X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszyscy w tych czasach poznają się przez różne twory matrymonialne? My poznaliśmy się przez gazetę.

Co do przemocy pod różną postacią to napatrzyłam się jako dziecko dlatego myśląc o przyszłym mężu zawsze obiecywałam sobie że najważniejsze dla mnie będzie żeby był dobrym człowiekiem . Nie interesowało mnie przystojni i pewni siebie chłopcy a im bardziej byli atrakcyjni dla kobiet tym mniej ,wręcz odrzucało mnie od takich typów . Często słyszałam pytanie dlaczego ja za niego wyszłam ,słyszałam też komentarz że przecież miłość nie istnieje to tylko przyzwyczajenie ,rozsądek albo zauroczenie a ja powinnam wiedzieć najlepiej tak jakby kogoś takiego nie można było kochać tylko być z nim z jakiegoś innego powodu ,moja teściowa do tej pory szuka co też ja chcę osiągnąć wiązać się z jej synem ,jego własna siostra powiedziała że ona by się z kimś takim nie związała bo ona lubi niegrzecznych chłopców. I tym sposobem ona ma już za sobą rozwód i kilka nieudanych związków z przemocą w tle a ja szczęśliwą rodzinę ,ale obiecałam sobie że mój partner uderzyłby mnie tylko raz ,że nigdy nie pozwolę żeby moje dzieci przechodziły to co ja w dzieciństwie . Podsumowując najważniejsze żebyśmy były szanowane ,żeby nasz partner troszczył się o nas i nigdy nie wolno się zgadzać na przemoc pod żadną postacią bo nie tylko my cierpimy ale dzieci też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 20:41

Ewelcia85, Szczęśliwa_Mama, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka zgadzam sie w 100%. Ja pamietam jak zaczelam sie spotykac z partnerem i urzeklo mnie nie to, jaki jest dla mnie czy moich dzieci. Ale to jak sie zachowuje w stosunku do sąsiada czy pani w sklepie :) 0% buca

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • wewelinka Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją mam dwóch synów z poprzedniego związku zostawilam ex jak mały miał pol roku drugi 3lata byłam 5lat sama balam się facetów jak ognia ale pojawił się mój maz roskochal nas w sobie moje dzieci traktował jak swoje ,często chcieli mówić do niego tata ale nie mogloli bo ojciec biologiczny od 3lat się nimi interesuje wyszedł z alkoholizmu i wiedzie mu się naprawdę dobrze. 3dziecko mam z mężem (ja nie chciałam juz pakować się w pieluchy ale postanowilam dac mu dziecko bo widziałam jak moje kocha ) wzielismy slub 1.04.2017 roku a pp 3miesiacach wezwalam polocje było dobrze do momentu aż syn skończył rok, zaczął pic po drodze wyszedł hazard jego rodzina ukrywala to od początku, oj ponizana jestem do tej pory, darmozjad który żyje na państwie ,ja wpadlam w depresję biorę leki ale czasami nie chce mi się wstać z łóżka .sztuk sił do złożenia pozwu o rozowd

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wewelinka współczuję ci zwłaszcza że tak trudno było ci zaufać komuś i to zaufanie kolejny raz zostało zawiedzione ,nie zawsze da się przejrzeć człowieka do końca ,zobaczyć co w nim siedzi życzę ci dużo siły i partnera na którego zasługujesz . Jesteś silna kobieta choćby dlatego że nie tkwisz w toksycznym zwiazku

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co napisać. Tak mi przykro. Czemu jest tylu bydlaków i psycholi na świecie :(
    Trzeba walczyć o godne życie dla siebie i dzieci!

Szczęśliwa Mamusia, Lavendova lubią tę wiadomość

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie kolejnego faceta to juz nie chce, mam trójkę dzieci po dupie za moje wybory dostali i nigdy więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po weekendzie :-).

Minął ten weekend jak nie wiem , ech czasami nikt z nas nie przewidzi jak nam w życiu się ułoży i na jaką osobę trafimy np moja siostra miała kiedyś chłopaka i był tak zaborczy że chciał ja tylko dla siebie a najlepiej żeby zamknąć ją w klatce i na nią patrzeć zerwała , z nim po miesiącu znajomości on jej nie dawał spokoju zastraszał w końcu powiedziała , że pójdzie z tym na policję i dał jej spokój .

Chciałabym się czymś z Wami podzielić , nie wiem czy cis widać dnia 12 Sierpnia powinnam dostać @ mialam mdłości pierwsze co pomyślałam że znów mnie nabiera mój organizm zrobiłam dziś z samego rana test ciążowy i oczom nie wierzę betę zrobię w Czwartek.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a0f5fa86419.jpg

Szczęśliwa_Mama, Basik83, Rene lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia gratulacje ! :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Szczęśliwa Mamusia gratulacje ! :)

Dziękuję :-) nie ukrywam że jestem zaskoczona , jaki za równo jestem bardzo szczęśliwa mój mąż jeszcze o niczym nie wie .

• Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! Ale news z rana :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia gratulacje

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa , pawojoszka

Dziękuję :):-D.

Cały czas nie dowierzam ze jestem w ciąży jak bylam w ciąży z, Anią to dopiero uwierzyłam jak zobaczyłam bety i malutkie nasze cudeńko oczywiście mam cały czas schizy i nom stop w bieliznę patrzę,
    myślałam że ten strach przeminął w ciąży z Anią do samego porodu się trzęsłam jak osika .

A co tam u Was?.

Mnie z rana mdłości obudziły mam nadzieję że szybko minął jak byłam w 9 tc , w mojej 5 ciąży to minęły mi mdłości i zawroty głowy . Na razie mam tylko mdłości . Dzieci od rana, biegają synek najlepszy mama ja chce w końcu brata wystarczy mi sióstr :-p.Ania wczoraj późno poszła spać dopiero o 16.30 zasnęła a wstała o 7.15 na spacerach nie śpi mi już wcale i w domu coraz później zasypia . Zaczęłam po mału szykować synka do szkoły za szybko ten czas leci.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Chciałabym się czymś z Wami podzielić , nie wiem czy cis widać dnia 12 Sierpnia powinnam dostać @ mialam mdłości pierwsze co pomyślałam że znów mnie nabiera mój organizm zrobiłam dziś z samego rana test ciążowy i oczom nie wierzę betę zrobię w Czwartek.
    Gratulacje !! <3

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj powtarzalam bete. Wynik z piątku 350 :) zobaczymy

Moje szkraby mają drzemke od 11 a ja leniuchuje bo lada moment wstaną :)

Szczęśliwa Mamusia, jenny88 lubią tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia Gratulacje:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Peppa , pawojoszka

Dziękuję :):-D.

Cały czas nie dowierzam ze jestem w ciąży jak bylam w ciąży z, Anią to dopiero uwierzyłam jak zobaczyłam bety i malutkie nasze cudeńko oczywiście mam cały czas schizy i nom stop w bieliznę patrzę,
    myślałam że ten strach przeminął w ciąży z Anią do samego porodu się trzęsłam jak osika .

A co tam u Was?.

Mnie z rana mdłości obudziły mam nadzieję że szybko minął jak byłam w 9 tc , w mojej 5 ciąży to minęły mi mdłości i zawroty głowy . Na razie mam tylko mdłości . Dzieci od rana, biegają synek najlepszy mama ja chce w końcu brata wystarczy mi sióstr :-p.Ania wczoraj późno poszła spać dopiero o 16.30 zasnęła a wstała o 7.15 na spacerach nie śpi mi już wcale i w domu coraz później zasypia . Zaczęłam po mału szykować synka do szkoły za szybko ten czas leci.
    oj leci leci my już też pomału szykujemy dzieci do szkoły część przyborów już kupiona,muszę się dowiedzieć jak to jest z tymi książkami

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja dzisiaj powtarzalam bete. Wynik z piątku 350 :) zobaczymy

Moje szkraby mają drzemke od 11 a ja leniuchuje bo lada moment wstaną :)

Koniecznie daj znać jak drugi wynik ,ps z moich obliczeń wypada ze jestem jakby co w 4 tc ale wolę mieć pewność i bety zrobię zawsze są wiarygodniejsze ;-) .

Rene

Dziękuję ;-).

• Peppa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora w tym roku idzie do przedszkola wiec tez po raz pierwszy czekają mnie zakupy wyprawkowe :D jestem dumna

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze bety:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu gratulacje ♡
    Widzisz mówiłam, że czasami wystarczy jedno przytulanko :D
    Nie masz w ogóle obaw jak dasz radę i w ogóle? ;)
    To Ty jesteś na awatarze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 16:10

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ