Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Coś tu cichutko...
Dziewczyny macie już imiona wybrane? U mnie jest problem, bo każdy chce jakieś inne brane pod uwagę są głównie Tymoteusz, Jan i Kuba. Pewnie Tymek zostanie, bo mąż naciska, choć ja nie do końca jestem przekonana...
Czas leci. Niedawno były kreski na teście, a tu już mi leci 17 tydzień. Wam też czas tak szybko leci? -
KasiaZ wrote:Coś tu cichutko...
Dziewczyny macie już imiona wybrane? U mnie jest problem, bo każdy chce jakieś inne brane pod uwagę są głównie Tymoteusz, Jan i Kuba. Pewnie Tymek zostanie, bo mąż naciska, choć ja nie do końca jestem przekonana...
Mi się najbardziej podoba Tymek może dlatego że mój syn ma tak na imię, moja 2 letnia bratanica woła na niego Tim, a my Tymek, Tymuś, Tymcio.
A teraz będzie Leoś. -
KasiaZ wrote:Ripley84, krisi, gosssiagabrysiowa witajcie mamuśki
Ripley84, no własnie dzisiaj podjęliśmy decyzję, że będzie jednak Tymek. Tylko teraz jest dylemat czy Tymon czy Tymoteusz
Jak Wasze dzieciaczki z myślą o nowym rodzeństwie?
U nas to Tymoteusz.
Dzieciaki u mnie są zachwycone, codziennie pytają ile dni zostało i że już by chciały mieć braciszka na świecie.Ale u mnie były nawet listy do św. Mikołaja o rodzeństwo i nawet dzieciaki klękały wieczorem i się modliły.
Dziewczyny to jakąś taką fazę mają już od długiego czasu, jak zobaczą jakiegoś bobasa to wzdychają jaki on słodki i w ogóle wszystkie maluchy na świecie są the best. -
Ripley84 wrote:U nas to Tymoteusz.
Dzieciaki u mnie są zachwycone, codziennie pytają ile dni zostało i że już by chciały mieć braciszka na świecie.Ale u mnie były nawet listy do św. Mikołaja o rodzeństwo i nawet dzieciaki klękały wieczorem i się modliły.
Dziewczyny to jakąś taką fazę mają już od długiego czasu, jak zobaczą jakiegoś bobasa to wzdychają jaki on słodki i w ogóle wszystkie maluchy na świecie są the best.
Zastanawia mnie tylko jak się mówi do np 30 letniego Tymoteusza. Nadal Tymek? A jakoś "poważniej"? Nie znam żadnego to nie mam punktu odniesienia -
Ja też mam trzecią ciążę- z konfliktem serologicznym po niepodaniu immunoglobuliny. Dzisiaj idę na konsultację do szpitala, a jutro na drugie prenatalne i nie mogę się doczekać określenia płci. Przeczuwam dziewczynkę- Maję. Dzisiaj dzień ojca to mogliby się określić Ale nie wiem jak ta wizyta ma wyglądać, bo nigdy nie byłam tak "z zewnątrz". Termin na listopad. Napewno rozwiązanie będzie przez CC. Przeszłam jeden poród naturalny i jeden CC i zdecydowanie wolałabym naturalny..
-
Hej dziewczyny. To moje czwarte dziecko. Mam spore różnice wieku między moimi dziećmi.Między córka a synem jest różnica 9 lat, a następnie między synem a kolejnym synem, moim trzecim dzieciaczkiem 7 lat. Teraz będzie różnica 6 lat jezeli odniosę się do ostatniego szkraba a tego, ktory narodzi się w lutym.Magdalena
-
U mnie jak juz wspominałam wcześniej jest spora różnica między dzieckiem i kolejnym po nim. Ja utrudnień nie zaznałam, a raczej pomoc w organizacji ale to zależy od kobiety. Teraz córkę mam już dorosła, samodzielna, nie mieszka już z nami. Zostali w domu dwaj chłopcy. Jeden 12 latek poukładany, pomocny i odpowiedzialny i 5 latek. Jak dojdzie maluch liczę na pomoc męża i przy drobnych sprawach na starszego syna.Magdalena