#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Nagroda juz niedługo sie pojawi za te wszystkie lata starań i oczekiwania ❤️Nickki wrote:Lenka gratulacje !🥰🥰 Domyślam się co czujesz bo sama walczyłam ponad 4 lata.. lata wylanych łez, bólu, ogromnych kosztów, 2 strat, operacji,zabiegów, zastrzyków. Więc doceniam ogromnie to w jakim miejscu teraz jestem. Teraz nie marzę o niczym innym aby szczęśliwie urodzić i tulić mój cud ❤️
Nickki, Bergamotka94, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:
Grzanewino a Ty sie wybierasz na dni otwarte dzis ? Bo dzis właśnie na Jaczewskiego sa oragizowane ale ja nie zdarzyłam sie zapisać, a ze było duzo chętnych to dodatkowo zorganizowali spacer po oddzialach właśnie na 25 stycznia 🙃
Ja też nie zdążyłam się zapisać, a na spacery raczej się nie wybieram.... Chyba że się namyślę, to podjadę szybko 😄 chociaż ode mnie to kawał drogi, a w sumie wiem już czego się spodziewać 😉
Podziwiam wszystkie staraczki 🤰
jesteście wielkie 💪🏋🏻♀️💪
Ja wpadłam totalnie jak śliwka w kompot na chwilę przed 40-stką i my przeżywaliśmy i płakaliśmy, że jak to się mogło stać 🤦 całkiem przypadkiem i niechcący 🤦
Więc ja jestem po tej drugiej stronie....
Ola8999 lubi tę wiadomość
Dorotka 17/04/2018 💗
Radzio 17/02/2026 💙 -
Dam Ci info z pierwszej ręki jak juz bede po 😅 mam nadzieje ze dlugo nie kaze Ci czekac 🙈🙈grzanewino wrote:Ja też nie zdążyłam się zapisać, a na spacery raczej się nie wybieram.... Chyba że się namyślę, to podjadę szybko 😄 chociaż ode mnie to kawał drogi, a w sumie wiem już czego się spodziewać 😉
Podziwiam wszystkie staraczki 🤰
jesteście wielkie 💪🏋🏻♀️💪
Ja wpadłam totalnie jak śliwka w kompot na chwilę przed 40-stką i my przeżywaliśmy i płakaliśmy, że jak to się mogło stać 🤦 całkiem przypadkiem i niechcący 🤦
Więc ja jestem po tej drugiej stronie....
grzanewino lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Joanne wow rośnie duzy dzidzius 🙈 moj w sobotę (37+2) według usg ważył 3235g 🙃
Córka urodziła się w 39+1 z wagą 3890g na 91 precentylu. Tutaj mam cesarkę zaplanowaną na 39+0 tc i jesli nie było błędu pomiaru, w co chcialabym wierzyć, to będzie większy klocek. Jak to możliwe jak ja mam 155cm i waga sprzed ciąży 52 kg a pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 46 kg. Obecnie 60 kg więc przybrałam na wadze tylko 8kg (w pierwszej ciąży było 17 kg).
-
Moja młodsza siostra ma termin tydzień po mnie, ale istnieje ryzyko, że się spotkamy , bo też wybrała ten sam szpital 😄assialbnn wrote:Dam Ci info z pierwszej ręki jak juz bede po 😅 mam nadzieje ze dlugo nie kaze Ci czekac 🙈🙈
Joanne lubi tę wiadomość
Dorotka 17/04/2018 💗
Radzio 17/02/2026 💙 -
Moim zdaniem, to ile przytyje mama nie ma zbyt dużo wspólnego z wagą bobasa. Przecież kobiety tyją różnie. Niektóre 5 kg, a niektóre ponad 20, a dzieci i tak mają zbliżoną wagę urodzeniową (3-4 kg).Joanne wrote:Córka urodziła się w 39+1 z wagą 3890g na 91 precentylu. Tutaj mam cesarkę zaplanowaną na 39+0 tc i jesli nie było błędu pomiaru, w co chcialabym wierzyć, to będzie większy klocek. Jak to możliwe jak ja mam 155cm i waga sprzed ciąży 52 kg a pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 46 kg. Obecnie 60 kg więc przybrałam na wadze tylko 8kg (w pierwszej ciąży było 17 kg).
Moja Mała tez wyszła duża na ostatnim pomiarze w szpitalu, bo 2,8 kg, co przekładało się na 82 percentyl. U lekarza prowadzącego była zawsze bardziej bliżej środka skali, także podejrzewam błąd pomiaru.
Zwłaszcza, że przy pierwszej córce w tym samym szpitalu oszacowali jej wagę na 3,8 kg, a prawie 2 tygodnie później urodziła się z wagą 3,3 kg.
U mnie lekarka (ta ze szpitala) jako przyczynę tej większej wagi upatruje cukrzycę ciążową. Mimo, że mam ją dość dobrze opanowaną i moja diabetolog jest bardzo zadowolona z wyników.
Jeśli nie masz problemów z cukrem w ciąży, to bym się nie martwiła. Widocznie masz tendencję do rodzenia większych dzieci 😉 -
Fajnie 🙂 ja z moją młodsza siostra 10 lat temu urodziłyśmy córki z 10 dniami różnicy 🙃 teraz Dziewczynki chodzą razem do klasy 🙂grzanewino wrote:Moja młodsza siostra ma termin tydzień po mnie, ale istnieje ryzyko, że się spotkamy , bo też wybrała ten sam szpital 😄
grzanewino, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Twoja waga tutaj raczej nie ma nic do rzeczy tak myślę 🙂 ja przytyłam aby 3kg (jestem raczej otyła) myślę ze po urodzeniu bede ważyć mniej niż przed ciąża 😅 chłopczyk + wody + łożysko + macica napewno ważą więcej niż to 3kgJoanne wrote:Córka urodziła się w 39+1 z wagą 3890g na 91 precentylu. Tutaj mam cesarkę zaplanowaną na 39+0 tc i jesli nie było błędu pomiaru, w co chcialabym wierzyć, to będzie większy klocek. Jak to możliwe jak ja mam 155cm i waga sprzed ciąży 52 kg a pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 46 kg. Obecnie 60 kg więc przybrałam na wadze tylko 8kg (w pierwszej ciąży było 17 kg).
-
Chodziło mi raczej o swego rodzaju niesprawiedliwość że jestem takie chuchro a takie klocki rodzę. Było mi naprawdę ciężko gdy corka urodziła się taka duża i tak szybko przybierała na wadze bo caly czas zajmowalam się nią tylko ja. Zostało mi po niej mnóstwo ubranek których jaj nie założyłam bo się nie mieściła, wszystkie zachowałam, wszystkie popralam a tu powtórka z rozrywki się zapowiada🙈 Serio mam nadzieję że to błąd pomiaru ale poprzednio też mi wmawiano że to pewnie błąd pomiaru🥲 z tą różnicą że teraz planowana cesarka a nie zmuszanie do porodu siłami natury więc nie czuję się obciążona psychicznie. W tamtej ciąży cały ostatni miesiąc ze strachu o dziecko i o siebie przepłakałam.
-
No przestań, dopiero co wczoraj dopakowalam do małej torby druga koszule podkłady podpaski kosmetyczke i ledwo ja dopielam 🤣 uzupełniłam też niby plan porodu ale dziś zagadałam na szkole położna i mówiła żeby we wtorek na ostatnie zajęcia przynieść to sobie omówimy bo myślała że już to było 😶 przeglądałam też temu i zamówiłam sobie jeszcze inne koszule bo takie ładne, będą na potem jak coś 🤪 wypralam wczoraj pokrowce z fotelików i tyle ile się dało z wózka i chyba już nie mam co robić z takich przygotowan 🤭 teraz 2tyg zaciskać nogi, edukować się i odpoczywać. Ze złych wiadomości to w moim szpitalu podobno dalej loteria z anestezjologiem 🙄 naiwnie wierzę że mi się uda i akurat będzie dostępny.MroziaMM wrote:Lenka gratulacje !!! 🥰
Dziewczyny mnie też dowala zgaga...
Byłam wczoraj w szkole rodzenia, zwiedzaliśmy około 2 h porodowke i inne zakamarki typu patologa ciąży, kącik laktacyjny itp. Bardzo przydatne przeżycie po którym moja torba zrobi się lżejsza o połowę jesli chodzi o tą porodowa. 🤣 ta po porodowa to już zależy bo w tym szpitalu daja np tez ubranka a jak się wychodzi zakłada się swoje. Nie jestem trochę do tego przekonana i raczej będę brała swoje.
Ale dowiedziałam się, że nie ma potrzeby brac mi na salę porodowa, podkładów, ubran dla dziecka, pampersa bo przez 2 h jest kontakt skóra do skóry a pozniej wyjezdzamy juz stamtąd i dopiero dziecko ubieramy na sali po porodzie. Prysznica tez na porodowej nie będę brała bo nie na każdej sali maja a druga kwestia tak jak wytłumaczyła nam kobietka, że mamy dwie godziny na kontakt z dzieckiem w tej sali i szkoda czasu. Koszule porodowe również daja wyglądają jak worki.. takie wielkie, że się w nich moge utopić ale też można sobie z tego skorzystać. Planuje rodzic w wannie to tutaj poroponuje aby wziąć sobie coś co będzie wygodne jaki t-shirt , ręczniki wiekszy. A w sumie podczas skurczy jak jest prysznic na sali i ktoś chce potrzebę skorzystać to w sumie moze warto jednak klapki zapakować pod prysznic. Biore swoje jakies pieluszki tetrowe, wiem już, że bardzo gorąco jest na sali porodowej więc nie biorę grubszych rzeczy jakis.
Duzo mi się wyjaśniło. 😊 teraz czas znowu zajrzeć do tych toreb i walizek co się ledwie zasuwały 🤣 -
No przede mną jeszcze znowu grzebanie w walizkach 🤣
A dodatkowo jestesmy w trakcie odbioru domu..
Dalej sie urządzam w nowej kuchni, ogólnie całym domu.m. ciagle czekam aż przyjedzie stolarz i zrobi kilka rzeczy.. piorę, prasuje, składam.. ja to chciałabym mieć wszystko gotowe juz.. ale to nie nastąpi predko chyba 😆 -
Hejka ja Wan wszystkim dziewczyny gratuluje:) My dziewczyny z mężem staraliśmy się prawie 5 lat
Ja lat 39 mąż 42 udało się naturalnie i uważamy to za cud ale nasza historia jest długa i też ciężka może nie tak jak wasze ale uważam że każda droga jest ciężka
W 2021 zaszłam naturalnie ale w 11 tc okazało się że jest puste jajo płodowe potem były 4 inseminacjie bez rezultatu zostało tylko Inv ale wtedy nie było refundacji i nie było nas stać
i tak naprawde pogodziliśmy się że nie będziemy biologicznymi rodzicami mówiliśmy że we wrześniu 2025 pojedziemy do ośrodka adopcyjnego ale los sprawił nam prezent i dokładnie 14 czerwca 2025 dowiedziałam się że jestem w ciąży ile ja nocy przepłakałam w między czasie szpital złe wyniki moich badań itd
A dziś dokładnie 36+0 i z racji że w 27 tc miałam podane sterydy na rozwój płuc to mogłabym już urodzić bo teraz się martwię zeby wszystko bylo dobrze
Dodatkowo przy moim wzroście 150. i waga 48 kg gdzie startowałam z wagą 43 kg już nie mam siły prawie całe dnie leżę w nocy nie śpię bo nie wygodnie
Ola8999, Bergamotka94, Joanne, Rożaa, Cyprysek lubią tę wiadomość
-
Anek jeszcze troszeczkę, dasz radę 💪
Kurde kobiety to jest silniejsza płeć jednakWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 21:10
Bergamotka94, Rożaa, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Ja, u mnie dzisiaj 35+2. 28.01 jadę na 1 ktg I od razu zapytam czy mogę ustalić termin cc. U mnie Synek tez waży 2500Anek86 wrote:Hejka ja dziś 35+6 byłam dziś na ostatniej wizycie bo moja Pani doktor idzie na urlop 26.01.2026 jadę do szpitala Rydygiera na ustalenie terminu cc GBS negatywne mała waży 2500 czyli w ciagu 2 tygodni 500 g na plusie wszystko w porządku na wizycie została mi odstawiona luteina

Czy któraś rodziła bądź będzie rodzic na Rydygiera w Krakowie ?
Rożaa, Anek86 lubią tę wiadomość
-
Joanne wrote:Równo 2 tygodnie temu mialam usg i Bejbisia ważyła 2427g i byla na 66 precentylu, dzisiaj waży 3254 g i jest na 89 precentylu🙈 Czekam na wizytę u doktora. Zobaczymy co powie i czy nie zrobią mi cesarki wcześniej. Jestem przerażona🙈
Ja wczoraj miałam wizytę, jestem tydzień za Toba i moja ma 3 kg, też jestem przerażona tym bardziej, że rodzę naturalnie 😖
Wyszedł mi pozytywny GBS czy ktoś wie jaki antybiotyk jest podawany w szpitalu na to i w jakiej formie ? Coś czytałam o kroplówce ? -
Dziewczyny na czym śpicie? U mnie już jasiek pod brzuch się nie sprawdza. Bombek tak daje popalić że już nie wiem jak leżeć, bo ani na boku, ani na plecach, czuję że mnie przeciąża to na lewo to na prawo.
Wczoraj takie kombinacje żeby zasnąć, ostatcNie wzięłam pod głowę poduszkę do karmienia i jakoś zasnęłam.
A dziś znowu powtórka 🥺Starania od 10/2024
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
Joanne wrote:Chodziło mi raczej o swego rodzaju niesprawiedliwość że jestem takie chuchro a takie klocki rodzę. Było mi naprawdę ciężko gdy corka urodziła się taka duża i tak szybko przybierała na wadze bo caly czas zajmowalam się nią tylko ja. Zostało mi po niej mnóstwo ubranek których jaj nie założyłam bo się nie mieściła, wszystkie zachowałam, wszystkie popralam a tu powtórka z rozrywki się zapowiada🙈 Serio mam nadzieję że to błąd pomiaru ale poprzednio też mi wmawiano że to pewnie błąd pomiaru🥲 z tą różnicą że teraz planowana cesarka a nie zmuszanie do porodu siłami natury więc nie czuję się obciążona psychicznie. W tamtej ciąży cały ostatni miesiąc ze strachu o dziecko i o siebie przepłakałam.
No to tak właśnie wyglądał mój wczorajszy dzień po powrocie z wizyty, mała w 2 tyg przybrała niby 700 g, niby cukry jako takie mam utrzymane bo insuliny mi nie dają, a dziecko dalej rośnie jak szalone, już na wizycie nie wytrzymałam i się rozpłakałam. Oczywiście żadnych konkretów nie mam, nie wiem czy będą mi wywoływać przed terminem czy każą czekać do końca, co mnie też przeraża, bo pierwszą córkę rodziłam z wagą 3150 g ponad 24 h i sobie nie wyobrażam rodzić większego dziecka, ehh to będą ciężkie 2 tyg, najbardziej męczy mnie ta niemoc, że wszystko zależy od ich decyzji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 23:02
-
Jeżeli chodzi o wagę to córka teraz ma podobno tak jak syn być z tych drobniejszych. Ja w ogóle tej przewidywanej wagi nie analizuje. Dużo stresu miałam w ciąży z synem, gdy straszyli mnie pod koniec, że ma tylko 2,5 kg. Finalnie urodził się 3040.. czyli normalna waga patrząc na wymiary rodziców i to jak przez całą ciążę szedł w siatkach centylowych. Będzie dobrze dziewczyny, na pewno nie jedna z nas jeszcze będzie zaskoczona waga bobasa przy porodzie 🥰Te ich pomiary bardzo często nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, wystarczy że lekarz kursorem źle obejmie główkę czy nogę i już wychodzą inne wyniki.
Zosia ja od początku ciąży śpię na poduszce ciążowej w kształcie literki C , w ciągu dnia też na niej leżę. Zrobiła się już sflaczała 😢 uwielbiam ją ale nie ukrywam, że wyczuje tego porodu i momentu jak będę ją mogła wynieść bo zajmuje dużo miejsca
Zosia667 lubi tę wiadomość
2020 🩵
2026 🩷 -
Dziewczyny które są na grupie fb „rodzą w lutym 2026” czy wy macie nadal tą grupę ? Ja dzisiaj zobaczyłam, że już do niej nie należę ani nie mogę jej wyszukać, nie wiem czy została usunięta czy to mnie z niej usunięto 🫣😅
-
Ja na moja ciaze czekalam 3,5 roku (od odstawieniq anty, w tym 2,5 roku takich intensywnych staran juz). Podziwiqm kazda z Qaa, ktora walczylq jeszcze dluzej.
My babki jest3smy niesamowite.
A ja melduje sie ze szpitala. Trafilam tu bo nie czulam ruchow. Lozysko nq przedniej scianie płata mi figle na koncowce ciazy. Zostalam do obserwacji, tez przez wysokie cisnjenie. Z dzidziulkiem wszywtko ok.
Przykro mi ze w domu nie jestem, alw ostroznosci nigdy dosc.
Rożaa, Ola8999, Irashka, assialbnn, Bezowata, grzanewino, Bergamotka94 lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀