#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Papillon ogromnie Wam gratuluję ❤️❤️❤️❤️ ciesze się że i Wy wkoncu doczekaliście tego pięknego dnia ❤️🩷 buziaki dla Aurelki ❤️😘😘😘😘Papillon wrote:Daję znać, że dzisiaj urodziła się Aurelia 😁❤️ w 41+0 . Poród ekspresowy, 3 h bez znieczulenia, więc jazda na grubasie, ale do przeżycia 😁😍 Aurelka jest cudna je i śpi! 3840 i 57 cm kawał babki 😂
-
Ps. Zazdroszczę porodu 🫢😅🙈Papillon wrote:Daję znać, że dzisiaj urodziła się Aurelia 😁❤️ w 41+0 . Poród ekspresowy, 3 h bez znieczulenia, więc jazda na grubasie, ale do przeżycia 😁😍 Aurelka jest cudna je i śpi! 3840 i 57 cm kawał babki 😂
-
Pozdrawiam z nocnego karmienia 😁
Wstaliśmy o 2, najedliśmy sie, po czym wszystko oddaliśmy 🙄 pierwszy raz zwymiotował i to tak na bogato 🙄 wiec .... po przemyciu sie i przebraniu karmimy sie znów 😅
Ta fontanna zapewne byla spowodowana tym że pierwszy raz od ponad miesiąca zjadl mm 🙄 mial długa drzemkę a ja musiałam nagle wyskoczyć na 30 min i obudził sie jak tylko wyszłam za drzwi 😅 mega głodny wiec wyobraźcie sobie jak głośno krzyczał, stary musiał sie ratować a rozmrożenie mleka trwałoby zbyt długo. Minęło dosc sporo czasu bo jadl przed 18 to mleko, ale nie widzę innego powodu przez który zwymiotował...
Także takie atrakcje nocne nas spotkały 🙈 teraz oczywiście zamiast spac to bede leżeć, patrzeć i nasłuchiwać czy wszystko jest dobrze 🙄🙈 -
❤️ Ola - ja też dziś mały kryzys, po dwa razy na każdym cycku, do tego butla (już z bezsilności) 90 ml a on dalej się 🚨
Mam wrażenie że właśnie brak tej regularności z lakto trochę ją spowalnia, ale no czasem faktycznie ciężko usiąść, jak małe ciągle na cycku wisi
Co to ten power pump ?🤔
Ola u mnie do prawda inne mleko, ale grudki robiły się jak daliśmy zbyt niską temperaturę wody. Producent zalecał 40 albo 45 stopni (już nie pamiętam) a jak daliśmy 50 to się super wymieszało.
Ile udało się Ci nakręcić?
❤️ Lenka - u mnie na ból pomogły nakładki do karmienia, choć nieraz i z nakładką jest dramat jak kąsa zamiast jeść.
Mam te same co ty, położna pokazywał mi żeby je tak wygiąć w drugą stronę i zassać sutka do środka i dopiero dawać, wtedy pokarm szybciej leci. Jak tego nie zrobię to malutki musi parę razy pociumkac aż zacznie lecieć. Na początku się tym bulwersował a teraz już wies, że zaraz będzie pićko.
Są też nakładki z nan, z lansinoh - może bardziej jej podpasują, z tymi nakładkami to trochę jak ze smokiem, każda buzia jest inna, pokombinuj, trzymam 🤞
❤️ Asia, Mrozia - ja też szukałam grupy, a to czat jest na Messenger, wejdź w inne jeśli już dostałaś zapro
❤️ Mrozia - u mnie też dziś kryzys, tydzień niedosypiania mnie tak przygniotł, jeszce mój mi dowalił parę razy, i tak od słowa do słowa się pokłóciliśmy o obowiązki. Mam wrażenie że wszystko muszę robić przy małym sama, a nieraz to nie mam nawet jak pójść do WC. Po solidnym opierniczu jaki dostał postanowił przebrać dupkę kładąc małego na przewijaku z całym dobytkiem - efekt okupkany jedyny czysty rożek. W dodatku teściowa się próbuje wcisnąć do domu "coś pomóc" gdzie człowiek za przeproszeniem w gaciach i z wiecznie wywalonymi cyckami chodzi. To tylko dolało oliwy bo jak to się nie zgadzam. No jeszce tylko brakuje mi jej latającej po chałupie. Przecież do dziecka i tak jej nie pozwolę, to w czym miałaby mi pomóc? A.nie wspomnę że oczywiście już była u nas, tylko niby ma chwilę a mi kichała na kanapie i paliła w międzyczasie, jak wychodziła i usłyszałam że idzie go jeszce ucałować to myślałam że ją palne. A mój oczywiście zero reakcji, mimo że gadaliśmy o tym. Eh szkoda gadać, na plus jedynie że dostaliśmy obiad na dwa dni, bo wczoraj cały dzień o kanapce.
A wracając do mlecznej drogi, i mnie też mniej tego mleczka już, czasem usiądę do lakto raz czasem dwa i jak mam 50ml to jest max. Ja na początku poczułam ile razy połyka. Położną mówiła że jak słyszę że nie piję tylko ciumka to żeby zabrać cycka, ogólnie o mną mi mówiła żeby nauczyć w ten sposób że jak jedzenie to jedzenie.
❤️ Asia my też już jedzeniu, bombel śpi ze mną więc chociaż nie muszę nasłuchiwać, też dziś dostał mm po dłuższej przerwie. Oby było bez aktrakcji po nim.Starania od 10/2024
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
To mój ciumka większość czasu śpiąc przy tym..
z moim tez ciągle mam zgrzyty..
Mały tak łapie tego sutka, że normalnie mi go spłaszcza.. w ogóle jest strasznie uparty co go poprawie aby była pozycja i chwyt prawidłowy to on po swojemu mnie skopie, odepchnie się i w kółko to samo..
Teraz wiszę na laktatorze.. jak 20 ml ściągnę z dwóch piersi to będę dobrze..
A wy szybko dałyście smoczek ? Bo ja jeszcze nie bo boje się, że całkiem z piersi zrezygnuje.. i też miałam delikatna spine z tesciowa "boo on chce smoczka"... i " (inna jej synowa) dała smoczek i karmiła piersią
." I nie rozumie babsko stare ile lez juz wylałam z powodu tych wszystkich atrakcji z karmieniem tylko porównuje do kogoś i zero wsparcia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 06:02
-
Mrozia olej starą torbę, jej czas minął na wychowywanie dzieci 🙄MroziaMM wrote:To mój ciumka większość czasu śpiąc przy tym..
Mały tak łapie tego sutka, że normalnie mi go spłaszcza.. w ogóle jest strasznie uparty co go poprawie aby była pozycja i chwyt prawidłowy to on po swojemu mnie skopie, odepchnie się i w kółko to samo..
A wy szybko dałyście smoczek ? Bo ja jeszcze nie bo boje się, że całkiem z piersi zrezygnuje.. i też miałam delikatna spine z tesciowa "boo on chce smoczka"... i " (inna jej synowa) dała smoczek i karmiła piersią
." I nie rozumie babsko stare ile lez juz wylałam z powodu tych wszystkich atrakcji z karmieniem tylko porównuje do kogoś i zero wsparcia..
Co do smoczka to ja dałam juz w szpitalu, ale raczej srednio za nim przepada .. Chciałam mieć "zastępstwo" za moja piers na momenty kiedy on miał potrzebę tylko poleżeć przy piersi (duzo jesy takich momentów) ale nie daje się oszuskc 😅 polecane przy kp sa smoczki Avent ultra soft i Bibs. -
MroziaMM wrote:To mój ciumka większość czasu śpiąc przy tym..
." I nie rozumie babsko stare ile lez juz wylałam z powodu tych wszystkich atrakcji z karmieniem tylko porównuje do kogoś i zero wsparcia..
U mnie tak ciumkał w pierwszych dniach w szpitalu,
Doradczyni mówiła że to jest nieefektywne jedzenie 😞
U nas dostawianie na tych nakładkach sprawnie idzie, chyba że łaoki pakuje, ale już mamy pozycję swoją do karmienia brzuch do brzucha na boczku i jakoś tak reką go zawsze nakieruje dodatkowo. Jak jesteś na grupie tb to mogę Ci podesłać fotkę - daj znać.
Nie poddawaj się, nawet 20 to zawsze coś.
My daliśmy smoka w domu, taka była potrzeba bo był głodny i to go na chwilkę ukoiło. Sama nie wiem czy to dobrze, nieraz dostaje żebym mogła iść siku.
Powodzenia 😊❤️Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
Zosia, straszna na teściowa i rozumiem że nie chcesz gości ja też nieraz w piżamie do 14 ledwo człowiek ogarnia siebie i dziecko, chłop raz jest raz nie ma, o 20 już ledwo na oczy widzę a mój pyta kiedy znajomych zaprosimy na poznanie dziecka no ja pierdziele. Jeszcze będę może salatki szykowac. Ostatnio pediatra powiedziała że do szczepienia lepiej nie mieć gości to mam spokój.
Power pump to odciąganie przez godzinę na zmianę jedna pierś druga pierś co 10 min. Wczoraj odciagalam normalnie po 15 min i było tylko coś na dnie to z 20ml może 🙄
Ja jestem wykończona, jeszcze raz uslysze radę śpij kiedy dziecko śpi i mnie szlag trafi. Wczoraj w dzień spał na spacerze a potem przez cały dzień może z dwa razy po 30min. Teraz od rana od 6 koncert.
Morfologię nam wczoraj źle pobrali zrobił się skrzep i dzwonili że musimy przyjechać powtorzyc. Wszystko nie tak.
Tego mleka AR się nie da podawac jest za gęste zatyka wszystkie smoczki. Musiałam zamówić nowa butelkę i dodatkowe smoczki. Jak to nie pomoże to nie wiem co to dziecko będzie jadło. Po zwykłym wczoraj znowu ulewal non stop. A ja nie mam pokarmu 🤬🤬
Do fizjo się umówiłam ale dopiero za 3tyg
próbuje sobie sama masowac ten kręgosłup ale boje się że jeszcze sobie pogorsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 09:25
Zosia667 lubi tę wiadomość
-
Papillon wrote:Daję znać, że dzisiaj urodziła się Aurelia 😁❤️ w 41+0 . Poród ekspresowy, 3 h bez znieczulenia, więc jazda na grubasie, ale do przeżycia 😁😍 Aurelka jest cudna je i śpi! 3840 i 57 cm kawał babki 😂
Gratulacje dla Was 💖 zazdroszczę takiego porodu 🥹
Witaj Aurelko na świecie 😍
Też chętnie dołączę do grupy, wysyłam zaproszenie -
Dziewczyny walczące o laktację, najważniejsze na tym etapie jest ilość sesji, musi być ich więcej niż jest potrzeba aby organizm zaczął produkować więcej mleka. Czyli minimum 10 na dobę i minimum jedno odciąganie w nocy między 1-4 rano wtedy jest największy wyrzut prolaktyny. Warto też sesje wydłużyć do 20 min, jak to zrobiłam to też mleka jest więcej, często jest tak że wypływ mleka jest na początku odciągania później dlugo nic i ponowny wypływ po ponad 15 min, więc jak ściągajcie 15 min to na drugi wypływ się nie łapiecie. Dużo wody minimum 3 l na dobę to też bardzo ważne, nadwyżka kaloryczna.
Power pomping robi się przez godzinę 20 min ściąganie 10 min przerwa 10 min ściąganie 10 min przerwa 10 min ściągnie. Inna metoda 30-30-30. Można zrobić kilka razy w ciągu dnia ale dobre będzie chociaż jedno takie ściągnie i powtórzone 3 dni pod rząd. Mimo wszystko najważniejsza jest regularność i duża ilość sesji na dzień, bez tego laktacja nie ruszy jeśli nie jesteście mleczne same z siebie. Wiem że to nie jest łatwe sama mam już dość życia na budziku i najchętniej bym to wszystko rzuciła, ale daje sobie jeszcze trochę czasu na rozkręcenie tego, u mnie efekty są widzę, że dobowo odciągam więcej więc to na prawdę działa tylko trzeba czasu. Aha no i niestety jak się karmicie i odciągacie to brodawki niestety będą jeszcze bardziej bolesne, ja ostatnio 3 razy przystawiłam małą i szybko tego pożałowałam, więc już z tego zrezygnowałam i zostajemy na butli.
No i pamiętajcie, że karmienie swoim mlekiem nie jest wyznacznikiem tego, czy jesteście dobrymi matkami, najważniejsza jest szczęśliwa mama i na jedzone dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 11:22
Giosiek, Ola8999, Lenka88, assialbnn, Gauss lubią tę wiadomość
-
Ola8999 wrote:Zosia, straszna na teściowa i rozumiem że nie chcesz gości ja też nieraz w piżamie do 14 ledwo człowiek ogarnia siebie i dziecko, chłop raz jest raz nie ma, o 20 już ledwo na oczy widzę a mój pyta kiedy znajomych zaprosimy na poznanie dziecka no ja pierdziele. Jeszcze będę może salatki szykowac. Ostatnio pediatra powiedziała że do szczepienia lepiej nie mieć gości to mam spokój.
Power pump to odciąganie przez godzinę na zmianę jedna pierś druga pierś co 10 min. Wczoraj odciagalam normalnie po 15 min i było tylko coś na dnie to z 20ml może 🙄
Ja jestem wykończona, jeszcze raz uslysze radę śpij kiedy dziecko śpi i mnie szlag trafi. Wczoraj w dzień spał na spacerze a potem przez cały dzień może z dwa razy po 30min. Teraz od rana od 6 koncert.
Morfologię nam wczoraj źle pobrali zrobił się skrzep i dzwonili że musimy przyjechać powtorzyc. Wszystko nie tak.
Tego mleka AR się nie da podawac jest za gęste zatyka wszystkie smoczki. Musiałam zamówić nowa butelkę i dodatkowe smoczki. Jak to nie pomoże to nie wiem co to dziecko będzie jadło. Po zwykłym wczoraj znowu ulewal non stop. A ja nie mam pokarmu 🤬🤬
Do fizjo się umówiłam ale dopiero za 3tyg
próbuje sobie sama masowac ten kręgosłup ale boje się że jeszcze sobie pogorsze.
To nawet nie teściowa straszna tylko chłop taki uległy.
Kurde musze chyba pogadać sam na sam z polozną żeby zarekomendowała podobnie jak u Ciebie. My póki co bez szczepień więc może to jest argument.
Ola ja wiem że to mleko jest dość kontrowersyjne (SMILK) ale tonący brzytwy się chwyta. Zerknij sobie na grupie na fb - jest publiczna, rodzice piszą opinie o nim.
Ja ze swojej strony podałam dziecku i nie żałuję, po tych wszystkich aferach mlekowych to już nie wiadomo komu zaufać.
Też mieliśmy wczoraj ciężki dzień, cyc i cyc, i pampers i cyc i tak caly dzień. Ale dziś już śpi nasz aniołek.
U mnie dziś udało się rano ukręcić 70ml, i całe szczęście bo musiałam ogarnąć macierzyński i byłam spokojna że nie będzie głodny.
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
Musiałam nadrobić wszystkie posty bo nowa rzeczywistość tak mnie pochłonęła 😀My w dalszym ciągu karmimy się piersią, tylko w jednej piersi mam o wiele mniej pokarmu. Tą pierś miałam też zawsze dużo mniejszą od drugiej. Dzisiaj odebrałam laktator i będę ją jeszcze nim stymulować. Położna mi mówiła, że spokojnie wykarmię córkę tą większą piersią bo mam w niej dużo mleka ale żeby i tak próbować z laktatorem i mimo wszystko przystawiać ją do tej mniejszej piersi. Chociaż moja córeczka często się przy niej odrywa, płacze i widać, że zdecydowanie woli większą pierś😓
Z tego co czytam to nie tylko ja mam momentami dość mojego męża 🙄 Ostatnimi dniami też już kilka razy się pokłóciliśmy.
Byliśmy dziś też u pediatry na pierwszej wizycie, malutka dobrze przybiera na wadze. Omawialiśmy też z lekarzem szczepienia. Czy Wy będziecie decydować się dodatkowo na szczepienia na meningokoki?Amh: 0,7
Niedoczynność tarczycy
Trombofilia
Kariotypy:✔️
Drożność jajowodów: ✔️
Starania od 2022 roku.
💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
11.24 Transfer ❌️
12.24 FET ✅️
💔01.25 8tc puste jajo..
2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
zapłodnionych, 4 zarodki.
❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
28.05 FET
7dpt 30 🥰
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
23dpt serduszko 🩷

-
Ogólnie problem z mlekiem Smilk jest taki, że nie spełnia on norm mleka modyfikowanego. Ale nie chodzi mi tutaj o jakieś normy sanepidu itd, tylko o to, że nie ma odpowiedniego składu by móc się tak nazywać.Zosia667 wrote:To nawet nie teściowa straszna tylko chłop taki uległy.
Kurde musze chyba pogadać sam na sam z polozną żeby zarekomendowała podobnie jak u Ciebie. My póki co bez szczepień więc może to jest argument.
Ola ja wiem że to mleko jest dość kontrowersyjne (SMILK) ale tonący brzytwy się chwyta. Zerknij sobie na grupie na fb - jest publiczna, rodzice piszą opinie o nim.
Ja ze swojej strony podałam dziecku i nie żałuję, po tych wszystkich aferach mlekowych to już nie wiadomo komu zaufać.
Też mieliśmy wczoraj ciężki dzień, cyc i cyc, i pampers i cyc i tak caly dzień. Ale dziś już śpi nasz aniołek.
U mnie dziś udało się rano ukręcić 70ml, i całe szczęście bo musiałam ogarnąć macierzyński i byłam spokojna że nie będzie głodny.
Mleko modyfikowane jest mlekiem na bazie mleka krowiego lub koziego, do których została dodana mieszanka olejów roślinnych. Oleje dodaje się po to, żeby skład takiego mleka był jak najbardziej zbliżony do mleka kobiecego.
Mleko Smilk nie ma tego dodatku, także ktoś uznał, że jest dzięki temu zdrowsze. Ale przez ten brak, jest ono niewystarczające dla niemowląt, bo nie dostarcza niezbędnych do rozwoju składników (głównie kwasów wielonienasyconych, które są niezbędnę do rozwoju mózgu i układu nerwowego).
Tak po krótce, mleko Smilk to czyste mleko krowie, a jak wiemy mleko krowie jest najlepsze dla cieląt, a nie ludzi.
Moim zdaniem można dać je dziecku raz na jakiś czas, ale nie jako jedyne pożywienie, bo jego skąd jest po prostu zbyt ubogi. Ewentualnie można pokusić się o to, żeby samemu dostarczać dziecku tych brakujących składników (przede wszystkich kwasów omega 3 i 6).
-
Iza nasz też z aventu nie umie, mam smoczek 1 i 2. Raz chyba mi się udało go tym nakarmić ale trwało to mega długo a i tak mi potem dużo ulal więc bez sensu. Pierwsza jaka się sprawdziła to Neno butelka z laktatora, potem Lovi mammafeel 0. Lansinoh S też jest ok a najlepsza jest polecona przez położna MAM 0. Tylko ona ma odkręcane dno i zdarza mi się źle złożyć w nocy i przecieka ale to już kwestia wprawy. Teraz zamówiłam MAM 2+ do gęstszego mleka AR.
Aventa używam teraz do laktatora przynajmniej do tego się przyda, jest taki sam gwint jak w neno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 13:11
Izabela35 lubi tę wiadomość
-
Ja to wiem, wiem że przez brak tych olejów a w zamian posiadając tłuszcz zwierzęcy podlega nie pod sanepid, a pod instytut weterynaryjny.Giosiek wrote:Ogólnie problem z mlekiem Smilk jest taki, że nie spełnia on norm mleka modyfikowanego. Ale nie chodzi mi tutaj o jakieś normy sanepidu itd, tylko o to, że nie ma odpowiedniego składu by móc się tak nazywać.
Mleko modyfikowane jest mlekiem na bazie mleka krowiego lub koziego, do których została dodana mieszanka olejów roślinnych. Oleje dodaje się po to, żeby skład takiego mleka był jak najbardziej zbliżony do mleka kobiecego.
Mleko Smilk nie ma tego dodatku, także ktoś uznał, że jest dzięki temu zdrowsze. Ale przez ten brak, jest ono niewystarczające dla niemowląt, bo nie dostarcza niezbędnych do rozwoju składników (głównie kwasów wielonienasyconych, które są niezbędnę do rozwoju mózgu i układu nerwowego).
Tak po krótce, mleko Smilk to czyste mleko krowie, a jak wiemy mleko krowie jest najlepsze dla cieląt, a nie ludzi.
Moim zdaniem można dać je dziecku raz na jakiś czas, ale nie jako jedyne pożywienie, bo jego skąd jest po prostu zbyt ubogi. Ewentualnie można pokusić się o to, żeby samemu dostarczać dziecku tych brakujących składników (przede wszystkich kwasów omega 3 i 6).
I tutaj sanepid boli.
Skład w porównaniu do tych z półek Rossmana uważam jest mega. Nie chciałabym żywic dziecka olejem (nierzadko palmowym czy rzepakowym) i cukrem maltodekstryną. Ale to moje zdanie po wizycie w rosku i przyjrzeniu się co tam siedzi na półkach. Także ja podziękowałam za te ich zaawansowane formuły. Wolę prosty czysty skład i masło od margaryny.
Myślę że większość rodziców nie zdaje sobie sprawy co siedzi w tych puszkach. Dlatego zachęcam do lektury bo to gruby temat jest zwłaszcza po tych ostatnich aferach.
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
Izabela35 wrote:Dziewczyny które karmią butelka jakiej firmy używacie?
Moja mała nie potrafi pić z aventu nic jej nie leci za to z Canpol cała buzia z mleka i wieczne ulewanie.
My na szybko korzystaliśmy z butelek które dostaliśmy gdzieś tam w niebieskich pudełkach itp. i tak:
*Lovi - totalnie nie masz klimat, długo sztywny smok, bardzo się denerwował nasz malutki, i bardzo szybko leciało to mleczko
*Lasinoh - tą akurat kupiliśmy z polecenia położnej, była dostępna tylko ze smokiem s, również szybko leci i nasz żarłok łykał i chciał więcej. Smok xs tylko na zamówienie, czekamy i sprawdzimy.
*Mam - tu moje zaskoczenie, bo butle dostaliśmy gdzieś tam, i malutki z niej najładniej je, powoli przede wszystkim, to była taka antykolkowa że smoczkiem z liskiem w środku. Jedyne co nam na początku przeszkadzało to to że miarka zaczyna się od 60, a my z początku tylko dokarmialismy 30.
Ola8999, Izabela35 lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
My po 9 dniach wychodzimy ze szpitala 8 dni ostrej biegunki 😡 jesteśmy wykończeni. Mały ma nietolerancję pokarmowa przez kolejne 3 miesiące będzie dostawał specjalne mleko. Później przez kolejne 3 jeśli będzie dobrze inne specjalne mleko(śmierdzi jak karma dla psów) i po 3 miesiącach próba powrotu do hippa ale co się oplakałam to moje tak biedulka wymęczyli. Ale wszyscy zdziwieni że przy takich biegunkach gość przybierał pięknie na wadze i dzisiaj waży 4006gram ❤️👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
14.12 1600gram słoneczka ❤️
27.12 wizyta
2.02 planowane CC
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1❌od 14.12 3×2 -
Natalia13245 wrote:My po 9 dniach wychodzimy ze szpitala 8 dni ostrej biegunki 😡 jesteśmy wykończeni. Mały ma nietolerancję pokarmowa przez kolejne 3 miesiące będzie dostawał specjalne mleko. Później przez kolejne 3 jeśli będzie dobrze inne specjalne mleko(śmierdzi jak karma dla psów) i po 3 miesiącach próba powrotu do hippa ale co się oplakałam to moje tak biedulka wymęczyli. Ale wszyscy zdziwieni że przy takich biegunkach gość przybierał pięknie na wadze i dzisiaj waży 4006gram ❤️
O rety biedulek i Wy też. Oby na tym nowym mleczku było wszystko ok
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Papillon wrote:Daję znać, że dzisiaj urodziła się Aurelia 😁❤️ w 41+0 . Poród ekspresowy, 3 h bez znieczulenia, więc jazda na grubasie, ale do przeżycia 😁😍 Aurelka jest cudna je i śpi! 3840 i 57 cm kawał babki 😂
Gratulacje!🩷 To wymiary jak moja tylko u nas byl tydzien 39+0😅