X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Kark tez robiliśmy wiecej, jednak te byly istotne dla endo. Hormon wzrostu robi sie w szpitalu ,a dokładniej sprawdza sie najpierw wyrzut nocny hormonu. Jest wtedy 5 pobran krwi. Jezeli te wyrzuty sa niskie ,robi sie test obciazenia przysadki - pobrania krwi po podaniu pewnych leków.
    Twój synek urodzil sie o czasie? Jak duzy byl? Moja o czasie ,ale malutka byla. Pierwsze 4 mce szła jak burza ,a pozniej zastój. Jest drobniutka, ale apetyt ma spory 😁 po mamusi😉 tez szczupła mocno jestem ,ale wzrost mam przeciętny.

Szczęśliwa mamusia jak tam tatuś poradził sobie z usypianiem synka?😊 Mój mąż potrafi szybko uśpić naszego najmłodszego w przeciwieństwie do mnie 😀 bo przy mnie to tylko malutki na cycu zasypia 😊

Nie poradził sobie zbyt , cały czas płakał trochę się uspokoił jak samochodem pojeździł , wyobraźcie sobie że było opóźnienie aż o dwie godziny 😎😡 miałam na 8.15 weszłam po 10.10 .

Ogólnie tam zrobił mi tylko USG brzucha, nie badal mnie gin, wypytał o wszystko itp zobaczył mogą ranę po CC rozmawialiśmy o antykoncepcji i polecił mi spiralę wkładkę domaciczną koszt takiej wkładki 300-500 zł , są jeszcze takie hormonalne a to ceny sięgają od 1000 wzwyż mam się w Sierpniu pokazać i mi założy, a to muszę to w aptece kupić czy mój Pan gin już będzie miał np ze szpitala i Mi założy nie mam na to recepty itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia u mnie na odwrót, jak już choćby najstarsza jedzie na noc to mówimy z M oboje "Co tu robić, tak cicho i pusto z dwójką i za dużo czasu człowiek ma" 😅

A wy po poworcie dziewczyn będziecie mieć podwójne urodziny 😉?

Szczęśliwa Natalia ma rację. Zwykła tradycyjna spirala bez hormonu po prostu powoduje poronienia w cyklach gdy dochodzi do zapłodnienia, bo zarodek się nie może zagnieździć. Ale przy sprzyjajacych warunkach jak grube endometrium, mocny zarodek dochodzi do ciąży i potem albo jest pozne poronienia albo dziecko zdeformowane 😕

A dziewczyny ktoś pisał, że przed hormonami trzeba mutacje sprawdzić, wiecie może jakie ew mutacje wykluczają hormony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 09:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark,Natalia To lepsza byłaby hormonalna dużo słyszałam o takiej wkładce Mirena jest bardzo popularna, mam takie dwie znajome co będą mieć zakładaną tą Mirenę , mi mój Pan gin polecił mi nie hormonalną tabletki już brałam i nie chce już ich brać, prezerwatywy odpadają wazektomii nie bierze mój mąż pod uwagę więc pozostaje mi ta wkładka domaciczna .

Ale pogoda Lipiec i trzeba ubierać się jak na jesień , podobno tak ma być niby do końca Lipca 😎😎😎 . Kolki minęły to teraz mam inny " problem " z usypianiem małego , przyznam się że to też i moja wina bo Dominika do tego przyzwyczaiłam i inaczej nie zaśnie , w wózku nie , na rękach też nie , a mały pewnie swoje waży i noszę go jedynie aby mu się odbiło , jedynie zasypia na leżaczku bujaczku jak się go buja na łóżku przy nas nie zaśnie przy butelce żadko co zasypia , muzyka , szumy , kołysanki nie skutkują, nawet wożenie samochodem też nic nie daje . Wczoraj to jak małego wzięłam i tak na rękach bujałam to zasypiał położyłam go na nasze łóżko to zaraz się obudził . Mi moja siostra poradziła abym z Anią do psychologa poszła gdyż ona ciągle paprochy mi zbiera i nie tylko , nawet z kwiatka z doniczki ziemię je , mój tata powiedział że ona nie powinna tak robić , że już jest duża , zaś u mojej siostry ciotecznego dzieci do 3 lat paprochy zbierały, i nie wiem co o tym sądzić ja uważam że w końcu z tego wyrośnie i trochę no nie wiem , według mnie to może dziwne o pójdę do pediatry i powiem że moje 2 letnie dziecko paprochy bierze do buzi poradzić się poradzę zobaczymy co powie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Kark z tego co ja wiem to napewno nalezy sprawdzic zakrzepice, zespol krzepniecia i zespol antyfosfolipidowy. Przeciwskazaniem sa niedobor antytrombiny III, niedobro bialka c i s. Dziewczyny robia te badania z TestDna wychodzi chyba najtaniej. Nie wiem czy te wszystkie potrzebne, byc moze tylko zespol krzepniecia- nalepiej jakby ci lekarz zlecil. Mozesz zbadac np poziom homocysteimy i kwasu foliowego i jesli bedzie zawyzony to dopiero te mutacje mthfr sprawdzic.

Mamusia moze zasiegnij jeszcze opinii innego lekarza. W ogole mozna tak szybko po cc spirale mechaniczna? Zobacz jaki mialas problem z gojeniem sie rany, no nie wiem czy to dobrze dokladac cialo obce tam. Moga byc zrosty, bole brzucha, krwawienia...

Chyba tak zrobimy podwojna imprezke dla najstarszej i najmlodszej 😀 Jeju 14 lat bedzie, kiedy to zlecialo. Az mi staro jak o tym mysle hahah

Ogólnie to powiem Ci że ja miałam stan zapalny i wszędzie wyczytałam i nawet moja położna tak mi powiedziała , że to normalne że czasami rana po CC się paskudzi idę w tą Środę do chirurga tak mi mówił o parę dni i przestanie lecieć , a tu nadal coś tyci tyci widać na opatrunku , gorączki nie mam dobrze się czuję zobaczę co mi ten chirurg powie , mój Pan gin powiedział abym pokazała się w Sierpniu że powinny właśnie 2 msc minąć od CC aby cis tam robić, a tu czytałam na wszelkich stronach ginekologicznych i medycznych , że musi wystąpić @ ponoć aby taką wkładkę założyć , gdyż macica jest wtedy taka luźniejsza a ja jeszcze nie dostałam pierwszej @ co dopiero połóg mi się skończył , tu u mnie w mieście są wszak ginekolodzy ale oni nie znają mojej historii itp itd , wolę już do mojego Pana gina iść bo mam do niego zaufanie , a inny gin co mi doradzi , sam mój Pan gin powiedział że to będzie dla mnie najlepsza metoda, że wiele innych pacjentek jest zadowolonych itp itd .

Moja droga więc co czujesz mój Grześ w Grudniu będzie miał 15 lat 😱😱 , matko kiedy to zlecialo ja się pytam , a co dopiero był taki mały, a tu już wyższa szkoła, nowe otoczenie, znajomi.

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 17:23

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja też nie jestem fanką tej wkładki ,z samego faktu że zylabym ze świadomością że powoduje ona poprostu wczesne poronienia ,że w ten sposób mogę zabijać moje nienarodzone dzieci ,pozatym jest to dość przestarzały środek dodatkowo kosztuje swoje. Co do tego gina to po tej historii z Dominikiem to ja bym mu jednak nie ufała. Inny gin nie potrzebuje znać twojej historii wystarczy zwykły wywiad ,nie cierpisz przecież na żadną skaplikowana chorobe,która by wymagała specjalistycznej wiedzy. Jeśli dobrze znosilas hormony to ja bym raczej pomyślała o implancie, co prawda kosztuje więcej ale jest dużo bezpieczniejszy

Szczęśliwa Mamusia, Natalia05, Laurka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa ja też nie jestem fanką tej wkładki ,z samego faktu że zylabym ze świadomością że powoduje ona poprostu wczesne poronienia ,że w ten sposób mogę zabijać moje nienarodzone dzieci ,pozatym jest to dość przestarzały środek dodatkowo kosztuje swoje. Co do tego gina to po tej historii z Dominikiem to ja bym mu jednak nie ufała. Inny gin nie potrzebuje znać twojej historii wystarczy zwykły wywiad ,nie cierpisz przecież na żadną skaplikowana chorobe,która by wymagała specjalistycznej wiedzy. Jeśli dobrze znosilas hormony to ja bym raczej pomyślała o implancie, co prawda kosztuje więcej ale jest dużo bezpieczniejszy

Dziękuję moja droga 😘, potrafisz mądrze poradzić ❤.

A jak tam Twoje samopoczucie?, znacie może już płeć?.

Ale jaja u mojego męża w pracy, jego boże się pracodawca na urlopie a tu nagle z inspekcji pracy się pojawili , mój mąż mi napisał 😊 będzie miał przes** ten mojego męża pracodawca , gdyż nie dba o bezpieczeństwo pracowników, niektórzy tam na czarno robią, a warunki na stolarni to obraz klęski i rozpaczy .

Irytuje mnie już moja siostra o kiedy będą u Was chrzciny, ja chciałabym już załatwić jakąś datę , ale jak mam to zrobić jak nadal chrzestnego nie mam , a mój mąż za chiny nie chce zgodzić się na tego swojego brata ciotecznego 😔😎 cały czas mówi że to tylko sąsiad , że się na chrzestnego nie nadaje to mu odparłam jak się nie nadaje to wybierz Pawła albo Staśka , a on że nie ma mowy nie uznaje swojej rodziny a jego stosunki z tym Krzyśkiem to też dziwne wyglądają jak coś to jeden drugiemu pomoże, a tak to ani be ani me wybrałbym męża mojej siostry Beatki już z Beatką o tym rozmawiałam i mąż Madzi naszej siostry nie chce się zgodzić , a mąż właśnie Beatki też nie zgadza się , co mam prosić na kolanach aby się zgodził chłopaka mojej najmłodszej siostry nie wybiorę bo go nie znam , i weź tu kogo znajdź jak mój mąż nikogo nie bierze pod uwagę , a u mnie nie ma kogo wziąść .

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa w piątek mam wizytę liczę że czegoś się dowiem ,jeśli nie to rozejrze się za USG prywatnym bo ten sprzęt na NFZ to faktycznie stary.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według wszelakich znaków i guseł i przeczuć powinna być dziewczynka ,więc jak się okaże chłopak to się mocno zdziwię

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa w piątek mam wizytę liczę że czegoś się dowiem ,jeśli nie to rozejrze się za USG prywatnym bo ten sprzęt na NFZ to faktycznie stary.

O to mocne kciuki, najważniejsze aby dziecko zdrowe było :-). lecą u Was te tc już 16 o ja Cię :-).

Byłam dziś z małym u pediatry na takiej pierwszej wizycie waży już 6400 😱😱❤, na szczepienie mam przyjść 25 Lipca albo 1 Sierpnia, jestem właśnie pod gabinetem chirurga może od niego więcej się dowiem niż od mojego Pana ginekologa co do mojej rany po CC .

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa prawie 6,5 kg?? Niezly z niego byczek! Czy Twoj maz jest jak to sie mowi kawal chlopa?
    A z ciekawosci u Was pierwsza wizyta u pediatry jest tak pozno? U mnie kilka dni po wypuszczeniu ze szpitala. A jesli sie nic nie dzieje i wszystko jest super to kolejna przy skonczonym 1. miesiacu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka Dominik po urodzeniu mial 5100g haha :)
    U nas też wizyta tuż po wypisie, chyba 3 doba.
    Szczesciwa pisałaś że już chcesz odstawić od piersi, czemu tak szybko? Jak nie chcesz to nie pisz, szanuje Twoje zdanie.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a gdzieś ty się podziała?!

• Laurka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Laurka Dominik po urodzeniu mial 5100g haha :)
    U nas też wizyta tuż po wypisie, chyba 3 doba.
    Szczesciwa pisałaś że już chcesz odstawić od piersi, czemu tak szybko? Jak nie chcesz to nie pisz, szanuje Twoje zdanie.

Katalonia wiem o tym, czytam forum.

Aga Kark sie wypisala (ale mam nadzieje, ze wroci). Podobno byla zadyma na innym watku.

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Szczesliwa prawie 6,5 kg?? Niezly z niego byczek! Czy Twoj maz jest jak to sie mowi kawal chlopa?
    A z ciekawosci u Was pierwsza wizyta u pediatry jest tak pozno? U mnie kilka dni po wypuszczeniu ze szpitala. A jesli sie nic nie dzieje i wszystko jest super to kolejna przy skonczonym 1. miesiacu.

Byliśmy już wcześniej na takiej wizycie bo kolki miał, ale wtedy nie był ważony ani mierzony itp , sama mi moja Pani pediatra tak powiedziała żebym przyszła jak mały będzie mieć miesiąc to tak zrobiłam .
    No spory nasz klocuszek jest 😁 moje plecy a szczególnie kręgosłup już o pomoc woła ciągle mnie boli , a noszę mojego jedynie aby mu się po jedzeniu odbiło . Mój mąż raczej był drobny dopiero gdzieś koło roku był taki pucowaty jak miał gdzieś z 3/4 lata lub więcej to dopiero kawał chłopa, z niego było widać w tatusia się wydał voraz bardziej go przypomina 😁 .

Katalonia Nie nie jest to jakaś wielka tajemnica rządowa, miałam już mało pokarmu i nic nie leciało i w piersiach Sahara mały sam jakoś pierś odrzucił nie chciał wcale jeść z cyca pomimo tego, że często go przystawiałam , nawet za brodawkę nie łapać to stwierdziłam że nie ma co i będę mm mu podawać i tak go dokarmiałam bo się nie najadał.

pawojoszka Mocne kciuki za wizytę ✊✊✊❤, koniecznie daj nam znać co i jak moja droga 😁.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa no wizyta jak to wizyta ,i przed i po wiedziałam mniej więcej to samo czyli niewiele. Doktor robił USG ale ten sprzęt nie daje wielu możliwości ,oczywiście płeć nieznana ,muszę się umówić do niego prywatnie ,podobno ma sprzęt z 3d a takim fajne zdjęcia wychodzą zawsze zazdrościłam dziewczynom takich pamiątek to teraz sobie sprezentuje . Pozatym dzidzia była odwrócona plecami więc nawet przy dobrym sprzęcie niewiele mógłby mi powiedzieć. Ale dowiedziałam się że oddziału gin- pół. nam nie zamykają tylko jest zawieszony bo lekarz ,który był ordynatorem na noworodkach się zwolnił i puki nowy ordynator nie wróci z urlopu to bez ordynatora oddział jest zawieszony. Cieszę się bo przynajmniej nie muszę myśleć co zrobić w grudniu.

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa no wizyta jak to wizyta ,i przed i po wiedziałam mniej więcej to samo czyli niewiele. Doktor robił USG ale ten sprzęt nie daje wielu możliwości ,oczywiście płeć nieznana ,muszę się umówić do niego prywatnie ,podobno ma sprzęt z 3d a takim fajne zdjęcia wychodzą zawsze zazdrościłam dziewczynom takich pamiątek to teraz sobie sprezentuje . Pozatym dzidzia była odwrócona plecami więc nawet przy dobrym sprzęcie niewiele mógłby mi powiedzieć. Ale dowiedziałam się że oddziału gin- pół. nam nie zamykają tylko jest zawieszony bo lekarz ,który był ordynatorem na noworodkach się zwolnił i puki nowy ordynator nie wróci z urlopu to bez ordynatora oddział jest zawieszony. Cieszę się bo przynajmniej nie muszę myśleć co zrobić w grudniu.

Najważniejsze że rośniecie zdrowo ❤😁, ja miałam w 3 D, a nawet 4D i wolę osobiście normalne USG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Czesc dziewczyny. U mnie wczoraj pozytyw na tescie, a w sumiento na dwoch testach. Jestem nadal w szoku!!! Nie staralismy sie, seksy byly raz, bralam tabletki anty i antybiotyki, i taka niespodzianka! 😀

A to Ci niespodzianka ❤❤ z całego serca Wam gratuluję❤, będziesz szła na betę 😁.

Hej hej moje drogie 😊😊.

Ale ładnie ponoć znów nadciąga fala upałów no zobaczymy na ile to się sprawdzi 😊 , u nas normalnie nic nie weszło nawet ogórki coś zeżarło 😔 , w ogóle ten rok jakiś do niczego co do upraw , to nasze pole to jałowe jak nie wiem i na pustyni coś rośnie a u nas nawet gorczyca nie chce rosnąć 🙈🙉🙊, mojej takiej cioci szpaki czereśnie wszystkie zjadły nie ma za bardzo pomocy ani ludzi przy zbiorze wiśni. Moja siostra ta co jest w pierwszej ciąży bardzo już to wszystko odczuwa , i boli ją kręgosłup a ona jest szczupła a drobna , zastanawia się nad wyborem szpitala gdyż w takim pobliższym szpitalu gdzie rozważa aby urodzić to wyobraźcie sobie że nie dają żadnych znieczulenlń 😱😱, mówiła mi że kiedyś dawali głupiego Jasia , a teraz nic stawiają na naturę ja to z bólu nie mogłam wytrzymać i podali mi coś przeciwbólowego , a skurcze miałam na prawdę bolesne i nie do wytrzymania. Moj tata trochę pod upadł na zdrowiu 😔😔😔 coś z ręką mu się stało i nie może pracować , a do emerytury brakuje mu dwóch lat zawsze mi problemy z tą ręką ale teraz ból się e bardzo nasilił był u ortopedy i co okazało się że ma urwanie jeden mięsień 😱😢 , dostał leki i taki zastrzyk , dziś znów do kontroli na USG . Byłam z małym na takiej kontrolnej wizycie oj waży swoje całe 6400 gram szczęścia ❤❤, a ubrania zakładam mu nawet na rozmiar 74 😱 😱 a ma zaledwie prawie 2 msc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 12:38

Natalia05 lubi tę wiadomość

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Czesc dziewczyny. U mnie wczoraj pozytyw na tescie, a w sumiento na dwoch testach. Jestem nadal w szoku!!! Nie staralismy sie, seksy byly raz, bralam tabletki anty i antybiotyki, i taka niespodzianka! 😀
    Gratuluję 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratki! Powinnas chyba w lotto zagrac, z twoim szczesciem kto wie moze fortune trafisz ;) . Ja bylam dzis w labie zrobic te przeciwciala na parvovirusa, teraz 10 dni czekania, ale lekarz mnie uspokoil ze usg wyglada dobrze i najprawdopodobniej wszystko jest ok. Na piatkowej wizycie mlody mial juz 1850 g, caly czas jest o tydzien do przodu z terminem, odebralismy auto i chyba w weekend podjedziemy do sklepu zamowic fotelik z baza, zostana mi tylko zakupy w aptece i chyba mam wszystko. W nocy slabo spie bo brzuch juz gigantyczny i przeszkadza,a dzis pewnie bedziemy miec gosci bo moj najstarszy konczy dzis 10 lat! Rany, ale to zlecialo, 10 lat temu to na porodowce juz ostra jazda byla :) Milego dnia dziewczyny.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ