X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 09:18

Szczęśliwa Mamusia, olka30 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jeśli macie wanne, to myslę., że nie ma sensu kupować wanienki. Chwilkę sie jakoś przemęczycie, a za chwile jak siądzie, to uż na spokojnie w zwykłej wannie

Mamusia to prawda, to jest masakra, że kazą kobietom przez to przechodzić, powód ból fizyczny, jakby tego psychicznego uż było mało, jakby nie można było nie wiem cc, zniczulić, czy nawet uśp[ić, wyciągnąć maleństwo i pozwolić godzić się ze stratą

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w Wad.rodzilam ale żałuję bo mój M się uparł, a ja chciałam w suchej. O wiele lepsze warunki, zzo,wybór pozycji. A tu mi z hasłem że tu nie mam nic do gadania, tu się rodzi na leżąco :/ Pierwszego tu rodziłam i mam super wspomnienia, rodziłam na siedząco, położne mi pomagały a wczoraj jakbym się cofnęła do lat 80tych:/ Przez jedną głupią położną. No ale..Zapomnieć i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 14:00

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co do szczepień to nie sądzę żeby lżej przechodzić po tym . Asia u nas była szczepiona a jak przywlekli Amy rota że szpitala to ona najgorzej że wszystkich przechodziła . Ospę dzieci przechodzą różnie i to niezależnie od szczepienia Patryk miał kilka kropel na plecach i brzuszku a Ula ma mnóstwo zwłaszcza na buzi i oboje nieszczepieni ,to indywidualna kwestia. Też wolę zapobiegać ale w te nowości nie wierzę.[/QUOTE]

No widzisz a ja wierze, przykład mieliśmy na początku listopada jak Rota powaliło polowe rodziny. Dwu latek 3 razy zwymiotował i po chorobie, a jego dziadkowie trafili na 3 dni do szpitala bo było już tak złe ze nie mieli siły stać. Mały był szczepiony na Rota. Wiadomo ze szczepów jest od groma i szczepionka nie chroni przed wszystkimi, ale mimo to uważam ze warto, poza tym są jeszcze adenowirusy które tez dają takie objawy a na nie szczepionki nie ma.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Takich tragedii nie przewidzisz moja babcia pochowała 6 msc córeczkę miała na imię Teresa , mi tata opowiadał że w lato były chrzciny i zaraz po chrzcinach jej pogrzeb 😢 zmarła śmiercią łóżeczkową 😢 .

pawojoszka Mam do Ciebie pytanie jak chcesz to możesz na priv mi napisać , dostaliśmy wezwanie do sądu nie wiem w sumie po co , i dana rozprawa ma się odbyć w Marcu tego roku czy możesz mi powiedzieć o co Was pytali jakie pytania Wam zadawali , szukałam świadków aby kto kolwiek zeznawał i co nikt nie che zeznawać nawet wychowawczyni syna bo to nasza sprawa i nie chce się mieszać 🤦 jak coś mam opinie że dzieci są zdrowe i od psychologa dziecięcego .

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

olka30 lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Szczęśliwa Mamusia, olka30 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jezu... a wiecie co bylo przyczyna?

Kark myslisz o kolejnym? 😀
    Przy pierwszym razem wody odeszły, a przy drugim poprostu serce przestało bić, a siostra nie chciała badan robić choć mogła, bo za drugim razem była akurat w klinice i miała mieć robiona amniopunkcje, a lekarz powiedział przy usg, że serce nie bije

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa podejrzewam że wychowawczyni syna już się wypowiedziała albo i tak się wypowie bo sąd zwraca się o opinię do szkół dzieci. Jeśli chodzi o samą rozprawę to wyglądało w ten sposób że sędzia przeczytał nam najpierw ten list który teściową wysłała do sądu ,potem poszczególne opinie a potem zapytał nas co możemy na te zarzuty powiedzieć czasem w trakcie zeznań coś dopytywał na koniec pytał czy chcemy złożyć jakiś wniosek czy dowód w sprawie i skierował nas na badania do Opola gdzie jest zespół biegłych sądowych i ich opinia jest w sumie najważniejsza dla sądu . Nasz sędzia był naprawdę fajny więc nie odczuwało się że jesteś na jakiejś wielkiej rozprawie bardziej to przypominało rozmowę. Napewno nie będzie na tej sprawie niczego czego by nie było w aktach

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa podejrzewam że wychowawczyni syna już się wypowiedziała albo i tak się wypowie bo sąd zwraca się o opinię do szkół dzieci. Jeśli chodzi o samą rozprawę to wyglądało w ten sposób że sędzia przeczytał nam najpierw ten list który teściową wysłała do sądu ,potem poszczególne opinie a potem zapytał nas co możemy na te zarzuty powiedzieć czasem w trakcie zeznań coś dopytywał na koniec pytał czy chcemy złożyć jakiś wniosek czy dowód w sprawie i skierował nas na badania do Opola gdzie jest zespół biegłych sądowych i ich opinia jest w sumie najważniejsza dla sądu . Nasz sędzia był naprawdę fajny więc nie odczuwało się że jesteś na jakiejś wielkiej rozprawie bardziej to przypominało rozmowę. Napewno nie będzie na tej sprawie niczego czego by nie było w aktach

Dziękuję Ci bardzo serdecznie ❤️.

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z okazji dzisiejszego święta, życzę sobie i Wam, aby zawsze nam towarzyszyli i nigdy nas nie opuszczali Ci Trzej Królowie wraz z całą swoją armią i rzeszą poddanych 😆
    587797ac0ee3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 19:05

pawojoszka, Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie 😊.

Co tam u Was słychać ?.

U nas zima śnieg spadło trochę śniegu dziewczynki przeszczęśliwe 😁 , szybko mi te 3 dni minęły jutro idę na prześwietlenie pleców już mam serce w gardle . Byłam także z Dominikiem na USG bioderek nic takiego się nie dzieje , na zdrowe bioderka taka kontrol 😊, powiedział nam dany ortopeda abyśmy znów przyszli za 4 msc tylko po co jak bioderka ma zdrowe 🤔🤔🤔 , ładnie się podnosił , sam siedział , nóżki mm a proste witaminę D3 przyjmuje więc nie wiem o co kaman pytałam się czy coś go nie pokoji jako lekarza , a on nic mi nie powiedział 😎 i kazał abyśmy znów przyszli , pytał się czy wstaje , czy sam siedzi to powiedziałam że jeszcze nie wstaje że próbuje chodzić i raczkować 😊. Nie ma tu u mnie w mieście innego specjalisty aby pójść i się poradzić a też gdzieś szukać to po co jak ma bioderka zdrowe i kręgosłup na prosty .
    Jak coś się zapisałam bo długo się czeka na tą wizytę .

inessa lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rutynowa kontrol. Nie masz się czym martwić

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dobrego nowego tygodnia :)
    Szczesliwa Mamusia u nas bada sie bioderka 3 razy. pierwszy raz przed 6 tyg. Od urodzenia, drugi raz ok pol roku to zalezy kiedy lekarz kaze przyjsc i ostatni raz kaza przyjsc jak juz dziecko pprzadnie zacznie chodzic czyli po pierwszym roku zycia zwykle.
    Zazdroszcze sniegu u nas tylko raz troszke popruszylo i po godzinie juz nic nie bylo ale zdazylam z dziecmi pobiegac hyhy a tak tylko mrozi :)
    Za to ja jestem teraz chora mam znow zap.krtani oby dzieci nie zarazily sie bo jutro z Gabim ide do alergologa a za tydzien z Jancia na bilans dwulatka ( 12.01 corka konczy juz 2 lata szok kiedy to zlecialo).
    NiecierpliwaOna Twoje Maluchy zaraz roczek tex szok co nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    To rutynowa kontrol. Nie masz się czym martwić

Dziękuję moja droga 😊😘

• kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś druga doba po porodzie, dookoła tylko słychać, że to wyjątkowy dzień bo dzidziuś może być bardziej wymagający i pospać nie da, chyba coś w tym jest.
    Czas szybko mija, u nas śniegu brak ale ja to już tęsknię za wiosną.

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa126 wrote:
    A ja dziś druga doba po porodzie, dookoła tylko słychać, że to wyjątkowy dzień bo dzidziuś może być bardziej wymagający i pospać nie da, chyba coś w tym jest.
    Czas szybko mija, u nas śniegu brak ale ja to już tęsknię za wiosną.

Ja to nudziłam się w szpitalu nawet TV nie było a książki też nie miałam dobrze że neta miałam to zawsze jakoś zajęło czas 😉.

Życzę Ci szybkiego dojścia do siebie do pełni sił 😉.

Mój to był spokojny a jednej Pani z sali maluszek nic tylko spał , mój to potem marudził i już pokazywał charakter 🙃 .

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa gratulacje! Jak się czujesz? Jak Maleństwo?

Ja też tęsknię za wiosna :(

Kark jak sytuacja z autem? My odpuszczamy ;( remont chyba też :( do kwietnia mam macierzynskie,a potem będę musiała zawiesić firmę. Nie dam ogarnac Twixów i ogrodów,a na samych projektach nie ujade :( Jak dziewczyny pójdą do przedszkola,to ja wrócę do pracy,a do tego czasu zostajemy na jednej pensji i 500+. Boje się tego roku jak cholera :(

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna my też na jednej pensji i 500 + ale dajemy radę i do tego wynajmujemy dom 😉 też dopiero wrócę do pracy jak młody pójdzie do przedszkola, bo co zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Ja od lat nie pracuje i też 5 dzieci żyjemy z jednej pensji plus wypłata mojego męża ciężko jest bo nawet te 500 plus nie wystarcza ale jakoś żyjemy 😊.

inessa Dużo zdrowia dla Ciebie moja droga i Twoich najbliższych 😘.

Masz rację strasznie ten czas ucieka mój Grześ już 15 lat Marysia będzie mieć 9 lat Gabrysia 8 , Ania 3 lata i Dominik roczek za szybko to mija 😎.

Dziś idę na prześwietlenie pleców strasznie się denerwuję musiałam że też dziś zahaczę , o tą Panią doktor u której byłam a tu co jej nie ma 😒 jutro dopiero od obiadu przyjmuje , a w Piątek od rana to najwyżej w Piątek do niej pójdę 😊 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 11:37

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ