X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 witaj pamiętam cię z testerek bardzo ci kibicowałam cieszę się że się udało.

Szczesliwa_ mama to zależy ,nie ma dwóch takich samych poniedziałków ,zastanawiam się czy kiedyś będzie tak że dni będą podobne , rutynowe,że skończy się ta ciągła gonitwa . Problemem nie jest wstać,zjeść śniadanie pójść do pracy ,czy szkoły ,ogarnąć obiad ,odebrać dzieci itd. problem jest kiedy zrobić remont ogarnąć urzędy szczepienia ,sprawy w Anglii które zostały.Ale jak chcesz to postaram się opisać taki w miarę zwykły dzień . Wstajemy o 6 rano ( no dobra czasem trochę później bo jestem spiochem więc włączam drzemkę) ubieramy dzieci ,staram się żeby coś zjadły choćby tosta ale zazwyczaj nie chcą rano ,o 7 mej biją dzwony w kościele dzieci wiedzą że to znak do wyjścia ,mąż odprowadza czwórkę starszych na przystanek i jadą do szkoły ,ja zaczynam ogarniać wieczorny bałagan i robię śniadanie . Po śniadaniu i kawie to zależy jak mąż ma dzień pracujący to szykuje się i jedzie do pracy, a ja mam czas do pierwszej żeby poprac ( co najmniej jedno pranie obowiązkowo co dzień bo inaczej by mnie zasypało)posprzątać ugotować ,zrobić zakupy i takie tam ,o pierwszej przyjeżdżają dzieci ,trzeba ich odebrać więc zabieram maluchy na spacer,potem obiad i dzieci mają czas dla siebie ,idą na podwórko,plac zabaw czy oglądają telewizję ja ogarniam po obiedzie . Koło piątej siadamy do lekcji że starszakami to trwa różnie w zależności ile mają zadane ,jak w miarę szybko się ogarniemy to jeszcze idą poszaleć . Koło 7 kolacja od ósmej kąpanie szykowanie najmłodszych do spania ,mniej więcej w tym czasie wraca mąż zje coś i pomaga resztę położyć spać ,potem trzeba uszykować dzieci do szkoły sprzątnąć po kolacji . Później mam czas siebie ogarnąć ichwile usiąść żeby sobie przypomnieć jak się nazywam i jest zazwyczaj 11-12 ta . W między czasie oczywiście karmienie i przewijanie najmłodszych . Jak mąż ma wolne to jest więcej czasu więc w tedy jeżdżę na zakupy czy robię przetwory albo gdzieś jedziemy po południu czy idziemy na plac razem albo on zabiera dzieci żebym miała chwilę spokoju . Albo robimy remont czy załatwiam sprawy w urzędach i inne takie oczywiście pozycja" czas dla siebie" nie występuje w moim słowniku ale mi to nie przeszkadza lubię to co robię każda pozycja z mojego dnie sprawia mi radość nie zamieniłabym się z nikim na żadne bogate ,beztroskie życie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 13:27

Szczęśliwa_Mama, PixiDixi lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pawojoszka też Cię pamietam :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Powoli czuję ale bardzo słabo (łożysko na przedniej ścianie i do tego bardzo nisko) cudem się udało :)
    też miałam łożysko na przedniej ścianie na ruchy czekałam dosyć długo pojawiły się coś koło 19-20 tyg.
    kiedy masz wizytę u gin?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    też miałam łożysko na przedniej ścianie na ruchy czekałam dosyć długo pojawiły się coś koło 19-20 tyg.
    kiedy masz wizytę u gin?
    16.08 połówkowe, a 29.08 wizyta :)
    Ja czuję Narazie bardzo delikatne kopniaki, a takie "pływanie" około 15 tc

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Aga9090 witaj pamiętam cię z testerek bardzo ci kibicowałam cieszę się że się udało.

Szczesliwa_ mama to zależy ,nie ma dwóch takich samych poniedziałków ,zastanawiam się czy kiedyś będzie tak że dni będą podobne , rutynowe,że skończy się ta ciągła gonitwa . Problemem nie jest wstać,zjeść śniadanie pójść do pracy ,czy szkoły ,ogarnąć obiad ,odebrać dzieci itd. problem jest kiedy zrobić remont ogarnąć urzędy szczepienia ,sprawy w Anglii które zostały.Ale jak chcesz to postaram się opisać taki w miarę zwykły dzień . Wstajemy o 6 rano ( no dobra czasem trochę później bo jestem spiochem więc włączam drzemkę)
    wiem o czym piszesz mam podobnie:-)teraz jest trochę więcej luzu bo wakacje no ale za chwile zacznie się szkoła i pilnowanie nie jednej a dwóch córek z tymi lekcjami zawsze jest problem bo mimo że córka osiąga wysokie wyniki w nauce to ciężko jest ją ,,zagonić''do tych lekcji,młodsza idzie do pierwszej klasy i też się zacznie mam tylko taką nadzieję że ona będzie chętniej siadać do tych lekcji.Chłopcy idą do przedszkola,w domu zostanie najmłodszy,przez parę godzin będę się czuła jak bym miała 1 dziecko

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    16.08 połówkowe, a 29.08 wizyta :)
    Ja czuję Narazie bardzo delikatne kopniaki, a takie "pływanie" około 15 tc
    to już niedługo trzymam kciuki za połówkowe a później za wizytę:-)

Aga9090 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    to już niedługo trzymam kciuki za połówkowe a później za wizytę:-)
    Dziękuję :)
    A ty w jakim wieku masz dzieci?

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziękuję :)
    A ty w jakim wieku masz dzieci?
    11,7,4,2,i prawie 4 miesięczne niemowle:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    11,7,4,2,i prawie 4 miesięczne niemowle:-)
    Jejku jak fajnie :)
    u mnie to już ostatnia ciąża, bo następne byłyby niebezpieczne..

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 łożysko zazwyczaj koło tego etapu ciąży zaczyna się podnosić będzie dobrze

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Aga9090 łożysko zazwyczaj koło tego etapu ciąży zaczyna się podnosić będzie dobrze
    Właśnie gin mnie też uspokajał, ale 3 tyg temu było trochę odklejone i nachodziło na szyjkę, a do tego był krwiak tydzien temu już było przyklejone i trochę się oddaliło od szyjki i krwiak zniknął. I mam nadzieje, że już nic złego mnie nie spotka po tym wszystkim..

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jejku jak fajnie :)
    u mnie to już ostatnia ciąża, bo następne byłyby niebezpieczne..
    i wesoło:-)chociaż i są takie dni kiedy nie ma się siły na nic.Ale tak jak pisze pawojoszka nie zamieniłabym tego na inne życie:-)
    jak się czujesz męczą Cie jakieś ciążowe dolegliwości?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie gin mnie też uspokajał, ale 3 tyg temu było trochę odklejone i nachodziło na szyjkę, a do tego był krwiak tydzien temu już było przyklejone i trochę się oddaliło od szyjki i krwiak zniknął. I mam nadzieje, że już nic złego mnie nie spotka po tym wszystkim..
    musi być dobrze,staraj się odpoczywać w miarę możliwości:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    i wesoło:-)chociaż i są takie dni kiedy nie ma się siły na nic.Ale tak jak pisze pawojoszka nie zamieniłabym tego na inne życie:-)
    jak się czujesz męczą Cie jakieś ciążowe dolegliwości?
    Mdłości już przeszły i Narazie to tylko upał dokucza i opuchnięte nogi. Staram się dużo odpoczywać no ale to wcale takie łatwe nie jest :)
    Chyba żadna by nie zamieniła na inne :)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/627df8e73f20.jpg
    Nasza Ulenka ,rośnie jak szalona

Lavendova, Aga9090, Ewelcia85, NiecierpliwaOna, Rene, PixiDixi, Szczęśliwa Mamusia, Angel1982, Basik83 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene 26/27 dniowe ;)

Pawojoszka dzięki za opis. Cudownie mi się czytało :)
    Co tam moje obawy jak będzie z 3 :P
    Uleńka prześliczna!!!♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:43

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mama to tylko ramy nie oddadzą tego co daje codzienność ,tysiące uśmiechów , dziesiątki śmiesznych sytuacji i wzruszeń . Nie bój się codzienności bo nie ma czego dajecie radę z dwójką dacie i z trójką a radości będzie więcej.

cf409fc7e7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no kurcze, jesli Wy ogarniacie, to i ja dam jakoś radę :) Starszyzna od 8.00 do 15.00 w przedszkolu, to w domu zostanie tylko 2-latek i dwukropki. Licze na Miłosierdzie Boże, że bedą słodkie i będą tylko spac i jeść :) zero kolek i innych badziewi :) A jak one będą miały pół roku, to KUbuś też dołączy do przedszkolaków, więc będę mogła w całości poświęcić się dwukropkom, które wtedy zaczną być bardziej aktywne :)

Ale sobie zaplanowałam :D a wiadomo jak to z planami i realnym zyciem :D

Pawojoszka - Uleńka jest przesłodka :)

Szczęśliwa_Mama, Kleopatra, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    nie no kurcze, jesli Wy ogarniacie, to i ja dam jakoś radę :) Starszyzna od 8.00 do 15.00 w przedszkolu, to w domu zostanie tylko 2-latek i dwukropki. Licze na Miłosierdzie Boże, że bedą słodkie i będą tylko spac i jeść :) zero kolek i innych badziewi :) A jak one będą miały pół roku, to KUbuś też dołączy do przedszkolaków, więc będę mogła w całości poświęcić się dwukropkom, które wtedy zaczną być bardziej aktywne :)

Ale sobie zaplanowałam :D a wiadomo jak to z planami i realnym zyciem :D

Pawojoszka - Uleńka jest przesłodka :)
    Spokojnie dasz radę :) między moimi córkami jest 1,5 roku różnicy i nie było tak źle :) syn chodził do przedszkola, a ja z dziewczynkami byłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:46

• Rene Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka prześliczna Uleńka:-)
    Niecierpliwa z pewnością dasz radę:-)
    u nas dziś mija rok jak zobaczyłam na teście dwie kreseczki,pamietam ten dzień jakby to było wczoraj

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ