X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    jestem po genetycznym, z pomiarów wszystko fajnie NT 1,3, kość nosowa obecna. Wg prognozy lekarza - dziewczynka.

Z tym pionowym cięciem, tak mnie przestraszył, że chyba do niego nie wrócę. Mnie się wydaje, że chce żeby było łatwiej dla niego. Będę rozmawiać w innych szpitalach. Wiem że 4 cc to trudna operacja, ale zdarza się wcale nie tak rzadko, zwłaszcza w takim wrocławiu
    no to super i gratuluję córki:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    jestem po genetycznym, z pomiarów wszystko fajnie NT 1,3, kość nosowa obecna. Wg prognozy lekarza - dziewczynka.

Z tym pionowym cięciem, tak mnie przestraszył, że chyba do niego nie wrócę. Mnie się wydaje, że chce żeby było łatwiej dla niego. Będę rozmawiać w innych szpitalach. Wiem że 4 cc to trudna operacja, ale zdarza się wcale nie tak rzadko, zwłaszcza w takim wrocławiu

super, że po wizycie wszystko ok :) gratuluję córeczki:) po cichu zazdroszczę hihi

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:

Gratuluję:) Bedziesz miała 4 cc? Ja właśnie będę mieć trzecie i sie zastanawiam czy jeszcze będę mogła miec dzieci. U mnie trzecia córeczka a chcialabym jeszcze synka raz sprobowac :D Ale ciecie pionowe?! Masakra uciekaj.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria40 gratuluję zdrowej księżniczki

cf409fc7e7.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova to jest właśnie próba na synka :) haha. W jakim wieku masz córeczki? U mnie już duże 15, 12 i 6.

dzięki dziewczyny, cieszę że że zdrowa i po cichu liczę jednak na to że w 12 tyg nie wszystko było widać :) co do płci

Lavendova, Rene lubią tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Lavendova to jest właśnie próba na synka :) haha. W jakim wieku masz córeczki? U mnie już duże 15, 12 i 6.

dzięki dziewczyny, cieszę że że zdrowa i po cichu liczę jednak na to że w 12 tyg nie wszystko było widać :) co do płci
    Aria bardzo sie ciesze ,ze maluch zdrowy bo wiem ile przeszlas...,ale powiem cos co moze niekoniecznie Ci sie spodobac...jak gin nie widzi siusiaka to raczej juz nie wyrosnie...w druga strone latwiej o pomylke bo dlugo plody wyglafaja jak faceci po czym "siusiak"zmniejsza sie przeksztalcajac sie w lechtaczke takze raczej nastaw sie na core.
    Hehe no przypomina mi sie Aneczka , ona od niefawna pomimo nifty uwierzyla,ze bedzie corka :).
    Powiem Ci,ze u nas na odwrot tak jakos dziwnie sie czuje,ze u nas chlopaki zawsze cory i cory i jak szukam ubranek to oko i tak leci mi na dziewczynskie , niedogodzi hihi.

• aria40 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja wiem że dobry specjalista, raczej się nie myli, ale płeć w 12 tyg ocenia po nachyleniu wyrostka płciowego i to może być mylące, więc sterczy tak samo u obu płci tyle że pod innym kątem. U mojej koleżanki do 20 tyg miała być córeczka :), potem zmieniła się w chłopca. Czytałam, że raczej z chłopca już panny nie będzie. Ale ja i tak nastawiam się już psychicznie na córkę, choć lekarz sam zastrzegł sobie ryzyko pomyłki na tym etapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 08:27

PixiDixi lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aria bardzo sie ciesze ,ze maluch zdrowy bo wiem ile przeszlas...,ale powiem cos co moze niekoniecznie Ci sie spodobac...jak gin nie widzi siusiaka to raczej juz nie wyrosnie...w druga strone latwiej o pomylke bo dlugo plody wyglafaja jak faceci po czym "siusiak"zmniejsza sie przeksztalcajac sie w lechtaczke takze raczej nastaw sie na core.
    Hehe no przypomina mi sie Aneczka , ona od niefawna pomimo nifty uwierzyla,ze bedzie corka :).
    Powiem Ci,ze u nas na odwrot tak jakos dziwnie sie czuje,ze u nas chlopaki zawsze cory i cory i jak szukam ubranek to oko i tak leci mi na dziewczynskie , niedogodzi hihi.

Oj chyba się mylisz:P U nas na wątku kilku dziewczynkom na badaniach polowkowych nagle wyrosly fajfuski :D Na staraczkach chyba tez conajmniej dwóm dziewczynom mówiono ze dziewczynki a to chłopcy jak sie pozniej okazalo. Także pomyłki mogą byc zarówno w jedna jak i druga stronę. A w 12 tc to takie wróżenie z fusów jeszcze :P

aria40 lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam,że z chłopca dziewczynki nie będzie,bo jeśli lekarz widzi peniska,to on nagle nie odpadnie,ale w drugą stronę może być różnie,bo to,że peniska nie widać wcale nie znaczy,że go nie ma. Tak czy inaczej gratuluję zdrowego dzidziusia! A jak mężu zapatruje się na ewentualny babiniec?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:

Moje też duże, starsza w lipcu 13 lat kończy a młodsza 8 we wrześniu. Młodsza ma pretensje ze nie ma 4 letniej siostry do zabawy a starsza marudzi ze dość tych dziewczyn juz :D

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę same baby wydawałoby się że tak łatwo o dziewczynkę a mnie się zeszło 7 lat i trzy próby przy ostatnim chłopcu jak się dowiedziałam to ryczalam jak bóbr . Dobrze że tym razem się udało bo ile razy mozna próbować? Asia nie może doczekać się siostry

cf409fc7e7.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka a jaki u Ciebie skład?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest czterech chłopców i jedna córka teraz czekamy na drugą . Chłopaki to 11, 9,5,lat i 18 miesięcy córka ma prawie 7 lat

Rene lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 wrote:
    super, że po wizycie wszystko ok :) gratuluję córeczki:) po cichu zazdroszczę hihi

Ja mam to samo! Cieszę się i gratuluję, ale też zazdroszczę córci. Ja nie znam płci, ucieszę się obojętnie co będzie, ale marzyła nam się córeczka
    ☺️

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    U mnie jest czterech chłopców i jedna córka teraz czekamy na drugą . Chłopaki to 11, 9,5,lat i 18 miesięcy córka ma prawie 7 lat

Piękna rodzinka!
    ☺️

pawojoszka lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moje też duże, starsza w lipcu 13 lat kończy a młodsza 8 we wrześniu. Młodsza ma pretensje ze nie ma 4 letniej siostry do zabawy a starsza marudzi ze dość tych dziewczyn juz :D
    Ja mam córkę 13 lat i syna 10. Różnica bardzo podobna. I oczywiście jedno chce siostrę, a drugie brata, ale rozumieją, że dzidzia już jest i nie ma co przebierać. Kochają co jest.
    ☺️

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• aria40 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, moje też sie cieszą, że będzie dziecko i to jest piękne.
    Pawojoszka piękna rodzinka, córeczka teraz będzie miała kumpelę :)

pawojoszka lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Rene Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wylądowaliśmy w szpitalu:-(Synek ma prawdopodobnie zapalenie płuc,czekamy na wyniki:-(:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera...trzymaj sie Rene i zdrowia dla synka <3 .

• aria40 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla synka Rene <3

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ