X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia u mnie podejrzewali właśnie ciążę w bliźnie, lekarz tlumaczył mi, że objawy mogą nie wystąpić, poprostu zarodek zagnieździ się w bliźnie i tam sobie rośnie i to jest zagrożeniem życia.
    Nie mówię, że tak u Ciebie będzie!!
    Po tych moich przejsciach radziłabym iść to sprawdzić gdzieś w przyszłym tygodniu tym bardziej, że jesteś już po 3 cc

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja jestem po 3 CC i operacji ba macicy i ostatnia różnica u mnie podobna. Zaszłam w 4 ciążę jak mały miał 13 miesięcy. Całą ciążę 0 dolegliwości. Będzie dobrze :)
    Ja bym już nie chciała kolejnego dziecka. A tu takie przygody z antykoncepcja 😱

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Szczęśliwa a argument, że wszystkie dzieci będą miały Komunię, Bierzmowanie, a najmłodszy nie, bo eMek ma takie widzimisię?

Apropo chrztu my chrzcimy 27.07 no i oczywiście nasluchalam się od proboszcza, że jak to 4 dziecko, a my tylko ślub cywilny (już kilka lat się zabieramy aby wziąć kościelny ale wiecznie nie wychodzi) , ma nadzieję, że to już ostatnie dziecko, bo tak nie można. No to mu powiedziałam żeby się nie martwił, bo już jestem bezpłodna także ten..

Święte słowa moja droga😊 ech muszę jakoś, przemówić do tego mojego uparciucha.

O to już w krótce będziecie chrzcić , mi to proboszcz syna do Komunii Świętej nie chciał dopuścić gdyż ma inne nazwisko 😱😱😱😱.

Moj tata też chciał chyba synów gdyż wszystkie byłyśmy obcinanie na chłopaka, co mam tacie za złe , zawsze marzyłam o długich włosach a od małego dziecka obcinali mnie i pozostałe moje siostry jak na chłopaka .

Mój mąż ma takie trochę inne podejście i do dziewczynek i do Dominika budujemy teraz kuchnię to dziewczynki tam chodzą trochę mu pomagają ( bardziej się polączą) to wysłał je do domu i Grześ mu pomagał Grzesia bardzo akceptuje i traktuje jak wpadnę dziecko, a tu do Dominika jak do jakiegoś innego człowieka wszak podejdzie zajmie się nim, ale i tak ja jestem przy małym te 24 godz na dobę. Wczoraj mały to miał okropny dzień nic tylko plakał i marudził i wcale nie spał za to dziś anioł nie dziecko od 9 mi śpi w kojcu.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Szczęśliwa a argument, że wszystkie dzieci będą miały Komunię, Bierzmowanie, a najmłodszy nie, bo eMek ma takie widzimisię?

Apropo chrztu my chrzcimy 27.07 no i oczywiście nasluchalam się od proboszcza, że jak to 4 dziecko, a my tylko ślub cywilny (już kilka lat się zabieramy aby wziąć kościelny ale wiecznie nie wychodzi) , ma nadzieję, że to już ostatnie dziecko, bo tak nie można. No to mu powiedziałam żeby się nie martwił, bo już jestem bezpłodna także ten..

Moje urodziny :) :)

Polscy, wiejscy proboszczowie... Nie maja prawa odmowic dziecku sakramentu z tych powodow. Ale kazdy swietszy od papieza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 16:04

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka powiem ci że najwięcej problemów zawsze robili mi ci miastowi proboszczowie ,mój wiejski proboszcz nawet kasy nie chciał wziąć za chrzest i nie robił problemu ze chrzestna bez ślubu żyje i z parafii pozwolenia na bycie chrzestna nie dostała i do spowiedzi ani do komunii nie poszła

cf409fc7e7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka uogolnilam mocno, a chodzi bardziej o takie zasciankowe myslenie. Ja mam za soba wiele lat edukacji w tym zakresie a obecnie pracuje w kosciele. Moje corki maja po jednym rodzicu chrzestnym katolickim i po jednym tylko takim reprezentacyjnym (figurant taki, ktory nie widnieje w ksiegach parafialnych), bo znakomita wiekszosc rodziny mojego meza to protestanci i ateisci.
    W przypadku, gdy rodzice dziecka proszacego Kosciol o chrzest zyja w zwiazku niesakramentalnym to musi byc po prostu pogadanka o tym czym jest sakrament i do czego sie zobowiazuja przy chrzcie dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 23:46

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a u mnie normalnie wpisywani są chrześni do akt mimo że żyją bez ślubu co prawda niby określają się jako katolicy może z przedstawicielami innej wiary jest inaczej. No ale ateista ,który zostaje chrzestnym żeby wspomagać rodziców w wychowaniu dziecka w wierze katolickiej to trochę jednak dziwne conajmniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 09:55

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka O ja Cię kochana, ale u Was te tc mijają już 17 tc ❤.

Dziś moja siostra ta co jest w pierwszej ciąży ma wizytę taka zwykła bez USG.

Jestem z siebie dumna od dwóch dni Dominik sam zasypia w swoim łóżeczku turystycznym 💪💪💪, mam wyjątkowe dziecko 😁😁. Nawet dziś mały dwa razy " powiedział " nie już w głos nawet się śmieje 😍 zaskakuje mnie nasz Dominik. Ech rozmawiałam z moim mężem znów na temat chrztu postawiłam na swoim i zobaczymy czy da to jakikolwiek efekt.
    Wczoraj sobie siedziałam i wietrzyłam ranę po CC , Ania do mnie podeszła i się uśmiecha i po brzuchu mnie gładzie 😍❤ , ja tak w żartach powiedziałam o Ania mama ma dzidzię w brzuszku , a najlepszy to mój mąż a weź to wypluj 😱🙊🙉🙈 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 12:47

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a jeszcze niedawno chciał.

Mija ten czas jak szalony toż już wakacje na półmetku ,miałam ćwiczyć czytanie z Asią a chciałam najpierw trochę od tej szkoły odsapnac i tak pół wakacji przeleciało musimy za to czytanie się wziąć poważnie ,jak sobie pomyślę że już niedługo szkoła znowu to mi gorzej

cf409fc7e7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Laurka a u mnie normalnie wpisywani są chrześni do akt mimo że żyją bez ślubu co prawda niby określają się jako katolicy może z przedstawicielami innej wiary jest inaczej. No ale ateista ,który zostaje chrzestnym żeby wspomagać rodziców w wychowaniu dziecka w wierze katolickiej to trochę jednak dziwne conajmniej.

Chyba mnie nie zrozumialas.
    Nie-katolik nie bedzie wpisany do akt. Katolicy zyjacy bez slubu to osobna sprawa.
    Zaden ateista chrzestnym nie bedzie. Dlatego my mamy maly wybor.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka coś takiego jak świadek chrztu?

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Laurka coś takiego jak świadek chrztu?

Tak.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas też tak można, tylko musi być jeden chrzestny chrześcijanin i ewentualnie świadek chrztu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa a jeszcze niedawno chciał.

Mija ten czas jak szalony toż już wakacje na półmetku ,miałam ćwiczyć czytanie z Asią a chciałam najpierw trochę od tej szkoły odsapnac i tak pół wakacji przeleciało musimy za to czytanie się wziąć poważnie ,jak sobie pomyślę że już niedługo szkoła znowu to mi gorzej

Mój mąż na zmienne zdanie , i często coś mówi nie na poważnie ciężko go zrozumieć 🙊🙈🙉.

Ja nawet nie myślę o Wrześniu jeszcze Sierpień i po wakacjach jak mogę dziewczynki sobie poradzą w 1 klasie , jak synek da sobie radę w szkole wyższej tam dużo jest młodzieży nie tylko zawodówka jest też liceum i technikum a nawet liceum dla dorosłych .

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 17:21

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Widzę,że nie tylko u nas problem z chrzestnymi. Nasz najmlodszy synek ma 15 mcy i będziemy Go chrzcic dopiero we wrzesniu. Mój mąż pod naciskiem swoich rodziców wybrał swoja siostrę na chrzestną ,ale okazalo sie ,że ona nie moze być chrzestną i zostanie właśnie świadkiem chrztu.
    Szczęśliwa Mamusia obie corki ida do 1 klasy?

Tak obie wcześniej Marysia ta starsza była 2 lata w przedszkolu potem do zerówki ją zapisałam,i teraz będzie szła do 1 klasy, Gabrysia ta mlodsza o rok też idzie do 1 klasy będą chodzić osobno nie razem.

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny..
    U nas jakoś leci. Zosię mamy pochowana i tak żałuję że Tomusia nie pochowałam..
    Jestem jeszcze na macierzyńskim i rozglądam się za inna praca ale z marnym skutkiem..
    A tak jakoś leci.

A nie chciały byście założyć grupy zamkniętej na FB?

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera miło Cię widzieć. Mam nadzieję, że znajdziesz szybko dobra prace.
    Pewnie jest Ci cholernie trudne, przytulam.
    Moja siostra jest teraz w podobnej sytuacji.. Pierwszego aniołka nie pochwała, a teraz będzie pochówek dla drugiego. I bardzo to przeżywa..

Ja nie mam fb 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 00:11

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Tinnera miło Cię widzieć. Mam nadzieję, że znajdziesz szybko dobra prace.
    Pewnie jest Ci cholernie trudne, przytulam.
    Moja siostra jest teraz w podobnej sytuacji.. Pierwszego aniołka nie pochwała, a teraz będzie pochówek dla drugiego. I bardzo to przeżywa..

Ja nie mam fb 😱

Przykro mi..
    Ja nie wiem czemu takie rzeczy się dzieją..

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Hej dziewczyny..
    U nas jakoś leci. Zosię mamy pochowana i tak żałuję że Tomusia nie pochowałam..
    Jestem jeszcze na macierzyńskim i rozglądam się za inna praca ale z marnym skutkiem..
    A tak jakoś leci.

A nie chciały byście założyć grupy zamkniętej na FB?

Witaj moja droga i tulę Cię mocno ❤, ja do dziś dnia żałuję że nie pochowałam mojego aniołka 😔.

Ja wszak jestem na FB od dobrych paru lat nawet niektóre z nas bo jestem na dwóch takich forach mają prywatne konta, ale też nie ma nic na siłę chciałabym ale jednak wolę być tu z Wami na bbf.

Hej hej moje drogie 😊.

Matko znowu gorąco u nas jakieś plagi egipskie pełno takich ślimaków bez skorupki i liście nam zjadają id warzyw i pomidory nawet jedzą, matko co za koszmarne pole 🙊🙈🙉. Byliśmy z małym na podcięcie wędzidełka matko jak płakał, miał podcinane nożyczkami Pani chirurg mu znieczulenlń taką pasta żelem, normalnie hak jadł tak je i nic się nie zmieniło trochę jest spokojny. Ja już nie wiem co robię źle gdyż Dominik już od paru dni śpi w łóżeczku turystycznym , i zawsze jak zasypia to marudzi i płacze i tak jest za każdym razem 🙊🙈🙉 , i mam już tego dość , muzyka uspakająca , kołysanki , szumy nic nie skutkują nie uspokajają go a u nas na naszym łóżku to ładnie śpi jak go biorę na ręce to spokojny jest , w wózku wszak zaśnie ale co go przełożę to zaraz się rozbudza , wczoraj na rękach mi zasnął położyłam go i zaraz oczy jak 5 zł 🙊🙈🙉wykąpaliśmy Dominika i tak od 17 do 20 marudził i płakał, a po kąpieli przeważnie szybko zasypiał i ciszę ma spokój zawsze pokój dzieci jest wywietrzony i nie wiem czemu tak jest Ania wszak też marudziła i płakała jak ja uczyłam , aby sama zasypiała ale już miałam dość tego hej ciągłego płaczu więc sobie odpuściłam i potem jakos minął tydzień i spróbowałam znów i bez problemu zasypiała 😊.

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ