Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:Oo gratuluje! Pamietam cie z testowania. Jednak sie udalo ale super, na kiedy termin?
Z ostatniej miesiączki wychodzi 29-30 listopad. Na następnej wizycie 26.04 dowiem się więcej, bo teraz byłam tak oszołomiona tym że jest ciąża i to już 7 tygodni i że słyszę serduszko, że poza tym nie wiem nic. ☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Angel1982 wrote:ogólnie bardzo dobrze gdyby nie czasami senność i zmęczenie to nie wiedziałabym/nie czułabym że jestem w ciąży
w dwóch poprzednich ciążach też typowych objawów było brak poza rąsnącym brzuszkiem oczywiście
Jejku, ja się jednak stresuję tym brakiem objawów a dopiero 7 tygodni i kilka dni ma moja ciąża.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
kasiulka1082 wrote:Jejku, ja się jednak stresuję tym brakiem objawów a dopiero 7 tygodni i kilka dni ma moja ciąża.
nie przejmuj się brakiem objawów, nie stresuj bo to nie pomaga dla dziecka ;)lepszy brak objawów niż miałabyś mieć plamienia lub coś innego.
ciesz się tym stanem, potem zacznie rosnąć brzuch i mogą sie pojawić inne objawy -
nick nieaktualnykasiulka1082 wrote:Jejku, ja się jednak stresuję tym brakiem objawów a dopiero 7 tygodni i kilka dni ma moja ciąża.
Ja nie mialam zadnych objawow do 9 tc, pozniej ze 2 tygodnie lekkich mdlosci i odrzucenia od jedzenia i finito objawow Dzisiaj gdyby rosnacy brzuch i ruchy dziecka to bym nie zauwazyla ze jestem w ciazyAngel1982 lubi tę wiadomość
-
Witam nowe mamy oby ciążę przebiegały nudno i książkowo .
Wreszcie odzyskałam wolność doktor się zlitował i puścił mnie do domu ,mam zamiar to uczcić kiełbaskami z ogniska pogoda piękna to trzeba korzystać bo nigdy nie wiadomo kiedy następnym razem wyląduje na oddziale ,mam nadzieję że to już będzie przy okazji porodu innej opcji nie przewidujePixiDixi, NiecierpliwaOna, Rene lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj mieliśmy mega peacowity dzień. Przed chwilką skonczyliśmy i teraz ja kąpie dzieciaki a M.szykuje kolację. Grill zaplanowany na jutro. Sezon czas zacząćWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Angel1982 wrote:nie przejmuj się brakiem objawów, nie stresuj bo to nie pomaga dla dziecka ;)lepszy brak objawów niż miałabyś mieć plamienia lub coś innego.
ciesz się tym stanem, potem zacznie rosnąć brzuch i mogą sie pojawić inne objawy
No właśnie plamienia mam od 3 tygodni, brązowe i w zasadzie przy podciągania tylko na papierze widać, ale właśnie przez te plamienia u lekarza wylądowałam bo myślałam, że znowu jakąś torbiel albo bałagan w hormonami mam. Ciąży w ogóle nie brałam pod uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 20:27
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
kasiulka1082 wrote:No właśnie plamienia mam od 3 tygodni, brązowe i w zasadzie przy podciągania tylko na papierze widać, ale właśnie przez te plamienia u lekarza wylądowałam bo myślałam, że znowu jakąś torbiel albo bałagan w hormonami mam. Ciąży w ogóle nie brałam pod uwagę.
lekarz przepisał Ci coś na te plamienia, masz sie oszczędzać, leżeć ?
ja w drugiej ciąży miałam plamienia w 6-7 tyg. i lekarz przepisał mi duphaston i nospę, oszczędzałam sie i leżałam tydzień, pomogło plamień nie było i potem nie wróciły. -
Wizytę miałam w czwartek i od czwartku biorę luteinę 2*1, ale w sumie to byłam w takim szoku i pani doktor chyba też, że to ja o luteinie wspomniałam i powiedziała, żeby brać i na tym koniec. Oszczędzać się staram. 26.04. mam wizytę u swojego lekarza, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dowiem się więcej13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
Mam nadzieję, że mi również w ciągu tygodnia chociaż minie. Leżę dużo, ale nie cały czas, dzisiaj trochę spacerowałam bo lepiej się czułam na świeżym powietrzu niż w domu.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
kasiulka no przy plamieniach trzeba sie oszczedzac
i gratulacje
pawojoszka fajnie ze lekarz sie zlitowal i poscil do domu
Niecierpliwa a ja mysle ze bedzie nie bawem dzidzius
Rene ja po cc wlasnie normalnie funkcjonowałam na poczatku na srodkach nic nie bolało :)potem sie rozchodzilam ze nawet juz srodkow nie potrzebowałam
my po weekendzie na wsi bylam u kolezanki ylo super caly czas w plenerze grilki pobyt z kumpela a dzieci na ogrodku za tydzien tez jedziemy
i Jasiowi wykluwa się ząbekRene lubi tę wiadomość
-
już ząbek? masakra jak szybciutko czas leci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:44
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
ALe dzisiaj beznadziejna pogoda. Juz się zdążyłam przyzwyczaic do ciszy w domu (dzieciaki całymi dniami w ogrodzie) a dzisiaj nie wiedza co maja ze soba zrobić one tez już zdążyły się przyzwyczaić do wolności na wolnym powietrzu
Basik83 lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
My już po wizycie położnej ogólnie jest ok,mam tylko słabe wyniki więc w piątek czeka mnie morfologia,rana po cc coraz mniej dokucza,synek spokojny za to z dużym apetytem
Basik no to gratulujemy oby wykluwanie ząbka było jak najmniej uciążliwe:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 16:06
-
Hej można dołączyć mam już dwoje szkrabów 5latek i 2 latek.Dowiedziałam sie że pojawi się trzeci dziudziuś
Mam do was pytanko:
Dziś odebralam wyniki, morfologia i mocz oki, beta->4860.0mlU
chciałam sprawdzić czy przyrost odpowiedni na kalkulatorze przyrostów, i jeden mi pokazuje że prawidłowy (na naszej stronie), a na innej stronie(dzidziusiowo.pl) poniżej normy. I teraz się zastanawiam jak jest faktycznie..
pierwsza beta 11kwietnia-> 393,10
druga beta 17kwietnia-> 4860,0M.Ż. -
witaj M ż.co do przyrostu bety to ja sie nie wypowiem bo malo sie znam ale moze dziewczyny beda wiecej wiedzialy
gratuluje fasolki
Aria jezeli tak bezpieczniej to moze i lepiej ciesze sie ze plamienia mniejsze i koniecznie daj znac po genetycznych moze juz plec bedziesz znala ja sie wlasnie dowiedzialam na gentycznych
rene maly glodomorek powiadasz
no z tym ząbkiem to troszkę Jasio marudzi
Pixi co u cb?
pawajoszka a jak u cb samopoczucie
Niecierpliwa i co dzialasz cos ?Rene lubi tę wiadomość
-
Hej
Aria a czy gin powiedzial dlaczego chce zrobic w pionie??, ogolnie w pionie robi sie gdy jest zagrozenie dla zycia takze hmm . Jest to szybsze i troche prostsze ciecie, trwa okolo 2 minut a w poziomie trzeba sie troche napracowac i trwa okolo 10-15 minut. Z tego co wiem t ilosc cc nie determinuje sposobu ciecia. Przedyskutuj to jeszcze raz bo pomijajajac wzgledy estetyczne to tez takie ciecia częściej sie rozchodzą.
Witaj M.Z. ciezko jest cos doradzic bo zrobilas bete z duzym odstepem miedzy soba. Powinno sie zrobic dwa pomiary z 48 godz.przerwa a i przyrost nie do konca powie Ci czy wszystko jest ok. Beta lubi wzrastac skokowo i dobra ciaza mize miec roznw przyrosty i na odwrot.
Rene super ,ze juz masz wszystko za soba teraz niech sie synek zdrowo chowa.
Basik u nas nic nowego, turlam sie.
Aria te genetyczne to bedziesz miala u innego gina? , jak tak pogadaj moze cos wniesie jego opinia?
Osobiscie buntowalabym sie przed pionowym cieciem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 12:48
Rene lubi tę wiadomość
-
witajcie, trochę mnie nie było ale u nas wszystko ok czekam na 9.05. na genetyczne.
Z dolegliwości mam tylko senność i zmęczenie czasami, mam nadzieję, że szybko minie
gratuluję nowym dziewczynom i życzę spokojnej, nudnej ciąży
Rene, niech synek zdrowo sie chowa
Aria może na kolejnej wizycie podpytaj lekarza dlaczego chce pionowo ciąć, jakieś wskazania ku temu ?Rene lubi tę wiadomość
-
Padam na pyszczek,ale uwielbiam wiosnę,kiedy wszystko w ogrodzie się budzi
Melduję posłusznie dziś 4 dpoPixiDixi, Basik83, Magic, Rene lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019