X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie w pewnym wieku stają się bardzo upierdliwi i strasznie boją się wszelkich zmian

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało się :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/594276d1eb10.jpg

Oby fasolcia zdrowo rosła i żebym na pierwszej wizycie usłyszała <3

Ewelcia85, NiecierpliwaOna, Aga9090, Kleopatra, Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka, Lavendova, Basik83 lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama super ! :) oby wszystko było dobrze no i nudnych 9 msc życzę :-D

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_mama super!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia nie dziękuję :)
    Patrzę, że Ty niedługo poznasz pewnie płeć maleństwa ;)
    Masz jakieś przeczucie? A imiona jakieś wybrane?

Aga również nie dziękuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Dziewczyny udało się :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/594276d1eb10.jpg

Oby fasolcia zdrowo rosła i żebym na pierwszej wizycie usłyszała <3

O ja Cię z całego serca gratuluję :-) :-D.

Hej hej:-D.

Mąż mój mnie wczoraj przeprosił ech te moje kochanie, chyba będziemy nieć kolejnego sąsiada B-) ciekawa jestem jak on się pobuduje jak dojazd kiepski obok nas stoi dom takiego brata ciotecznego mojego męża i wiele na to wskazuje że jego kolejny brat ten co pracuje w Warszawie i jego zona tez tam pracuje będą się tu budować ciekawa jestem czy załatwił to aby ta działka była na niego niby mieli to załatwić a czy tak zrobili to tego nie wiem a jak juz tam dojazd szykują to coś ma się na raz rzeczy.
    Byłam wczoraj na wizycie u mojego Pana gina , numerek miałam 36 wraz ze mná było 49 pacjentek pierwsze co mój Pan gin powiedział do mnie a co tam u Pani słychać jak tam Ania i w pewnym momencie tak do mnie a czy jest do mnie czyli do niego podobna no w szoku byłam ze tak do mnie powiedział ciekawa jestem czy jego żona byłaby zadowolona z tego co on do mnie powiedział jakby to usłyszała. Potem dodał czy z tarczycą mam wszystko dobrze gdyż mam szyję powiększoną badałam sobie w Lipcu tarczycę i wszystko było w normie zrobię sobie dla pewności jeszcze raz. Powiedziałam mojemu gin o tym co mnie niepokoi ostatnio po przytulankach miałam śluz zabarwiony na lekko różowo nie było w nim krwi i to dwa razy tak było i to mnie zaniepokoiło zrobił USG i nic tam nie było żadnych krwiaków itp itd kazał mi abym przyszła 28 września, i zrobi mi biopsję no w szoku jestem nie wiem co myśleć zawsze cytologie miałam w porządku ostatnią miałam robioną w 2016 roku i wszystko wyszło w porządku, daną biopsję pobierze z szyjki macicy tak się boję jestem strasznie obciążona genetycznie moja mama zmarła w wieku 42 lat na raka mózgu , taki mój wujek brat mojego taty w wieku 33 lat zmarł na raka kolana , miał narzeczoną , mieli tyle planów na przyszłość i co nic z tego nie wyszło choroba była silniejsza :-( , moja babcia mama mojego taty też na raka zmarła i taki jego kolejny brat także na raka zmarł w ubiegłym roku strasznie boję się boję się że nie daj boże coś wyjdzie :-(.Jeszcze do tego mama mojej mamy ma Parkinsona, Alzheimera, zaćmę dwie siostry mojej babci miały te choroby i jedna umarła na Parkinsona druga ze starości miała 96 lat ale alzheimer tez miała :-( piękne mam geny nie ma co ukryć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 13:18

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ewelcia nie dziękuję :)
    Patrzę, że Ty niedługo poznasz pewnie płeć maleństwa ;)
    Masz jakieś przeczucie? A imiona jakieś wybrane?

Aga również nie dziękuję ;)
    Na ostatniej wizycie w zeszłym tygodniu lekarz stwierdzil ze z takimi klejnotami to nie ma wątpliwości kto mieszka pod moim sercem :) także jak nic się nie zmieni to czekamy na Wojtusia :)

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia no to fajowo jak synek teraz będzie :D
    Mi dla 3 maleństwa podobają się imiona Oliwcia albo Grześ. Tylko nie wiem, co mąż na to ;)

Szczęśliwa Mamusia wiem, że to trudne, ale nie myśl od razu o najgorszym. Postaraj się podejść do tego spokojnie.
    Bardzo Cię o to proszę :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama gratulacje będziesz majowa mamusia jak ja ,majowe dzieci są wyjątkowe inteligentne ,mądre i ambitne.

Ewelcia85 Wojtki są super chłopaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 13:40

Ewelcia85, NiecierpliwaOna, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak ja chciałam być majowa mama ale nie wyszło :P Celowaliscie w konkretną płeć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka ;) belly wyliczyło mi tp na 12 maja, a Ty masz na kiedy?

Lavendowa my celowaliśmy, żeby była Oliwka ;) Kornelka bardzo chce siostrzyczkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę do was i ja jestem mamą prawie 5letniej Victorii prawie 3letniej Poli oraz małego ktosia termin z bbf na 11.05.19r :) dziś dwie mocne kreski i dzień spodziewanej @ pierwszy test 7dni przed cieniutka kreska 3dni przed @ już wyraźniejsza dziś bardzo widoczna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0ad5dfff7abed4e0med.jpg

Ewelcia85, pawojoszka, NiecierpliwaOna, Szczęśliwa_Mama, Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama ja urodziłam w maju tego roku miałam termin na 20 tego ale Ula urodziła się 15 tego .

Mama dwójki gratulacje i witaj

Mama dwojki, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwójki gratulacje ;)

Ja mam 4 letnią Kornelkę i 2 letniego Maciusia oraz maleńkiego Ktosia ;)
    TP z bbf na 12 maja 2019 r. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 22:23

Mama dwojki, Lavendova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama to nasze dzieci mogą urodzić się tego samego dnia :) zobaczymy co nam czas pokaże :) 11.09 mam wizytę to jeszcze 9 dni :) doczekać się nie mogę :)

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama gratuluję! :)

Mama dwójki witamy

Obu Wam życzę spokojnej ciąży i zdrowych maluszków

Maj to cudny miesiąc :) mojsla Kasia miała się urodzić 01.06, a tymczasem zawitała do nas 20.05,a wszystko odbyło się tak szybko i nagle,że do szpitala dotarłam z głowką między nogami :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje mam takie pytanko :)
    Jak to było u was z kolejnymi porodami ? Były szybsze ? łatwiejsze?
    U mnie pierwszy poród to rozkręcające sie skurcze łącznie ok 20h ale same parte tylko poł godziny i Oliwka była na swiecie poród ogolnie oceniłabym bólowo 7/10 :)
    Drugi poród skurcze już tylko 7 h i podobnie jak poprzednio parte poł godziny i była Ala , tylko teraz same bóle krzyżowe ( w ogole nie pisały sie na KTG ) i w skali to talie 9/10 :) no i czeka mnie trzeci porod i zastanawiam sie co mnie czeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:54

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama no to super w takim razie trzymam kciuki żeby była Oliwka :) Ja tez mam jedną w domu, 13 lat skonczyla. Taka pannica juz większa ode mnie.

Mama dwojki witamy.

Niecierpliwa wow ty za chwile bedziesz mieć polowkowe! Jak ten czas pędzi.

Mama dwojki, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 u mnie najgorszy poród był pierwszy bo długo się rozkręcał bule zaczęły się w środę wieczorem a urodziłam w piątek popołudniu bez żadnego znieczulenia ,kroplówkę podłączyli mi na porodówce dopiero bo im pół zostało po poprzedniej pacjentce . Pawełek był najmniejszy z moich dzieci ale poród był najgorszy i bardzo popekalam i byłam łyżeczkowana bo łożysko niecałe wyszlo . Wojtek był duży ale poród był łatwiejszy bo szybszy choć trudno było go wypchnąć ,bardzo popekalam straciłam dużo krwi ,jeszcze następnego dnia po południu nie mogłam wstać bo mi się słabo zaraz robiło a jak się widziałam w lustrze to sama się wystraszyłam . Każdy następny był łatwiejszy. Ula urodziła się szybciutko i tak naprawdę to tylko trzy czy cztery ostatnie skórze były zle tak to do przeżycia ale ostatniego porodu bałam się najbardziej ,spanikowana byłam gorzej niż pierworodka.
    Wszystko też w dużej mierze zależy od opieki w szpitalu ,Pawełek się rodził 11 lat temu to inne czasy były

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 12:34

cf409fc7e7.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ