi na szczęście 😄 Za to budzę się z obolałymi żebrami. Nie wiem czy krzywo śpię czy Mały gdzieś uciska. Rozchodzę się i jest okej. I w nocy łapią mnie delikatne bóle jak na miesiączkę. I jest mi gorąco. U nas -6 stopni, ja okna otwieram a Mężu chodzi i zamyka 😂
Dobra, ponarzekałam sobie, już mi lżej 😅🤭
Bergamotka, zgadzam się z tym co napisałaś. Podziwiam ludzi, którzy się nie poddają w staraniach. Mi się wydawało, że pójdzie szybko i sprawnie, że mnie nie będzie dotyczyć. Ale pół roku mnie trochę dojechało 🫣 A tu tyle lat starań, tyle bólu, kasy i wyrzeczeń..
A na hemoroidy to położna kazała, oprócz medykamentów, ćwiczyć mięśnie kegla.
-
Lenka gratulacje !🥰🥰 Domyślam się co czujesz bo sama walczyłam ponad 4 lata.. lata wylanych łez, bólu, ogromnych kosztów, 2 strat, operacji,zabiegów, zastrzyków. Więc doceniam ogromnie to w jakim miejscu teraz jestem. Teraz nie marzę o niczym innym aby szczęśliwie urodzić i tulić mój cud ❤️
Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Lenka88 to bardzo dobra wiadomość ❤️ przyszedł bezpieczny czas na pojawienie sie maluszka na świecie 🎈
Bergamotka94 mnie ostatnie dni zgaga rozwala 🙄 do południa zrem jak świnia bo mogę a popołudniu juz nic bo nie mam apetytu i zgaga nie pozwala wsadzić cokolwiek do ust 😱🔥
MroziaMM ja miałam iść na spacer po oddzialach 25 w niedzielę ale odwołałam bo jak wiadomo wtedy zaczyna sie moj pobyt tam 🤣
Joanne wow rośnie duzy dzidzius 🙈 moj w sobotę (37+2) według usg ważył 3235g 🙃
Grzanewino a Ty sie wybierasz na dni otwarte dzis ? Bo dzis właśnie na Jaczewskiego sa oragizowane ale ja nie zdarzyłam sie zapisać, a ze było duzo chętnych to dodatkowo zorganizowali spacer po oddzialach właśnie na 25 stycznia 🙃
grzanewino, Joanne, Ola8999 lubią tę wiadomość