X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś już po wizycie niby do donoszonej jeszcze tydzień ale lekarz powiedział że mogę spokojnie rodzić ,mała ma 3400 według USG ,gbs ujemny ,położna powiedziała że białko w moczu świadczy że już niewiele czasu nam zostało ,rozwarcie na dwa palce ,tak że dopakowoje torbę i czekam jak mała się zdecyduje . Pokazywał mi na USG że mała już ma tzw. oddech nie prawdziwy ale taki odruch . Na następną wizytę umówił mnie na 21 czyli już po terminie ale wątpię że tak długo donoszę.

M.Ż., Rene, NiecierpliwaOna, Angel1982, PixiDixi lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życze szybkiego porodu i dużo zdrowia dla Ciebie i Małej po porodzie !! :) Oby było 10/10 ! :) :) Zazdroszczę że juz dzidzia będzie z Tobą <3 u mnie dopiero początek oczekiwania :)

M.Ż.
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    jak tam Rene? Wypuścili Was?
    no niestety nie,ordynator zadecydował,że leczenie musi potrwać 7 dni,gdyby synek był starszy to byłaby możliwość dokończenia leczenia w domu.W dodatku nad sercem lekarz wysłuchał jakieś szmery przy wypisie dostaniemy skierowanie do kardiologa...

pawojoszka to już jesteście gotowe super,trzymam mocno kciuki i czekamy razem z Tobą na tą wielką chwilę:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:
    życze szybkiego porodu i dużo zdrowia dla Ciebie i Małej po porodzie !! :) Oby było 10/10 ! :) :) Zazdroszczę że juz dzidzia będzie z Tobą <3 u mnie dopiero początek oczekiwania :)
    Zobaczysz jak szybko czas leci,pamiętam moje testowanie jak by to było wczoraj a tu już 9 miesięcy minęło:-)

M.Ż. lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene przykro mi że ciągle was trzymają,te szmery warto zbadać ale to jeszcze nie musi być nic niepokojącego wiele dzieci miewa i wyrasta z tego

Rene lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka trzymaj sie dzielnie!!jeju jak sie juz z Toba ciesze!!.
    Rene tymi szmerami to bardzo sie nie stresuj...czesto pi porodzie maluchy tak maja. Moje dwie corki tak mialy i sie "rozeszlo".Mam ciocie neanatologa i powiedziala,ze co 2 ma jakieś szmery.

Rene lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Z zobaczysz jak szybko minie ten czas .
    My już niby gotowe ale do terminu jeszcze i tak ponad dwa tygodnie ,tak że czeka mnie teraz siedzenie na bombie ,a znając złośliwość losu to się zacznie w najmniej odpowiednim momencie. Też się już nie mogę doczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:01

cf409fc7e7.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka-> czekamy niecierpliwie na wiadomość "kochane urodziłam" :)

rene-> mój 5latek tez ma szmery od urodzenia, jeździmy do kardiologa co 3 lata, podobno tak mają wcześniaki (A.urodził się w 35tyg), ale jak napisała PixiDixi ma to się z czasem "rozejść", lekarz mi tak samo mówił :) Więc spokojnie :)

Rene lubi tę wiadomość

M.Ż.
  • Rene Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy dobre wiadomości dziś wychodzimy ze szpitala:-)Wypis już mamy teraz czekamy na męża:-):-):-)

PixiDixi, Angel1982, M.Ż. lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene super wiadomość ,szpital to słabe miejsce na majówkę a pogoda zapowiada się wyjątkowo ładna ,no i nie ma jak w domu

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Dziewczyny mamy dobre wiadomości dziś wychodzimy ze szpitala:-)Wypis już mamy teraz czekamy na męża:-):-):-)
    Dobra wiadomość! ,odpoczywajcie w zaciszu domku,buzka.
    Milej majowki Dziewczyny.

• Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:

Rene super wiadomość :) w domu będzie już tylko lepiej:)

Rene lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka czekam na dobrą wiadomość, że nowy człowieczek na świecie :) kciukam za szybki i bezbolesny poród :)

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to juz za chwilke mocno trzymam kciuki za szybki porod..ale fajnie kolejna dzidzia..

Rene dobrze ze juz w domku

Niecierpliwa jak starania ?

Pixi a ty jak tez jeszcze troszke. .

Rene, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 ja pamiętam jak jeszcze chwilę temu to ty siedziałaś na torbach.
    Mój M wymyślił sobie zawody i zostawia mnie z dziećmi mam nadzieję że dziś nie urodzę ,choć znając złośliwość losu to kto wie , ale przecież nie można całego życia podporządkować jednej kwestii że to może już dziś.

cf409fc7e7.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    jak się czujecie jakie plany macie na dziś?
    u nas imprezowo-urodzinowo synek kończy dziś 4 lata:-)

NiecierpliwaOna, Angel1982, M.Ż., pawojoszka lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kiszka :(

po pierwsze mój związek dopadł męski katar :) to niby dopiero 8 dc, więc mamy czas, ale kurcze nadal nie wiem co z ZUS-em. Jeśli zajdę w ciążę, to będę musiała pójść na L4, to jest ciężka, fizyczna praca. Z każda kolejną ciążą pracowałam coraz krócej, bo zwyczajnie nie dawałam rady i co teraz? Jeśli pójdę na L4 i dostane 500 zł, to kiszka :( Na zabieg też nie pójdę z tego samego powodu :( Nie wiem nic :( wściekłą jestem na księgową nieziemsko :( Niby wyczytałam, że skoro zgłosiłam się z powrotem do tych składek w ciągu 30 dni, to mam ciągłość w chorobowym i nie mogą mnie wykluczyć na 90 dni z chorobowego, bo wtedy to już w ogóle byłaby kiszka (zgłosiłam się w 27 dniu) i wyczytałam jeszcze, że jeśli między jednym a drugim zasiłkiem nie minęło 90 dni, to nie mogą mi wyliczyć wysokości zasiłku od najniższej podstawy, ale ZUS tak zawsze robi jeśli jest przerwa w składkach. Wtedy trzeba się odwoływać do sądu. Sądy przyznają rację, że ZUS robi to bezprawnie, ale to wszystko rozciąga się w czasie i pociąga dodatkowe koszty :(

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam

Wszystkiego najlepszego dla synka, 100 lat i wspaniałych prezentów :) :*
    Moja córeczka w kwietniu miała 4 urodziny :)

Ja czuję się od samego początku dobrze, senność i zmęczenie przeszły.
    Zarobiona jestem przy garach ;) w niedzielę robimy obiad dla całej rodziny - mąż ma 40-tkę i my 12-tą rocznicę ślubu :) <3 rodzinka wtedy dowie się o moim stanie błogosławionym, bo na razie wie tylko nasz syn ;)

Rene lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    witam

wszystkiego najlepszego :):) dużo szczescia i zdrowia dla syna:)

jeżeli chodzi o samopoczucie to jest okej, nie licząc tego upału na dworze, sezon na wiatrak i zimne koktajle rozpoczęty :)

Rene lubi tę wiadomość

M.Ż.
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn, które są już po badaniach prenatalnych - ile czasu trwała wizyta usg, czy mógł być z Wami mąż/partner w gabinecie ?

3jvzio4p1o0pfe4r.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ