X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas zazwyczaj mąż lub partner wchodzi na samo usg, podczas gadań i wywiadu kobiety są same.

Angel1982 lubi tę wiadomość

M.Ż.
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla synka, 100 lat i wspaniałych prezentów :) :*
    Moja córeczka w kwietniu miała 4 urodziny :)

Ja czuję się od samego początku dobrze, senność i zmęczenie przeszły.
    Zarobiona jestem przy garach ;) w niedzielę robimy obiad dla całej rodziny - mąż ma 40-tkę i my 12-tą rocznicę ślubu :) <3 rodzinka wtedy dowie się o moim stanie błogosławionym, bo na razie wie tylko nasz syn ;)
    cudowna niedziela się wam zapowiada suuper:-)Pochwal się co tam szykujesz dobrego

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 wrote:
    mam pytanie do dziewczyn, które są już po badaniach prenatalnych - ile czasu trwała wizyta usg, czy mógł być z Wami mąż/partner w gabinecie ?
    ja byłam sama mąż czekał na korytarzu z dziećmi gdybyśmy byli sami to pewnie by mógł wejść co do czasu to nie pamiętam:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Ale mam cudowny spokój w ciąży, właśnie usłyszałam od teściowej że zamęczę jej syneczka. Nie mogła biedna patrzeć, że sam wywozi gruz zapewne miałam zakasać rękawy w ciąży zagrożonej. Szkoda słów....

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ziaja-mamma-mia-krem-przeciw-rozstepom-i-lanomasc-i7325644089.html
    może którejś się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 09:38

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria bo teściowa to zło. Zawsze się zastanawiam czy my też takie będziemy i jak ci faceci mają być mężczyznami jak matki całe życie wychowują je na cioty . My to wogole przy czwartym dziecku dostaliśmy opiernicz po co nam tyle dzieci bo biedny mój M się zarobi bo tylko on przy tych dzieciach robi . Teraz nam powiedziała że jej ulżyło że dziewczynka będzie pewnie myślała że koniecznie corkre chcemy i że teraz to już wreszcie damy spokój z tymi dziećmi. Za każdym razem jak się dowiaduje o kolejnym dziecku to traktuje nas jakbyśmy mieli po piętnaście lat i zaliczyli wpade . Nigdy nie prosiliśmy jej o pomoc czy kasę ,sami sobie radzimy a robi nam wyrzuty jakby nas karmić musiała . Bo przecież przy tylu dzieciach to biedny synek się urabia . Jak nas odwiedziła na święta to zaraz na drugi dzień wyjechała ,potem stwierdziła że nie mogła patrzeć jak ja siedzę a mój robi bo ja w tym czasie szyłam dzieciom stroje na jasełka ( faktycznie na siedząco ,mój błąd) a M poszedł w piecu rozpalić. Tak że wogole się nie przejmuj gadaniem teściowej one wszystkie mają coś z głową . Bynajmniej dopuki twój mąż nie staje po jej stronie

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien :)
    Wczoraj bylam u gina i wiesci pozytywne bo chlopcy dosyc duzi , Jas 1600 a Julek 1680. I wiecie co moja gin powiedziala,ze moge probowac sn bo obaj sa polozeni glowkowo. Ciezko jej bylo juz ich mierzyc bo sa wciśnięci w siebie. W 36 tc chce mnie juz polozyc w szpitalu. Decyzje co do cc zostawila mi do decyzji,ale uwaza,ze mam dobre warunku do sn,ponoc rzadko tak jest w blizniaczej ciazy. No i mam dylemat...

Aria tesciowe sa z reguly pierdolniete,zadna moja nie byla normalna a mam trzecia tesciowa takze olewac co mowi,nie brac nic do siebie. Obecna m9ja jest i tak najleosza od pozos5alych,ale teksty ma tez przednie typu,co znowu ciaza przeciez ty jestes juz stara!

Basia co u Ciebie?, n8c sie nie odzywasz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 09:57

NiecierpliwaOna, M.Ż. lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi gratuluję odwagi ja mam urodzić jedno i to nie pierwsze a stres mam a ty chcesz dwoje na raz urodzić. Super ze chłopaki zdrowe i ładnie rosną.

cf409fc7e7.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka widzę że nie tylko moja pierdolnięta. Zamiast pomóc to przyjeżdża i tylko zamęt sieje. Sama wychowała jedynka, zapewne dlatego że oszczedzala męża który ma ją teraz serdecznie w dupie mimo że całą troskę przelała na niego. I ona mi opowiada o tym jak to na nic nie ma czasu. Ja jej zawsze powtarzam ze to chyba niestosowne żalić się na to przy mnie. Właśnie usiadłam bo zdałam sobie sprawę ze od 3 godzin ogarniam mieszkanie. Ona w tym czasie z leżaka na fotel się przeniosła. No bezczelne babsko.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a Ty wcześniej miałaś cesarki?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 2

• aria40 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to byłaby odważna decyzja chociaż jakby dobry lekarz asystował.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy,jeszcze troche czasu. Mam za soba tez porod sn i zdecydowanie wole sie pomeczyc te kilka dni niz dochodzic po cc, u mnie to trwalo b.dlugo.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi no to gratuluję odwagi jeszcze bardziej sam poród sn po CC to zawsze ryzyko a tu jeszcze bliźniaki ,aż dziwne że lekarz proponuję takie rozwiązanie

cf409fc7e7.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ryzyko pęknięcia macicy to dosyć duże ryzyko, ale wiem, że kobiety czasem podejmują się i kończy się sukcesem. Przede wszystkim trzeba ocenić jak duże są dzieci finalnie i jak idzie akcja porodowa. a z jakiego powodu miałaś cc?

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka, aria40- moja teściowa tez miała nie równo pod główką, lecz zmarła rok temu a o zmarłych źle sie nie mówi więc nie będę opowiadać o jej "wybrykach"... -.-
    niech spoczywa w pokoju.

PixiDixi pięknie ważą Twoje maluszki :) Podziwiam, ja dopiero 21 maja mam wizytę i dowiem się czegoś o swojej fasolce, mąż się codziennie o bliźniaki modli, a mnie ta myśl przeraza. :)
    Już mam 2 urwisów i bliźniaki chyba by mnie przerosły..

Kochane udanej niedzieli !! <3

M.Ż.
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria u mnie cc byly bo lekarze w pierwszym przypadku uwazali,ze dziecko bedzie powyzej 4.5 kg (hehe Marys wazyla 3890) a w drugim przypadku lozysko przodujace. Porod sn dosyc ciezki,ale m9glam funkcjonowac po cesarkach mialam zawsze powiklania,niestety.

• Rene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dobry dzien :)
    Wczoraj bylam u gina i wiesci pozytywne bo chlopcy dosyc duzi , Jas 1600 a Julek 1680. I wiecie co moja gin powiedziala,ze moge probowac sn bo obaj sa polozeni glowkowo. Ciezko jej bylo juz ich mierzyc bo sa wciśnięci w siebie. W 36 tc chce mnie juz polozyc w szpitalu. Decyzje co do cc zostawila mi do decyzji,ale uwaza,ze mam dobre warunku do sn,ponoc rzadko tak jest w blizniaczej ciazy. No i mam dylemat...

Aria tesciowe sa z reguly pierdolniete,zadna moja nie byla normalna a mam trzecia tesciowa takze olewac co mowi,nie brac nic do siebie. Obecna m9ja jest i tak najleosza od pozos5alych,ale teksty ma tez przednie typu,co znowu ciaza przeciez ty jestes juz stara!

Basia co u Ciebie?, n8c sie nie odzywasz...
    Super chłopaki ładnie rosną trzymam kciuki za poród sn jeśli się na niego zdecydujesz:-)

Aria teściowa to by sama się lepiej za robotę wzięła jak jej szkoda syna

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do teściów to u mnie była ostatnio dosyć zabawna sytuacja,Patryk od porodu słabo przybierał na wadze byłam tym faktem zmartwiona z dobrą radą przyszedł teść powiedział,że powinnam bardziej tłusto jeść żeby mleko nie było za chude,teściowa gdy to usłyszała to zaczęła jechać na teścia,że stary a głupi i takie tam:-D

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściu w roli doradcy laktacyjnego fajnie. Ale ciekawe jest że jak tasciowe są powalone zazwyczaj tak teściowie są raczej w porządku

cf409fc7e7.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ