Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać w gronie mam z większą gromadką dzieci. :)

Mam trójkę szkrabów roczniki '11, '12 i '15 wszystkie urodzone sn (dwie córki i synek najmłodszy). Teraz czekamy na kolejne dzieciątko, termin na grudzień '17. To sam początek, bo dopiero 6 tydzień. Cieszymy się bardzo, ale i obaw dużo jak to ogarniemy i czy wszystko będzie dobrze. Mamy też jedno dzieciątko w niebie, wczesne poronienie w '14 roku, jest więc to już moja 5 ciąża.

Pozdrawiam serdecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 23:06

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja brzuch mam gigantyczny teraz ;) Wyszedł mega szybko.

Camille, witamy :)
    Chociaż ruch u nas słaby, bo im więcej dzieci, tym mniej czasu :P

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dopiero kończę drugi miesiąc, a już ciężko brzuch ukryć. Najgorsze, że waga zaczyna już iść w górę :(

camille88 witaj :)

Ja tu często zaglądam, bo pracuję przy kompie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 09:41

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś cicho tutaj :(

Ja byłam wczoraj u gina, wszystko w porządku, tętno 170 :)
    eec85df1067bd909.jpg

jenny88, patulla, FeliceGatto, livia30 lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mimo trzeciej ciąży i już/dopiero 16 tc to brzuch jest, ale można ukryć pod jakąś luźniejszą bluzką :) W sumie to ja tam lubie ciążowy brzuszek, więc mógłby być trochę większy ;)
    Ps. Ogólnie to chudzinką nie jestem, więc też łatwiej go chować, albo uznać, że się "obżarłam" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 16:30

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla u mnie 10tc i w sumie na razie nikt z niewtajemniczonych nie domyśla się, że jestem w ciąży, choć jak założę typowo ciążowe ciuchy, to widać brzuch od razu. Na razie mieszczę się w swoje normalne ciuchy więc tragedii nie ma ;) Jednak wątpię, że w 16tc będę w stanie nadal go ukrywać, mimo że jeszcze nie przybrałam nic na wadze ;)

• patulla Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra U mnie też słabo się chowa już :P

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Kilka dni temu dowiedziałam się, żę jestem w ciąży. Będzie to nasze 3-cie dziecko. Mam już dwóch synów 2013 i 2014 :) Przyda mi się wsparcie mam, które wiedzą jak to jest ogarnąć większą gromadkę ;)

patulla, livia30 lubią tę wiadomość

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączę -mamy dwóch synów 16 i 10 lat, teraz czekamy na bliźnięta :)
    Nie wiem, jak to ogarnę na starość, ale może znajdę siły :)

patulla, livia30 lubią tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Witam! Kilka dni temu dowiedziałam się, żę jestem w ciąży. Będzie to nasze 3-cie dziecko. Mam już dwóch synów 2013 i 2014 :) Przyda mi się wsparcie mam, które wiedzą jak to jest ogarnąć większą gromadkę ;)
    O to mamy z teo samego rocznika dzieci :D Moi są obaj kwietniowi :) I teraz termin na październik :)
    Życzę nudnej ciąży i dużo sił :)

Elizasz, gratuluję podwójnego szczęścia :) Fajnie, że starsi już są "samodzielni", może i coś pomogą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 09:07

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    O to mamy z teo samego rocznika dzieci :D Moi są obaj kwietniowi :) I teraz termin na październik :)
    Życzę nudnej ciąży i dużo sił :)

Elizasz, gratuluję podwójnego szczęścia :) Fajnie, że starsi już są "samodzielni", może i coś pomogą ;)

Kurcze to masz równy rok różnicy. Nieźle. Mi było ciężko przy różnicy 1,5. Mój starszy syn jest ze stycznia, młodszy z lipca :-) bawią się razem Twoje dzieciaki?

• patulla Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Kurcze to masz równy rok różnicy. Nieźle. Mi było ciężko przy różnicy 1,5. Mój starszy syn jest ze stycznia, młodszy z lipca :-) bawią się razem Twoje dzieciaki?
    Rożnica nawet niecały rok ;) Bo starszy koniec kwietnia, a młodszy początek :)
    Bawią, kłócą, biją :D Teraz jest już fajnie :) Oboje chodzą do przedszkola i uczą się wspólnej zabawy :)

Szamika lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tutaj trochę spokojniej :) Jestem też na innym wątku i tam dziewczyny zasuwają z wiadomościami jak szalona, aż się gubię :) Przy większej ilości dzieci nie ma czasu na ciągłe siedzenie na forum :)

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamika wrote:
    Widzę, że tutaj trochę spokojniej :) Jestem też na innym wątku i tam dziewczyny zasuwają z wiadomościami jak szalona, aż się gubię :) Przy większej ilości dzieci nie ma czasu na ciągłe siedzenie na forum :)
    Dlatego też tu zajrzałam. Na innym wątku nie nadążam :(
    patulla dziękuję :) podwójne szczęście ale stres tez podwójny... starsi na pewno pomogą, cieszą się na maluchy ;)

c55fs65g7gfeotox.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :)

Elizasz no te "świeże" mamusie mają niezły przerób ;) Też się zapisałam na te wątki co Ty (bo mamy tylko kilka dni różnicy) i tak samo nie siedzę tam, bo by trzeba było od rana do wieczora czytać. żeby być na bieżąco ;)

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu, że hoho!
    Mam lekkiego stresa dziś, bo badanie wieczorem, a w poniedziałek prenatalne, to dopiero będzie schiza :/
    Przedwczoraj źle odczytałam wyniki badań i wyszło mi, że mam tokspolazmozę, więc też niezłą jazdę miałam.
    Generalnie dużo mam badań zleconych i myślę, że im więcej badań, tym więcej stresu.... w poprzednich ciążach nie było aż tyle tego....
    Nasze mamy pewno żadnych z tych badań nie robiły i rodziły zdrowe dzieci....
    Trochę to bez sensu, bo stres też dzieciakom szkodzi.....
    Takie mam przemyślenia, bo bardzo przeżywam wszystkie te nieszczęsne badania :(

c55fs65g7gfeotox.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie cisza tutaj. Dziewczyny, co jest?

• aria40 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

Oczekuję 4 dzieciątka. W domciu trzy córeczki 14, 11 i 6.

Czeka mnie 4 cc, więc jest troszkę strachu

Natalia05 lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 witaj :)

Szybko wiesz, że jesteś w ciąży ;)

• aria40 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszybciej jak to możliwe, wiem od momentu jak beta wynosiła 7,89

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ