Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
agjot1979 wrote:Dziewczyny jak wy rozpoznajecie te trole netowe? Ja to naprawdę chyba za bardzo ufam ludziom bo w życiu nie wpadłabym na to ze stay to troll?!
Ja jakoś tak w sumieniu czułam że ta cała Stay jest podejrzana ale pewności też nie miałam , nie pomyślałam że może być to ten troll Samari , wpadła tu z nienacka że niby po poradę że chce dziecko adoptować itp itd według mnie należy choć nawet na raty od początku się udzielać nie każda ma czas na forum itp , powinno to forum być prywatne albo zastrzeżone to by takie osoby tu nie miały jak wejść i psuć wątków .Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
Dziewczyny agajot , inessa , melisa , Niecierpliwa przepraszam ale porwałam się z motyką na słońce usuwam forum wielodzietnych na FB może któraś z Was jest bardziej komententna i utworzy myślałam że to łatwe ale nie potrafię i nie znam się na tym przepraszam czuje że Was może w pewnymi sensie zawiodłam zostaje tu na bbf FB jak dla mnie to za duże progi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 19:47
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
Szczęśliwa ten link pokazuje się niecały chyba bo u mnie nie działa.
Natalia już niedługo i będziesz mieć swoją kruszynę po drugiej stronie brzucha ,będziesz spokojniejsza i podtuczysz maleństwo już na świecieinessa, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgjot ja tez sie zastanawiam nad tym jak dziewczyny rozpoznaja trolli ?!
Natalio mam dwojke hipotrofikow mimo lekow i obserwacji ale widzr,ze Medargin w drugiej ciazy lepiej pomogl bo bralam go o wiele dluzej niz w ciazy z synkiem.
A jak teraz bedzie wszystko ok z dzieckiem to czy hipotrofia bedzie niestety nikt mi tego nie zapewni. Jedynie profesor stwierdzil,ze widocznie taka moja uroda,ze rodze male dzieci.. -
pawojoszka wrote:Szczęśliwa ten link pokazuje się niecały chyba bo u mnie nie działa.
Natalia już niedługo i będziesz mieć swoją kruszynę po drugiej stronie brzucha ,będziesz spokojniejsza i podtuczysz maleństwo już na świecie
Kochana już usunęłam forum bo u każdej z Was nie działał lub coś nie tego i tu zostaję 😉Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
Linki takie nie dzialaja, bo jak sie przeglada forum belly na telefonie, to ucina. Gdybyscie weszly na komputerze, to by byl w calej okazalosci i po skopiowaniu by dzialal. Ale to tak g'woli wyjasnienia. Mnie na fb nie ma. Skasowalam konto ponad rok temu i nie tesknie, nie wracam.
Co do forumowych trolli, to mialam podejrzenie juz od dawna, ale bylam przekonana na 99%, wiec nie chcialam sie wychylac. Wyszlo jednak szydlo z worka.
Przykra kwestia jest taka, ze ona bedzie tu dalej czytac, bo permanentnego bana kto jej da?Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka to niech czyta na zdrowie 😀 mnie się żadna lampka nie zapaliła, No ślepa jestem po prostu, w końcu okulary zobowiązują 😀. Ja mam konto na fb ale na żadne prywatne forum nie idę, zostaje tutaj.
Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Tak teraz mnie olśniło dlaczego stay usowala swoje posty! Żeby się w zeznaniach nie pomylić! Pewnie tak nasciemniala ze już nie pamietała sama co pisała, wiec żeby nikt nie miał możliwości sprawdzić to usunęła! Genialne normalnie 😀
Zielona koniczyna, inessa lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Ja wogole nie rozumiem po co ktoś trolluje ,to trzeba naprawdę mieć nudne życie albo nierówno pod sufitem. Mnie tam takie trolle ani ziębią ani parzą pisze co myślę i nie wstydzę się tego co pisze czy to czyta troll czy zwykła urzytkowniczka dlatego też nie potrzebuje usuwać postów .
Laurka, Zielona koniczyna, Jagodzianka19, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Agjot ja tez sie zastanawiam nad tym jak dziewczyny rozpoznaja trolli ?!
Natalio mam dwojke hipotrofikow mimo lekow i obserwacji ale widzr,ze Medargin w drugiej ciazy lepiej pomogl bo bralam go o wiele dluzej niz w ciazy z synkiem.
A jak teraz bedzie wszystko ok z dzieckiem to czy hipotrofia bedzie niestety nikt mi tego nie zapewni. Jedynie profesor stwierdzil,ze widocznie taka moja uroda,ze rodze male dzieci..
E tam uroda, jak nie znaja przyczyny to mowia ze uroda. Tak ja teraz po tych wynikach genetycznych przypuszczam czemu moja babcia, mama i jej siostra oraz ja jestesmy takie niskie a cala rodzina ma normalny wzrost. Nie uroda jako taka, tylko uroda= mala zmiana w jednym (o ktorym juz wiem) genie. I tak mysle ze to dosc zlozony problem ten iugr moze kiedys znajda jakies leczenie skuteczne. U mnie to jestem ciekawa czy beda jakies konkluzje po porodzie. Czynnikow matczynych nie spelniam, czynnik pepowinowy jest, moze lozyskowy i moze byc samo dziecko/ten gen czy inny jeszcze. Jak nie bedzie rosla po porodzie tak normalnie to od razu rozszerzam diagnostyke.
A powiedz ten medargin to moge do samego dnia przed cc czy wczesniej odstawic? To nie wplywa na krzepniecie krwi? Nie fhce tam sie wykrwawiac na stole 😮 -
Natalia dokładnie jak nie znają przyczyny to zazwyczaj mowią taka uroda, tak się czasem zdarza, tak musi być. A masa chorób i różnych nieprawidłowości w genach siedzi.
Ciąża powinna być czasem spokojnego, radosnego oczekiwania na maleństwo, a tu często okazuje się coś nie tak.Natalia05 lubi tę wiadomość
-
U Was też taka pogoda u mnie już od dobrego tygodnia pada na szczęście już przestało wiać 😁 , u mnie już róże mają listki jak nic wiosna a jak mój był w ubiegłą Sobotę u znajomego mu tam w czyms pomagać , to widział jak niektórzy rolnicy pole orzą a nawet sieją .
Serdecznie Was pozdrawiam ps napiszę że u mnie wszystko oki , tylko mały mi teraz zachorował 😢😞 a plecy nadal bolą także ten 😎 .
inessa To dziś masz wizytę 😁 , trzymam mocne kciuki kochana ❤️.Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
Hej dziewczyny! Trochę mnie tu nie było ale widzę, że niezła zawierucha ostatnio tędy przeszła. Ładnie to nazwałyście bo przecież trole to takie urocze stworzonka.
Ostatnio i u mnie atrakcji nie brakowało.
W skrócie to tak: w styczniu urodził się mój synek,faktycznie miałyście rację, że to nie reguła iż każde kolejne dziecko musi być większe bo akurat urodził się najmniejszy. W lutym z okazji grypy złapanej z przedszkola od rodzeństwa wylądowaliśmy na 6 dni w szpitalu, wtedy też mit o cudownej ochronie niemowląt karmionych piersią został przez nas obalony.
Ps.Mam nadzieję, że mimo trolowego zamieszania nadal będzie można tu skorzystać ze wskazówek,doświadczenia i spokoju tych mam, które tak fajnie potrafiły się podzielić swoimi mądrościami jak o coś pytałam.
Obecnie, już od paru tyg.odkąd wypisali nas ze szpitala zmagam się z silną zazdrością dwulatki o niemowlaka, który "zajął" jej miejsce i każdego dnia wymusza żebym nią się zajmowała, a nie nim.A jak karmię to potrafi na mnie włazić by skutecznie mi to utrudnić. Macie może na to jakieś pomysły bo mi się już powoli kończą?
Zielona koniczyna, Jagodzianka19, inessa lubią tę wiadomość
-
Kasia126 Po pierwsze gratuluję kolejnego szczęścia 😘❤️ , oj i u mnie jest ciężko wiadomo że co dziecko to u każdego inaczej , moja córeczka ma prawie trzy latka i potrafi nawet uderzyć małego , a mówię , tłumaczę , pokazuję że tak nie wolno a ona i tak swoje rozumie co do niej się mówi , i o niby o dzidzia śpi , dzidzia płacze , pomaga itp a jak go karmię , daję jeść zupkę czy kaszkę , przebieram to zaraz ona idzie i po nim powtarza , jak raczkuje mały to ona też tak robi jak próbuje wstać to tak samo
, nawet mało brakowało aby na nim usiadła ☹️ , ja próbowałam już wszystkiego . Wczoraj nawet moja sis mówiła mi , że jej koleżanka ma dwóch synków i jeden ma 5 lat drugi rok , i ten 5 latek cały czas jej psoci szuka zainteresowania , a nie ma za bardzo kto jej pomóc jej mąż w pracy , rodzice jej nie żyją z resztą rodziny ona nie utrzymuje kontaktu , a rodzice jej męża interesują się raz na jakiś czas .
Pewnie nie pomogłam ale z chęcią poczytam co inne dziewczyny napiszą bo ja też nie wiem jak już jej tłumaczyć itp .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 09:50
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
Kasiaa126 gratuluję narodzin synka 😊 niech zdrowo rośnie. Współczuję chorób już na samym starcie. Oby teraz już choroby Was się nie czepiały. Mój najmłodszy też kp, a wiecznie chory 🙄
Problemu zazdrości na szczęście u nas nigdy nie było. W tej kwestii trafiły mi się spokojne dzieci. Choć kto wie może jak będzie następny maluch ten co teraz jest najmłodszy będzie właśnie zazdrosny. Próbowałabym wygospodarowac trochę czasu tylko z dwu latką. Jakiś spacer, zakupy podczas których będzie mogła coś wybrać dla maluszka i siebie. Jak mały śpi to pograć razem w gry czy wspólnie szykować posiłek. Tak by czuła się ważna. A jak karnisz to może mieć zapas nowych kolorowanek, ciasto liny itp by się sama przez chwilę zajęła. Nie wiem jak u Was wygląda kp, czy maluch potrzebuje jakieś konkretnej pozycji np że kagmicie tylko na lezaco. Bo ja np karmilam obojętnie gdzie i w jakiej pozycji. Nie raz siedziałam w tym czasie na podłodze i grałam jednocześnie w planszówki lub siedzieliśmy na kanapie i czytałam książeczki.Zielona koniczyna, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Spokojnego dnia
Kadia 126 gratuluje synka
Co do zazdrpsci podpinam sie do jagodzianki bo podobnie gospodarowalam czas jak corka byla malutka nawet teraz gdu dzieci troche starsze staram sie poswiecac czas kazdemu z osobna. Zazdrosc od czasu do czasu pojawia sie u obojga ale nie jest to jakies straszne
Natalio u mnie duzo moich chorob mozna dopiac do hipotrofii ale profesor mowi,ze oczywiscie mozna podpiac lecz nie kazda kobieta z pod9bnymi przypadlosciami rodzi male dzieci dlatego hipotrofia nadal jest badana,obserwowana i sami lekarze ucza sie jak temu zaradzic. Kiedys zwalano wine tylko na kobiete,ze pali papierosy,za malo je lub ćpa tak moze byc to przyczyna ale wiekszosc kobiet zwykle bardzo dba o siebie w czasie ciazy i dlatego czesciej lekarze nie znaja przyczyny. A u mnie akurat moj maz i jego siostra tez urodzili sie z hipotrofia i to b.duza bo rodzili sie w 40/41 tc z waga 2 kg. Ja sama tez do wielkich nie nalezalam bo wazylam tez niecale 3 kg nie pamietam dokladnie ale cos 2900 a mama rodzila mnie po terminie.
Co do medarginu ja odstawilam go dzirn przed CC z tego co pamietam.Zielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość