Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat cioteczny to kuzyn?
    To u mnie mówię szwagierka na siostrę mojego męża, a jakkby mąż miał brata to byłby mój szwagier

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 17:55

Gruszka, Jagodzianka19, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu cień dzisiaj ahh już nie wiem czy to po prostu nie wadliwe testy.

No kiepska sprawa z tą zmywarką. Też bym wolała kupić nową nawet na raty

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u nas mówi się jak ja Ciebie 😁

Aga9090 lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Aga u nas mówi się jak ja Ciebie 😁
    A jak Szczęśliwa pisze to ja nie ogarniam kto z kim i o co chodzi🤦‍♀️🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/2d5e9b71644e.jpg.html tu jest mój cień, jak dam radę jutro to pójdę na betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Aga u mnie mowi sie podobnie jak u Ciebie :)
    Ale tak jak mowi Szczesliwa tak kiedys mowilo sie w calej Polsce tzn dawno bo zabory duzo zmienily. Choc np.stryj jeszcze w moich stronach uzywa sie ale tylko jak opowowiadaja starsi o historii rodziny.

Grusxka u mnie na telefonie nie widze cienia :( a powiedz czy masz test z apteki bo te sa,ze tak powiem dokladne ja np.im tylko ufam.

• melisa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 18:10

Gruszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie kupiłam, ale w aptece też tej firmy są. Jest 11dpo więc zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Martwi mnie tylko to, że szyjka jest bardzo nisko. I pytanie czy się potwierdzi, że to ciąża

Jak tak to to dołączę do grona wielodzietnych 😄🥰😎

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka od razu pojawił Ci się ten cień?

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę ale jak na 11 dni po to słabiutki. Robiłaś z rannego moczu? Jak tak to poprostu owulacja musiała być puzno albo implantacja . Trzymam kciuki za betę

Gruszka, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to popołudniu,a owulacja była 6 lutego na bank. Dzięki za kciuki 😊 zobaczę jutro jak wyjdzie znowu i to ciemniejsza kreska to potwierdzone 👍

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 09:43

inessa, Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jagodzianka19, Gruszka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 lutego 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka lichy cień jak na ten dzień. Z resztą ja tam sikańcom oszukańcom nie ufam,wolę iść na betę. Wtedy wiadomo na czy. się stoi. Nie mniej jednak trzymam kciuki byś dołączyła do wielodzietnych 😊

Gruszka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny a czy cień na teście świadczy o ilości bhcg🤔 nie sądzę. Może dopiero doszło do implantacji. Niektórym wychodzą białe testy, a jednak bhcg w krwi już było. Moj lichy cień cienia pod światło z 11 dpo aktualnie śpi w łóżeczku 😉
    Gruszka powtórz rano, ewentualnie beta,bo też wiele testów widziałam co pokazują fałszywy wynik. Teoretycznie implantacja może być nawet 12 dpo także kciuki trzymam

Gruszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay zdarzają się często takie testy i zauważyłam, że przeważnie to bobo test, facele i Nord test. One potrafią mieć 2 różowe kreski, a ciąży nie ma

• Laurka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie! Troche mnie tu nie bylo. Przyznam sie bez bicia nie ogarniam tego watku, bo co wejde to tematy rozstrzelone we wszystkie strony, od Sasa do lasa i glupieje kto, gdzie, z kim? 😉

Ale witam serdecznie nowe mamusie, ktore tu dolaczyly, a ktorych jeszcze nie witalam.
    Starajacym sie kibicuje. Za Natalie trzymam mocno kciukasy, bo juz tylko miesiac z grubsza zostal.

Szczesliwa jak Twoje plecy?

Nie kojarze w jakich rejonach mieszkasz, ale ja jestem rodowita warszawianka i rodzina z obu stron jest ze stolicy lub tuz pod i tez sie u nas mowilo brat cioteczny lub (rzadziej) brat stryjeczny. Kuzyn po prostu wyparl te okreslenia relacji. Ja pamietam bardzo dokladnie dorastajac jak nagle sie przerzucilam z mowienia "siostra cioteczna" na "moja kuzynka". No ale dobra. Nie bede tematu drazyc, bo jak mi sie wlaczy magister lingwistyki stosowanej, to pol nocy bede klepac 😉

Co do mnie to maly update:
    Mam juz 5-latke w domu. Zdolna, inteligentna bestia a pyskata jak 150! Przyjecie bylo dzien po urodzinach, po raz pierwszy nie z sama rodzina. Stresowalo mnie to, ale chyba wyszlo OK.

Srednia corka z najslodszego aniolka, najpotulniejszego baranka zamienila sie w wiecznie jeczacego placzka jak tylko kalendarz pokazal skonczone 2,5 roku 😅 Sa dni, ze placze, jeczy i zrzedzi doslownie o wszystko na kazdym kroku i probuje wymuszac rykiem. Niestety regres spania trwa od pojawienia sie nowego rodzenstwa, bo jeszcze jakies leki nocne sie wlaczyly typowe dla tego wieku, wiec matka wstaje w nocy po 6 razy.

Malenstwo ma akurat dobry okres jesli chodzi o funkcjonowanie w ciagu dnia. Na macie potrafi sie bawic nawet poltorej godziny. Bujaczek tez OK. Drzemki po 20-30 minut, w minionym tygodniu sie dwa razy zdarzylo, ze spala cala godzine! Noce fatalne, nie bede o tym pisac, bo mam traume LOL
    Teraz u nas tydzien ferii zimowych i jeszcze stary wzial caly tydzien wolnego, wiec bede miec wesolo 😵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 01:36

Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 15:02

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ