X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulenka sliczniutka!! :)
    Aga witaj :)

Basik83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie :-D :-D.

Aga Witam nową mamusię wśród nas ;-) :-) .

Szczęśliwa_Mamusia Ja mam synka Grzesia :-D :-D.

No wreszcie się ochodziło oj upały dały się we znaki B-). Ech Ci mężczyźni powiem Wam że wczoraj ja poszlam do łazienki Ania chodziła sobie po domu drzwi były otwarte moj mąż zamiast zobaczyć gdzie Ania poszła to siedział z telefonem w nosie taka bylam zła jak nie wiem wyszlam nigdzie nie ma Ani szybko na swor biegnę a ona siedzi na schodku i rwie trawę taki opier** dostal jak nie wiem rozumiem cis zobaczyć itpnitd ale juz mam czasami tego dość nic tylko ten telefon mam w nim wsparcie ppmaga mi a jak przychodzi co do czego to zawsze jest zajęty i nie ma czasu , a potem się dziwi dlaczego dzieci są bardziej za mną niż za nim . Wczoraj moja taka bliska znajoma została po raz drugi mamą , o północy urodzila synka Ignasia samw ciąże lub porody wokół moich znajomych :-P .Mi szybko weekend minął a nic takiego człowiek nie robił :-P. .

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa oczywiście że sobie poradzisz w końcu też nie będziesz sama ,na pierwszy miesiąc mąż może wziąć urlop a jak u ciebie dzieci kolek nie miały to jest szansa że te też nie będą mieć,będą śliczne ,grzeczne i kochane ,będą tylko jeść ,spać i obdarzać uśmiechami i tego się trzymamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 12:14

NiecierpliwaOna, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    nie no kurcze, jesli Wy ogarniacie, to i ja dam jakoś radę :) Starszyzna od 8.00 do 15.00 w przedszkolu, to w domu zostanie tylko 2-latek i dwukropki. Licze na Miłosierdzie Boże, że bedą słodkie i będą tylko spac i jeść :) zero kolek i innych badziewi :) A jak one będą miały pół roku, to KUbuś też dołączy do przedszkolaków, więc będę mogła w całości poświęcić się dwukropkom, które wtedy zaczną być bardziej aktywne :)

Ale sobie zaplanowałam :D a wiadomo jak to z planami i realnym zyciem :D
    Będzie dobrze! :)

Jak urodził się mój najmłodszy to tylko najstarszego miałam w przedszkolu, a bliźniaczki w domu; ale daliśmy radę. Teraz od września będę mieć już 3 przedszkolaków, więc do 16 będziemy sami z najmłodszym.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Rene Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Hej hej moje drogie :-D :-D.

Aga Witam nową mamusię wśród nas ;-) :-) .

Szczęśliwa_Mamusia Ja mam synka Grzesia :-D :-D.

No wreszcie się ochodziło oj upały dały się we znaki B-). Ech Ci mężczyźni powiem Wam że wczoraj ja poszlam do łazienki Ania chodziła sobie po domu drzwi były otwarte moj mąż zamiast zobaczyć gdzie Ania poszła to siedział z telefonem w nosie taka bylam zła jak nie wiem wyszlam nigdzie nie ma Ani szybko na swor biegnę a ona siedzi na schodku i rwie trawę taki opier** dostal jak nie wiem rozumiem cis zobaczyć itpnitd ale juz mam czasami tego dość nic tylko ten telefon mam w nim wsparcie ppmaga mi a jak przychodzi co do czego to zawsze jest zajęty i nie ma czasu , a potem się dziwi dlaczego dzieci są bardziej za mną niż za nim . Wczoraj moja taka bliska znajoma została po raz drugi mamą , o północy urodzila synka Ignasia samw ciąże lub porody wokół moich znajomych :-P .Mi szybko weekend minął a nic takiego człowiek nie robił :-P. .
    mój też tak czasem ma jak ogląda tv to cały świat mógłby nie istnieć.Gratulacje dla znajomej:-)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam zameldowac ze moja córunia juz na świecie. Ur cc o godz 9.18 z waga 3435 g i 53 cm. Wszystko bez komplikacji. Mały ssak sie trafil bo walczy o cyca :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1abf78088cc0.jpg

Aga9090, Ewelcia85, pawojoszka, Kleopatra, NiecierpliwaOna, Angel1982, Szczęśliwa Mamusia, Basik83, Tinnera, PixiDixi lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova gratulacje śliczna pyza dla mnie wygląda na Gabrysie jakbyś nie miała pomysłu na imię odpoczywajcie sobie i wracaj szybko do formy

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka masz rację, w ciągu dnia jest tyle cudownych chwil z dziećmi, że nie zliczy :)

Szczęśliwa Mamusia no nie gadaj :D więc nie tylko nick nas łączy, ale też zamiłowanie do słodkiego imienia Grześ he he
    To masz Grzesia, Anię... a pozostała 2 jak ma na imię?:)

NiecierpliwaOna to jest bardzo dobry plan i na pewno tak będzie. Moja dwójka zero kolek, super ząbkowanie itd więc liczę, że i z 3 tak będzie ;)
    A imiona dla bliźniaczek wybrane?

Lavendova cudowna córcia :) dla pawojoszki wygląda na Gabrysię, a dla mnie na Ewunię ;) który raz miałaś cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 23:10

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dopiero co się pojawiłam, a jakoś tak mało mnie tu :/

Wybaczcie ale jeszcze nie ogarniam kto jest kto:)

Lavendova GRATULACJE!! ❤️
    Może opowiem co się u mnie dziś działo..
    Zaczynając od rana, dziewczynki zawiozłam do przedszkola ( chodzą w wakacje w razie w) z Wiktorem pojechałam na zakupy i zaszalałam z zakupami dla nich tudzież buty dla każdego (żeby nie było aż po 2 pary :)), sukienki dla dziewczynek, koszulki do młodego, parę przyborów szkolnych ( już zaczynam wyprawkę do Wiktora) no i biedny mój portfel :(
    Ale jaka radochę mieli później .. :)
    Popołudniu odebrałam młode z przedszkola, Wiktor pojechał pojeździć z kolegami na rowerze,mial być o 20 ale przyszedł przed 21.. Wrr, nie lubię jak się spóźnia :/
    Dziewczynki popołudnie spędziły na ogródku
    malując kredami, jeżdżąc na rowerach i w basenie.
    No i tak zleciał cały dzień..

A eMek cały czas pracuje... Jak wychodzi o 7 na fuchę to przychodzi o 16 zjeść i jedzie na kopalnie, wraca o 3 w nocy i znów od nowa...

Mam nadzieję, że niedługo już będę mogła się odnieść do każdej z Was :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 23:28

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jak wy dajecie radę ja mam 3synow 11.9 i 2.5mc i mam czasem myśli "samobójcze" pierworodny adhad plus zaburzenia drugi wads serca nie grozna ale wiesza się zapomina np że jadł i znowu chce jeść =się nadwaga plus matka tyran ma wydziela jedzenie , nie moj wymysł ale tarczyca mu siada plus ośrodek sytości lesybi kwiczy no i najmłodszy nic nie mówi dziecko niemowa Wola Siku kupa tzn pokazuje wadą serca po braciszku bezobjawowa, pięknie spał od roku aż mi się odwidzialo inwstke po x razy dziennie w dzień nie sypia bo po co, przez to że nie mówi coś nie po nosie bije tylko mnie,osobisty worek . A i mąż aktualnienod roku tylko na papierku

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama, właśnie gdzieś mi się przewinęło, że pytałaś o cc. Ja jestem po 3 cesarkach. W czerwcu miałam operacje gdzie mi brzuch otwierano (byłam w 12 tc)
    I w grudniu 4 cesarka będzie, także nic nie bój :)

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka wrote:
    Mam pytanie jak wy dajecie radę ja mam 3synow 11.9 i 2.5mc i mam czasem myśli "samobójcze" pierworodny adhad plus zaburzenia drugi wads serca nie grozna ale wiesza się zapomina np że jadł i znowu chce jeść =się nadwaga plus matka tyran ma wydziela jedzenie , nie moj wymysł ale tarczyca mu siada plus ośrodek sytości lesybi kwiczy no i najmłodszy nic nie mówi dziecko niemowa Wola Siku kupa tzn pokazuje wadą serca po braciszku bezobjawowa, pięknie spał od roku aż mi się odwidzialo inwstke po x razy dziennie w dzień nie sypia bo po co, przez to że nie mówi coś nie po nosie bije tylko mnie,osobisty worek . A i mąż aktualnienod roku tylko na papierku
    Miałam zacytować, Wiktor mój najstarszy ma ADHD. Myślałaś o jakiej terapii rodzinnej? Nie znam twojej historii ale może zastanów się nad tym :) może to pomoże, że się wyrażę "ogarnąć" dzieci

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj literowki proszę wybaczyć mamy terapię rodzinną plus socjoterapie plus leki i psychologa ,jego ADHD nie jest książkowe bo tyle że wstaje na lekcjach ewentualnie coś mruczy ,w poradni ppp albonu psychiatry wysiedzi 2h bez ruchu

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam edytować co napisałam i się nie dało więc wybaczenie ,

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka wrote:
    Aj literowki proszę wybaczyć mamy terapię rodzinną plus socjoterapie plus leki i psychologa ,jego ADHD nie jest książkowe bo tyle że wstaje na lekcjach ewentualnie coś mruczy ,w poradni ppp albonu psychiatry wysiedzi 2h bez ruchu
    No mój to się wszystkim interesuje, a nie nauką, ma zaburzenia koncentracji, bardzo potrafi zwracać na siebie uwagę ( jest głośny, robi na złość), nie słucha poleceń, ah dużo by wymieniać . Zadania czasem odrabiamy przez 4 godziny. Byłam z nim u psychiatry i przepisał leki od września mam mu dawać (nie wiem jak po tym będzie) i co tydzień zajęcia ma z pedagogiem w poradni ppp.
    A z najmłodszym to może logopeda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 23:45

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bałam podać leków ale super w szkole jest po nich w domu nie widzę różnicy mój ma jeszcze zaburzenia opozycyjno buntownicze potrafi byc strasznie podly.logopeda od września do lekarz dał mu czas do 2.6pol roku czyli za miesiąc kończy się czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka wrote:
    Ja się bałam podać leków ale super w szkole jest po nich w domu nie widzę różnicy mój ma jeszcze zaburzenia opozycyjno buntownicze potrafi byc strasznie podly.logopeda od września do lekarz dał mu czas do 2.6pol roku czyli za miesiąc kończy się czas.
    Bo te leki działają do 8 h, i mój ma tylko dostawać w okresie szkoły od pon do piątku żeby mógł się skoncentrować na nauce, bo tu mamy główny "problem". A tak powiem szczerze to chłopcy chyba później zaczynają mówić, wyrasta z pieluch itp (przynajmniej w przypadku mojego syna tak było). Mysle, że logopeda pomoże z mówieniem. Wierzę, że Ci ciężko jest..

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka w Twoim przypadku nie dziwię się, że Ci ciężko. CO innego trójka "bezproblemowych" dzieci, a co innego, kiedy choć jedno z nich wymaga dodatkowej uwagi czy opieki

wczoraj Kubuś stwierdził, ze smoczek jest be (jakiś paproch sie przykleił do smoczka) i go wyrzucił do kosza na śmieci. Wykorzystałam sytuację i kosz natychmiast wyniosłąm do kubła :) Oczywiście po drodze smoczek wyciągnęłam "na wszelki wypadek". Ogólnie Kubuś ze smoczkiem tylko śpi. W ciągu dnia nie daje mu o w ogóle i to była ciężka noc :/ długo walczył i nie mógł zasnąć. Na początku płakał, ale kiedy mu przypomniałam, że smoczka nie ma, że wyrzucił, to nie płakał, tylko nie mógł się ułożyć w łóżeczku. Przewracał się, kombinował, w końcu zasnął. W nocy wiele razy budził sie z płaczem, ale też wystarczyło mu przypomnieć gdzie jest smoczek i był spokój, ale tych pobudek było sporo, a rano wstał już o 6.45, gdzie normalnie do 8.00 cisnie :) Przez chcilkę chciałam mu oddać smoczek, ale się nie dałam :) Mam nadzieje, ze jeszcze noc-dwie i będzie dobrze.
    Wojtuś przestał spać ze smoczkiem jak miał ponad 2 lata, a Kasia niemal 2 (bez jednego miesiąca), Kubusiowi też jeszcze bym smoczka nie zabierała, gdyby go sam nie wyrzucił

Jak już ogarniemy smoczek, to wexmiemy się za pieluchę :) starsze dzieci odpieluchowywałam dopiero jak skończyły dwa lata. Wojtusia próbowałam wcześniej, jak miał 1,5 roku, ale stwierdziłam że za dużo nerówów i stresu kosztuje to i mnie i jego, a jak skończyła 2 lata, dorósł do porzucenia pieluchy, to w ciągu miesiąca był już zupełny spokój z posikanymi ciuchami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 10:08

Szczęśliwa Mamusia, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavedova gratulacje! prześliczna Niunia. Życze zdrówka dla Was obu i szybkiego powrotu do formy :)
    Daj znać jakie imie wybraliście :) szukam inspiracji :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z imionami mamy zawsze problem :) w ciąży z Wojtusiem zrobiliśmy z M. listę. Codzinnie wysyłałam mu sms-em liste imion wg alfabetu i on z tego sms-a wybierał i zapisywał na kartce te, które mu sie podobały, a ja zapisywałam te, które mi sie podobały. Na koniec porównalismy nasze kartki i pokrywały nam się dwa imiona męskie, z których wybraliśmy Wojtusia. Z Kasią wykorzystalismy wczesniejszą listę, przy czym imię wybralismy w drodze do spzitala, w samochodzie kiedy już odeszły mi wody :) a Kubuś jeszcze w szpitalu był Krzysiem, ale w dniu wyjścia wyjścia ze szpitala, kiedy M. miał jechać go zarejestrować, to rzuciał, że może po pradziadkach będzie Jakub i tak został zarejestrowany - dopóki M. nie wrocił z Urzędu, to nie wiedziałam jak ma na imię nasze najmłodsze dziecię :)

A teraz Wojtus wymyślił, ze będzie Ola i Ala. Chyba raczej nie :) Obydwa imiona mi sie podobają, zarówno ALeksandra, jak i Alicja, ale mam opory w nazwaniu tak bliźniaczek.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ