X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 witaj pamiętam cię z testerek bardzo ci kibicowałam cieszę się że się udało.

Szczesliwa_ mama to zależy ,nie ma dwóch takich samych poniedziałków ,zastanawiam się czy kiedyś będzie tak że dni będą podobne , rutynowe,że skończy się ta ciągła gonitwa . Problemem nie jest wstać,zjeść śniadanie pójść do pracy ,czy szkoły ,ogarnąć obiad ,odebrać dzieci itd. problem jest kiedy zrobić remont ogarnąć urzędy szczepienia ,sprawy w Anglii które zostały.Ale jak chcesz to postaram się opisać taki w miarę zwykły dzień . Wstajemy o 6 rano ( no dobra czasem trochę później bo jestem spiochem więc włączam drzemkę) ubieramy dzieci ,staram się żeby coś zjadły choćby tosta ale zazwyczaj nie chcą rano ,o 7 mej biją dzwony w kościele dzieci wiedzą że to znak do wyjścia ,mąż odprowadza czwórkę starszych na przystanek i jadą do szkoły ,ja zaczynam ogarniać wieczorny bałagan i robię śniadanie . Po śniadaniu i kawie to zależy jak mąż ma dzień pracujący to szykuje się i jedzie do pracy, a ja mam czas do pierwszej żeby poprac ( co najmniej jedno pranie obowiązkowo co dzień bo inaczej by mnie zasypało)posprzątać ugotować ,zrobić zakupy i takie tam ,o pierwszej przyjeżdżają dzieci ,trzeba ich odebrać więc zabieram maluchy na spacer,potem obiad i dzieci mają czas dla siebie ,idą na podwórko,plac zabaw czy oglądają telewizję ja ogarniam po obiedzie . Koło piątej siadamy do lekcji że starszakami to trwa różnie w zależności ile mają zadane ,jak w miarę szybko się ogarniemy to jeszcze idą poszaleć . Koło 7 kolacja od ósmej kąpanie szykowanie najmłodszych do spania ,mniej więcej w tym czasie wraca mąż zje coś i pomaga resztę położyć spać ,potem trzeba uszykować dzieci do szkoły sprzątnąć po kolacji . Później mam czas siebie ogarnąć ichwile usiąść żeby sobie przypomnieć jak się nazywam i jest zazwyczaj 11-12 ta . W między czasie oczywiście karmienie i przewijanie najmłodszych . Jak mąż ma wolne to jest więcej czasu więc w tedy jeżdżę na zakupy czy robię przetwory albo gdzieś jedziemy po południu czy idziemy na plac razem albo on zabiera dzieci żebym miała chwilę spokoju . Albo robimy remont czy załatwiam sprawy w urzędach i inne takie oczywiście pozycja" czas dla siebie" nie występuje w moim słowniku ale mi to nie przeszkadza lubię to co robię każda pozycja z mojego dnie sprawia mi radość nie zamieniłabym się z nikim na żadne bogate ,beztroskie życie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 13:27

Szczęśliwa_Mama, PixiDixi lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pawojoszka też Cię pamietam :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Powoli czuję ale bardzo słabo (łożysko na przedniej ścianie i do tego bardzo nisko) cudem się udało :)
    też miałam łożysko na przedniej ścianie na ruchy czekałam dosyć długo pojawiły się coś koło 19-20 tyg.
    kiedy masz wizytę u gin?

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    też miałam łożysko na przedniej ścianie na ruchy czekałam dosyć długo pojawiły się coś koło 19-20 tyg.
    kiedy masz wizytę u gin?
    16.08 połówkowe, a 29.08 wizyta :)
    Ja czuję Narazie bardzo delikatne kopniaki, a takie "pływanie" około 15 tc

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Aga9090 witaj pamiętam cię z testerek bardzo ci kibicowałam cieszę się że się udało.

Szczesliwa_ mama to zależy ,nie ma dwóch takich samych poniedziałków ,zastanawiam się czy kiedyś będzie tak że dni będą podobne , rutynowe,że skończy się ta ciągła gonitwa . Problemem nie jest wstać,zjeść śniadanie pójść do pracy ,czy szkoły ,ogarnąć obiad ,odebrać dzieci itd. problem jest kiedy zrobić remont ogarnąć urzędy szczepienia ,sprawy w Anglii które zostały.Ale jak chcesz to postaram się opisać taki w miarę zwykły dzień . Wstajemy o 6 rano ( no dobra czasem trochę później bo jestem spiochem więc włączam drzemkę)
    wiem o czym piszesz mam podobnie:-)teraz jest trochę więcej luzu bo wakacje no ale za chwile zacznie się szkoła i pilnowanie nie jednej a dwóch córek z tymi lekcjami zawsze jest problem bo mimo że córka osiąga wysokie wyniki w nauce to ciężko jest ją ,,zagonić''do tych lekcji,młodsza idzie do pierwszej klasy i też się zacznie mam tylko taką nadzieję że ona będzie chętniej siadać do tych lekcji.Chłopcy idą do przedszkola,w domu zostanie najmłodszy,przez parę godzin będę się czuła jak bym miała 1 dziecko

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    16.08 połówkowe, a 29.08 wizyta :)
    Ja czuję Narazie bardzo delikatne kopniaki, a takie "pływanie" około 15 tc
    to już niedługo trzymam kciuki za połówkowe a później za wizytę:-)

Aga9090 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    to już niedługo trzymam kciuki za połówkowe a później za wizytę:-)
    Dziękuję :)
    A ty w jakim wieku masz dzieci?

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziękuję :)
    A ty w jakim wieku masz dzieci?
    11,7,4,2,i prawie 4 miesięczne niemowle:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    11,7,4,2,i prawie 4 miesięczne niemowle:-)
    Jejku jak fajnie :)
    u mnie to już ostatnia ciąża, bo następne byłyby niebezpieczne..

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 łożysko zazwyczaj koło tego etapu ciąży zaczyna się podnosić będzie dobrze

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Aga9090 łożysko zazwyczaj koło tego etapu ciąży zaczyna się podnosić będzie dobrze
    Właśnie gin mnie też uspokajał, ale 3 tyg temu było trochę odklejone i nachodziło na szyjkę, a do tego był krwiak tydzien temu już było przyklejone i trochę się oddaliło od szyjki i krwiak zniknął. I mam nadzieje, że już nic złego mnie nie spotka po tym wszystkim..

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jejku jak fajnie :)
    u mnie to już ostatnia ciąża, bo następne byłyby niebezpieczne..
    i wesoło:-)chociaż i są takie dni kiedy nie ma się siły na nic.Ale tak jak pisze pawojoszka nie zamieniłabym tego na inne życie:-)
    jak się czujesz męczą Cie jakieś ciążowe dolegliwości?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie gin mnie też uspokajał, ale 3 tyg temu było trochę odklejone i nachodziło na szyjkę, a do tego był krwiak tydzien temu już było przyklejone i trochę się oddaliło od szyjki i krwiak zniknął. I mam nadzieje, że już nic złego mnie nie spotka po tym wszystkim..
    musi być dobrze,staraj się odpoczywać w miarę możliwości:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    i wesoło:-)chociaż i są takie dni kiedy nie ma się siły na nic.Ale tak jak pisze pawojoszka nie zamieniłabym tego na inne życie:-)
    jak się czujesz męczą Cie jakieś ciążowe dolegliwości?
    Mdłości już przeszły i Narazie to tylko upał dokucza i opuchnięte nogi. Staram się dużo odpoczywać no ale to wcale takie łatwe nie jest :)
    Chyba żadna by nie zamieniła na inne :)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/627df8e73f20.jpg
    Nasza Ulenka ,rośnie jak szalona

Lavendova, Aga9090, Ewelcia85, NiecierpliwaOna, Rene, PixiDixi, Szczęśliwa Mamusia, Angel1982, Basik83 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene 26/27 dniowe ;)

Pawojoszka dzięki za opis. Cudownie mi się czytało :)
    Co tam moje obawy jak będzie z 3 :P
    Uleńka prześliczna!!!♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:43

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mama to tylko ramy nie oddadzą tego co daje codzienność ,tysiące uśmiechów , dziesiątki śmiesznych sytuacji i wzruszeń . Nie bój się codzienności bo nie ma czego dajecie radę z dwójką dacie i z trójką a radości będzie więcej.

cf409fc7e7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no kurcze, jesli Wy ogarniacie, to i ja dam jakoś radę :) Starszyzna od 8.00 do 15.00 w przedszkolu, to w domu zostanie tylko 2-latek i dwukropki. Licze na Miłosierdzie Boże, że bedą słodkie i będą tylko spac i jeść :) zero kolek i innych badziewi :) A jak one będą miały pół roku, to KUbuś też dołączy do przedszkolaków, więc będę mogła w całości poświęcić się dwukropkom, które wtedy zaczną być bardziej aktywne :)

Ale sobie zaplanowałam :D a wiadomo jak to z planami i realnym zyciem :D

Pawojoszka - Uleńka jest przesłodka :)

Szczęśliwa_Mama, Kleopatra, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    nie no kurcze, jesli Wy ogarniacie, to i ja dam jakoś radę :) Starszyzna od 8.00 do 15.00 w przedszkolu, to w domu zostanie tylko 2-latek i dwukropki. Licze na Miłosierdzie Boże, że bedą słodkie i będą tylko spac i jeść :) zero kolek i innych badziewi :) A jak one będą miały pół roku, to KUbuś też dołączy do przedszkolaków, więc będę mogła w całości poświęcić się dwukropkom, które wtedy zaczną być bardziej aktywne :)

Ale sobie zaplanowałam :D a wiadomo jak to z planami i realnym zyciem :D

Pawojoszka - Uleńka jest przesłodka :)
    Spokojnie dasz radę :) między moimi córkami jest 1,5 roku różnicy i nie było tak źle :) syn chodził do przedszkola, a ja z dziewczynkami byłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:46

• Rene Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka prześliczna Uleńka:-)
    Niecierpliwa z pewnością dasz radę:-)
    u nas dziś mija rok jak zobaczyłam na teście dwie kreseczki,pamietam ten dzień jakby to było wczoraj

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ