X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • asia-ch Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam bliźniaki dwa razy sn. Był to mój pierwszy poród i potem tez po cesarce, tylko że cc miałam 10 lat wcześniej.

PixiDixi lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-ch wrote:
    Ja rodziłam bliźniaki dwa razy sn. Był to mój pierwszy poród i potem tez po cesarce, tylko że cc miałam 10 lat wcześniej.

Jak oceniasz te porody?, czy przebieg byl prawidlowy?, u mnie cesarka byla prawie 3 lata temu a sn ponad 9 lat temu.

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny POMOCY! Pisałam Wam,że księgowa zawaliła. Dowiedziałam się,że jest jeden sposób,żeby zachować wysokość zasiłków. Do końca maja muszę iść przynajmniej na 2-3 dni na L4,ale na dziecko. Najlepiej takie do 2 lat. Na L4 na siebie nie mogę iść,bo mi to poprzeciągają w czasie i stracę ciągłość (jeszcze nie mam decyzji za chorobowe z marca),a L4 na dziwcko mogę sobie wziąć,tym barfziej na takie do 2 lat i nie mogą tego zakwestionować. Tylko kurcze jak ja mam to zrobić. Od tego zależy,czy za L4 i macierzyńskie dostanę 500 zł,czy 2000 (z czego jeszcze 300 pójdzie na składki do ZUS) Jeszcze ze sobą,to mogłabym coś pościemniać,ale z dzieckiem? Co ja jej powiem? Okaz zdrowia, to po co mi L4 :(

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdz lekarza psychitarę, powiedz,że dziecko dziwnie się zachowuje, i że musisz przez jakiś moment nie posyłać do przedszkola. Może coś takiego....

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki

Pixi pięknie waza chlopcy...

Aria nie przejmuj sie tesciowa ciesz sie stanem blogoslawionym

Pixi no ja powiem ci szczerze ze odwazna decyzja jak zdecydujesz sie sn..

Troche mnie nie bylo bo Zuzia w nd miala komunie ..mielismy maly remont w domu i wogole kupa zamieszania ..

Pixi pisalam jakis czas temu do cb smsa i na whatsapie ale sie nie odezwalas..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Hej dziewczynki

Pixi pięknie waza chlopcy...

Aria nie przejmuj sie tesciowa ciesz sie stanem blogoslawionym

Pixi no ja powiem ci szczerze ze odwazna decyzja jak zdecydujesz sie sn..

Troche mnie nie bylo bo Zuzia w nd miala komunie ..mielismy maly remont w domu i wogole kupa zamieszania ..

Pixi pisalam jakis czas temu do cb smsa i na whatsapie ale sie nie odezwalas..[/QUOT

What's upa nie mam, zmieniliśmy telefony i wiesz jak z moim technicznym podejsciem a sms kiedy wysłałaś? bo też nie mam...
    Z tym porodem to wiesz ja bardzo ufam mojej gin, jest naprawdę dobra i gdyby było coś na nie to jasno by mi powiedziała. Myślę jednak nad każa opcją, nie podjęłam jezscze decyzji. Chłopaki wyjdą na świat wczesniej to i waga mniejsza a obaj są główkowo koło siebie. Już rodziałm sn także stad jej propozycja sn. Dla mnie to lepiej , ale czy dla chłopaków? nie wiem.

• Rene Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Dziewczyny POMOCY! Pisałam Wam,że księgowa zawaliła. Dowiedziałam się,że jest jeden sposób,żeby zachować wysokość zasiłków. Do końca maja muszę iść przynajmniej na 2-3 dni na L4,ale na dziecko. Najlepiej takie do 2 lat. Na L4 na siebie nie mogę iść,bo mi to poprzeciągają w czasie i stracę ciągłość (jeszcze nie mam decyzji za chorobowe z marca),a L4 na dziwcko mogę sobie wziąć,tym barfziej na takie do 2 lat i nie mogą tego zakwestionować. Tylko kurcze jak ja mam to zrobić. Od tego zależy,czy za L4 i macierzyńskie dostanę 500 zł,czy 2000 (z czego jeszcze 300 pójdzie na składki do ZUS) Jeszcze ze sobą,to mogłabym coś pościemniać,ale z dzieckiem? Co ja jej powiem? Okaz zdrowia, to po co mi L4 :(
    Dobrze by było żeby lekarka była wyrozumiała i wystawiła Ci l4 bez doszukiwania się chorób tylko musiałabyś powiedzieć jaka jest sytuacja,tylko czy babeczka się zgodzi i czy będzie ryzykowała...Trzymam kciuki oby udało Ci się jakoś to załatwić żeby było na twoją korzyść:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Teściu w roli doradcy laktacyjnego fajnie. Ale ciekawe jest że jak tasciowe są powalone zazwyczaj tak teściowie są raczej w porządku
    może będzie chciał dorobić do emerytury i zatrudni się jako konsultant na pewno rzesze kobiet karmiących piersią będzie się do niego zgłaszało hihi :-D :-D ;-P

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a nr tel tez zmienialas ? Nie pamietam kiedy w kwietniu jeszcze..pisalam

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja tez kciukam

Co do tesciow dziewczynki ja akurat tesciowa mam fajna za to teścia nie za bardzo.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa najłatwiej na jelitowke powiedz że dziecko wymiotuje ,w nocy goraczkowalo ,z jelitowka do przedszkola nie poślesz przecież

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 14:25

Basik83 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Niecierpliwa najłatwiej na jelitowke powiedz że dziecko wymiotuje ,w nocy goraczkowalo ,z jelitowka do przedszkola nie poślesz przecież

No,ok,ale jejelitowke widac po dziecku ...

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi teoretycznie widac ale nikt nie udowodni że dziecko np w nocy nie wymiotowało

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie...Niecierpliwa próbuj , z tą jelitówką to niezły pomysł.

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elegancki Jasio i Zuza z chrzestna i jej facetem

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43a455771a71.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a2bb2006f56.jpg

Rene lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 śliczny synek a córcia pięknie wyglądała :)

Basik83 lubi tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o godz. 13.20 mam badania prenatalne, proszę Was o kciuki.
    Do wizyty jeszcze trochę a ja zaczynam się już denerwować...

NiecierpliwaOna, Basik83 lubią tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel kciukam

z tymi wymiotami spróbuję, albo z biegunką. Planuje iść we wtorek z KUbusiem. On ma 1,5 roku, wychodzą mu trójką, to może na to ząbkowanie wciągnę biegunkę i nocne gorączki.

Kurcze tak strasznie mnie to wkurza. Przed Kasi urodzeniem szło mi nieżle to i płąciłam wyższe skłądki, a po porodzie, macierzyński, potem jakieś L4, znowu macierzyńskie i cały czas liczyły mi się tamte skłądki sprzed pierwszego macierzyńskiego, więc płąciłam tylko te skłądki minimalne - 1300 zł/mies

A teraz mi księgowa tą przerwe zrobiła i co, za 1300/mies dostanę 500 zł/mies L4 (to tak, gdyby mi sie udało zajśc w ciażę), z tego 200 zostanie dla mnie. JUz lepiej było nie pąłcić skłądek i kasę, te 1300 zł co miesiąc odkłądać na lokatę :(

Angel1982 lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel trzymamy kciuki

Angel1982 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:

Moze zatrucie pokarmowe? Powiesz ze ma rozwolnienie i wymiotuje, przeciez tego sie nie da sprawdzic. Napewno warto! Ale cie wpakowala w sytuacje beznadziejna. Kombinuj kochana bo jak tyle lat placilas skladki to co masz teraz zostac z niczym?!

Edit: widze ze wszyscy ten sam pomysl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 08:47

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ