Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może i ja się dołączę :D w domu dwie panienki .. maamy cichą nadzięję,że tym razem będzie chłopiec ... ale jak to mówi byle było zdrowe bo to najważniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 21:09

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu cichutko...

Dziewczyny macie już imiona wybrane? U mnie jest problem, bo każdy chce jakieś inne brane pod uwagę są głównie Tymoteusz, Jan i Kuba. Pewnie Tymek zostanie, bo mąż naciska, choć ja nie do końca jestem przekonana...

Czas leci. Niedawno były kreski na teście, a tu już mi leci 17 tydzień. Wam też czas tak szybko leci?

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączę :)
    W domu dwie córki 18 i 9 ,oraz syn 13. Ciekawa jestem co będzie teraz :) Na razie p.doktor stawia na dziewczynkę,ale to na 20 % :)

<3Wbwmp2.png <3
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie męska banda :D 4 chłopaków będzie, hehe.
    Bliźnięta będą Franciszkiem i Antonim :)
    Zastanawiam się, czy pomału nie brać się za wyprawkę, bo nie mam kompletnie nic!
    Potem jak przyjdzie kupić wszystko na raz, to zawału finansowego dostanę....

c55fs65g7gfeotox.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 Witaj :) Niezły rozstrzał wiekowy masz ;)
    Ja też jestem w 18 tyg i powoli wyprawka mi się sama zbiera od znajomych. Na razie nic nie kupiłam dla młodego.

• Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! I ja się przyłączam.
    W domu dwie córki 10 i 9 oraz syn 7.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    witajcie

Oczekuję 4 dzieciątka. W domciu trzy córeczki 14, 11 i 6.

Czeka mnie 4 cc, więc jest troszkę strachu
    Ja mam 3 synow i mialam corcie ale umarla...jutro sie okaze kogo nosze pod sercem. Czeka mnie 5 cesarka

f2w33e3kcrry2bu4.png

• krisi Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można dołączyć?

Ciąża 4, cc trzecie. W domu córka 8, syn 5, syn 11miesiwcy.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Coś tu cichutko...

Dziewczyny macie już imiona wybrane? U mnie jest problem, bo każdy chce jakieś inne brane pod uwagę są głównie Tymoteusz, Jan i Kuba. Pewnie Tymek zostanie, bo mąż naciska, choć ja nie do końca jestem przekonana...

Mi się najbardziej podoba Tymek może dlatego że mój syn ma tak na imię, moja 2 letnia bratanica woła na niego Tim, a my Tymek, Tymuś, Tymcio.
    A teraz będzie Leoś.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley84, krisi, gosssiagabrysiowa witajcie mamuśki :)

Ripley84, no własnie dzisiaj podjęliśmy decyzję, że będzie jednak Tymek. Tylko teraz jest dylemat czy Tymon czy Tymoteusz ;)

Jak Wasze dzieciaczki z myślą o nowym rodzeństwie?

• Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Ripley84, krisi, gosssiagabrysiowa witajcie mamuśki :)

Ripley84, no własnie dzisiaj podjęliśmy decyzję, że będzie jednak Tymek. Tylko teraz jest dylemat czy Tymon czy Tymoteusz ;)

Jak Wasze dzieciaczki z myślą o nowym rodzeństwie?

U nas to Tymoteusz.

Dzieciaki u mnie są zachwycone, codziennie pytają ile dni zostało i że już by chciały mieć braciszka na świecie.Ale u mnie były nawet listy do św. Mikołaja o rodzeństwo i nawet dzieciaki klękały wieczorem i się modliły.
    Dziewczyny to jakąś taką fazę mają już od długiego czasu, jak zobaczą jakiegoś bobasa to wzdychają jaki on słodki i w ogóle wszystkie maluchy na świecie są the best.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley84 wrote:
    U nas to Tymoteusz.

Dzieciaki u mnie są zachwycone, codziennie pytają ile dni zostało i że już by chciały mieć braciszka na świecie.Ale u mnie były nawet listy do św. Mikołaja o rodzeństwo i nawet dzieciaki klękały wieczorem i się modliły.
    Dziewczyny to jakąś taką fazę mają już od długiego czasu, jak zobaczą jakiegoś bobasa to wzdychają jaki on słodki i w ogóle wszystkie maluchy na świecie są the best.

Zastanawia mnie tylko jak się mówi do np 30 letniego Tymoteusza. Nadal Tymek? A jakoś "poważniej"? Nie znam żadnego to nie mam punktu odniesienia ;)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dołączę w domu 2 dziewczyny ;) teraz czekam hmmm sama nie wiem czy na chłopaka byle by zdrowe może dowiem sie 28 cóż ma ktosiek między nóżkami:)

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 witaj :) No masz rację, najważniejsze, żeby było zdrowe :)

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam trzecią ciążę- z konfliktem serologicznym po niepodaniu immunoglobuliny. Dzisiaj idę na konsultację do szpitala, a jutro na drugie prenatalne i nie mogę się doczekać określenia płci. Przeczuwam dziewczynkę- Maję. Dzisiaj dzień ojca to mogliby się określić :D Ale nie wiem jak ta wizyta ma wyglądać, bo nigdy nie byłam tak "z zewnątrz". Termin na listopad. Napewno rozwiązanie będzie przez CC. Przeszłam jeden poród naturalny i jeden CC i zdecydowanie wolałabym naturalny..

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam też chciałabym czasem z Wami popisać:) to koja trzecia ciąża dwie cesarki synek prawie 6 lat i córeczka 9 miesięcy..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że też nie masz za dużej różnicy między najmłodszym. Zastanawiała się jak to rozwiązać wózków?

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. To moje czwarte dziecko. Mam spore różnice wieku między moimi dziećmi.Między córka a synem jest różnica 9 lat, a następnie między synem a kolejnym synem, moim trzecim dzieciaczkiem 7 lat. Teraz będzie różnica 6 lat jezeli odniosę się do ostatniego szkraba a tego, ktory narodzi się w lutym.

Magdalena
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka u mnie tez trzecia ciąża i dwa cc. Boję się trzeciego.
    Jak myślicie czy przeskok i ogarnięcie rzeczywistości z trójką dzieci jest tak trudny jak ze zmiany matki jedynaka na matkę dwoch dzieci? :)

• Magduśka Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak juz wspominałam wcześniej jest spora różnica między dzieckiem i kolejnym po nim. Ja utrudnień nie zaznałam, a raczej pomoc w organizacji ale to zależy od kobiety. Teraz córkę mam już dorosła, samodzielna, nie mieszka już z nami. Zostali w domu dwaj chłopcy. Jeden 12 latek poukładany, pomocny i odpowiedzialny i 5 latek. Jak dojdzie maluch liczę na pomoc męża i przy drobnych sprawach na starszego syna.

Magdalena
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ