Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bez problemu. Syna jak dostałam po 30 minutach od cesarki (tylko mnie zszyli i zawieźli na salę) to od razu się przydał i mleka nie brakowało. Córkę dostałam po 5-6h i też pokarmu nie brakowałoZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
To dobrze. Może z Twixani nie uda się kp zbyt długo,ale bardzo bym chciała przynajmniej przez pierwsze miesiące. Przy porosach sn nie było problemów z laktacją,a teraz bałam się,że jak cc na zimno,to organizm nie "zajarzy", że ma zacząć produkcjęWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Tylko nie daj sobie wmówić, że nie masz mleka, bo sporo położnych tak wmawia niestety. Mi tak gadały, że po cesarce nie ma mleka, a jakimś cudem dziecko najedzone i z piersi wiecznie kapieZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
nick nieaktualnyAśka, u mnie to samo. Syn po dniu zaczął tracić na wadze dość sporo 220g, urodził się maleńki - 2920g. Ja co chwilę do piersi przykładałam, czułam, że coś już mi leci, ale młody cały czas spał, trochę pociumkał i spał.
Przyszła położna laktacyjna, lekarz i na mnie, że jestem chora, że dziecko gloduje, ja butli nie chce dac. Więc powiedziałam, że czuję, że on pije, że mam mleko.
Na co lekarz "Pani?! Pani jest po cc na zimno, pani mleka nie będzie mieć! Tamta pani (kobieta obok po sn), o ona ma mleko, po rodziła naturalnie, pani nic nie ma i ma pani butle dać, bo dziecka ze szpitala nie wypuścimy!"
Po kilku godzinach w nocy dostałam nawał, młody całą noc na cycku, rano na obchodzie okazało się, że już 50g przybrał.
Do tego lekarz wchodzi, a ja wieeeelkie plamy od mleka na koszuli nocnej na cyckach, zimne kompresy, cyce jak donice, laktaror itd. Lekarz tylko spojrzał, zapytał o wagę i mówi "Hmmm, aha, no tak" i wyszedł. -
nick nieaktualnykark wrote:Aśka, u mnie to samo. Syn po dniu zaczął tracić na wadze dość sporo 220g, urodził się maleńki - 2920g. Ja co chwilę do piersi przykładałam, czułam, że coś już mi leci, ale młody cały czas spał, trochę pociumkał i spał.
Przyszła położna laktacyjna, lekarz i na mnie, że jestem chora, że dziecko gloduje, ja butli nie chce dac. Więc powiedziałam, że czuję, że on pije, że mam mleko.
Na co lekarz "Pani?! Pani jest po cc na zimno, pani mleka nie będzie mieć! Tamta pani (kobieta obok po sn), o ona ma mleko, po rodziła naturalnie, pani nic nie ma i ma pani butle dać, bo dziecka ze szpitala nie wypuścimy!"
Po kilku godzinach w nocy dostałam nawał, młody całą noc na cycku, rano na obchodzie okazało się, że już 50g przybrał.
Do tego lekarz wchodzi, a ja wieeeelkie plamy od mleka na koszuli nocnej na cyckach, zimne kompresy, cyce jak donice, laktaror itd. Lekarz tylko spojrzał, zapytał o wagę i mówi "Hmmm, aha, no tak" i wyszedł.
OmgTo jakoś musiałaś kiepsko trafić! Ja mialam 3 cc na zimno, w tym pierwsze we Wrocławiu i normalnie mi przyniesiono dziecko do przystawienia (dopiero rano bo 12h na wybudzeniowej lezalam). Nie uslyszalam żadnego slowa ze nie bede miec mleka
A dwa następne miałam juz za granicą i wrecz tu kazano mi karmi piersia a ja musialam walczyc o butelke bo nie chcialy dac. Także ja myślę ze po cc można normalnie kp ale trzeba liczyć sie z tym ze pokarm moze przyjść dopiero w 3 dobie.
My już z Emilka zakonczylymy kp po 4 mies. Odstawila się sama i pięknie pije butelkę. Zaczynamy rozszerzac dietę
Szczesliwa mamusia gratuluje synka
-
Ula tez próbuje się odstawić ale ja jej nie dam i dalej walczę ,Ulka15 tego kończy osiem miesięcy bardzo przezywam to odstawienie najchętniej karmilabym do roku. No cóż dzieci rosną i nic na to nie poradzimy choćbyśmy chcieli.
My jedziemy do mojego taty w odwiedziny do Jeleniej góry od rana jesteśmy w drodze bo jedziemy autobusem do Wrocławia i dalej pociągiem
A to z drogi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb72565e40c3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 11:45
Rene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to mi małego przynieśli od razu po przejechaniu na salę pooperacyjną, czyli pierwsze karmienie było ok 1h po cc. Syn był wtedy ze mną na cycu przez kolejne 7h. Potem wzięli go na noc (pewnie wtedy dali butle i temu jeść nie chciał tylko spał
). Potem o 5 rano pionizacja, a już od 6 młody na cycu jednym i drugim, żeby to laktacje rozchulać
-
NiecierpliwaOna wrote:Dziewczyny jak to jest z laktacją po cc na zimno? Da się rozhulać? Karmiłyście piersią?
-
nick nieaktualny
-
Witam. Dawno nie zagladalam do was pewnie nie uda mi się wszystkiego nadrobić.Dziewczyny gratuluję ciąż udanych wizyt i maluszków
U nas ostatni czas był nie za wesoły Patryk był 4 razy w szpitalu.Mnóstwo leków badań kilka konsultacji i mamy diagnozę astma plus niewielkie opóźnienie odruchów stato -kinetycznych. Przed nami jeszcze kardiolog i odbiór wyników na pneumocystoze.Z waga tez nie ruszamy jak powinniśmy synek ma 9 miesięcy i waży 6750g przy masie urodzeniowej 3850g -
Samari wrote:Hej hej czy są mamusie.ktore.szykuja.sie tak.jak.ja na 3 poród i 3 cesarskie cięcie ???
Pozdrawiam mamusia dwójki dzieci córeczki 7 lat i synka 3 matka w brzuszku drugi synuś termin mam.na maj
Jatylko dzieci młodsze, termin na lipiec.
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
nick nieaktualny
-
jestem posrana na maxa
i strasznie ciekawa jak to będzie, jakie będa dziewczyny, czy rzeczywiście identyczne i w ogóle nie mogę uwierzyć, że jutro o tej porze bedę je miała przy sobie
Torbe 3 razy sprawdziłam, czy mam wszystko, a i tak pewnie czegos nie wezmę, bo zapomniałam, albo nie pomyślałamPo pracy M.mnie zawiezie do szpitala. Jutro ma przyjechać do szpitala na 8.00, żeby być na sali obok podczas cc
Teraz ogarniam dzieciakom ciuchyw sobotę - 19.01 mają występy z okazji Dnia babci i dziadka + jasełka. Liczę na to, że w pt wrócę do domu, ale w razie "W" wolę przygotować ubrania (Kasia jest aniołkiem, Wojtek pasterzem, a po jasełkach jeszcze wierszyki i piosenki na Dzień babci, więc krawat, kamizelka
) Wiecie jak to jest z facetami
Jak mama nie przypilnuje, to...
W pt teściowie przyjeżdzają z okazji tych występów, to teściowa ewentualnie dopilnuje, żeby dzieci wyglądałay jak ludzie
no i przy okazji poznają Twixy
kark, inessa lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Ja mialam 3cc pierwsza super druga gorzej a trzecia tragiczna tylko ze mi lekarz powiedzial ze mialam masakre w brzuchu iprawie pekla macica... ake to tez napewno temu ze ciagle dzwigalam corcie na brzuchu jak zawozilam synka do przedszkola.. mama pomagala ile mogla ale pracuje maz w trasie a tesciowa udaje babcie tylko jak jest jakies wesele tak to nawet nie odwiedzili syna jakmial zabieg dwa razy w szpitalu ba nawet nie zadzwonili spytac zreszta nawet o mikolaju niepamietaja.. moja corcia po szczepieniu sie rozlozyla wiec znowu mialam ciezki tydzien kiedy to sie skonczy ja juz padam ze zmeczenia1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity