X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymam kciuki za wizytę :)

A my już w domku. Och jaki gorąc :/

Szczęśliwa_Mama, NiecierpliwaOna, Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna trzymam kciuki, myśl pozytywnie ;)

Lavendowa super, że już w domku. Teraz możecie się na spokojnie sobą cieszyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Trzymam mocno kciuki za wizytę , koniecznie daj znać życzę Ci z całego serca samych pięknych wiadomosci z wizyty ;-) .

Jej znowu upały żyć nie dają , byłam dziś na targu z całą 4 jejciu ale gorąc i to z samego rana . Mój kochany mąż kupił mi nowy telefon :-* :-* i tak bez okazji pierścionek mi kupił , mój mąż oświadczył mi się 10 lat temu i dał mi obrączkę sam też nosił sama tak chciałam to było wtedy w modzie takie tzw obrączki dla par jej ale to minęło . Ania odpukać dobrze znosi te upały wychodzimy pod wieczór , ale zaraz komary meszki i szybko do domu ostatnio bardzo ją pogryzły komary i na ręku , na nogach i pod okiem biedna moja . Mój mąż jakiś nie zdecydowany najpierw mówi że odkładamy starania o kolejne szczęście , potem co ma być to będzie , i teraz znów że minimum za rok będziemy się starać , lub wszystko w swoim czasie :-P oczywiście mam nadzieję że co po drodze się trafi :-P taka niespodziewana niespodzianka :-P ;-) , choć i ja teraz osobiście wolę poczekać gdyż od Września Gabrysia idzie do przedszkola do zerówki, Marysia do szkoły do zerówki , a Grześ do 8 klasy synek sam chodzi i przychodzi nie wiadomo na którą będzie mieć do szkoły i o której będzie kończył jeszcze synek chce chodzić na dodatkowe zajęcia i będzie mieć bierzmowanie , w ubiegłym roku Grześ miał na 7.30 do szkoły i o 15.00 kończył dochodził do domu na 16.00 mieszkamy w miarę blisko szkoły więc nie ma dojazdu , a żeby do przedszkola pójść to potem szybko do szkoły , a kawałek ma i to spory do przejścia więc lepiej poczekać , chociaż te 2 lata jak Ania będzie mieć 3 latka , a czy tak będzie to się okaże sama wiem że jak coś się planuje to i tak wychodzi inaczej ;-) .

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wszystko będzie dobrze ,tarczycę ci wyregulują lekami nawet jak sama nie przejdzie nie ty pierwsza masz problem z tarczyca w ciąży . Do szpitala jak cię wezmą to nawet lepiej będziesz pod stałą opieką i w razie w od razu będą mogli reagować wiem że nikt nie lubi szpitali ale nie takie rzeczy się robi dla maleństwa . Jakby ci lekarka powiedziała że ciąża jednikosmowkowa nie niesie za sobą zagrożeń to bym zmieniła lekarza na twoim miejscu ,musisz być świadoma zagrożeń choć to nie łatwe ,ale dobra opieka ,kontrolowanie i wszystko będzie dobrze bo przecież nie może być inaczej

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zagoszczę z Wami na wątku już na stałe, bo bardzo dobrze mi u Was ♡
    Nie czuję się jak wariatka marząc o 4 dzieci :D i dogadywanie, że nie pracuję zawodowo tylko w domu z dziećmi... eh czemu ja mam się czuć przez to gorsza...? Nie rozumiem...

Niecierpliwa i co tam lekarz powiedział?
    A u Ciebie albo u męża w rodzinie były bliźniaki? ;)

Szczęśliwa Mamusia wow myślicie o 5 maluszku? Fantastycznie.
    A mogę spytać ile masz lat? Ja mam 33 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:47

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama czy to że jesteśmy w mniejszości znaczy że jesteśmy nienormalne? A ideałem rodziny jest dwoje dzieci i to najlepiej parka . Jak mnie irytuje jak ktoś mówi o dzieciach parka jakby o papuzkach mówił albo o hodowli a nie o rodzinie.
    Dziecko nie jest powodem do wstydu ani kompleksów ,mamy jedno życie trzeba je przeżyć tak jak chcemy a nie jak społeczeństwo uważa że powinniśmy.
    Swoją drogą wszyscy tak się zazekaja że najważniejsza jest rodzina że dziecko to największy skarb ale jakby ktoś planował kupić trzeci lub czwarty samochód to by mu ludzie zazdrościli a jak ktoś planuje trzecie czy czwarte dziecko to patrzą na niego jak na wariata albo patologie . Nie chcę porównywać dziecka do samochodu ale człowiek chce mieć tego co kocha najbardziej ,jak najwięcej a tu nagle najpierw pozycja ,dobrobyt ,pieniądz a dziecko jedno najwyżej dwoje a ktoś kto myśli inaczej to patologia taki jest dzisiejszy świat ,ja się nie zgadzam może jestem wariatka niech im będzie

Lavendova, Szczęśliwa_Mama, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama ja też mam 33 lata :P
    Wiecie co te hormony są strasznie dziwne, bardzo sie cieszę ze mam moje słoneczko juz przy sobie ale trochę mi smutno ze juz nie jestem w ciąży :D Jak nie zmienię zdania to myślę ze czwartego skarbka też zaplanujemy jeszcze :)

Niecierpliwa i jak tam?

Pawojoszka zgadzam sie z tobą całkowicie.

Aga i jak tam u ciebie? Odezwij się. Mialam okazję przeczytac wczoraj na tamtym nieszczęsnym wątku i sie martwię jak tam z maluchem twoim.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja też mam 33 lata ;) ja to raczej skończę na trzecim chociaż jak to powiedział mój tata " żaba wyrzeka się błota a i tak w nie włazi " :-D
    Z tym ze ja akurat jestem z tych co kochają dzieci i zawsze chciałam mieć ich troje ale też chcę wrócić do pracy bo to dla mnie jakby nie było ważne aby móc spędzić czas z innymi dorosłymi :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Peppa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lat 26 :D a z racji ze najstarsza córka ma 2,5 roku, syn ledwo ponad rok a 3cie dopiero w progresie to wszyatko sie moze zdarzyc :) aczkolwiek paerner ma córke z 1szego związku co lącznie daje 4 dzieci. A napewno 3ka w domu w wieku 0-3 lata da nam popalic na najblizszy czas. Takze ja planuje zakonczyc po trzecim. Chociaz? Kocham dzieci, kocham stan ciązy, uwielbiam rodzić... ale pewnie chlop mnie do pionu sprowadzi ;p

Szczęśliwa_Mama, Ewelcia85, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja mam lat 26 :D a z racji ze najstarsza córka ma 2,5 roku, syn ledwo ponad rok a 3cie dopiero w progresie to wszyatko sie moze zdarzyc :) aczkolwiek paerner ma córke z 1szego związku co lącznie daje 4 dzieci. A napewno 3ka w domu w wieku 0-3 lata da nam popalic na najblizszy czas. Takze ja planuje zakonczyc po trzecim. Chociaz? Kocham dzieci, kocham stan ciązy, uwielbiam rodzić... ale pewnie chlop mnie do pionu sprowadzi ;p
    Kocham dzieci i poród mi nie straszny ale w ciąży być nie lubię ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam chodzić w ciąży mimo mdłości żylaków i innych takich atrakcji choć końcówka zawsze jest trudna i zawsze sobie obiecuję dłuższą przerwę po porodzie ,całe 9 miesięcy czuje się jak na haju jestem permanentnie szczęśliwa i mam mnóstwo pomysłów i silny syndrom budowania gniazda. Kocham dzieci jak byłam nastolatką chciałam pracować w domu dziecka albo w przedszkolu . Dzieci ciągle mnie zadziwiają ,rozczulają i wybitnie dbają o mój rozwój

cf409fc7e7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok. Jutro opiszę wszystko

Szczęśliwa_Mama, pawojoszka, Lavendova, Ewelcia85, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa czekamy na wieści ;)

Ja też uwielbiam być w ciąży, mimo że mam okropne wymioty. Energia mnie wtedy rozpiera i mogę góry przenosić :D

Lavendova Ty to patrzę jak ja he he ledwie co zdążyłam wrócić ze szpitala z 2, a już czułam i wiedziałam, że chcę 3 ;) Mieliśmy zacząć starania dopiero w styczniu 2019, żeby były min 3 lata różnicy... ale ooo nie wytrzymałam, zresztą mąż też co miesiąc się pyta czy już...

Dużo 33 latek tutaj he he ♡

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam aktualnie jestem sama z dziećmi męża posiadam na papierku miałam nadzieję że ogarnie się dla nas ,ale doszły mnie słuchy że jeździ do jednej Pani, wczoraj był i zostawił tel oczywiście nie wytrzymalam i tak okazuje się że się spotykają ,jak ja mam się dziś zachować??Bo najchętniej bym mu zajeb...w ten falszywy ryj i tętnice przegryzla ,a ona matka 4dzieci a zachowuje się jak tania dziwka .(z wiadomości wychodzi że jeszcze że sobą nie spali)co jest śmieszne ona kilka (400)metrów mieszka ode mnie.zloze o rozwód to jest pewne ale mam hec mu umilić życie ......

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chęć

• Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wewelinka ale czy warto? Lepiej skupic sie na sobie :) wiem z doswiadczenia. Tez jestem po rozwodzie, dosc trudnym. Karma i tak ich załatwi a energie lepiej skupić na budowaniu swojego szczęścia

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • wewelinka Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa powiedz ile trwa rozwód jak się ma dzieci ??

• Peppa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka wrote:
    Peppa powiedz ile trwa rozwód jak się ma dzieci ??
    Oj wszystko zalezy od tego o co wnosisz, czy jestescie w miare dogadani. Czy np zgodzicie sie oboje na daną kwote alimentow czy bedzie szarpanina. U mnie przy 2 dzieci rozwód dostalam na 1 rozprawie. Wnosilam o rozwód bez orzekania o winie, oboje dogadalismy kwote alimentow a byly mąz nie wnosil o kontakty z dziecmi więc dostalam pełnie wladzy rodzicielskiej. Trwalo to moze godzine. Rozprawa byla po 3 miesiacach od wyslania pozwu

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc po kolei :)
    Zbadała mi szyjke, bo podobno w ciążąch blixniaczych bardzo lubi sie skracać, ale wszystko jest super.
    Kazała brać witaminy prenatalne, bo chociaż na razie wszystko w morfologii jest ok, to w ciąży bliźniaczej bardzo szybko morfologia może mi polecieć na łeb na szyje i mogę łatwo wpaśc w anemię.
    Jeśli chodzi o tarczycę, to ginka powiedziała, że nie wyglądam jakbym miała tak niski pozim TSH. Że z takim poziomem powinnam mieć kołatania serca, tętno bliskie 200 i ogólnie cała powinnam się telepać. Jej zdaniej jest to wina wysokiego poziomu betaHCG. A ft3 i ft jej zdaniem normy nei są przekroczone az tak dużo, żeby już wprowadzać leczenie. Kazała mi powtórzyć TSh za 2 tyg. Jęsli wynik nadal będzie niski, wtedy od razu iść do endokrynologa, ajesli jej teoria est słuszna, to do 18tc hormon betaHCG spadnei na tyle, że TSh w labolatorium będzie łatwiej wychwytywane i w wynikach powinien być w normie. Tym bardziej, ze mam niskie (czyt.prawidłowe ciśnienie) co też nie bardzo idzie w parze z nadczynnością tarczycy

Co do ciąży jednokosmówkowej. Opowiedziała nam o zagrożeniach, o sendomie podkradania, a wielowodzie, małowodzie i ryzyku śmiertelności dla obojga zieciaczków, ale kazała starac się o tym nie mysleć. Powiedziała, że to się zdarza w takich ciążach, ale w ok 10% przypadków, więc żebysmy nie pozwolili, zeby strach nami rządził, bo to jest szkodliwe dla dzieciaczków i mamy większe szanse procentowo zaszkodzic dzieciom stresem niż komplikacjami jednokosmówkowości. Powiedziała, że na USG będzie kontrolować wielkość dzieci i ilość płynu owodniowego, przepływy itd. Jej zdaniem wystarczy USG za miesiąc, jeśli podczas USG coś ja zaniepokoi, np jedno dzieciątko będzie dużo mniejsze, to wtedy umówimy sie na kolejne USG za np 1,5-2 tyg, żeby sprawdzic, czy róznica między nimi jest naturalna, bo dzieciaczki nigdy nie rodza się z identyczą wagą i wielkością, czy też dysproporcja sie powiększa, a to oznacza, że mamy problem. Jesli się okaże że mamy problem, to w przeprowadza się zabieg laserowego zamknięcia naczyć między dzieciaczkami. Po tym zabiegu powinno już być wszystko dobrze, ale w praktyce wygląda to tak, ze po zabiegu 80% przezywa jedno z dzieci, 10% przezywaja oboje i 10% oboje umiera. Ale tym będziemy sie martwić kiedy będziemy musieli. Na dzień dzisiejszy dzieciaczki sa niemal identyczne, przepływy sa w porządku, łożysko jest duże i grube, a gdyby miała być sszczera to jej sie wydaje, ze widać tam delikatna linię, która mogłaby byc granicą rozdzielającą łożyska, ale tego nie jest pewna, więc trzymajmy się tego, że jest jednokosmówkowa. I powiedziała jeszcze, że byle wytrzymać do 29 tc bo po tym czasie gdyby cos się wydarzyło, to spokojnie można zakończyć ciążę. Blixnięta rozwijaja się szybciej i te urodzone w 29 tc są już całkiem fajnymi dzieciaczkami, które sobie radzą poza brzuszkiem, a gdyby rzeczywiście coś się działo, to w tym przypadku poza brzuszkiem są bezpieczniejsze.
    Jedyne co ja niepokoi, to moja żywotnośc i energia. Nawiedzam kobietke regularnie od 6 lat, więc troszkę mnie poznała i wie, że nie należę do tych, co siedzą bezczynnie, a teraz powinnam pamiętać, że mimo że nie dzieje się nic niepokojącego, to jednak to nie jest normalna ciąża i że powinnam się rozpieszczać i bardzo dużo odpoczywać :)

Próbowała im zrobić zdj 3d, ale tak się wierciły, tak machały skrzydełkami, że nic fajnego nie udało się wyłuskać :)

A co do płci, to powiedziała, że ona na razie woli sie nie wypowiadać, bo nie ma 100% pewności (nie mówiłam jej co powiedział nam lekarz na prenatalnych) :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca9a47582030.png

Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka, Tinnera, Lavendova, PixiDixi lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 36 lat. uwielbiam być w ciązy i moge rodzić co miesiąc :) tzn lubiłam być w ciązy, bo w tej rzeczywiście jest mi "ciężej", a męzowi już zapwiedziałam że musimy się zaopatrzeć w fotel na kółkach, b onie wyobrażam sobie, że będę sie o własnych siłach toczyła za 3-4 miesiące :) skoro już teraz mam brzusio

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ