Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
melisa wrote:Współczuję przeżyć. Wujek pilnowal i wielki problem. A sąsiedzi to rzeczywiście neich zajmą się swoim zyciem.
Wiesz nie wiem kto nagadał takich głupot i tego się nie dowiem , poprzednio też była u nas kurator że niby mój mąż bije mojego syna że też dzieci same są ze słychać niby tu krzyki i płacze , że ten starszy syn niby jest wykorzystywany do pracy na roli no zaraz coś mnie weźmie to co nie może już 15 latek pomoc na gospodarstwie bo już go obciążamy 🤦 , sam syn chce nam pomagać w np pieleniu podlewaniu roślin to jest takie nie wiem nie odpowiednie no chore to wszystko .Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
melisa wrote:Hehe no to trochę jak ja, ze mialam przeczucia na córkę przez mój sen proroczy na początku ciąży. A w każdej ciąży mi sie sprawdzał taki sen. Tylko nie w tej
Ja mam termin na początek czerwca, ale chcialabym urodzic pod koniec maja. Syna urodziłam w 39+2. Corka w 39+6 (poród wywoływany). Teraz chcialabym np 30.05 bym miala 2 majowych chłopaków, bo syn z 10.05
Ja to przy mojej ostatniej ciąży miałam przeczucie że będzie syn i o sprawdziło się więc coś chyba w tym jest 😉😁 .
Maj to super miesiąc sama mam urodziny w maju jakże też imieniny , przede mną urodziny ma moja córeczka , potem 20 maja kolejna córeczka no i ja i Dominik będziemy razem świętować gdyż zrobił mi prezent na moje imieniny urodził się 23 Maja w moje imieniny ❤️ , jedynie Ania Grześ i mój mąż się wyróżniają Ania jest z 13 Kwietnia , Grześ z 15 Grudnia no i mój mąż 9 Września obchodzi urodziny .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 12:08
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
Szczęśliwa musiał ktoś z najbliższych sąsiadów ,pierwszy ,drugi dom od ciebie bo z drugiego końca ulicy nikt by nie zauważył że wyszłaś ,ktoś ewidentnie się na was uwzial i tylko w oknie czeka na okazję.
Powiem ci że nasza sąsiadka to też takie oko wielkiego brata wszystko wie i widzi ,ostatnio przed jedenasta w nocy laweta auto nam zwiozla bo akumulator wysiadł ,wyjeżdżając jednym kołem wjechał na trawnik przy rowie a parę dni później sąsiad rurę poprawiał przy tym rowie i nam mówi że to pewnie ta laweta w tedy uszkodziła co do nas przyjechała, no szok .
Musisz się pilnować poprostu bo oni teraz mają potwierdzenie że doniesienia się sprawdziły więc inne rzeczy też będą dla nich wyglądały wiarygodnie. Bo u nas jak teściowa nagadała że ja jestem agresywna że bije i głoszę chłopa i dzieci ze mój śpi na strychu a żyjemy w strasznych warunkach bo ja zabieram wszystkie pieniądze i odkładam na tajnym kącie,ale byli pracownicy kilka razy nic nie zauważyli takiego to ona straciła wiarygodność i teraz nikt nie wierzy w jej wypociny. Najgorzej że nie wiesz kto bo czasem są osoby ,które mają jakieś problemy ze sobą a tak nie możesz udowodnić że to jakaś chorą osobą utrudnia ci życie.
Współczuję ci przeżyćZielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Jestem po wizycie na ten czas wszystko ok i juz serduszko bije.
Oczywiscie teraz czas oczekiwania do kolejnej wizyty czy wszystko bedzie nadal dobrze. A wizyta za 2 tyg.
Dziekuje za pamiec i wsparcieZielona koniczyna, melisa, pawojoszka, Natalia05, Malinka33, Jagodzianka19, Laurka lubią tę wiadomość
-
Ja to zastanawiam na co są te wszystkie programy wsparcia? Dla kogo? Tu dziewczyna potrzebuje pomocy, mogliby się wysilać i jak im tak zależy żeby dzieci zawsze pod opieka były to niech zatrudnia dla szczęśliwej opiekunkę która będzie te dwa razy dziennie dziewczynki do i ze szkoły przyprowadzać! A nie, najlepiej powiedzieć ze ma sobie radzić, i jak sobie radzi na tyle ile może to tez zle! Na moje to te wszystkie gopsy i mopsy to powinni zaorać bo tylko kasę biorą, ale realnej pomocy to tam człowiek nie znajdzie!
inessa, Zielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualnyZielona Koniczyna nawet nie chce sie komemtowac co ludzie wyrabiaja.
Jedynie uwazaj teraz bo beda Was sprawdzac jak juz raz tak byli
A tych co kurde maja sprawdzac nie sprawdxaja wrwrwr
A termin porodu ciexko powiedziec bo czeka mnie CC i pewnie szybciej bedzie. Ale tal wychodzi ok 18 pazdziernika ( a ja urodzilam sie 12 pazdziernika hyhy)
Na razie to modle sie aby nadal bylo wszystko dobrze i Maluszrk aby byl zdrowy.Zielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
Inessa super wieści ❤️ ogromnie gratuluję ❤️ 2 tygodnie do następnej wizyty szybko zlecą 🙂
Zielona koniczyna współczuję Ci takich sąsiadów ,okropni ludzie 😔 panie z mopsu częstą są tam gdzie nie powinny.Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
👸 35 lat
🤴41 lat
👨2004
👧2009
👦2014
🧒2017
👶2021 -
Zielona koniczyna wrote:Święta prawda moja droga 😉.
O widzę w podpisie że też masz sporą gromadkę szczęść 😉❤️ , również mam syna z 2004 roku tylko że jest z Grudnia a Twój z Lipca 😉😁. Macie przewagę synków 😁 u mnie jest przewaga dziewczynek mam 3 córeczki i dwóch synków , czasami tak w żartach mówię że przydała by się kolejna ciąża 😝😝😝😝😝 , i byłoby założymy może po równo 3 córeczki i trzech synów 😝😝😝.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 15:37
Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
👸 35 lat
🤴41 lat
👨2004
👧2009
👦2014
🧒2017
👶2021 -
Przepraszam dziewczyny ale ja trochę nie rozumiem. Mops dostaje info i musi sprawdzić. Jak widzą że doniesienia nie prawdziwe to o co nerwy?
Poza tym uważam że jak sie planuje gromadke dzieci to się planuje co i jak. Przecież nie można rodzić dzieci i jakoś to bedzie. Wy myślicie inaczej? Szczęśliwa żartujesz o 6 dziecku? Żeby było po równo dziewczyn i chłopców? Trochę infantylna jesteś. Ciśnie się na usta: mało Ci problemów z piątka? No ja bym dziecka nie zostawiła pod opieką kuzyna który ma co jakiś czas zaglądać z innego podwórka. Dziwię się że dla Was taki nadzór jest normalny. I typuje kuzyna że doniósł...Kasulek123, ana167, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Plany sobie życie sobie. Naprawdę myślisz, że jak zaplanujesz tak będzie? Czy to mając jedno, troje czy pięcioro dzieci?
Kontrola MOPS jak najbardziej jest na miejscu skoro dostali sygnał, że coś nie tak to powinni sprawdzić. Tu bardziej rozchodzi się o te donosy.
Moim zdaniem powinien być ktoś kto dzieckiem będzie się faktycznie opiekował a nie tylko dogladal. To małe dziecko.
Kuzyn doniósł? Hmm Ten który miał się opiekować dzieckiem ? poszedł sobie żeby donieść właściwie na samego siebie? Jakby się dziecku coś stało to jego wina.
Szczęśliwa napisała, że czasami tak w żartach mówi o 6tym dziecku... Czytajmy że zrozumieniem i nie obrażajmy innych.Laurka, agjot1979, Malinka33, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
-
Jagodzianka czym obrazilam? Pisze jak to wygląda z boku A jak wam nie po myśli to od razu że obrażam.
No planuje się dzieci, nie wiesz skąd się biorą?
Chyba nie wina kuzyna by była tylko rodziców....
Nawet zarty o 6 sa w tej sytuacji nie na miejscu.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Zielona koniczyna, współczuję, że musisz przez to przechodzić i tracić tyle nerwów. Prawda jest taka, że jak ktoś chce to zawsze znajdzie dziurę w całym i nawet jak nie ta sytuacja to inna byłaby dobrym powodem dla pani z MOPS.u żeby się przyczepić. Jednak pani z Mops.u chyba zapomniała, że zastraszanie to dobra motywacja dla ludzi z niskim IQ a mama, która codziennie wkłada całe serce w organizację życia rodziny bo chce żeby było wszystko dobrze w ogóle nie powinna przejmować się wrednymi donosicielami i robić dalej swoje.
Ps. Jak to ktoś kiedyś powiedział"ludzi nie zmienisz, można zmieniać tylko siebie".
Zielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
Katalonia nazwałaś ją infantylną. Tak ,nazywanie Szczęśliwej w ten sposób ,nie jest po mojej myśli i uważam to za obrażanie kogoś, w tej konkretnej sytuacji Szczęśliwej.
Przykre...
Nie na miejscu jest Twoje wcinanie się w dyskusje i wyzywanie Szczęśliwej. Nie na miejscu jest również tekst -nie wiesz skąd się biorą ? Żenujące...agjot1979, Malinka33, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
-
Katalonia a kim ty wogole jesteś? Nie widziałam cię wcześniej na tym wątku, wpadasz z z nienacka i ni z gruszki ni z pietruszki wyskakujesz tu ze swoimi przemyśleniami. I zgadzam się z jagodzianka, obraziłas szczesliwa. Ja uważam ze mops w obecnej formie straszaka i groziciela w niczym szczęśliwej nie pomoże. Jak już są tacy zatroskani to niech coś zaproponują a niestraszna konsekwencjami.
Malinka33, Jagodzianka19, Zielona koniczyna, inessa lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Katalonia wrote:Przepraszam dziewczyny ale ja trochę nie rozumiem. Mops dostaje info i musi sprawdzić. Jak widzą że doniesienia nie prawdziwe to o co nerwy?
Poza tym uważam że jak sie planuje gromadke dzieci to się planuje co i jak. Przecież nie można rodzić dzieci i jakoś to bedzie. Wy myślicie inaczej? Szczęśliwa żartujesz o 6 dziecku? Żeby było po równo dziewczyn i chłopców? Trochę infantylna jesteś. Ciśnie się na usta: mało Ci problemów z piątka? No ja bym dziecka nie zostawiła pod opieką kuzyna który ma co jakiś czas zaglądać z innego podwórka. Dziwię się że dla Was taki nadzór jest normalny. I typuje kuzyna że doniósł...
Czytaj ze zrozumieniem nie będę wykłócać się nie wiadomo o co a wcinanie się w wątki na których się nie jest to trochę nie na rzeczy nie znam Cię ani Ty nie znasz mnie więc sobie daruj takie typu komentarze .Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
Jan Paweł II -
Wiecie mnie zawsze wkurzały komentarze w stylu " no jak się decyduje na tyle dzieci ..." albo jak mnie nie stać to się nie decyduję na dziecko" co znaczy że mnie stać ,dla mnie to zarozumiałość bo nie możemy mieć wpływu na wszystko dzisiaj cię stać bo masz dom ,samochód i pieniądze na koncie a twoje dziecko chodzi na całą masę zajęć dodatkowych i ubiera się w markowe ciuchy ale jutro możesz zebrać o każdą złotówkę od ludzi dobrej woli bo może się okazać że dziecko nagle potrzebuje leczenia które kosztuje setki tysięcy zł,jutro,za rok możesz jeździć na wózku i nie mieć możliwości zapewnić dziecku niczego .
Wkurza mnie jak człowiek chce się pożalić bo mu czasem ciężko jak każdemu i chciałby usłyszeć "rozumiem cię czasem życie jest wredne,jesteś dzielna ,wychowujesz3,4,5,7dzieci odwalasz kawał dobrej roboty,dasz radę,kto jak nie ty?" a słyszę " no jak się decyduje na tyle dzieci..." mam ochotę oczy wydrapać w tedy. To co jak mam więcej niż dwoje to nie wolno mi się skarżyć bo przecież sama sobie jestem winna ,bo przecież wiem z kad się dzieci biorą? Bo jak żeś chciała się rozmnażać jak królik to teraz siedź cicho bo masz co chciałaś?
I to kobiety kobietom...
I jeszcze na wątku wielodzietnym gdzie powinnyśmy się rozumieć jak nikt inny.Zielona koniczyna, Jagodzianka19, Malinka33, agjot1979, inessa lubią tę wiadomość