X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene piekny synek ❤

Rene lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to trzymamy kciuki za wizyte.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam po kilku dniach nieobecności,szalejecie z postami ale to dobrze że wątek żyję:-)
    ja już po wizycie z moim maluszkiem jest wszystko ok:-)
    a oto moje dziecko

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d71d6158917.jpg
    jak wam się podoba:-)
    Oooo widać siurka :D gratulacje kochana:*

Rene lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Rene, czy to coś co widac na USG to penisek? Jesli tak, to chłop jak dąb :) (mówie o rozmiarach) :)
    tak:-)
    no w końcu tak się pokazał żeby nikt nie miał wątpliwości i nie pomylił go z dziewczynką hihi

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Oooo widać siurka :D gratulacje kochana:*
    dzięki:-)

Magic lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam po kilku dniach nieobecności,szalejecie z postami ale to dobrze że wątek żyję:-)
    ja już po wizycie z moim maluszkiem jest wszystko ok:-)
    a oto moje dziecko

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d71d6158917.jpg
    jak wam się podoba:-)
    Gratulacje ,fajnie że chłopak ,chłopcy są łatwiejsze do wychowania bynajmniej z mojego doświadczenia aczkolwiek ja liczę na dziewczynkę

Rene lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobitki:)

Zarobiona jestem po uszy...Wy pewnie tez zreszta;)
    Moja dwulatka tez daje ostro czadu ,nic sie nie slucha no moze czasami...jest bardzo charakterna.
    Mam tez Kasie ,9 lat istny czort,jak 3 chlopakow i....bawi sie glownie z chlopakami,z drzew ja sciagam taka aparatka.
    Odezwe sie pozniej,jak tam u Was przygotowania?

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis juz kupilam prezenty i posprzatalam w szafkach od jutra sie zacznie kucharzenie i zaganianie dzieci do roboty hahaha.

PixiDixi lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie na chwile usiadlam na dupie i jemy z mezem kolacje. Odpuscilam sobie makowca,kupilam,ale z kapustą to szaleje caly czas....podjadlam troche bigosu ,ktory w trakcie jest jeszcze....jutro dodam mieso i w niedziele przymroze i gotowe na poniedzialek.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze wszystko przedemna dzisiaj miałam dzień wyjęty z życia dzięki mojej teściowej ,uwielbiam tą kobietę ,M jechał po nią trzy godziny w jedną stronę żeby ją przywieźć na święta jeszcze się godzinę z drogi wracali bo nie ta torebkę wzięła byli wieczorem a ona już od rana że ona wraca i znów ja odwiez pół drogi bo od nas do niej nic bezpośrednio nie jedzie i ciul wie o co kaman nawet się poklucic nie zdążyliśmy

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy wy wierzycie w jednorożce ale ja właśnie jednego mam w domu muj inteligentny M szykował najmłodszego do spania i jak to facet bez wyobraźni zostawił go na wersalce na chwilę resztę możecie sobie wyobrazić oczywiście mały spadł i ma ogromnego guza na samym środku czoła na szczęście oprócz rogaliki na czole nie ma żadnych niepokojących odjawow jeszcze tylko szpital by mi był potrzebny na te święta

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie juz kompletnie brak czasu takze do zobaczenia po Swietach :)
    I zycze Wam cudownych Swiat,wszelkiej pomyslnosci ,milosci i zdrowia <3 Buziaki dla Was <3

Basik83, Rene lubią tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez malo i rowniez wpadlam pozyczyc zdrowych pogodnych i radosnych swiat ❤❤ buziolki.

PixiDixi, Rene lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych ,wesołych ,spokojnych i radosnych świąt dla wszystkich

PixiDixi, Rene lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w to świąteczne popołudnie mam nadzieję że Święta mijają wam w radosnej ,rodzinnej atmosferze i błogim lenistwie jak nam pogoda za oknem wiosenna starszaki cały dzień biegają po dworze ,cisza i spokój

Rene lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje super ze wszystko ok u nas po świętach od razu pod górkę padła mi lodówka zaraz idę z najmłodszym do lekarza bo kaszle coraz gorzej koniec błogiej sielanki

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam skierowanie na prenatalne ale skierowali mnie do innego miasta bo u nas nie robią tylko wszystkie kierują do Opola albo by mnie musieli położyć na oddział co jest całkowita paranoja i w końcu nie robiłam stwierdziłam że nawet jeśli dziecko ma zespół Downa to co mi da ta informacja poza świadomością i stresem przeciez nic na to nie poradzę nie jest to wada która można leczyc mogłam to zrobić prywatnie ale odpuściłam

cf409fc7e7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Ja też miałam skierowanie na prenatalne ale skierowali mnie do innego miasta bo u nas nie robią tylko wszystkie kierują do Opola albo by mnie musieli położyć na oddział co jest całkowita paranoja i w końcu nie robiłam stwierdziłam że nawet jeśli dziecko ma zespół Downa to co mi da ta informacja poza świadomością i stresem przeciez nic na to nie poradzę nie jest to wada która można leczyc mogłam to zrobić prywatnie ale odpuściłam

Ja do tej pory badań prenatalnych nie robiłam. MOja ginusia mierzyła mi przeziernośc karkową i kość nosową. Teraz też bym nie szła, gdyby nie to, że ona mi tego nie robi, bo po prostu nie będe u niej na wizycie w ciągu tych 2 ważnych na badania tygodni. Przy okazji dowiedziałam sie, że w opolskim te badania są darmowe dla wszystkich mieszkanek opolszczyzny, nie tylko dla tych z grupy ryzyka. Normalnie też musiałabym jechać do Opola, ale okazało się że robia je u mnie w Nysie. Sam wynik badań w moim przekonaniu niewiele u mie zmienia. Jeśli podczas USG moja gin zauważy nie wiem, przepuklinę rzdeniową, czy cokolwiek innego co można jeszcze w brzuszku operować, leczyć - jak najbardzie, proszę bardzo, ale jeśli te badania wykażą, że moje dzieciątko jest chore, to oboje z mężem podjeliśmy decyzję, że nie zrobimy nic, żeby temu dziecku zaszkodzić. Nawet jeśli będzie mocno chore i umrze, czy jeszcze w brzuszku, czy tuż po porodzie, to trudno. My nie chcemy przyłożyć ręki do śmierci naszego dziecka. Nie umielibyśmy sobie z tym poradzić. Jedynie to, że gdyby dziecko miało mieć zespół Downa, to po prostu psychicznie moglibyśmy sie do tego przyzwyczaić, jakoś ogarnąć temat - jak od urodzenia rehabilitować takie dziecko, żeby było jak najbardziej samodzielne.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wady u dziecka można wykryć też później na kolejnych USG te robi się tak wcześnie właśnie że względu na ewentualne przerwanie ciąży mój gin powiedział że na tym sprzęcie nie jest w stanie nawet sprawdzić przezierności karku dla mnie to nie ma znaczenia mi doktor powiedział że te badania są w kierunku zespołu Downa bo jako ciężarna po 35 r.z. jestem w grupie ryzyka więc sobie odpuściłam bo to i tak nic nie zmieni ja też uważam że nie mamy prawa decydować o czyimś życiu czy śmierci to nasze maleństwo i będziemy je kochać bez względu na wszystko a jeśli dziecko będzie mieć jakąś wadę to będzie to też widać na kolejnych badaniach będziemy mieć czas żeby się przygotować ewentualnie choc wierzę że wszystko będzie ok

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z małym u lekarza bo jak już pisałam gorzej kaszle a lekarz do mnie że tu dziecko się pod szpital kwalifikuje że ma dużo zmian w klatce i jeszcze joby dostałam od razu antybiotyk i listę lekow do kupienia i zalecenie żeby pilnować żeby napewno wszystko przyjął a w razie problemów z podawaniem zastrzyki a ja w szoku bo patrząc na niego nigdybyscie nie powiedziały że to ciężko chore dziecko ,je jak smok śpi całą noc nawet nie kaszle w nocy cały dzień się bawi i dokazuje tylko ten kaszel rano i wieczorem

cf409fc7e7.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ