Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczesliwa Mamusia spokojnie przeswietlenie nie boli. A problemy z kregoslupem niestety ma coraz wiecej ludzi. Operacja jest ostatecznoscia zwykle staraja sie najpierw rehabilitacja niwelowac bol.
Wiem co nie co na ten tenat bo od lat walcze z kregoslupem i jestem juz po jednej operacji.
Zdrowka życze
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
A my czekamy na wypis i wracamy dziś do domu. Na samą tą myśl już czuję się dobrze bo jednak w szpitalu odpocząć się nie da.
Ps. Podziwiam was dziewczyny, że potraficie za jedną pensję tak wszystko zorganizować i jesteście zadowolone. Ja to już teraz główkuję jak wszystko ogarnąć, żeby móc po roku iść do pracy bo jakoś tak dziwnie się czuję na myśl, że będę od męża uzależniona i poświęcając się całkowicie życiu rodzinnemu odwyknę od ludzi. Czy tak jest faktycznie? Nie wiem ale obawy już mam.Szczęśliwa Mamusia, inessa, tere-fere lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia ja wychodzę do ludzi i z dziećmi i bez, a do pracy teraz nie mogę wracać, bo muszę sobie nową poszukać, a druga sprawa u mnie nie ma żłobka także i tak nie mam wyjścia. Nie ma jak w domu, te szpitale jednak źle działają na czlowieka
Szczęśliwa Mamusia, olka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa Kochana nie nie jest mi straszne prześwietlenie ale modlę się aby nic tam nie pokojącego nie wyszło , mi siostra poradziła abym poszła jeszcze na rezonans ale u mnie w szpitalu nic takiego nie ma tam bieda aż piszczy zobaczymy co na te wyniki tego RTG powie ta Pani doktor .
Kasia W domu jest najlepiej ja sama nie cierpię szpitali a dziś na czerwcowym wątku przeczytałam że jedna z mam czerwcowych , ona spodziewa się bliźniąt będzie musiała spędzić 5 msc w szpitalu 😱😱😱😱 blizna po CC jej się rozchodzi , a w domu ma dziecko do szpitala ma 250 km ja nie wiem co bym zrobiła mam nadzieję że jakoś to przetrwają .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 12:31
-
nick nieaktualnyNatalia A macie jakieś typy a może wasze pozostałe dzieci Wam pomogą 😉 , ja dla małego nie miałam pomysłu żadne mi się nie podobało a o mężu to już nie wspomnę do dziś dnia jakoś dziwnie do Dominika podchodzi 😒😒😒😒 , mi w wyborze imieniu dla Dominika pomogła Gabrysia pytam się jak chcesz aby braciszek miał na imię a ona Dominik i tak już zostało 😉.
Oby wszystko bo dobrze co do pępowiny moja taka druga szwagierka też ma termin na Marzec 😊 , i także oczekują córeczki niestety nie mam ani z nią ani z jej mężem , a bratem ciotecznym mojego żadnego kontaktu mieszkają w Warszawie potem mają tu na Lubelszczyźnie się osiąść na stałe 😊 będą mieszkać blisko jej rodziców 😊 . -
nick nieaktualny
-
U mnie właśnie też nie ma żłobka. Zresztą nie chciałabym oddawać dzieci do żłobka jeśli nie muszę. Tylko jakoś tak mi jest nieswojo że jedna pensjaze jak damy rade ja w ogóle jeszcze się nie potrafię przestawić na 5 dzieci ciągle mnie to przeraża wiecie,ja nigdy nie miałam 4 dzieci 😆 przed tą ciąża nasza Zafira była wielka i wygodna dla naszej 5-ki. Nagle z dnia na dzień jest na styk i to na krótkie dystanse wyjazd na wakacje-pikus. Trójka dzieci to ciut większy standard. Wyjazd/zakwaterowanie z 5 dzieci? Nie mam pojęcia jak to ogarnąć Wszystko dla mnie jest takie nowe nie miałam tej fazy przejściowej 😁
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualnyNatalia ja mialam synka z pepowina dwunaczyniowa. Urodzilam Go wczesniej i z hipotrofia ale pepowina wg lekarzy nie byla winna u mnie inne prsyczyny byly. Odchodzi sie od tego,ze pepowina dwunaczyniowa to szkodzi maluszkowi. Choc obserwowac oczywiscie trzeba. A znam kilka dziewczyn z taka "wada" i dzieci rodzily sie zdrowe w terminie.
Ps.Dziwne,ze dopiero teraz ktod wykryl,ze jest dwunaczyniowa to najlepiej widac na polowkowych choc np.u nas bylo juz widac na badaniach 1 trymestru a na polowkowych bylo potwierdzenie.
Ja bym jeszcze o ile mozesz udala sie do jakiegos dobrego ginekologa z dobrym usg i potwierdzila to bo jezeli tak nie jest to po co masz jezdzix na wizyty co 2 tyg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 17:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chciałbym pojechać gdzieś na wakacje niestety nie mamy czym pojechać a remont wciąż trwa w tym roku mamy dużo wydatków na sama kuchnię pójdzie z 8 tys 😱🤦 , a tu tak ganek zbudować plus komin do C.O piec do C.O i jeszcze rurki grzejniki i chcemy wreszcie dziewczynką pokój wykończyć .
Wczoraj byłam na RTG pleców jutro idę do danej Pani doktor zobaczymy co powie strasznie się denerwuję , a plecy koszmarnie mnie bolą nic mi nie pomaga nawet maście , ani proszki leżę odpoczywam staram się nic nie dźwigać a i tak bolą . -
nick nieaktualnytere-fere wrote:Szczęśliwa to i tak mało, nas kuchnia wyszła 20tys, a robilismy wszystko sami i to 3 lata temu 😶
Ja planuje ze zwortu podatku zabookować coś 😂 My kochamy Chorwacje, ale szczerze to tęskni mi się za Węgrami i mam w planie eMka namówić na Madziarów 😅
E to spory koszt u mojego męża w pracy tyle jedne drzwi kosztują 😱😱😱 ,raz robili kuchnie pod wymiar i 30 tys poszło 😱😱😱 .
Mój mąż też na motor ale że już dwa razy się przewrócił w tym za pierwszym miał poważny wypadek bo jechał jak głupi 160 km na godzinę , wrócił o własnych siłach przez trzy miesiące taka byłam na niego wściekła , najgorsze że dziewczynki to widziały jak on był we krwi wszystko pościerane otarł się o śmierć , i jestem przeciwna nawet mu mówię żeby sobie to z głowy wybił że mocniejszy sobie kupi już raz śmierć przeszła mu koło nosa a tam co nie słucha się i nadal tak mówi ja to od dłuższego czasu przeczuwam że vis mu się stanie przed tym pierwszym wypadkiem co miał na motorze to też przeczuwałam a nawet mi to się śniło i jemu też i patrz sprawdziło się i teraz znów id dobrych paru msc też mi się śni się jego pogrzeb 😢😢 mówię mu ostrzegam a on się z tego śmieje , może to głupio zabrzmi ale ja w takie rzeczy wierzę .
No właśnie pawojoszka jak tam się czujesz moja droga jak tam wasza gromadka ?. -
Co do wakacji to fajna opcja są domki przy niektórych ośrodkach wypoczynkowych są takie do wynajęcia zazwyczaj mają łazienkę i jakiś aneks kuchenny czasem nawet pralkę. My jesteśmy rodziną malowymagajaca a im bardziej extremalnie tym lepiej ,dzieci lubią namiot ,biwak ,nigdzie nie narzekają nawet jak spaliśmy w samochodzie to się cieszyły . Oczywiście sypiamy także w hotelach i to też lubią . Hotele mają to ograniczenie że pokoje są zazwyczaj dwu lub trzy osobowe z duża rodzina trzeba się dzielić na dwa lub trzy pokoje, my to niedługo całe piętro będziemy wynajmowac😂.
Szczęśliwa Mamusia, Laurka lubią tę wiadomość
-
U nas powolutku Uli przechodzi już tą ospa tylko kilka strupków zostało ,mały jest grzeczny, przeważnie, czasem wieczorami trochę dokazuje. Dzieciaki wróciły do szkoły więc trochę spokoju. Tą rana ciągle się sączy już drugie opakowanie antybiotyku kończę ,jutro bym chciała iść do mojego gina niech to obejrzy i zdecyduje czy dalej ten antybiotyk czy coś innego, może jeszcze jakieś zwolnienie dla mojego wydebie chociaż mój już strasznie się do pracy rwie tak mu to siedzenie w domu dało po dupie.
-
No właśnie z hotelami problem a Wy Kark Chorwacja czy Węgry też jakiś domek/camping?
Ja po macierzyńskim zawieszę działalność,żeby nie płacić składek. Wychowawczy mi nie przysługuje z własnej działalności No nic jakoś to będzie. Wiadomo,że człowiek zawsze boi się nowego/nieznanego
Skoro nie będzie kasy na wynajem,to że zwrotu podatku chcemy jakieś małe autko kupić,uzywane. Najlepiej w gazie.
Chwaliłam się że dziewczyny chodzą? Tak się bałam o Olę,przez tą jej tarczycę,a ona w ogóle nie odstaje od Zosi
Jagodzianka19, Szczęśliwa Mamusia, Aga9090, tere-fere lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Jak jedziemy w Polsce na wakacje to wynajmujemy mieszkanie lub domek. Za granicą np Chorwacja tez mieszkanie , w Turcji czy Egipcie z hotelem nie bylo problemu przy 4 dzieci ,tam maja duze pokoje. Za to w innych państwach ,nieco bardziej egzotycznych juz trudniej i duuzo drożej. Trzeba brac dwa pokoje i płacić za dwoje dzieci jak za dorosłych, dostalismy ładnie po kieszeni😉
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:No właśnie z hotelami problem a Wy Kark Chorwacja czy Węgry też jakiś domek/camping?
Ja po macierzyńskim zawieszę działalność,żeby nie płacić składek. Wychowawczy mi nie przysługuje z własnej działalności No nic jakoś to będzie. Wiadomo,że człowiek zawsze boi się nowego/nieznanego
Skoro nie będzie kasy na wynajem,to że zwrotu podatku chcemy jakieś małe autko kupić,uzywane. Najlepiej w gazie.
Chwaliłam się że dziewczyny chodzą? Tak się bałam o Olę,przez tą jej tarczycę,a ona w ogóle nie odstaje od Zosi
E to super 💪👏👏👏👏 mój to już sam staje i też chce już chodzić , jak jestem w szkole u dziewczynek to on zaraz zeskakuje i chce chodzić , dziś jedną Pani tak że pół tora msc dziecko sami chodzi i staje no i co w tym dziwnego , sama mam taką znajomą gdzie jej synek jak go się trzymało za rękę to wchodził po schodach a miał 8 msc i mój wielkoludek też po schodach już próbuje wchodzić , najbardziej cierpi na tym mój kręgosłup on tak ciągle chce chodzić 🙈 . -
Niecierpliwa gratulacje dla dziewczynek ,to tylko chyba moje takie ociężałe do chodzenia, żadne roku nie przechodziło .
Szczęśliwa nie przejmuj się gadaniem ludzi jeżeli dziecko samo staje to krzywdy sobie nie zrobi co innego jak byś ty go na siłę stawiała.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Czytam Was Mamuski, probuje nadrobic. Ledwo tydzien nowego roku minal a tu takie zaleglosci. Wszedzie duzo sie dzieje, a w duzych rodzinach to juz zwlaszcza! 😉
Wy w styczniu o wakacjach i wyjazdach. Ja odkad mieszkam po tej stronie Oceanu to nigdzie nie bylam. Tu malo komu przysluguja urlopy. Pracownicy urzedow maja najwiecej dni wolnych, ale to wiadomo. W USA przez to, ze prawo pracy jest w lesie i nie ma L4 ani macierzynskiego, to dni urlopowe trzeba bylo mi zawsze odkladac i trzymac na czas pologu. Takze o wycieczkach moge sobie pomarzyc poki co.
Alez te dzieci szybko rosna! Te Wasze maluchy to strasznie sa hop do przodu! Zwlaszcza Dominik. Moja srednia corka zaczela chodzic dopiero jak skonczyla poltora roku. Do tego czasu przemieszczala sie na kolanach! Przekomiczne to bylo. Wygladala jak maly pokutnik 😂 Ciekawa jestem jak teraz bedzie z Enya.
Szczesliwa rozumiem Twoje nerwy jesli chodzi o meza i motor. Moj mial jeden zanim sie poznalismy i sprzedal jak jego bliski znajomy ulegl koszmarnemu wypadkowi. Ciesze sie, ze bylo to dawno, bo ja nigdy motocykli nie lubilam.
A co do Twojego snu, to pogrzeb bliskiej osoby nie oznacza w interpretacji snow smerci tylko oznacza klotnie z ta osoba i to, ze jestes rozczarowana jej postawa...czyli wszystko sie zgadza 😜
U nas totalny zawrot glowy. Moja 4-latka zapisala sie w lokalnej historii. Jako najmlodsza zdobyla wszystkie szczyty powyzej 3500 stop (po przeliczeniu to jest okolo 1067 m) w nowojorskich gorach Catskills. Jest to wyzwanie rzucane przez klub gorski za ktore dostaje sie po ukonczeniu odznake. A tu taki numer i reporterka z TV przyjechala, zrobili wywiad z moim dzieckiem i nagranie polecialo w popoludniowych i wieczornych newsach. Ogladalismy na komputerze, bo my nawet kablowki nie mamy. Bardzo ladnie to wyszlo. Rozpiera nas duma z naszej dzielnej dziewczynki. Rodzina podekscytowana. Znajomi i obcy ludzie nam teraz gratuluja. Szalenstwo!Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya