X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może i ja się dołączę :D w domu dwie panienki .. maamy cichą nadzięję,że tym razem będzie chłopiec ... ale jak to mówi byle było zdrowe bo to najważniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 21:09

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu cichutko...

Dziewczyny macie już imiona wybrane? U mnie jest problem, bo każdy chce jakieś inne brane pod uwagę są głównie Tymoteusz, Jan i Kuba. Pewnie Tymek zostanie, bo mąż naciska, choć ja nie do końca jestem przekonana...

Czas leci. Niedawno były kreski na teście, a tu już mi leci 17 tydzień. Wam też czas tak szybko leci?

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączę :)
    W domu dwie córki 18 i 9 ,oraz syn 13. Ciekawa jestem co będzie teraz :) Na razie p.doktor stawia na dziewczynkę,ale to na 20 % :)

<3Wbwmp2.png <3
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie męska banda :D 4 chłopaków będzie, hehe.
    Bliźnięta będą Franciszkiem i Antonim :)
    Zastanawiam się, czy pomału nie brać się za wyprawkę, bo nie mam kompletnie nic!
    Potem jak przyjdzie kupić wszystko na raz, to zawału finansowego dostanę....

c55fs65g7gfeotox.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 Witaj :) Niezły rozstrzał wiekowy masz ;)
    Ja też jestem w 18 tyg i powoli wyprawka mi się sama zbiera od znajomych. Na razie nic nie kupiłam dla młodego.

• Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! I ja się przyłączam.
    W domu dwie córki 10 i 9 oraz syn 7.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    witajcie

Oczekuję 4 dzieciątka. W domciu trzy córeczki 14, 11 i 6.

Czeka mnie 4 cc, więc jest troszkę strachu
    Ja mam 3 synow i mialam corcie ale umarla...jutro sie okaze kogo nosze pod sercem. Czeka mnie 5 cesarka

f2w33e3kcrry2bu4.png

• krisi Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można dołączyć?

Ciąża 4, cc trzecie. W domu córka 8, syn 5, syn 11miesiwcy.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Coś tu cichutko...

Dziewczyny macie już imiona wybrane? U mnie jest problem, bo każdy chce jakieś inne brane pod uwagę są głównie Tymoteusz, Jan i Kuba. Pewnie Tymek zostanie, bo mąż naciska, choć ja nie do końca jestem przekonana...

Mi się najbardziej podoba Tymek może dlatego że mój syn ma tak na imię, moja 2 letnia bratanica woła na niego Tim, a my Tymek, Tymuś, Tymcio.
    A teraz będzie Leoś.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley84, krisi, gosssiagabrysiowa witajcie mamuśki :)

Ripley84, no własnie dzisiaj podjęliśmy decyzję, że będzie jednak Tymek. Tylko teraz jest dylemat czy Tymon czy Tymoteusz ;)

Jak Wasze dzieciaczki z myślą o nowym rodzeństwie?

• Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    Ripley84, krisi, gosssiagabrysiowa witajcie mamuśki :)

Ripley84, no własnie dzisiaj podjęliśmy decyzję, że będzie jednak Tymek. Tylko teraz jest dylemat czy Tymon czy Tymoteusz ;)

Jak Wasze dzieciaczki z myślą o nowym rodzeństwie?

U nas to Tymoteusz.

Dzieciaki u mnie są zachwycone, codziennie pytają ile dni zostało i że już by chciały mieć braciszka na świecie.Ale u mnie były nawet listy do św. Mikołaja o rodzeństwo i nawet dzieciaki klękały wieczorem i się modliły.
    Dziewczyny to jakąś taką fazę mają już od długiego czasu, jak zobaczą jakiegoś bobasa to wzdychają jaki on słodki i w ogóle wszystkie maluchy na świecie są the best.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ripley84 wrote:
    U nas to Tymoteusz.

Dzieciaki u mnie są zachwycone, codziennie pytają ile dni zostało i że już by chciały mieć braciszka na świecie.Ale u mnie były nawet listy do św. Mikołaja o rodzeństwo i nawet dzieciaki klękały wieczorem i się modliły.
    Dziewczyny to jakąś taką fazę mają już od długiego czasu, jak zobaczą jakiegoś bobasa to wzdychają jaki on słodki i w ogóle wszystkie maluchy na świecie są the best.

Zastanawia mnie tylko jak się mówi do np 30 letniego Tymoteusza. Nadal Tymek? A jakoś "poważniej"? Nie znam żadnego to nie mam punktu odniesienia ;)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dołączę w domu 2 dziewczyny ;) teraz czekam hmmm sama nie wiem czy na chłopaka byle by zdrowe może dowiem sie 28 cóż ma ktosiek między nóżkami:)

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 witaj :) No masz rację, najważniejsze, żeby było zdrowe :)

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam trzecią ciążę- z konfliktem serologicznym po niepodaniu immunoglobuliny. Dzisiaj idę na konsultację do szpitala, a jutro na drugie prenatalne i nie mogę się doczekać określenia płci. Przeczuwam dziewczynkę- Maję. Dzisiaj dzień ojca to mogliby się określić :D Ale nie wiem jak ta wizyta ma wyglądać, bo nigdy nie byłam tak "z zewnątrz". Termin na listopad. Napewno rozwiązanie będzie przez CC. Przeszłam jeden poród naturalny i jeden CC i zdecydowanie wolałabym naturalny..

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam też chciałabym czasem z Wami popisać:) to koja trzecia ciąża dwie cesarki synek prawie 6 lat i córeczka 9 miesięcy..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że też nie masz za dużej różnicy między najmłodszym. Zastanawiała się jak to rozwiązać wózków?

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Magduśka Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. To moje czwarte dziecko. Mam spore różnice wieku między moimi dziećmi.Między córka a synem jest różnica 9 lat, a następnie między synem a kolejnym synem, moim trzecim dzieciaczkiem 7 lat. Teraz będzie różnica 6 lat jezeli odniosę się do ostatniego szkraba a tego, ktory narodzi się w lutym.

Magdalena
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka u mnie tez trzecia ciąża i dwa cc. Boję się trzeciego.
    Jak myślicie czy przeskok i ogarnięcie rzeczywistości z trójką dzieci jest tak trudny jak ze zmiany matki jedynaka na matkę dwoch dzieci? :)

• Magduśka Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak juz wspominałam wcześniej jest spora różnica między dzieckiem i kolejnym po nim. Ja utrudnień nie zaznałam, a raczej pomoc w organizacji ale to zależy od kobiety. Teraz córkę mam już dorosła, samodzielna, nie mieszka już z nami. Zostali w domu dwaj chłopcy. Jeden 12 latek poukładany, pomocny i odpowiedzialny i 5 latek. Jak dojdzie maluch liczę na pomoc męża i przy drobnych sprawach na starszego syna.

Magdalena
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ