Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Witaj Nulka ❤❤.
Dobrze widzieć znajomą osobę , z całego serca gratuluję 😘.
Witam sie moje drogie po weekendzie, spogody jak pod psem ciąg dalszy a weekend majowy tez ma być taki a czy tak będzie no zobaczymy 😊. Dziś rano zauważyła znów ty ci takiej galarety nic tam dalej się nie działo , u nas już prawie 38 tc ❤❤❤😱 więc może Dominik śmiało wychodzić ❤❤😝 bym miała piękny prezent na urodziny ❤❤ , ale jak na razie ani widu ani słychu porodu mały aż nadto się rusza torba a raczej walizka w samochodzie już leży no i pozostaje czekać jak coś by sie zaczęło to mam pod nosem szwagierkę wiec mogę być spokojna , sama z reszta to zaproponowała ze może Ania i pozostałymi naszymi dziećmi sie jak coś zająć 😁. Ogólnie samopoczucie to oki kaszel juz mi przeszedł jedynie trochę mam chrypy , a muszę pamiętać żeby teraz poprosić mojego Pana gina o skierowanie do szpitala wolę jak coś mieć już nie pamiętam jak to przy Ani było ale chyba miałam to skierowanie .
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRene wrote:Pawojoszka jak się czujesz mówiłaś komuś juz o ciąży
Szczealiwa oby oby się zaczęło w najbliższym czasie 🙂
U nas nadal brzydka pogoda i coś czuję że nici z urodzinowego grilla mojego synka
Też tak chciałabym moja droga akurat zbliża sue długi majowy weekend maz w domu dzieci wszystkie tez wiec może wychodzić jak na razie ciiiisza chyba ze mnie nagle weźmie no nic czekamy jak coś będę Was informować 😊.
Ponoć ma być teraz ładnie jak patrzyłam na pogodę , a tam wiesz jak to z tą pogodą bywa ☺ . -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Też tak chciałabym moja droga akurat zbliża sue długi majowy weekend maz w domu dzieci wszystkie tez wiec może wychodzić jak na razie ciiiisza chyba ze mnie nagle weźmie no nic czekamy jak coś będę Was informować 😊.
Ponoć ma być teraz ładnie jak patrzyłam na pogodę , a tam wiesz jak to z tą pogodą bywa ☺ .
Najlepiej jak by wody odeszły bo te skurcze straszaki czasem lubią robić nadzieję a co do czego to nie dają postępu porodu -
nick nieaktualnyNulka wrote:Szczęśliwa oby cisza przed burzą 😉
No oby oby ☺.
Rene
U mnie póki co żadnych straszaków nie było , mi dziś moja siostra tak powiedziała może Dominik wcześniej się urodzi , u mnie w rodzinie tak właśnie jakoś jest że chłopcy szybciej się rodzą ona synka urodziła na tydzień lub dwa przed terminem miała na 10 Lipca 2017 roku a urodziła 26 Czerwca ,
a też na poród to się raczej nie zapowiadało i tak nagle ją wzięło a to był jej 2 poród SN . Powiem Ci że bardzo chciałabym aby mój ten 5 poród wyglądał jak 3 , gdyż mój mąż był w domu mieliśmy opiekę do dzieci wszystko tak szybko się zaczęło rano wstaliśmy przytulanko 😝, potem obiad , spacer i tam najpierw idę siku potem poczułam takie dziwne uczucie coś ciepłego w brzuchu , idę do WC a tam chlup wody mi odeszły szybko pod prysznic i na wkładce zauważyłam nitki krwi , i dzieci do cioci i do szpitala tak na spokojnie do tego podchodziłam ,
jakoś wyjechaliśmy po 14.00 tam potem do szpitala do rejestracji itp spisanie danych , dali potem mi koszulę do porodu fajna była aż pupą świeciłam 😂😝 najpierw na USG potem na fotel , a tam juz rozwarcie na 10 palcy 😱😱 i szybko na porodówkę , nawet oksy mi nie zdążyli podać szybko na fotel tzw " samolot " trzy parte i o 15.20 Gabrysia była na świecie ❤❤ .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 16:15
-
Rzeczywiście ekspresowy poród i oby ten taki był
U mnie pierwszy był lajtowy chociaż po terminie, leżałam już w szpitalurano około godziny 7 odeszły mi wody ale nie całe o 10 skurcze około 14-15 porodowka i o 17.25 córka była na świecie
A dzień wcześniej parę kobitek chyba 4 przyszły do nas na salę dostawały ostatnie łóżko i zaraz fru na porodowke a my tak lezalysmy i nic się nie działo więc wymyslysmy sobie dla żartów że i my musimy chociaż na chwilę usiąść na tym szczęśliwym łóżku i co na drugi dzień z rana obie zaczelysmy rodzić 😂🤣😀😁
Tyle lat minęło a ja to tak dobrze pamiętam hihiSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa oby wszystko poszło po twojej myśli ,mój ostatni poród też był expresowy a i tak jestem przerażona wizja następnego.
Rene w sprawie ciąży milczę jak grób ,chociaż mam świadomość że w nieskończoność tego nie ukryje .
Nulka tutaj ci mogę powiedzieć bo sami swoi, pytałaś ile my tych dzieci mamy . To nasze siudme będzie .
Mam nadzieję że ta pogoda to się poprawi na majówkę bo mamy zamówiona imprezę i grill.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:Szczęśliwa oby wszystko poszło po twojej myśli ,mój ostatni poród też był expresowy a i tak jestem przerażona wizja następnego.
Rene w sprawie ciąży milczę jak grób ,chociaż mam świadomość że w nieskończoność tego nie ukryje .
Nulka tutaj ci mogę powiedzieć bo sami swoi, pytałaś ile my tych dzieci mamy . To nasze siudme będzie .
Mam nadzieję że ta pogoda to się poprawi na majówkę bo mamy zamówiona imprezę i grill.
Kiedy mówisz mężowi? Ja zamierzam mu jutro dać zdjęcie z usg 😀 Cały czas nie wiem czy nagrywać czy zdjęcia robić jego reakcji 😂Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRene wrote:Dzień dobry
Trzymajcie kciuki za mojego Patryka jesteśmy już u kardiologia czekamy na wizytę
Mocne kciuki moja droga ✊✊✊✊✊.
Rene Mam nadzieję że tak będzie 😁.
pawojoszka Wow 7 szczęść ❤❤❤, ja tam na opinie i głupie gadanie nie patrzę ,
sama mam taką znajomą co ma 5 dzieci , moja taka sąsiadka ma 6 mam w rodzinie taką ciocię co urodziła 12 dzieci najstarszej się wyrzekli nie dziwię im się że tak postąpili , ale wyrzekać się własnego dziecka nie mnie ich oceniać .
No to witamy sie z Dominikiem w 38 tc ❤❤❤, pomyśleć że w tych tygodniach tc urodziłam Grzesia i Gabrysię na razie nic tam sie nie dzieje , wczoraj spotkakam ciocię mojego męża i ona tak do mnie oj cis widzę ze nie dotrwasz do terminu masz już bardzo nisko brzuszek, ma moje siostry tez tak mówią o wczesniej urodzisz nie ukrywam ze tak chciałabym , aby było a czy tak będzie to zobaczymy. Synek mial wczoraj i dziś normalnie lekcje i wiem ze od 6 Maja normalnie będą juz chodzić i po co na co ten strajk im był , jeszcze nie ma wyników z egzaminów ósmoklasity , tu podania złożyć . No i juz jutro 1 Maja mój maz będzie w domu ale sobie odpoczniemy on od pracy ja id chodzenia do przedszkola i szkoły niby nic a te dni upłynął.
A tu nasza aktualizacja ❤❤. 38 tc ❤❤.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f6c1224cfb7.jpg
Rene, Nulka, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRene wrote:Jesteśmy po i mamy ubytek miedzyprzedsionkowy,do tego TR stopień lagodny(niedomykalnosc zastawki trójdzielnej) i ma jeszcze w serduszku strune rzekoma😥
Dziękujemy za kciuki
I co kardiolog Wam mówiła czy należy coś dalej robić , może skonsultuj to jeszcze z innym kardiologiem , lub jakieś dodatkowe badania Ania też ma ubytek przy serduszku nie zagraża jej to życiu itp itd normalnie może np w przyszłości uprawiać sport itp jakby nie daj Boże coś się działo to od razu do naszej kardiolog prawidłowo się rozwija nasza pediatra nie widzi żadnych zastrzeżeń . -
Ja po wizycie
Groszek ma 2,3mm i ma się świetnie 😍 Serduszko bije ❤️
Mąż już wie ino dziwo przyjął to całkiem dobrze 😁
Termin z OM22.12 z USG 26.12 tak ze święta w rym roku będą ciekawe 😂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82dea906d1d2.jpgRene, Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka, inessa, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
-
Nulka wrote:Ja po wizycie
Groszek ma 2,3mm i ma się świetnie 😍 Serduszko bije ❤️
Mąż już wie ino dziwo przyjął to całkiem dobrze 😁
Termin z OM22.12 z USG 26.12 tak ze święta w rym roku będą ciekawe 😂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82dea906d1d2.jpg
Gratuluję serduszka i udanej wizyty 🙂 -
Szczęśliwa Mamusia wrote:I co kardiolog Wam mówiła czy należy coś dalej robić , może skonsultuj to jeszcze z innym kardiologiem , lub jakieś dodatkowe badania Ania też ma ubytek przy serduszku nie zagraża jej to życiu itp itd normalnie może np w przyszłości uprawiać sport itp jakby nie daj Boże coś się działo to od razu do naszej kardiolog prawidłowo się rozwija nasza pediatra nie widzi żadnych zastrzeżeń .
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość