X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać w gronie mam z większą gromadką dzieci. :)

Mam trójkę szkrabów roczniki '11, '12 i '15 wszystkie urodzone sn (dwie córki i synek najmłodszy). Teraz czekamy na kolejne dzieciątko, termin na grudzień '17. To sam początek, bo dopiero 6 tydzień. Cieszymy się bardzo, ale i obaw dużo jak to ogarniemy i czy wszystko będzie dobrze. Mamy też jedno dzieciątko w niebie, wczesne poronienie w '14 roku, jest więc to już moja 5 ciąża.

Pozdrawiam serdecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 23:06

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja brzuch mam gigantyczny teraz ;) Wyszedł mega szybko.

Camille, witamy :)
    Chociaż ruch u nas słaby, bo im więcej dzieci, tym mniej czasu :P

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dopiero kończę drugi miesiąc, a już ciężko brzuch ukryć. Najgorsze, że waga zaczyna już iść w górę :(

camille88 witaj :)

Ja tu często zaglądam, bo pracuję przy kompie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 09:41

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś cicho tutaj :(

Ja byłam wczoraj u gina, wszystko w porządku, tętno 170 :)
    eec85df1067bd909.jpg

jenny88, patulla, FeliceGatto, livia30 lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mimo trzeciej ciąży i już/dopiero 16 tc to brzuch jest, ale można ukryć pod jakąś luźniejszą bluzką :) W sumie to ja tam lubie ciążowy brzuszek, więc mógłby być trochę większy ;)
    Ps. Ogólnie to chudzinką nie jestem, więc też łatwiej go chować, albo uznać, że się "obżarłam" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 16:30

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla u mnie 10tc i w sumie na razie nikt z niewtajemniczonych nie domyśla się, że jestem w ciąży, choć jak założę typowo ciążowe ciuchy, to widać brzuch od razu. Na razie mieszczę się w swoje normalne ciuchy więc tragedii nie ma ;) Jednak wątpię, że w 16tc będę w stanie nadal go ukrywać, mimo że jeszcze nie przybrałam nic na wadze ;)

• patulla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra U mnie też słabo się chowa już :P

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Kilka dni temu dowiedziałam się, żę jestem w ciąży. Będzie to nasze 3-cie dziecko. Mam już dwóch synów 2013 i 2014 :) Przyda mi się wsparcie mam, które wiedzą jak to jest ogarnąć większą gromadkę ;)

patulla, livia30 lubią tę wiadomość

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączę -mamy dwóch synów 16 i 10 lat, teraz czekamy na bliźnięta :)
    Nie wiem, jak to ogarnę na starość, ale może znajdę siły :)

patulla, livia30 lubią tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Witam! Kilka dni temu dowiedziałam się, żę jestem w ciąży. Będzie to nasze 3-cie dziecko. Mam już dwóch synów 2013 i 2014 :) Przyda mi się wsparcie mam, które wiedzą jak to jest ogarnąć większą gromadkę ;)
    O to mamy z teo samego rocznika dzieci :D Moi są obaj kwietniowi :) I teraz termin na październik :)
    Życzę nudnej ciąży i dużo sił :)

Elizasz, gratuluję podwójnego szczęścia :) Fajnie, że starsi już są "samodzielni", może i coś pomogą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 09:07

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    O to mamy z teo samego rocznika dzieci :D Moi są obaj kwietniowi :) I teraz termin na październik :)
    Życzę nudnej ciąży i dużo sił :)

Elizasz, gratuluję podwójnego szczęścia :) Fajnie, że starsi już są "samodzielni", może i coś pomogą ;)

Kurcze to masz równy rok różnicy. Nieźle. Mi było ciężko przy różnicy 1,5. Mój starszy syn jest ze stycznia, młodszy z lipca :-) bawią się razem Twoje dzieciaki?

• patulla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Kurcze to masz równy rok różnicy. Nieźle. Mi było ciężko przy różnicy 1,5. Mój starszy syn jest ze stycznia, młodszy z lipca :-) bawią się razem Twoje dzieciaki?
    Rożnica nawet niecały rok ;) Bo starszy koniec kwietnia, a młodszy początek :)
    Bawią, kłócą, biją :D Teraz jest już fajnie :) Oboje chodzą do przedszkola i uczą się wspólnej zabawy :)

Szamika lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tutaj trochę spokojniej :) Jestem też na innym wątku i tam dziewczyny zasuwają z wiadomościami jak szalona, aż się gubię :) Przy większej ilości dzieci nie ma czasu na ciągłe siedzenie na forum :)

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Widzę, że tutaj trochę spokojniej :) Jestem też na innym wątku i tam dziewczyny zasuwają z wiadomościami jak szalona, aż się gubię :) Przy większej ilości dzieci nie ma czasu na ciągłe siedzenie na forum :)
    Dlatego też tu zajrzałam. Na innym wątku nie nadążam :(
    patulla dziękuję :) podwójne szczęście ale stres tez podwójny... starsi na pewno pomogą, cieszą się na maluchy ;)

c55fs65g7gfeotox.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :)

Elizasz no te "świeże" mamusie mają niezły przerób ;) Też się zapisałam na te wątki co Ty (bo mamy tylko kilka dni różnicy) i tak samo nie siedzę tam, bo by trzeba było od rana do wieczora czytać. żeby być na bieżąco ;)

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu, że hoho!
    Mam lekkiego stresa dziś, bo badanie wieczorem, a w poniedziałek prenatalne, to dopiero będzie schiza :/
    Przedwczoraj źle odczytałam wyniki badań i wyszło mi, że mam tokspolazmozę, więc też niezłą jazdę miałam.
    Generalnie dużo mam badań zleconych i myślę, że im więcej badań, tym więcej stresu.... w poprzednich ciążach nie było aż tyle tego....
    Nasze mamy pewno żadnych z tych badań nie robiły i rodziły zdrowe dzieci....
    Trochę to bez sensu, bo stres też dzieciakom szkodzi.....
    Takie mam przemyślenia, bo bardzo przeżywam wszystkie te nieszczęsne badania :(

c55fs65g7gfeotox.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie cisza tutaj. Dziewczyny, co jest?

• aria40 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

Oczekuję 4 dzieciątka. W domciu trzy córeczki 14, 11 i 6.

Czeka mnie 4 cc, więc jest troszkę strachu

Natalia05 lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 witaj :)

Szybko wiesz, że jesteś w ciąży ;)

• aria40 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszybciej jak to możliwe, wiem od momentu jak beta wynosiła 7,89

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ