Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
pawojoszka wrote:U nas dziś było pieczenie pierników ale cała reszta przygotowań jeszcze w ciemnym lesie zacznę od jutra na spokojnie bo w tym roku będziemy tylko my zazwyczaj cała rodzina zchdzila się do nas i wychodziło że wigilia była na dwadzieścia osób a potem całe święta gości ,z jednej strony fajnie się spotkać razem ale z drugiej całe święta na nogach i usiąść nie ma kiedy a w tym roku tylko my i dzieci i luzik
Dzisiaj jak czas pozwoli to wueczorem zaczne bigos,znalazlam przepis Magdy Gessler zobaczymy czy mi wyjdzie. -
https://m.facebook.com/magdagessler.official/photos/a.112503618800870.14702.112484985469400/868830853168139/?type=3
Teraz sie wkleilo
Cholera skraca link....nie wiem dlaczego. Najwyzej w wyszukiwarce wpusz magda gessler bigos fbWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 09:03
Tinnera lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaOna wrote:250 g śledzi
2 buraki
1 cebula czerwona
1 ogórek kiszony
1 jabłko
2 ziemniaki
2 ugotowane jajka
4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka soku z cytryny
Ugotować buraki i ziemniaki. Śledzie (wszystko jedno jakie) przepłukać i pokroić w paski lub kostkę (podobno jak CI wygodniej jeść) Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pokroić w kostkę ziemniaki, jabłka, ogórka kiszonego i cebulę. Dodać śledzie, a wierzch posypać startym jajkiem.
Koleżanka mówi, że jest pyszna, a ponieważ ja ostatnio jestem bardzo za sledziami, to spróbuje. Najwyżej sama zjem
Cos nie odzywa sie Rene...Rene co u Ciebie ? -
PixiDixi wrote:U nas tez tylko my,alw ja juz jestem zmeczona a tyle jeszcze do zrobienia. Odpada mi sprzatanie,ale mam fure gotowania.
Dzisiaj jak czas pozwoli to wueczorem zaczne bigos,znalazlam przepis Magdy Gessler zobaczymy czy mi wyjdzie.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
hej laseczki
Tinnera kciukamy i odrazu po wizycie daj znac co i jak
widze ze kazda zapracowana przed swietami ...ja musze wszystko na raty bo jak cos wiecej porobie i juz stawia sie macica ,a chce zeby mlody jeszcze posiedzial w brzuchu.Magic lubi tę wiadomość