X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś już po wizycie niby do donoszonej jeszcze tydzień ale lekarz powiedział że mogę spokojnie rodzić ,mała ma 3400 według USG ,gbs ujemny ,położna powiedziała że białko w moczu świadczy że już niewiele czasu nam zostało ,rozwarcie na dwa palce ,tak że dopakowoje torbę i czekam jak mała się zdecyduje . Pokazywał mi na USG że mała już ma tzw. oddech nie prawdziwy ale taki odruch . Na następną wizytę umówił mnie na 21 czyli już po terminie ale wątpię że tak długo donoszę.

M.Ż., Rene, NiecierpliwaOna, Angel1982, PixiDixi lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życze szybkiego porodu i dużo zdrowia dla Ciebie i Małej po porodzie !! :) Oby było 10/10 ! :) :) Zazdroszczę że juz dzidzia będzie z Tobą <3 u mnie dopiero początek oczekiwania :)

M.Ż.
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    jak tam Rene? Wypuścili Was?
    no niestety nie,ordynator zadecydował,że leczenie musi potrwać 7 dni,gdyby synek był starszy to byłaby możliwość dokończenia leczenia w domu.W dodatku nad sercem lekarz wysłuchał jakieś szmery przy wypisie dostaniemy skierowanie do kardiologa...

pawojoszka to już jesteście gotowe super,trzymam mocno kciuki i czekamy razem z Tobą na tą wielką chwilę:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:
    życze szybkiego porodu i dużo zdrowia dla Ciebie i Małej po porodzie !! :) Oby było 10/10 ! :) :) Zazdroszczę że juz dzidzia będzie z Tobą <3 u mnie dopiero początek oczekiwania :)
    Zobaczysz jak szybko czas leci,pamiętam moje testowanie jak by to było wczoraj a tu już 9 miesięcy minęło:-)

M.Ż. lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene przykro mi że ciągle was trzymają,te szmery warto zbadać ale to jeszcze nie musi być nic niepokojącego wiele dzieci miewa i wyrasta z tego

Rene lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka trzymaj sie dzielnie!!jeju jak sie juz z Toba ciesze!!.
    Rene tymi szmerami to bardzo sie nie stresuj...czesto pi porodzie maluchy tak maja. Moje dwie corki tak mialy i sie "rozeszlo".Mam ciocie neanatologa i powiedziala,ze co 2 ma jakieś szmery.

Rene lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Z zobaczysz jak szybko minie ten czas .
    My już niby gotowe ale do terminu jeszcze i tak ponad dwa tygodnie ,tak że czeka mnie teraz siedzenie na bombie ,a znając złośliwość losu to się zacznie w najmniej odpowiednim momencie. Też się już nie mogę doczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:01

cf409fc7e7.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka-> czekamy niecierpliwie na wiadomość "kochane urodziłam" :)

rene-> mój 5latek tez ma szmery od urodzenia, jeździmy do kardiologa co 3 lata, podobno tak mają wcześniaki (A.urodził się w 35tyg), ale jak napisała PixiDixi ma to się z czasem "rozejść", lekarz mi tak samo mówił :) Więc spokojnie :)

Rene lubi tę wiadomość

M.Ż.
  • Rene Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy dobre wiadomości dziś wychodzimy ze szpitala:-)Wypis już mamy teraz czekamy na męża:-):-):-)

PixiDixi, Angel1982, M.Ż. lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene super wiadomość ,szpital to słabe miejsce na majówkę a pogoda zapowiada się wyjątkowo ładna ,no i nie ma jak w domu

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Dziewczyny mamy dobre wiadomości dziś wychodzimy ze szpitala:-)Wypis już mamy teraz czekamy na męża:-):-):-)
    Dobra wiadomość! ,odpoczywajcie w zaciszu domku,buzka.
    Milej majowki Dziewczyny.

• Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:

Rene super wiadomość :) w domu będzie już tylko lepiej:)

Rene lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka czekam na dobrą wiadomość, że nowy człowieczek na świecie :) kciukam za szybki i bezbolesny poród :)

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to juz za chwilke mocno trzymam kciuki za szybki porod..ale fajnie kolejna dzidzia..

Rene dobrze ze juz w domku

Niecierpliwa jak starania ?

Pixi a ty jak tez jeszcze troszke. .

Rene, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 ja pamiętam jak jeszcze chwilę temu to ty siedziałaś na torbach.
    Mój M wymyślił sobie zawody i zostawia mnie z dziećmi mam nadzieję że dziś nie urodzę ,choć znając złośliwość losu to kto wie , ale przecież nie można całego życia podporządkować jednej kwestii że to może już dziś.

cf409fc7e7.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    jak się czujecie jakie plany macie na dziś?
    u nas imprezowo-urodzinowo synek kończy dziś 4 lata:-)

NiecierpliwaOna, Angel1982, M.Ż., pawojoszka lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kiszka :(

po pierwsze mój związek dopadł męski katar :) to niby dopiero 8 dc, więc mamy czas, ale kurcze nadal nie wiem co z ZUS-em. Jeśli zajdę w ciążę, to będę musiała pójść na L4, to jest ciężka, fizyczna praca. Z każda kolejną ciążą pracowałam coraz krócej, bo zwyczajnie nie dawałam rady i co teraz? Jeśli pójdę na L4 i dostane 500 zł, to kiszka :( Na zabieg też nie pójdę z tego samego powodu :( Nie wiem nic :( wściekłą jestem na księgową nieziemsko :( Niby wyczytałam, że skoro zgłosiłam się z powrotem do tych składek w ciągu 30 dni, to mam ciągłość w chorobowym i nie mogą mnie wykluczyć na 90 dni z chorobowego, bo wtedy to już w ogóle byłaby kiszka (zgłosiłam się w 27 dniu) i wyczytałam jeszcze, że jeśli między jednym a drugim zasiłkiem nie minęło 90 dni, to nie mogą mi wyliczyć wysokości zasiłku od najniższej podstawy, ale ZUS tak zawsze robi jeśli jest przerwa w składkach. Wtedy trzeba się odwoływać do sądu. Sądy przyznają rację, że ZUS robi to bezprawnie, ale to wszystko rozciąga się w czasie i pociąga dodatkowe koszty :(

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam

Wszystkiego najlepszego dla synka, 100 lat i wspaniałych prezentów :) :*
    Moja córeczka w kwietniu miała 4 urodziny :)

Ja czuję się od samego początku dobrze, senność i zmęczenie przeszły.
    Zarobiona jestem przy garach ;) w niedzielę robimy obiad dla całej rodziny - mąż ma 40-tkę i my 12-tą rocznicę ślubu :) <3 rodzinka wtedy dowie się o moim stanie błogosławionym, bo na razie wie tylko nasz syn ;)

Rene lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam

wszystkiego najlepszego :):) dużo szczescia i zdrowia dla syna:)

jeżeli chodzi o samopoczucie to jest okej, nie licząc tego upału na dworze, sezon na wiatrak i zimne koktajle rozpoczęty :)

Rene lubi tę wiadomość

M.Ż.
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn, które są już po badaniach prenatalnych - ile czasu trwała wizyta usg, czy mógł być z Wami mąż/partner w gabinecie ?

3jvzio4p1o0pfe4r.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ