X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 13:31

Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 13:32

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tak w 4 klasie. Moja siostra jest teraz w 5. W 4 miała temat o podpaskach i dojrzewaniu. W wakacje dostała 1 okresu miała 10,5 roku, także ja uważam, że takie tematy nie są złe i przynajmniej miała wiedzę już na ten temat i nie dostała zawału, że coś jej leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 19:13

tere-fere, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie mnie nie strasznie tymi wczesnymi miesiączkami ja dostałam pierwszy okres jak miałam 18 lat ale Asia niedługo będzie mieć 9 to nawet się nie obejrzę jak może zacząć miesiączkować ,mam nadzieję że nie będzie to tak szybko to jeszcze mała dziewczynka dla mnie ,temat dojrzewania wydawał mi się dość odległy a tu się okazuje że wcale niekoniecznie

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 16:22

Szczęśliwa Mamusia, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark pamiętam ten zestaw startowy 😅😂

Pawojoszka no czasem tak bywa, że tak szybko dziewczynki dostają okresu. Ja dostałam mając 12 lat

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia temat prezerwatyw na na zajęciach z chłopcami, a nie dzoewczynkami😉 no a o antykoncepcji to wiadomo, że z mamą można pogadać ale nie wszystkie mamy nie pytane rozmawiają więc nie wszystkie dziewczynki o tym wiedzą,a jak już się dowiedzą na wdż to mogą mamę zagadać skoro mama nie chce tematu zaczynać.

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja straszliwie stara jestem bo jak dostałam pierwszy okres to internetu jeszcze nie było,ani komórek ,to znaczy w ogólnodostępnej formie . Co do antykoncepcji to może mamy nie rozmawiają bo myślą że to jeszcze za wcześnie ,że to jeszcze mała dziewczynka i sexem to się jeszcze nie interesuje. Co do dostępności pigolek od 14 lat to chyba trochę przesada bo myślę że to nie jest wszystko jedno jakie zaczniemy stosować zwłaszcza jeśli chodzi o dziecko tak naprawdę i najpierw powinno się iść do lekarza żeby on zadecydował które będą dla danej dziewczynki odpowiednie bo to nie jest Wit. C żeby pójść do apteki i kupić bylejakie ,tylko hormony .
    Co do puznego okresu to ja zawsze specyficzna byłam ,być może to jest na tle hormonalnym bo moje miesiączki nigdy nie były regularne ,często mój organizm podchodzi do owulacji kilka razy w ciągu cyklu ,przez co miewam okres czasem i raz na dwa albo trzy miesiące ,a czasem co 20 dni ,ale moja mama też tak ma więc to pewnie genetyczne. Mi to nigdy nie przeszkadzało ,nie tęskniłam za okresem,że staraniami o dzieci nigdy nie było problemu,a jak powiedział mój gin ,to nie jest prawnie nakazane że kobieta ma miesiączkować co 28 dni dlatego też nigdy tego nie badałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 10:40

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka Święte słowa dziś internet to przechodzi granice no prawie każdy z telefonem w nosie , mój Grześ nie ma telefonu nie dlatego że nas nie stać itp sam uważa że nie jest mu do niczego potrzebny , jak coś do szkoły to ma komputer itp . Sama pamiętam taki okres czasu gdzie nie wiedziałam , co to telefon ani co to mieć internet czy komputer a potem to bo wielkie łał jak komputer wyglądał jak mikrofalówka 😋 .
    Co do @ to też miałam różnie nawet miałam taką koleżankę co @ miała przez 2 tygodnie sama mi to powiedziała 😊.
    Jak byłam w ciąży z Dominikiem to u mojego Pana gina była taka młoda kobieta może 18/19 lat miała i z mamą była ja też na pewno z dziewczynkami pójdę do ginekologa jak przyjdzie na to czas na razie Komunia przed nami stwierdziliśmy że u nas zrobimy najem sali niestety trochę kosztuje , a tak to zrobimy grilla i będzie oki tylko że biegania będzie i nie wiem czy to rzeczywiście dobry pomysł a sale jak coś trzeba szukać .
    Powiem Wam że jest mi smutno i przykro że nikt z mojej rodziny nie chce do nas przyjeżdżać my zawsze do nich jeździliśmy a teraz wielkie oj robią , moja siostra tak do mnie czy do Września mój zreperuje taki nasz rodzinny samochód , a skąd mam to wiedzieć i tak mamy za dużo na głowie tu remont , itp itd i zawsze coś a moja siostra tego nie rozumie ciężko jej coś powiedzieć bo zaraz może się obrazić jest młodsza ode mnie o rok a czasami na prawdę mnie lekko denerwuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 14:11

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 16:23

Szczęśliwa Mamusia, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark Trzy tygodnie ło matko chyba w psychiatryku bym wylądowała dla mnie 5 dni to katorga , a tyle właśnie mam @ z początku to mało leci , a potem to jak z kranu aż zakładam te podkłady poporodowe 🤦nie cierpię mieć @ 🙈 .

Natalia U Was już 30 tc 😱😱😱😱 zaraz zleci i będziesz w kolejce na porodówkę stać , wybraliście imię moja siostra ma na Kwiecień i oczekują synka 😊❤️, a mają córeczkę 4 lat , synka prawie 3 lata nie mają żadnych pomysłów ich córeczka mówiła że może Franio , ale tych Franków i Antosiów pełno siostra mówiła że najprawdopodobniej może Damian lub Daniel jej mąż chce Tadeusza 🙈 .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Stay wrote:
    W jakim wieku kupilyscie pierwszy stanik corci? Bo ja wcale pojęcia nie mam.kiedy zacząć rozmawiać na takie tematy A co gorsza kupowac corka- 9 rok jej leci ..🤔

To dopiero przede mną , moje mają po 8 i 7 lat ja już nie pamiętam ile lat miałam jak mama mi pierwszy biustonosz tzw zerówkę kupiła .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Stay wrote:
    W jakim wieku kupilyscie pierwszy stanik corci? Bo ja wcale pojęcia nie mam.kiedy zacząć rozmawiać na takie tematy A co gorsza kupowac corka- 9 rok jej leci ..🤔
    Ja już kupiłam córce ten 0 ale ze względu na to, że przyszła raz z szkoły i z płaczem, ze wszystkie koleżanki z klasy już mają, a ona nie... No to co miałam zrobić...
    e275919e6771.jpg
    O taki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 16:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja kupilam jak jej biust zaczal rosnac tak naprawde. Oj szybko to szlo, najpierw taki bawelniany sportowy a pozniej juz coraz wieksze. Teraz nosi juz z fiszbinami 75E 😀 Eee to ona wlasnie nie chciala nosic bo to nie wygodne. Moja druga ma 9 lat j sie nie spieszy jej nadal jeszcze dziecieca sylwetka. Jakos lekko ponad 140 cm ma wzrostu, but 36 🤣

O jejciu 36 a do 18 ponoć się rośnie 😋 mój Grześ 15 lat numer buta 41 wzrost 172 😱🙈 z dwa metry będzie na 18 mieć 😱🙈.Gabrysia moja 135 cm ale już na 140 150 im kupuje rzeczy , ma prawie 8 lat rozmiar buta 33 , Marysia prawie 9 lat 130 noga ta sama , Ani buciki to na rozmiar 26 kupuje , wzrost ma już 104 / 110 Dominik to rekordy bije kupiłam ostatnio mu takie skarpetki antypoślizgowe , bo w szkole mają podłogę śliską a że on chce już chodzić , nie wiem ile waży na pewno z 10 kg ubranka to na 98 mu zakładam z 92 wyrasta 😱 muszę kupić mu na 104/110 Boże 8 msc dziecko i takie ubranka jak dla dwulatka 🤦🤦🤦🤦🤦 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 16:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Aga9090 lubi tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 16:23

_Stay, Szczęśliwa Mamusia, Aga9090 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 19:55

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090, tere-fere lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Gabrysia wysoka dziewczyna. A miedzy nimi jest rowny rok roznicy?

Dokładnie Marysia jest od Gabryni starsza o rok i każdy mi mówi że Gabrysia jest starsza 🙈🤦 , co nie jest prawdą są ze ze sobą równe idą łeb w łeb Gabrysia jest szczupła a wysoka Marysia taka krąglejsza .

Natalia Nie wiem sama jak mój Dominik uzyskał taką dużą wagę , cukrzycy nie miałam , w ciąży to wręcz apetytu nie miałam jadłam tyle co ptak na prawdę zjadłam rano i przez cały dzień aż do 13 nie jadłam nic , czasami zdarzyło się że zjadłam wafle ryżowe lub banana ale rzadko jadłam , mój Pan gin sam był pod zdziwieniem i nie potrafił mi odpowiedzieć czemu tak duże dziecko urodziłam 🙈😎 , a według ostatniego USG ważył 3400 , jak byłam na KTG to położna mówiła że mam duży brzuch i jak na jej oko będzie z 4000 gram ważyć 🤔 , a tu bank 5100 gram 🤦🤦🤦😱 , ja tej wagi wcale nie odczuwałam do samego końca ciąży byłam aktywna dzień w dzień spacery i po schodach chodziłam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 18:22

Natalia05 lubi tę wiadomość

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ