Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWow kilka dni mnie nie było, a tu takie wieści
Szczęśliwa Mamusiu gratuluję. Co za piękna beta!
Mama dwójki bliźniaki? No no również gratuluję.
Trzymam kciuki za wszystkie fasolki.
Ja dużo leżę, mam mdłości, zawroty głowy, jestem bardzo wrażliwa na zapachy, a teraz doszło przeziębienie
Jutro mam pierwszą wizytę u gina. Z @ wychodzi 6 tyg i 3 dni, ale zobaczymy...
Jutro o 16 bądźcie ze mną myślamiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 15:29
Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTinnera wrote:kiedy lekarz? to co blizniaki kolejne beda?
Oj jedno nam wystarczy jakby się bliźnięta trafiły też bym się ogromnie cieszyła , wizyta dopiero 28 września o 17.15, a to późno wejdę zawsze u mojego Pana gina są opóźnienia.
Szczęśliwa mamusiu Trzymam mocno kciuki za wizytę , ja mam tylko zawroty głowy mdłości póki co nie mam i tak może być zawroty mam tylko rano jak wstaje, a potem normalnie chodzę coś robię w domu.
Hej hej.
Jej tak mi lecą te dni ze myślałam że dziś jest Środa a jest Wtorek. Odebrałam wyniki drugiej bety i dana Pani doktor tak do mnie a no rośnie rośnie
. Że tez muszę tyle czekać na wizytę no nic poczekać się.
Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa O której masz dziś wizytę zaciskami mocno kciuki?.
A u reszty co tam u Was słychać moje drogie?.
Od samego rana mam karuzelę w głowie , a dużo zjadłam Ania taka przylepka się zrobiła strasznie , nic tylko za mną chodzi a jak mnie nie ma przez chwile to zaraz płacze i mama mama . Synek ma dużo nauki już mają sprawdziany a nawet wypracowania, dziewczynki miały wycieczkę wczoraj fajnie się bawiły tylko zamiast o 15.30 to Gabrysi grupa plus grupy innych dzieci wrócili o 16.00 Marysia chodzi do szkoły do zerówki jechała innym autokarem i oni trochę później przyjechali po 16.20 nie potrzebnie wcześniej wyszłam , a może przyjdą niedługo to tak stałam jak głupia za nim do domu wróciłam było po 17.00 Ania odpukać grzeczna była tylko potem już zaczęło jej się nudzić i marudziła .
-
nick nieaktualny
-
co jest z tymi lekarzami?!
Z racji tej mojej 1k2o, miałam prenatalne na NFZ i przysługuje mi też echo serca dzieci, które jest w ogóle wskazaniem w tego typu ciaży. Umówiłam już sobie termin na echo serca, ale nie mam skierowania, bo musi byc od lekarza NFZ, a ja chodze do gabinetu prywatnego. Wczoraj poszłam do jednego lekarza na NFZ (koleś przed 40-ką) Wyjasniłam po co mi skierowanie na echo, pokazałam opisy z badań prenatalnych, a koleś mówi, że on może mi dać skierowanie, ale do szpitala, bo skoro w tamtym tyg.było 22% różnicy między dziećmi, to nie wiadomo co się dzieje dzisiaj i trzeba żeby ktoś na porządnym sprzęcie sprawdził czy z dziećmi wszystko ok. On na sprzęcie w tym gabinecie na NFZ nie jest w stanie określić wielkości dzieci, może co najwyżej sprawdzić, czy nadal biją dwa serduszka, bo może się okazać, że już jest tylko jedno. BO w tamtym tygodniu stracił dwoje dzieci, bo własnie lekarz prowadzący nie wysłał dziewczyny do szpitala na badania. Zrobił mi to USg, stwierdził obecność dwóch serduszek. Pytam, czy ten szpital jest konieczny, bo jednak to min.3 dni i może zrobilibyśmy to jakoś inaczej, mogłabym podjechać do niego prywatnie, żeby mi zrobił USG i na spokojnie dał to skierowanie na echo z pieczątka NFZ. On stwierdził, że on nie czuje się odpowiednią osobą, żeby sprawdzić różnice w rozwoju dzieciaczków, ale skontaktuje się ze swoim kolegom w Opolu, który mi zrobi dokładne badania, na świetnym sprzęcie, w tym echo serca. Jak się skontaktuje z tamtym lekarzem, to do mnie zadzwoni. W domu mąż na mnie naskoczył, że trzeba było wziąć skierowanie do szpitala, przebadaliby nas, pomierzyli, poważyli i byłabym spokojniejsza. NO ale ok. Dzwoni wieczorem ten lekarz, że umówił mi wizytę na jutro, prywatnie - koszt 300 zł. Ja mówię, że może jednak skorzystam z tego szpitala, a on na to, ze jednak nie mógłby mi dac skierowania do szpitala, bo musiałby coś wpisać w rozpoznaniu, a 22% to jeszcze nie 25%, a dopiero 25% jest wskazaniem do podejrzenia podkradania. NO ja pierdziele. Co za typ! Straszy mnie, nakręca, pierdziuli a na koniec sie okazuje, że tak naprawdę, to jeszcze nic się nie dzieje.Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Szczęśliwa mam wizytę o 16, więc zaraz
Zaczynam się już mega stresować
No i jak tam po wizycie ?.
Niecierpliwa Może lepiej jechać i zrobić to USG wszak koszt jest spory, ale ten lekarz to jakiś dziwny. A jak tam się czujesz jej juz u Was prawie 21 tc -
Tak. Jadę na to USG. Skoro mam tetmin ustalony,tak szybko to pojadę. Dla swojego spokoju. Duży plus dla tego lekarza,że mimo że nie jestem jego pacjentką,zaangażował swoje znajomości,żeby mi załatwić wizytę jak najszybciej. Tylko niepotrzebnie mnie straszy i nakręca,skoro jeszcze nic nie wiadomo
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
[*] 10 tc
nick nieaktualnyDziewczyny jest
W czerwcu miałam usg i było wszystko ok, a teraz mam torbiel na lewym jajniku... oby się wchłonął.
Najważniejsze, że fasolka się rozwija
Niecierpliwa oj z tymi lekarzami...
Trzymaj sięNiecierpliwaOna, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa ty to przypadkiem u mojego lekarza nie byłaś bo to mi jakoś znajomo brzmi że na tym sprzęcie to może najwyżej sprawdzić że dziecko jest i że żyję przyjdzie pani na oddział tam mają lepszy sprzęt ewentualnie on u siebie robi . Może oni mają jakieś szkolenia że spycholigia i nastraszania pacjentek . Oby tylko ten lekarz nie zostawił więcej pytań niż odpowiedzi może wreszcie coś ci powiedzą konkretnie a nie tylko może być źle że straszne rzeczy mogą się stać ale tak naprawdę to nic nie wiadomo i nie ma się czym martwić.
Nie przejmuj się ,będzie dobrze bo musi to już bliżej jak dalej -
nick nieaktualny
-
pawojoszka a do jakiego chodzilas lekarza?
szczesliwa to super gratulacje
u nas nic ciekawego Jasiek troche zasmarany dzis idziemy do lekarza sie sprawdzić bo troche pokaszliwal w nocy
jutro moj książę kończy 8 miesiecy matkooooooooo
buziaki misiaki
Szczęśliwa Mamusia, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasik83 O jej to już spory okruszek,
niech zdrowo Wam rośnie :-*.
Szczęśliwa Ale super wiadomości.A na kiedy masz termin porodu?.
Hej hej.
Nic dodać nic ująć piękną mamy pogodę oby tak było jak najdłużej, u mnie moje objawy ciążowe są różne raz mam zawroty głowy a dziś było mi nie dobrze, powiedziałem mojej 2 siostrze ze w ciąży jestem, a ona a gratuluję itp itd i mi przepowiedziała że jak mam takie same objawy jak przy Ani to że kolejną córkę urodzę
, od kiedy ona taka przewidywalna dla mnie najważniejsze jest to aby szczęśliwie donosić i urodzić
.
-
, 15:19 Cytuj | Edytuj | Zgłoś
U nas super. Między dziewczynami jest 11% różnicy. Są zdrowe i "kompletne"jedna waży 330g a druga 310g. Lekarz po obejrzeniu wydruków z prenatalnych stwierdził,że nie widzi nic niepokojącego i że zamiast dzisiaj robić to badanie prywatnie,to da nam skierowanie i zrobimy je sobie za 2-3 tyg na NFZ. Ale uznaliśmy,że skoro już przyjechaliśny,nastawiliśmy się na badanie,to je zrobimy dzisiaj
Szczęśliwa Mamusia, Szczęśliwa_Mama, Lavendova, kark lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
[*] 10 tc
nick nieaktualny