X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene współczuję ,coś ostatnio jest z tym zapaleniem płuc dużo dzieci na to choruje my niedawno też z najmłodszym przechodziliśmy to w szpitalu pełen oddział dzieci z zapaleniem płuc . Dużo zdrówka . Ciężko się patrzy jak takie maleństwa są kute i badane a jeszcze gorzej jak to nasze maleństwo

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    No właśnie, moje też sie cieszą, że będzie dziecko i to jest piękne.
    Pawojoszka piękna rodzinka, córeczka teraz będzie miała kumpelę :)
    No ona się cieszy najbardziej ale chłopaki też stwierdziły że dobrze że w końcu dziewczynka bo tych chłopców już starczy

cf409fc7e7.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie syn prawie 12 lat i córka 4 lata :) po cichu liczę na kolejną córkę, ale przeczucia nie mam żadnego w kwestii płci hihi ;)

zobaczymy czy lekarzowi na badaniach prenatalnych 9 maja uda się podpatrzeć płeć jak będę w 13tyg. ;)

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    A my wylądowaliśmy w szpitalu:-(Synek ma prawdopodobnie zapalenie płuc,czekamy na wyniki:-(:-(

Rene, trzymam za Was kciuki żeby synek szybko z tego wyszedł.

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Rene współczuję ,coś ostatnio jest z tym zapaleniem płuc dużo dzieci na to choruje my niedawno też z najmłodszym przechodziliśmy to w szpitalu pełen oddział dzieci z zapaleniem płuc . Dużo zdrówka . Ciężko się patrzy jak takie maleństwa są kute i badane a jeszcze gorzej jak to nasze maleństwo
    oj ciężko jeszcze na dodatek był problem z założeniem wenflonu panie 3 razy się wbijały a synek aż się zanosił:''-(
    Powiedz mi ile dni leżeliście?

Dziewczyny dziękuję za wsparcie i kciuki dla Patryka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 08:11

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo zdrówka dla Patryczka :* u takich maluchów bardzo szybko płucka są opanowane, bo cały czas leżą, nie odkaszlną itd i wszystko spływa do płucek

Rene lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My leżeliśmy sześć dni ,ale nasz Patryk ma już kilkanaście miesięcy nie wiem ile trzymają maluszki pewnie wszystko zależy od reakcji dziecka na leczenie. Z nami leżało na sali jeszcze dwoje to my wychodziliśmy a oni jeszcze nie ,myślę że tak z tydzień trzeba liczyć . Naszego przy założeniu welfronu trzy osoby musiały trzymać on jest ogólnie delikatnym chłopcem nigdy nie widziałam żeby tak się szarpał i krzyczał. Teraz jak tylko się zbliża do budynku szpitala to już jest wczepiony pazurami w ojca bo się boi.
    Dużo zdrówka dla waszego maluszka i siły dla was

Rene lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    My leżeliśmy sześć dni ,ale nasz Patryk ma już kilkanaście miesięcy nie wiem ile trzymają maluszki pewnie wszystko zależy od reakcji dziecka na leczenie. Z nami leżało na sali jeszcze dwoje to my wychodziliśmy a oni jeszcze nie ,myślę że tak z tydzień trzeba liczyć . Naszego przy założeniu welfronu trzy osoby musiały trzymać on jest ogólnie delikatnym chłopcem nigdy nie widziałam żeby tak się szarpał i krzyczał. Teraz jak tylko się zbliża do budynku szpitala to już jest wczepiony pazurami w ojca bo się boi.
    Dużo zdrówka dla waszego maluszka i siły dla was
    dziś po badaniach lekarka powiedziała,że jest już lepiej niż było wczoraj ale jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić kiedy ewentualnie wyjdziemy póki co dostał dwie dawki antybiotyku a to jeszcze za mało....ja to wiem ale wiecie jak jest człowiek by chciał,żeby jak najszybciej leki zadziałały i dziecko było już zdrowe.
    To mój starszy jak widzi budynek gdzie krew pobierają to też się chowa za tatusiem

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene nadal trzymam kciuki za synka, żeby antybiotyki szybko zadziałały i abyście jak najszybciej wyszli do domu z Patrykiem :)

Rene lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    A my wylądowaliśmy w szpitalu:-(Synek ma prawdopodobnie zapalenie płuc,czekamy na wyniki:-(:-(

Współczuję :( życzę szybkiego powrotu do zdrowia !
    Bedzie dobrze :*

mojego 5latka ospa dopadła, mamy siedzieć 2 tyg w domu. Nie wiem jak ja to przeżyje, moje dziecko nie lubi bajek, komputerów, tv, gier uwielbia być na dworze non stop.. a teraz zakaz wychodzenia :( :(
    na dodatek taka piękna pogoda, słoneczko non stop.. :(

Rene lubi tę wiadomość

M.Ż.
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:

mojego 5latka ospa dopadła, mamy siedzieć 2 tyg w domu. Nie wiem jak ja to przeżyje, moje dziecko nie lubi bajek, komputerów, tv, gier uwielbia być na dworze non stop.. a teraz zakaz wychodzenia :( :(

współczuję, ale z drugiej strony lepiej teraz niż w samym środku wakacji ;) potem synek będzie miał już z głowy ospę.
    Niestety lepiej trzymać sie zakazu wychodzenia przez 2 tyg., wszystko dla dobra Twojego dziecka.

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mamusiek, które posiadają troje lub więcej dzieci.
    Jak byłyście w trzeciej ciąży to od kiedy zaczęłyście odczuwać ruchy dziecka ? ;)

M.Ż. lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 wiem wiem, dlatego musze teraz powymyślać zabawy dla małego :)

mam nadzieję, że drugi nie załapie bo 26maja mamy wesele u mojego męża siostry i obecność obowiązkowa :D
    A nie chciałabym moich robaczków zostawiać samych z babcią :(

M.Ż.
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:
    Angel1982 wiem wiem, dlatego musze teraz powymyślać zabawy dla małego :)

mam nadzieję, że drugi nie załapie bo 26maja mamy wesele u mojego męża siostry i obecność obowiązkowa :D
    A nie chciałabym moich robaczków zostawiać samych z babcią :(

oj kochana, nie chcę źle wróżyć ale to bardzo prawdopodobne, że drugi też załapie ospę.

2 lata temu mój syn załapał ospę na koniec roku szkolnego i potem za 2 tyg. moja 2 letnia córka też miała ospę. Także siedzieliśmy miesiąc w domu ;)

M.Ż. lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:

Współczuję. Ale nie musi siedzieć całych 2 tygodni w domu. Moje byly tylko te pierwsze dni kiedy krosty świeże, potem dziecko juz nie zaraża.

Teraz jestem w trzeciej ciąży i ruchy odczuwam od skonczonego 18 tc.

Angel1982 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie wolno wychodzić z ospą? Że nie wolno kąpać to wiedziałam ale wychodzić? Wiadomo trzeba unikać ludzi żeby nie zarażać ale wyjść chyba wolno .No i niestety zgadzam się że raczej was nie minie ,ospą to takie paskudztwo że wszyscy od razu mają,mały już może mieć tylko jeszcze go nie wysypało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 14:02

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 wrote:
    Mam pytanie do mamusiek, które posiadają troje lub więcej dzieci.
    Jak byłyście w trzeciej ciąży to od kiedy zaczęłyście odczuwać ruchy dziecka ? ;)

W 14 tc a tak bez zastanawiania sie czy to to od 15 tc :)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Z i kwestia czy ty przechodzilas bo ospa w ciąży może być niebezpieczna dla dziecka zwłaszcza w pierwszym trymestrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 16:28

cf409fc7e7.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Czemu nie wolno wychodzić z ospą? Że nie wolno kąpać to wiedziałam ale wychodzić? Wiadomo trzeba unikać ludzi żeby nie zarażać ale wyjść chyba wolno .No i niestety zgadzam się że raczej was nie minie ,ospą to takie paskudztwo że wszyscy od razu mają,mały już może mieć tylko jeszcze go nie wysypało

oo to teraz zgłupiałam..
    lekarka mi powiedziała, że mam zakaz wychodzenia w ospą na powietrze,zero wychodzenia. Plamki mój A. ma delikatne nawet go tak mocno nie swędzą. Mój młodszy jeszcze nie ma plamek ale pewnie załapie. Ja na szczęście przechodziłam w dzieciństwie

M.Ż.
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba chodzi o to że można dodatkowo mówiąc kolokwialnie przeziębić ospę a powikłania mogą być nieciekawe.
    To tak jak z grypą.

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ