X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Szczęśliwa a z nocnik Ania korzysta?

Nie korzysta na sedes ja uczę od razu uczyłam na nocnik ale nie było żadnego rezultatu , wolę przez moje plecy już ją sadzać na takiej podkładce niz ciągle się schylać .

pawojoszka Dziękuję 😘❤️.

Aga u mnie i Grześ zaczął późno mówić i Marysia jak poszła do przedszkola to mówiła tylko siusiu , Gabrysia to szybko nauczyła się mówić i korzystać z nocnika wiem że nie ma co dzieci porównywać że każde jest inne wolę jednak się upewnić jak mogę jej jakoś pomóc tak jednorazowo pójdę do psychologa dziecięcego znam tą Panią zawsze dobrze doradzi wysłucha 😊.

Załatwiłam sobie prywatnie rezonans magnetyczny koszt 395 zł jak poszłam po skierowanie do rodzinnej w sprawie skierowania na ten rezonans , to ta omal że mnie nie wyśmiała 😠😠😠😠😠🤦 głupia baba przepisuje się do innej , nie wypisała mi skierowania gdyż NFZ nie obejmuje takiego skierowania 😱🤦 i o idź i płać 😎 , w tą Sobotę jedziemy na 12 do Garwolina woj Mazowieckie tam urodziłam moje dziewczynki Marysię i Gabrynię ❤️ .

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa niezla gromadka !podziwiam dziewczyne.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trójka odpieluchowana na 1,5roku i do 2 lat duzo mówili (bez względu na płeć). Najmłodszy dalej pielucha i malo co mówi 😉

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 15:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Stay wrote:
    Szczęśliwa

Jeśli mogę doradzić,lekarz rodzinny nigdy nie wypisze ci skierowania ani na rezonans ani na tomograf bo poprostu nie moze-to nie jest w kompetencjach rodzinnego tylko specjalisty,żeby dostać skierowanie na nfz na rezonans musiala bys sie udać do ortopedy,a jeśli ma to podłoże neurologiczne to do neurologa. Rodzinny moze wypisać na usg jamy brzusznej skierowanie i na usg tarczycy oraz podstawowe RTG i więcej nie może nic. Niestety lekarze POZ też mają ograniczone możliwości mimo ich najszczerszych checi

Dziękuję 😊 mi też tak tłumaczyła ale mogła tak wobec mnie się nie zachowywać ja przyszłam jak do lekarza na konsultację a ta pryska śmiechem , od lat każdy na tą Panią doktor narzeka szkoda że wcześniej nie zmieniłam lekarza ale czasem lepiej późno niż wcale 😊 .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 13:31

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Szczęśliwa Mamusia, _Stay lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Stay wrote:
    Apropo nocniczka,to moze kupic taki edukacyjny np. Z fisher price ? Który gra,mówi niektóre dzieci tylko na takim się nauczą bo będzie ich ciekawość albo grający z melodyjka. U mnie syn oduczyl się właśnie orzy takim nocniczku,wcześniej każde inne próby okazały się fiaskiem :(

Miałam właśnie taki który gra i nie skutkowało , a taki z fieher Price no trochę kosztuje tu widać że Ania bardziej rozumie bo bierze nakładkę siada i robi siku nie zawsze ale jest mały postęp 💪.

_Stay Dziękuję i również Cię serdecznie pozdrawiam 😊.

Najpierw zobaczę co po tym rezonansie magnetycznym wyjdzie , o ciężko u mnie znaleźć ortopedę dla dorosłych , jest tylko prywatnie a już trochę pieniążków poszło z tym na razie poczekam ale dziękuję 😊.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to ciekawe że Ci nie chciała wypisać jak moja teściowa na NFZ miała....

Edit tak miała na NFZ ale od ortopedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 14:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia na wycięcie macicy to się nie porywaj.. Za dużo komplikacji może wyjść np. To, że nerki mogą nie ruszyć, masz mniejszy pęcherz i chodzisz czesto sikać jakkbys w ciąży była, libido - 100 itd

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark Harry Potter to nie u nas 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    U kogo syn lubi Harrego Pottera? U Agi czy Jagodzianki, bo nie pamiętam 😉
    Za miesiąc podwojne urodziny dziewczyn i wpadłam na pomysł zamiast robić 2 torty to jeden i wbić 2 różne świeczki 😅 Tylko nie wiem czy są świeczki na tort z Harrym Potterem 😮
    Bo opłatek mnie nie urządza, dla Tosi muszę Hogwart, a dla Basi jednorożca albo księżniczkę 😅

Natalia, mnie od kilku dni Tosia molestuje pytaniami o cycki i okres. I tak sobie właśnie pomyślałam czy u Ciebie będziesz musiała z każdą mieć pogadanke o seksie, okresie itd, czyli starsza będzie kolejną uświadamiać 😉?

Mój lubił swego czasu ale kiedy to było możesz zrobić jedną połowę z tym Harrym Potterem , po drugiej co innego albo jakieś trzy mniejsze bo zamiast dwóch to byłyby trzy w jednym 😊 a za trzy w sumie też trochę byłoby kosztów .

Jej pomyśleć że i moje dziewczynki kiedyś okresu dostaną ją szybko dojrzewałam jako pierwsza z klasy miałam biustonosz pierwszą @ dostałam w wieku 12 lat mnie niestety rodzice w niczym nie uświadomili dowiedziałam się wszystkiego od starszych koleżanek i z wychowania do życia w rodzinie my mieliśmy osobno zajęcia i chłopcy też a u mojego Grzesia chłopcy i dziewczyny mają wspólnie lekcje Grześ mi nawet mówił że musi się zbierać na uwaga prezerwatywy ich Pani mała pokazać jak się zakłada kondon 😱 i jakiś nie mieli odwagi zrobić tej lekcji , nawet mówili śmiesznie o częściach intymnych i kobiet i mężczyzn dziwne sposoby nauki 🤦 , ale już od tego półrocza nie będą mieć lekcji z wychowania do życia w rodzinie .
    Grześ wszystko wie co i jak nie ma tematów tabu normalnie rozmawiamy na temat tych rzeczy a co tu nie wiem wymyślać itp jest na tyle dojrzały i rozsądny że wie co i jak i sam mi powiedział że najpierw skończy szkole znajdzie pracę mieszkanie i dopiero założy rodzinę i to mi się podoba 😊 a wiem że tak zrobi bo jest rozsądny i trzyma się swojego zdania omija wszelkie szemrane towarzystwo trzyma się na uboczu jestem z niego dumna .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Kurcze Aga nawet nie wiedzialam ze to az tak 😮 Ale jajnika masz jednego? Moze jakies brac zeby to libido troche ruszyc..? Ja mam tez libido minus 100 😀

Kark moje dziewczyny w tym roku 15 lat i 10 skoncza takze one juz uswiadomione sa 😀 Starsza ma okres od chyba 11 roku zycia i te peirwsze 2 dni okropne bole tez tylko silne przeciwbolowe dzialaja. Wlasnie tez sie zdecydowala na tabletki anty, czekamy na termin do lekarza i porobia jej badania czy moze brac i startuje. Mlodsza ma obrzydzenie do cyckow i kp od wlasnego dni urodzeni 😀 Nie przeszlo jej hahah za to czeka na wlasne cycki i jest pod wrazeniem wielkosci cyckow siostry 🤣 🤣🤣
    To tylko kilka szczegółów 😉 jajnika jednego mam, reszta aut tzn macica (szyjka, trzon) , jajowódy, jeden jajnik

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to są normalne lekcje wdż, dziewczynom np tłumacza jak wygląda okres, co może się zdarzyć, jak podpaske założyć itd. Wiktor ma też wdż i są zajęcia gdzie chodzą razem z dziewczynkami i takie gdzie chłopcy i dziewczynki maja oddzielne lekcje. Ja też miałam wdż i tez pokazywano jak podpaske założyć itd. Więc nic nienormalnego

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia na biologi to się uczą jak wygląda ciało, części ciała itp, a nie zakładania podpaski i antykoncepcji itd.
    Tematy w 4 kl szkoły podst
    "
    Wbrew ogólnemu przekonaniu na zajęciach WDŻ podejmowane są nie tylko tematy związane z seksualnością człowieka (to stanowi tylko pewną część – po 5 zajęć w oddzielnych grupach) a przede wszystkim tematy związane z wartością rodziny – jej zadaniami. Podejmowane są zagadnienia związane z przyjaźnią, koleżeństwem, samowychowaniem, pielęgnowaniem własnych zainteresowań, rozwojem i wzrostem, oczywiście nie tylko tym fizycznym. Mówimy o dzisiejszych zagrożeniach, płynących z różnych źródeł, uzależnieniach i ich konsekwencjach. Poznajemy zasady savoir – vivre a także mówimy o tolerancji i poszanowaniu innych kultur, ras, religii i szacunku do każdego człowieka, szczególnie rówieśnika w szkole itd. Tematy zajęć dostosowane są na danym poziomie do możliwości percepcyjnych uczniów."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 18:35

tere-fere, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ