Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 6 marca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja do grupy na messengerze się nie dodaje bo dla mnie to bedzie za dużo. Na bieżąco i tak nie dam rady się udzielać bo nie chcę za dużo na telefonie siedzieć. Tak więc forum mi wystarczy ale jak @OvuFriend nie zrobi porzadku z reklamami to rzeczywiście wątki na forum bedą się przenosić na inne komunikatory.

Trafiło mi się kolejne nieodkladalne dziecko. Śpi tylko na nas. Jak coś w domu chcę zrobić to używam chusty. Dobrze że mam jeszcze tyle mrożonek to przynajmniej gotowanie mi odpada. Ogólnie caly czas cycek. Mam już dosyć i nawet przygotowałam laktator zeby odciągać i karmić z butelki bo karmienie wychodzi co godzinę czasami z obu piersi. Karmię kładąc dziecko na sobie bo mam duży przepływ i zalewam dzieciaka ale dzisiaj z tego zmęczenia że nie da sie jej odłożyć tego mleka cos mniej i pierwszy raz karmiliśmy zapasem z butelki.

Mnie sutki nie bolą pomimo częstego karmienia ale ważne jest żeby dziecko odpowiednio ten sutek złapało. Pierś wkłada się gdy dziecko mocno otworzy usta i musi porządnie złapać nie tylko sam sutek. Jesli słyszycie ciumkanie czy przepływ powietrza to trzeba ponownie pierś podać.

Odnośnie smoczka to pierwsza corka dostała od razu w szpitalu i nie miala problemów z ssaniem piersi. Miala ogólnie ogromną potrzebę ssania. Mieliśmy takie przeboje z tym smoczkiem i odsmoczkowaniem że powiedzialam że tej nie podam. Pierwszy tydzień nie dawałam a w drugim już próbowałam bo strasznie garlate i głośne dziecko🙈 nie chcę zeby szczególnie w nocy budziła sąsiadów bo pewnie wszyscy naokoło nas słyszą a ona niecierpliwa jak jej mamusia i ma sie 3 sekundy na reakcje a jesli nie to jest czad🙈 ale nie chce smoczka. Wypluwa go i tylko czasami zassie. Na spacerach łatwiej jej to przychodzi.

Ja nie mam problemów z odwiedzinami ale też na szczescie nikt się nie pcha. Stary chciał zeby jego mama przyjechała na kilka dni pomoc ale absolutnie nie potrzebuję kolejnego dziecka w domu😅 Stary o dziwo pomaga i jest całkiem inaczej niż przy pierwszym gdzie bylam totalnie sama od rana do nocy i tak przez cały tydzień, tak zajechana że psychicznie i fizycznie sobie nie radziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 17:38

Ola8999, Zosia667 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • RenATa Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappilon, gratulacje! Naprawdę zazdroszczę porodu.

Ja też nie dołączę do messengera. U nas laktacji na szczęście nie muszę stymulować, ale początkowo dokarmiałam butla z moim mlekiem, bo się mała frustrowała. Położna poradziła, by z tego zrezygnować, więc tak się poznajemy na nowo. Póki co, dziwnie fajnie jest nie wisieć na laktatorze co rusz:) co mnie najbardziej przeraża, to festiwal ulewania. Nikt mnie nie ostrzegł, ze to fizjologia, a ja panikuje na maksa.
    Mała ładnie przybiera, 6 pieluszek mokrych jest, ale z blizną i obolałym brzuchem ciężko nosić tego 4 kg szkraba. Jak Wy dbacie o cesarkowe brzuszki?

Ola8999 lubi tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ