Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawojoszka jesteś dla mnie jedną z nielicznych kobiet na tym wątku które twardo stąpają po ziemi i logicznie piszą.
Wiem co to są wypadki, tragedie losowe. Tego nie da się przewidzieć, tego nie mam na myśli.
Ale denerwuje mnie podejście, że urodzę dziecko a opieka (mgops) czy inna placówka niech mi pomaga bo mam ich dużo. Ta pomoc jest z moich (tak, moich) pieniędzy, bo z mojej wypłaty oddaje co miesiąc do państwa również na taka pomoc społeczną.
Uważam że każda ciąża to cud, każde dziecko jest cudem, ale uważam że każdy cud powinien być zaplanowany a w szczególności kiedy kolejne dziecko może w znaczący sposób obciążyć rodzinę.
Powiedz mi, jeśli chcesz/możesz, bo może zrozumiem, co Tobą kierowało że zdecydowalas sie na kolejne dziecko?
Moją intencją nie było obrażanie, taka interpretacja jest na wyrost A dziewczyny które tak to odbierają mają kompleksy.
Proszę aby Pawojoszka mi odpisała bo do niej przede wszystkim tego posta kieruję.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katalonia, ale jaka pomoc?! Pani z mopsu tylko zagroziła szczęśliwej ze ma ogarnąć opiekę bo jak nie to będą zawiadomione kolejne służby! Tak wyglada pomoc? Nie wiem czy dzieci szczęśliwej były planowane czy nie, wiem napewno ze stara się jak może aby wszystko ogarnąć. Mieszka tam gdzie mieszka, nie ma do pomocy dziadków, za to inni ludzie roszczą sobie prawo do oceniania i utrudniania jej życia. Może jest odrobine naiwna, może się trochę przeliczyła, może ma taka a nie inna sytuacje rodzinna, nie nam oceniać jej wybory!
Zielona koniczyna, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Katalonia co mną kierowało ? Nieodparta ,wręcz obsesyjna chęć posiadania kolejnego dziecka ,czułam że moja rodzina jest niepełna ,że moje życie jest niepełne,że mamy wystarczająco dużo,nie pieniędzy a szczęścia ,cierpliwości,miłości w naszym życiu żeby obdarzyć nim jeszcze jedno dziecko,zapewnić szczęście jeszcze jednej istocie, potrzeba przelania tego nadmiaru miłości i troski jaki nosiłam w sobie. Oczywiście jak każdy mieliśmy obawy czy aby podołamy, ale spojrzenie osoby wierzącej jest inne ,mam świadomość jak krusi jesteśmy ,jak niewiele od nas w życiu zależy i jakby na to patrzeć to byśmy nigdy się nie zdecydowali nawet na dwoje.
I dla powszechnej wiadomości ,tak korzystam z opieki ,500+ i wszelkich dotacji jakie tylko mogę dostać i nie mam wyrzutów sumienia że to społeczeństwo musi płacić za moją ekstrawagancję bo ja pracowałam od kad skończyłam 18 lat i płaciłam na ten system z,z którego teraz korzystam i jak dzieci podrosną to będę pracować i dalej płacić i moje dzieci jak dorosną będą odprowadzać składki i będą odprowadzać 3 razy więcej niż jakby ich było dwoje . Pieniedzy ,które dostaje nie kolekcjonuję w kanapie tylko wydaje na towary od ,których też odprowadzane są podatki. Uważam że mam pełne prawo korzystać z pieniędzy podatników bo kiedyś inni będą korzystać z tego co ja będę płacić. Ludzie mają ogromne przywiązanie do pieniędzy nawet tych których nie mają ,bo to moje ,bo ja płacę, a jakby nie było ludzi którzy otrzymują pomoc to byśmy nie płacili? Nikt nie myśli że fajnie że mogę pomóc że z moich pieniędzy idą środki na to żeby komuś w życiu było trochę lżej. W dzisiejszych czasach pieniądze stają się ważniejsze od nas ,od naszych planów i marzeń one decydują o naszej przyszłości ,decyzjach o tym kim jesteśmy. Nie u mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 10:13
Zielona koniczyna, inessa, Kasulek123, Jagodzianka19, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
-
Pawojoszka dziekuje za odp.
Teraz wiem, że w Twoim przypadku to powołanie do bycia mamą.
Też uważam że jak jest możliwość to trzeba korzystać z ulg, dofinansowania.
Ciekawe czy dziewczyny z forum staną w mojej obronie bo chyba zielona koniczynka mnie obraziła...Zielona koniczyna lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Szczęśliwa jesteś miłą osobą i wspaniałą mamą. Rozumiem, że było Ci przykro i się trochę zdenerwowałaś kiedy Katalonia Ciebie wyzwała. Ale nie warto zachowywać się jak ona.
Szkoda Katalonia, że szufladkujesz rodziny wielodzietne. I nie przyjmujesz do świadomości, że większość rodziców w rodzinach wielodzietnych pracuje i decyduje się świadomie na liczne potomstwo. Cześć rodziców ma wyższe wykształcenie, jest aktywnych zawodowo i uwaga nigdy nie korzystało z pomocy opieki społecznej.agjot1979, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
-
Zielona koniczyna pisząc na forum otwartym o swoim życiu prywatnym trzeba się czasem liczyć, że ktoś to skomentuje.
Katalonia brak mi słów.. Mogłaś innymi słowami to skomentować
Pawojoszka mimo, że mam 1 dziecko mam takie samo zdanie co Ty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 12:01
Zielona koniczyna, Jagodzianka19, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Koniczynka napisała żebym się leczyła! Obraziła mnie! A wy udajecie że tego nie widzicie...
To mnie można obrażać a wielodzietnych nie? To dyskryminacja!
A najlepsze że pytanie zadalam pawojoszce ktora normalnie odpisała a reszta się oburzyla.
Śmieszne to jest.
Koniczynka polubilas moja wiadomość A potem nieładnie odpisałaś... To też śmieszne: )Pierworodna 2017
Katalonia swoimi wpisami sama wystawiasz sobie świadectwo. Pytałam już, ale nie dostałam odpowiedzi, kim ty jesteś dziewczyno? Nie przedstawiłaś się, za to poczuwasz się do krytykowania i komentowania. Zaczęłaś nagonkę na szczesliwa, a jak ci tak samo „miło” odpowiedziała to zgrywasz ofiarę. Nie będę cię bronić bo cię nie znam, może gdybys zaczęła od przedstawienia się i napisania kilku słów od siebie ta rozmowa wyglądałaby inaczej. Skoro jesteś taka idealna , planująca i nigdy nie zaskoczona niczym mama, to co robisz na tym wątku? Jak widzisz większość z nas boryka się z różnymi trudnościami, ale mamy tu siebie żeby się wesprzeć i wysłuchać. Konstruktywna krytyka jak najbardziej, obrażanie zdecydowanie nie!
Zielona koniczyna, Malinka33, Jagodzianka19, Kasulek123, Laurka lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Dziewczyny jak coś będę na priv już i tak mam szargane nerwy to co będę się sprzeczać z mądrymi inaczej .
Mam też prośbę do Was jak któraś zna się bardziej na internecie , a raczej na FB to niech założy konto ja próbowałam i mi nie wyszło pozdrawiam Was serdecznie ❤️.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 15:24
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
Agus87 wrote:Hej, mogę dołączyć? Baardxo mi się podoba ten wątek, jestem mamą 3 dzieci, w sierpniu prawdopodobnie pojawi się na świecie nasz drugi już synus 😁
Witaj wśród nas 😁 o Sierpień fajny miesiąc ciepło i w ogóle 😉.
Gratuluję kolejnego cudu pod sercem ❤️ macie już wybrane imię ?.
O widzę także że jesteś rocznik 87 ja także 😉😁Jagodzianka19, Agus87 lubią tę wiadomość
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
agjot1979 wrote:Agus, trójka rok po roku? Wow, podziwiam, ja mam 6,5 i 3,5 roku różnicy i czasami wymiękam, a ty dwulatka, roczniak i noworodek! Szacun!
melisa, Jagodzianka19, agjot1979 lubią tę wiadomość
2020..❤️czekamy na Leosia❤️