Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Daję znać, że dzisiaj urodziła się Aurelia 😁❤️ w 41+0 . Poród ekspresowy, 3 h bez znieczulenia, więc jazda na grubasie, ale do przeżycia 😁😍 Aurelka jest cudna je i śpi! 3840 i 57 cm kawał babki 😂
    Papillon ogromnie Wam gratuluję ❤️❤️❤️❤️ ciesze się że i Wy wkoncu doczekaliście tego pięknego dnia ❤️🩷 buziaki dla Aurelki ❤️😘😘😘😘

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Daję znać, że dzisiaj urodziła się Aurelia 😁❤️ w 41+0 . Poród ekspresowy, 3 h bez znieczulenia, więc jazda na grubasie, ale do przeżycia 😁😍 Aurelka jest cudna je i śpi! 3840 i 57 cm kawał babki 😂
    Ps. Zazdroszczę porodu 🫢😅🙈

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z nocnego karmienia 😁
    Wstaliśmy o 2, najedliśmy sie, po czym wszystko oddaliśmy 🙄 pierwszy raz zwymiotował i to tak na bogato 🙄 wiec .... po przemyciu sie i przebraniu karmimy sie znów 😅
    Ta fontanna zapewne byla spowodowana tym że pierwszy raz od ponad miesiąca zjadl mm 🙄 mial długa drzemkę a ja musiałam nagle wyskoczyć na 30 min i obudził sie jak tylko wyszłam za drzwi 😅 mega głodny wiec wyobraźcie sobie jak głośno krzyczał, stary musiał sie ratować a rozmrożenie mleka trwałoby zbyt długo. Minęło dosc sporo czasu bo jadl przed 18 to mleko, ale nie widzę innego powodu przez który zwymiotował...
    Także takie atrakcje nocne nas spotkały 🙈 teraz oczywiście zamiast spac to bede leżeć, patrzeć i nasłuchiwać czy wszystko jest dobrze 🙄🙈

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️ Ola - ja też dziś mały kryzys, po dwa razy na każdym cycku, do tego butla (już z bezsilności) 90 ml a on dalej się 🚨
    Mam wrażenie że właśnie brak tej regularności z lakto trochę ją spowalnia, ale no czasem faktycznie ciężko usiąść, jak małe ciągle na cycku wisi
    Co to ten power pump ?🤔
    Ola u mnie do prawda inne mleko, ale grudki robiły się jak daliśmy zbyt niską temperaturę wody. Producent zalecał 40 albo 45 stopni (już nie pamiętam) a jak daliśmy 50 to się super wymieszało.
    Ile udało się Ci nakręcić?
    ❤️ Lenka - u mnie na ból pomogły nakładki do karmienia, choć nieraz i z nakładką jest dramat jak kąsa zamiast jeść.
    Mam te same co ty, położna pokazywał mi żeby je tak wygiąć w drugą stronę i zassać sutka do środka i dopiero dawać, wtedy pokarm szybciej leci. Jak tego nie zrobię to malutki musi parę razy pociumkac aż zacznie lecieć. Na początku się tym bulwersował a teraz już wies, że zaraz będzie pićko.
    Są też nakładki z nan, z lansinoh - może bardziej jej podpasują, z tymi nakładkami to trochę jak ze smokiem, każda buzia jest inna, pokombinuj, trzymam 🤞
    ❤️ Asia, Mrozia - ja też szukałam grupy, a to czat jest na Messenger, wejdź w inne jeśli już dostałaś zapro
    ❤️ Mrozia - u mnie też dziś kryzys, tydzień niedosypiania mnie tak przygniotł, jeszce mój mi dowalił parę razy, i tak od słowa do słowa się pokłóciliśmy o obowiązki. Mam wrażenie że wszystko muszę robić przy małym sama, a nieraz to nie mam nawet jak pójść do WC. Po solidnym opierniczu jaki dostał postanowił przebrać dupkę kładąc małego na przewijaku z całym dobytkiem - efekt okupkany jedyny czysty rożek. W dodatku teściowa się próbuje wcisnąć do domu "coś pomóc" gdzie człowiek za przeproszeniem w gaciach i z wiecznie wywalonymi cyckami chodzi. To tylko dolało oliwy bo jak to się nie zgadzam. No jeszce tylko brakuje mi jej latającej po chałupie. Przecież do dziecka i tak jej nie pozwolę, to w czym miałaby mi pomóc? A.nie wspomnę że oczywiście już była u nas, tylko niby ma chwilę a mi kichała na kanapie i paliła w międzyczasie, jak wychodziła i usłyszałam że idzie go jeszce ucałować to myślałam że ją palne. A mój oczywiście zero reakcji, mimo że gadaliśmy o tym. Eh szkoda gadać, na plus jedynie że dostaliśmy obiad na dwa dni, bo wczoraj cały dzień o kanapce.
    A wracając do mlecznej drogi, i mnie też mniej tego mleczka już, czasem usiądę do lakto raz czasem dwa i jak mam 50ml to jest max. Ja na początku poczułam ile razy połyka. Położną mówiła że jak słyszę że nie piję tylko ciumka to żeby zabrać cycka, ogólnie o mną mi mówiła żeby nauczyć w ten sposób że jak jedzenie to jedzenie.
    ❤️ Asia my też już jedzeniu, bombel śpi ze mną więc chociaż nie muszę nasłuchiwać, też dziś dostał mm po dłuższej przerwie. Oby było bez aktrakcji po nim.

Starania od 10/2024

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

age.png
‹‹ 332 333 334 335 336
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ