X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będzie dobrze zobaczysz :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dzisiaj robiłaś betę,to powtótz ją pojutrze. Nie istotna jest wysokość bety,a przynajmniej nie tak ważna jak przyrost bety ci 48 godz.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj robiłam jutro powtórzyć jadę i zobaczymy co bd....

NiecierpliwaOna, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-D :-D :-D.

Co tam u Was słychać?.

A u mnie wszystko oki @ nadal nie mam , a to już 30 dc nic czekam dalej cierpliwie ;-) , miałam na betę dziś zrobić ale z tego pędu zapomniałam kasy wziąść B-) , a lab do 11 czynny pójdę później do mojej położnej do pytam jej się co i jak ;-).
    Dziś moja Ania ma już 1 i 5 miesięcy kiedy to tak minęło to sama nie wiem .
    Powiedziałam mojemu mężowi o swoich podejrzeniach a on mówi tak : że jaja sobie robię mówię pójdę na betę :-P , a ten tak : poczekaj po co polecisz że za wcześnie , dobrze poczekam wiem że nie jest to łatwe ale muszę być cierpliwa ;-) .

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia w dzień spodziewanej @ możesz spokojnie test robić . Powodzenia

cf409fc7e7.png

Wysłany: 13 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwójki jak beta?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa mamusia w dzień spodziewanej @ możesz spokojnie test robić . Powodzenia

U u u dzień spodziewanej @ miałam 11 Września ja tam w testy nie wierzę , choć moja położna mi radziła gdyż jej się poradziłam abym test zrobiła , za parę dni a najlepiej to poczekać do wizyty tylko że ja wizytę mam dopiero 28 Września o 17.15 i trzeba czekać gdyż zawsze ma godzinę opóźnienia mój Pan gin najpierw pójdę i betę zrobię potem będzie chciał abym bety robiła tak to wcześniej pójdę i będzie git ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-D :-D :-D :-D.

Byłam na becie wyniki w necie będą dziś między 15/16 to sobie poczekam B-) co chwilę odświeżam stronę . Nadal @ nie mam już 4 dni mi się @ spóźnia jest to już 31 dc , nie wiem czy czasem nie za wcześnie poszłam na betę no nic poczekam myślę , aby wbić się do mojego gina na prywatną wizytę ale to dopiero 22 września przyjmuje w Soboty od 7 do 12.00 wizyta 100 zł kosztuje no nic zrobię sobie jeszcze jedną betę zobaczę czy jest przyrost i pójdę z tymi betami do niego . Będę dziś siedzieć jak na szpilkach żadnych objawów nie mam jedynie to plecy mnie bolą i tyle . Zmokłam dziś jak kura muszę kalosze sobie kupić , oby później nie padało nie lubię iść w deszcz na razie jest pochmurno i tak może być ;-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie mam wynik bety

1464,00

Kleopatra, pawojoszka, Lavendova, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje! :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje czyżby znów bliźniaki nam się szykowały bo beta robi wrażenie

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na ip bo plamie bliźniaki dwujajowe potwierdzone pęcherzyki mają 6,1mm i 4,7mm czyli są 5tc i koniec 4tc plamienie nie wiadomo dlaczego może to być przyczyną żylaków na macicy które powstają gdy kobieta ma już za sobą porody....
    Mam zakaz pracy na L4 od wczoraj mam leżeć co jest ciężkie przy dzieciach moich bo jest mama to mama tamto mama to i tamto naraz no i kontrolne USG 19.09 i zalecenia dalsze od ginekologa

Szczęśliwa Mamusia, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się normalnie epidemia jakaś robi same bliźniaki a to podobno zadki przypadek bez wspomagania . Gratulacje

cf409fc7e7.png

Wysłany: 15 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! To teraz do kompletu 2 chłopców :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Gratulacje czyżby znów bliźniaki nam się szykowały bo beta robi wrażenie

Sama jestem w szoku , przez moje wszystkie ciążę nie miałam tak wysokiej bety jutro idę na drugą betę , aż strach pomyśleć jak dużą będzie. Grześ ucieszył by się z braciszka dla mnie najważniejsze jest to aby zdrowo donosić ciążę ;-) :-).

Niecierpliwa Dziękuję :-* :-*.

Mama dwójki powiem Ci że ja nie miałam żadnych żylaków na macicy, 4 dzieci urodziłam SN i nic takiego nie było.

Najważniejsze abyście zdrowo rośli i żeby plamienie jak najszybciej minęło ;-).

Hej hej :-D :-D

Ja to mam schizy i patrzę nom stop w gacie czy nic oprócz śluzu nie ma , ogólnie dobrze się czuję oprócz @ której nie mam i przez 9 msc nie będę mieć , jedynie to bolą mnie plecy i trochę mam zawroty głowy. Strasznie się boje o ta ciążę bardzo się cieszę , ale z drugiej strony jest ten strach przy Ani miałam podobnie. Rodzinie mojej nie wiem czy powiem i zaraz się zacznie o po co wam tyle dzieci, za co będziecie żyć , że będzie mi ciężko B-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 22:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia gratuluję:) I podziwiam że dasz radę w ciąży i taką gromadka do upilnowania :O Ja to ledwo sama ze sobą sobie w tej ciąży radziłam a jak tu biegac za roczniakiem? Jak wy to robicie zdradzcie tajemnice :O :D

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dziś mam 29 dc, okresu brak, test negatywny, kurcze myslicie ze cos moze byc z tego? warto zrobic bete czy czekac na okres?

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    hej, dziś mam 29 dc, okresu brak, test negatywny, kurcze myslicie ze cos moze byc z tego? warto zrobic bete czy czekac na okres?

A kiedy powinna dostać @, lepiej bete zrobić badanie z krwi nie " oszukuje" a z tymi testami różnie może być, ja ooszkam w 31 dc to był 4 dzień jak @ mi się spóźniała.

Lavendova MSM duże wsparcie w mężu i sama jakoś sobie ten czas organizuje Marysia od 8 do 15.00 w zerówce w szkole, Gabrysia od 8 do 15.00 w przedszkolu dziewczynki dużo mi pomagają , a to ułożą ze mną rzeczy, czy z Anią się pobawią . Synek też mi pomaga sama też dużo robię czy obiad Ania wtedy siedzi obok mnie i się bawi jak gdzieś idę to ją do kojca ( łóżeczko turystyczne ) na gospodarstwie rolnym tez jest trochę obowiązków rozdzielam sobie trochę tak na raty ;-) czasami jest trudno też mam trudne dni dziewczynki też mają różne charaktery moja kochana babcia sama wychowała 5 dzieci z znikąd pomocy i dała sobie radę .

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szczęśliwa Mamusia wrote:
    A kiedy powinna dostać @, lepiej bete zrobić badanie z krwi nie " oszukuje" a z tymi testami różnie może być, ja ooszkam w 31 dc to był 4 dzień jak @ mi się spóźniała.

Lavendova MSM duże wsparcie w mężu i sama jakoś sobie ten czas organizuje Marysia od 8 do 15.00 w zerówce w szkole, Gabrysia od 8 do 15.00 w przedszkolu dziewczynki dużo mi pomagają , a to ułożą ze mną rzeczy, czy z Anią się pobawią . Synek też mi pomaga sama też dużo robię czy obiad Ania wtedy siedzi obok mnie i się bawi jak gdzieś idę to ją do kojca ( łóżeczko turystyczne ) na gospodarstwie rolnym tez jest trochę obowiązków rozdzielam sobie trochę tak na raty ;-) czasami jest trudno też mam trudne dni dziewczynki też mają różne charaktery moja kochana babcia sama wychowała 5 dzieci z znikąd pomocy i dała sobie radę .

Wczoraj powinnam miec okres..
    Sama nie wiem bo mi test zawsze pokazywał przed terminem okresu dwie kreski..
    No nic zobacze jutro rano czy coś mnie zaleje czy jednak iść na bete. U mnie okres jak w zegarku 26-27 dni...

No i Szczęśliwa Mamusia gratulacje :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera Dziękuje ;-) :-D.

Hej hej :-D :-D.

Co tam u Was słychać?.

Ale w mojej rodzinie się po robiło istny harmider otóż tak w skrócie napisze co i jak mój tata miał 6 rodzeństwa tak on najstarszy jego 3 bracia nie żyją i został on innego najmłodsza siostra po swoim 3 bracie mój tata zrobił sprawę spadkową i zamiast, od razu sprzedać to gospodarstwo ( ten 3 brat mojego taty , nie miał żony ani dzieci zmarł w wieku 53 lat wrzody żołądka mu popękały ) a teraz wychodzą kwiatki że dom po tym wujku popada w ruinę każdy ma swoją część i tyle i nikt nie zamierza nic robić, jedna część należy do siostry mojego taty ( a wcześniej nic nie chciała bo ma swoje gospodarstwo) a teraz wielkie oj bo za daleko sprzedać też tego się nie opłaca gdyz nie ma tam kanalizacji itp itd. Kolejna część należy do córki 2 brata mojego taty, ale ona ma też swoje a może na dzieci będzie a od kiedy ona taka przewidywał na każdy wie że dzieci idą w swoją stronę jak są dorosłe. A dziś moja 2 siostra a tak ze ja i ona jesteśmy poszkodowane bo każdy dostał swoje trzecia część należy do mojej siostry , która miała się niby budować ale jej mąż woli żyć w niepewności i pchać pieniądze gdzie nie wiadomo czy w ogóle będą tam mieszkać.
    Mi tam nic do tego było jak było czadu sie nie cofnie. Byłam na drugiej becie wyniki dopiero o 15.00 znów czekania :-P :-).

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ