X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat cioteczny to kuzyn?
    To u mnie mówię szwagierka na siostrę mojego męża, a jakkby mąż miał brata to byłby mój szwagier

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 17:55

Gruszka, Jagodzianka19, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu cień dzisiaj ahh już nie wiem czy to po prostu nie wadliwe testy.

No kiepska sprawa z tą zmywarką. Też bym wolała kupić nową nawet na raty

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u nas mówi się jak ja Ciebie 😁

Aga9090 lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Aga u nas mówi się jak ja Ciebie 😁
    A jak Szczęśliwa pisze to ja nie ogarniam kto z kim i o co chodzi🤦‍♀️🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/2d5e9b71644e.jpg.html tu jest mój cień, jak dam radę jutro to pójdę na betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Aga u mnie mowi sie podobnie jak u Ciebie :)
    Ale tak jak mowi Szczesliwa tak kiedys mowilo sie w calej Polsce tzn dawno bo zabory duzo zmienily. Choc np.stryj jeszcze w moich stronach uzywa sie ale tylko jak opowowiadaja starsi o historii rodziny.

Grusxka u mnie na telefonie nie widze cienia :( a powiedz czy masz test z apteki bo te sa,ze tak powiem dokladne ja np.im tylko ufam.

• melisa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 18:10

Gruszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie kupiłam, ale w aptece też tej firmy są. Jest 11dpo więc zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Martwi mnie tylko to, że szyjka jest bardzo nisko. I pytanie czy się potwierdzi, że to ciąża

Jak tak to to dołączę do grona wielodzietnych 😄🥰😎

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka od razu pojawił Ci się ten cień?

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę ale jak na 11 dni po to słabiutki. Robiłaś z rannego moczu? Jak tak to poprostu owulacja musiała być puzno albo implantacja . Trzymam kciuki za betę

Gruszka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to popołudniu,a owulacja była 6 lutego na bank. Dzięki za kciuki 😊 zobaczę jutro jak wyjdzie znowu i to ciemniejsza kreska to potwierdzone 👍

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 09:43

inessa, Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jagodzianka19, Gruszka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka lichy cień jak na ten dzień. Z resztą ja tam sikańcom oszukańcom nie ufam,wolę iść na betę. Wtedy wiadomo na czy. się stoi. Nie mniej jednak trzymam kciuki byś dołączyła do wielodzietnych 😊

Gruszka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny a czy cień na teście świadczy o ilości bhcg🤔 nie sądzę. Może dopiero doszło do implantacji. Niektórym wychodzą białe testy, a jednak bhcg w krwi już było. Moj lichy cień cienia pod światło z 11 dpo aktualnie śpi w łóżeczku 😉
    Gruszka powtórz rano, ewentualnie beta,bo też wiele testów widziałam co pokazują fałszywy wynik. Teoretycznie implantacja może być nawet 12 dpo także kciuki trzymam

Gruszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay zdarzają się często takie testy i zauważyłam, że przeważnie to bobo test, facele i Nord test. One potrafią mieć 2 różowe kreski, a ciąży nie ma

• Laurka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie! Troche mnie tu nie bylo. Przyznam sie bez bicia nie ogarniam tego watku, bo co wejde to tematy rozstrzelone we wszystkie strony, od Sasa do lasa i glupieje kto, gdzie, z kim? 😉

Ale witam serdecznie nowe mamusie, ktore tu dolaczyly, a ktorych jeszcze nie witalam.
    Starajacym sie kibicuje. Za Natalie trzymam mocno kciukasy, bo juz tylko miesiac z grubsza zostal.

Szczesliwa jak Twoje plecy?

Nie kojarze w jakich rejonach mieszkasz, ale ja jestem rodowita warszawianka i rodzina z obu stron jest ze stolicy lub tuz pod i tez sie u nas mowilo brat cioteczny lub (rzadziej) brat stryjeczny. Kuzyn po prostu wyparl te okreslenia relacji. Ja pamietam bardzo dokladnie dorastajac jak nagle sie przerzucilam z mowienia "siostra cioteczna" na "moja kuzynka". No ale dobra. Nie bede tematu drazyc, bo jak mi sie wlaczy magister lingwistyki stosowanej, to pol nocy bede klepac 😉

Co do mnie to maly update:
    Mam juz 5-latke w domu. Zdolna, inteligentna bestia a pyskata jak 150! Przyjecie bylo dzien po urodzinach, po raz pierwszy nie z sama rodzina. Stresowalo mnie to, ale chyba wyszlo OK.

Srednia corka z najslodszego aniolka, najpotulniejszego baranka zamienila sie w wiecznie jeczacego placzka jak tylko kalendarz pokazal skonczone 2,5 roku 😅 Sa dni, ze placze, jeczy i zrzedzi doslownie o wszystko na kazdym kroku i probuje wymuszac rykiem. Niestety regres spania trwa od pojawienia sie nowego rodzenstwa, bo jeszcze jakies leki nocne sie wlaczyly typowe dla tego wieku, wiec matka wstaje w nocy po 6 razy.

Malenstwo ma akurat dobry okres jesli chodzi o funkcjonowanie w ciagu dnia. Na macie potrafi sie bawic nawet poltorej godziny. Bujaczek tez OK. Drzemki po 20-30 minut, w minionym tygodniu sie dwa razy zdarzylo, ze spala cala godzine! Noce fatalne, nie bede o tym pisac, bo mam traume LOL
    Teraz u nas tydzien ferii zimowych i jeszcze stary wzial caly tydzien wolnego, wiec bede miec wesolo 😵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 01:36

Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 15:02

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ